Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FPS için uygun bir monitör değilmiş. Üstelik eski jenerasyon.

    digitalversus incelemesi
    Forumdaki kullanıcı incelemesi
  • @The Legion:

    Linki ekledim.

    3D monitörlerin 3D özellikleri zaten kapatılarak da kullanılabiliyor. Ancak, daha detaylı bilgi alabilmek için, 3D monitör kullanan birilerine danışmakta fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: f3v0123

    bu monitörden değil oyundan kaynaklı bir olay online oyunda farklı yerde gösterme :)
    ayrıca bendede 23" lg E2360V var led çok güzel :)

    "online oyunda farklı yerde gösterme"nin ağırlıklı pingden kaynaklı olduğunu biliyorum. Monitörden kaynaklanan kısmı ise zaten input lag oluyor (LG E2250V örneği aşağıda) ki bizim azaltmaya çalıştığımız süre de işte tam olarak burası aslen. Oyun içinde belli bir başarım elde etmek istemiyorsak, böyle bir derdiğimiz zaten olmazdı, öyle değil mi?

    Kullandığımız farenin tuşunun gecikme süresinden tutta, monitörün anakarta bağlandığı kabloya kadar bir sürü etken var işin içinde. FPS oyunlarındaki zaman kazancının ne kadar önemli olduğunu bütün iyi FPS oyuncuları bilirler. Bazı anlık karşılaşmaları saliselik zaman kayıpları sebebiyle kaybettilerini de iyi bilirler. Mesela benim kullandığım bilgisayarın tepki süresi 14 ve 25ms (input lag süresini siz hesap edin artık) ve ekran kartım da ATI 2600HD iken ("Bununla nasıl FPS oynuyordun?" diye soracaksınızdır eminim. Sadece oynamaya çalışıyordum diyeyim. ), yaptığım en iyi skor 15 kili geçmezken, bir gün bir arkadaşımın bilgisayarında (monitörünü hatırlamıyorum ama ekran kartı GTX 260 idi) deneyeyim dedim. Daha bilgisayarın başına ilk oturduğumda, "Bu nasıl bir görüntü farkı, akıcılık ve serilik?" diye sormadan edememiştim. Ben bütün efektleri kapalı ve detaylar low'da olduğu halde 1024x768 çözünürlükte oncak oynayabilirken (daha doğrusu oynamaya çalışırken), o bütün efektler açık ve yüksek çözünürlükte olduğu halde oyunu gayet akıcı olarak oynayabildiğini gördüm ve aradaki uçurumluk fark karşısında resmen ağzım açık kalmıştı. Neyse bizim o zaman klan da vardı ve kendi aramızda da Team Speak kullanarak sesli iletimişim de kuruyorduk oyun içinde. Oyunu (COD MW2) bitirdiğimde skorum (yalan olmasın) 32/6 gibi birşeydi sanırım ve açılmamış 4 paketim daha vardı (henüz atmıştım). Arkadaş baan dönüş "Sen ne yaptın ya" dedi. "Valla görüyorsun işte, sadece oyunumu oynadım." dedim. Sonuca hem ben, hem de o şaşırmıştı. Çünkü daha düne kadar 15 killden fazlasını yapamayan kişi, farklı bilgisayardaki ilk oyununda 32 kill yapmıştı. Sanırım iyi bir örnek olmuştur bu.



    Konumuza dönecek olursak; benim araştırdığım kadarı ile input lag süresinin kısa olmasının önemi, her ne kadar tepki süresinden daha önemli olsa da, 2 ms tepki süresine sahip bir monitörün verdiği görüntü ile 5 ms tepki süresine sahip bir monitörün verdiği görüntüler arasındaki fark, ekranda oynayan görüntünün hızlı olduğu durumlarda fark edilebiliyor. FPS oyunlarında da sürekli olarak hızlı ve ânî hareketlerin bolca olduğunu bildiğimiz için, monitör önerilerimi sıralarken, tepki süresini üst limit olarak 2 ms (GTG) olarak belirledim.

    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]
    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]


    Bende de LG E2250V vardı. Renk itibariyle memnundum ama FPS için hiçte uygun bir monitör değilmiş. Tepki süresi 5 ms, input lag süresi 32-35 ms arasında olan bir monitörün FPS oyunları için uygun olduğunu iddia edemeyiz sanırım.

