Şimdi Ara

Oyunlardaki çözünürlük,görüntü sorunum???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemim :

    Dual core E5300 işlemci
    3 gb DDR2 ram
    HD 5670 1gb GDDR3

    MONİTÖR : 17" Datron 1280x1024

    Arkadaşlar bir çok oyunu çok rahat bir şekilde yüksek ayarlarda oynatıyor fakat bazı oyunlarda 1280x1024 çözünürlükte veya daha düşük çözünürlükte sanki 1280x720 gibiymiş gibi oynatıyor yani ekranın alt ve üstünde siyahlık kalıyor.Tamekran oynayamıyorum oyun ayarlarından 1280x1024 çözünürlüğünü seçersem dahi??? Dirt 3 , Truck&Traillers , Driver San Francisco , 18 WoS Extreme Trucker 2 bu oyunlarda sorun yaşıyorum diğer oyunları da deneyeceğim.gta 4 te öyle bir sorun yok. Acaba bu oyunlarda 1280x1024 çözünürlüğe destek mi yok anlamadım?yardımlarınızı bekliyorum beyler??







  • benim ekran 1280x1024 ama öyle bir sorun yaşamıyorum ekran kartını güncelle bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E4EN

    benim ekran 1280x1024 ama öyle bir sorun yaşamıyorum ekran kartını güncelle bence

    Yani şimdi siz Bu sorunyaşadıgım oyunları o çözünürlükte kenarlardan siyahlık falankalmadan tam ekran oynayabiliyormusunuz bende sandım o oyunlar eski tip ekran çözünürlüklerine uygun değil.Ekran kartım son sürüm yüklü.eski driveri yükleyeyim bi o zaman




  • Arkadaşlar sabahtan beridir uğraşıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım.amd catalyst 12.4 yüklüydü kaldırdım 12.1 kurdum düzelmedi.Ekran özünürlüğümü değişip oyuna girdim düzelmedi.Ekran kartına overclock yapmıştım stok haline getirdim düzelmedi ne yapayım bu sorunu nasıl düzeltebilirim.yukarıda saydığım oyunları 1280x1024 çözünürlükte tam ekran oynayamazmıyım.neden üstten alttan siyahlık kalıyor?? sistemde de sorun olmaması lazım daha yeni format atmıştım oyunları yeni yüklemiştim acaba tekrar mı format atmalıyım??? yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34istanbul34

    Arkadaşlar sabahtan beridir uğraşıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım.amd catalyst 12.4 yüklüydü kaldırdım 12.1 kurdum düzelmedi.Ekran özünürlüğümü değişip oyuna girdim düzelmedi.Ekran kartına overclock yapmıştım stok haline getirdim düzelmedi ne yapayım bu sorunu nasıl düzeltebilirim.yukarıda saydığım oyunları 1280x1024 çözünürlükte tam ekran oynayamazmıyım.neden üstten alttan siyahlık kalıyor?? sistemde de sorun olmaması lazım daha yeni format atmıştım oyunları yeni yüklemiştim acaba tekrar mı format atmalıyım??? yardımlarınızı bekliyorum

    kasaya farklı bir monütör bağlayıp tekrar dene aynısı olmassa monütörde bir problem var demekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: E4EN

    quote:

    Orijinalden alıntı: 34istanbul34

    Arkadaşlar sabahtan beridir uğraşıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım.amd catalyst 12.4 yüklüydü kaldırdım 12.1 kurdum düzelmedi.