    LG E2250V Input Lag:
    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]


    Senin monitörün için de durum çok farklı değil. Ya gözün çok hassas değil, ya da bu gecikme süresi daha kısa olan bir monitör kullanmadığı için aradaki farkı fark edemiyorsun sanırım.

    LG Flatron E2360V İncelemesi

    hocam zamanında çok fps oyunu oynamışlığım var counter-strike oradan bilirim fps'nin önemini ve bendeki monitör ve çakılı 100 fps sevdasını, benim söylemek istediğim online oyun için öyle monitöre gerek yok fakat fps için monitör şart o yüzden 23" inç lcd yerine 17 düz ekranı tercih ediyordum 100hz olduğu için
  • BF3'te w2207h 5ms ---------- 32PFL5605H/12 2ms aralarındaki farkı hissetmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soykanhalil -- 12 Haziran 2012; 6:30:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    @bocekgrafik hocam, ben de 120 Hz monitör almayı düşünüyorum. Bir yerde okuduğuma göre 60 Hz monitörlere oranla epey fark oluyormuş görüntüde, özellikle oyun oynarken. 3D özelliğini aktif etmeden 120 Hz ile oyun oynarsam bu fark farkedilir mi? Eğer bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

    Bir de makalenize şu siteyi eklerseniz, okurlar da kendi monitörlerinin gecikmelerini ölçebilirler:
    http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/index.php

    Selamlar 120 Hz monitör doğru tercih olur FPS için gerçekten çok fark ediyor. Bu konuya yazmıştım BenQ XL2420T modeli var yeni bir ürün ve sadece oyuncular için dizayn edilmiş bende bu modelle ilgileniyorum. yurtdışındaki yorumarıda okudum gayet başarılı ve herkes tam not vermiş. 3D özelliğini kullanmak zorunda değilsin ancak ilerde 3D bir oyun oynamak istesen bile destekleyecek olması güzel monitörünün. Eğer bütçen müsaitse bu modele bak derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyitonbaşi

    BF3'te w2207h 5ms ---------- 32PFL5605H/12 2ms aralarındaki farkı hissetmedim.

    Input lag süreleri var işin içinde. 5 ms olan monitörün input lag süresi düşük ise, aradaki açığı o düşük süre de kapatmış olabilir.
  • @divercats:

    Dediği monitör, bütün incelemelerden editör ödülleri ve en yüksek puanları almış. Pek tabii ki iyi olacak, ancak fiyatı ±1500 TL olduğu için önermedim onu.
  • ınput lagı nasıl ölçebiliriz ve idealı kaç olmalı?
  • Elinde CRT monitör bulunanlar kendi monitörlerini linkteki tarife göre test edebilirler.
    Input Lag Testing
    Forumdaki Input Lag Testi Konusu

    İdeal input lag değeri diye bir rakam yok. Bu değer ne kadar düşükse o kadar iyi. FPS oyunları için kabul edilen üst değer 15 ms gibi hemen hemen. Bu değerin çok iyi olanlarında 10 ms'nin altında, 8 ms gibi oluyor bu değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Haziran 2012; 11:51:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ordaki test, sizin refleksinizi ölçüyor, monitörü test etmiyor. Input lag testinin ölçümü şu şekilde yapılıyor:
    Input Lag Testing
    Forumdaki Input Lag Testi Konusu

    Peki. O zaman onayınızla silmek istiyorum mesajı
  • Şöyle çok güzel iki kaynak daha buldum arkadaşlar. Bunlara da bakın.


    hardware 1
    hardware 2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Şöyle çok güzel iki kaynak daha buldum arkadaşlar. Bunlara da bakın.


    hardware 1
    hardware 2


    Değeri düşük olanın kötü olduğu anlamınamı geliyor? öyleyse ıps paneller bu durumda pek içi açıcı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyitonbasi -- 21 Haziran 2012; 8:25:55 >
  • Evet, öyle. Ancak IPS'ler arasında da FPS için uygun olanlar varsa da fiyatları çok yüksek. Ben konuyu F/P eksenli olarak açmıştım ama gelen talep üzerine bütün çeşitleri koyacağım sanırım. Ardından da fiyat aralıklarına göre ayırmayı düşünüyorum monitörleri. Örnek olarak, 400 TL'yi geçmeyecek monitör alacak kişi boşuna 700 TL'liklere bakarak zaman kaybetmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Evet, öyle. Ancak IPS'ler arasında da FPS için uygun olanlar varsa da fiyatları çok yüksek. Ben konuyu F/P eksenli olarak açmıştım ama gelen talep üzerine bütün çeşitleri koyacağım sanırım. Ardından da fiyat aralıklarına göre ayırmayı düşünüyorum monitörleri. Örnek olarak, 400 TL'yi geçmeyecek monitör alacak kişi boşuna 700 TL'liklere bakarak zaman kaybetmesin.

    Aynı ben hocam.
    Bütçem maksimum 400 tl.
    BU fiyata alabileceğim modeller önerebilir misiniz?
    Kafam çok karıştı bu konuda.
    Şimde zamanında casper 19" widescreen 1440x900 lcd sahibiydim. Bozuldu lcd.
    Bir yandan hem iyi bir model alayım ileride de sıkıntı yaşatmasın yeni teknolojileri desteklesin diyorum ama fiyatlara bakıyorum 750-800 liraya kadar çıkıyor ips monitörler.
    Bütçemi de fazla zorlamak istemiyorum o yüzden de 1920x1080 full hd hdmi çıkışlı widescreen led monitör arıyorum.
    Fakat ekran boyutuna da karar veremedim. Daha büyük bir monitör kullanmak istiyorum. 22"-23" monitör var mıdır 400 lira civarında.
    Hp nin tasarımı hoşuma gitti ancak kaliteli midir bilemedim . Acele edip kazıklanmak istemiyorum.
    Genel olarak standart bir kullanıcının yaptığı işleri yaparım. Film-oyun-internet.
    Cuma günü gidip gezecem mağazaları o şekilde son kararımı vericem.
  • şunun incelemesi varmı LG 21.5" IPS225V-BN GENİŞ EKRAN LED-IPS

    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Aynı ben hocam.
    Bütçem maksimum 400 tl.
    BU fiyata alabileceğim modeller önerebilir misiniz?

    Sizlere elimden geldiği kadarıyla kendi araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgiler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. İlk fırsatta monitörleri hem fiyat, hem de panel tiplerine göre ayırmayı düşünüyorum ama şu an için o ayrımı yapacak vaktim olmadığından beni mazur gör lütfen.

    İsimlerini sıraladığım monitörler arasında Samsung P2250'ye ait ikinci elde bir ilan var ve 200 TL'ye satıyor o arkadaş ve güvenilir birisi. O, 3D monitör aldığı için satıyor ve üründe herhangi bir sıkıntı yok. O fiyata alabileceğin ondan daha özellikli bir monitör var mıdır bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyitonbasi

    şunun incelemesi varmı LG 21.5" IPS225V-BN GENİŞ EKRAN LED-IPS

    teşekkürler.


    Arkadaşlar ben de yukarıda linkini verdiğim sitelerden bakıyorum bunlara. Farklı bir yerden bakmıyorum.

    Aynısını değil de IPS225 modelinin incelemesini buldum sadece ve inceleme bu monitör, grafikerler ve fotografçılar için önerilirken, gecikme zamanının yüksek olması sebebiyle oyunlar için önerilmemiş

    LG IPS225 İncelemesi
  • @bocekgrafik

    Peki bu monitör fps için uygun mudur?

    http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/philips-227e3lhsu00-215--genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58390

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyup-uymadığına bakmadım. Çünkü boyutuna göre fiyatı Vatan'ın giydirmesi sebebiyle pahalı. Onun yerine FPS için mükemmel denebilecek şunu al. Üstelik 23": Samsung S23B550V
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Uyup-uymadığına bakmadım. Çünkü boyutuna göre fiyatı Vatan'ın giydirmesi sebebiyle pahalı. Onun yerine FPS için mükemmel denebilecek şunu al. Üstelik 23": Samsung S23B550V

    dediğiniz monitöre de o kadar para vermeyi düşünmüyorum.vatanda %25 indirim olunca dediğim monitörün fiyatı 310 tl oluyor.ayrıca boyut benim için önemli değil.imzamdaki sistemi 1280x1024 çözünürlüklü samsung syncmaster 732n plus 17 inç monitörle kullanıyorum.düşünün artık halimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.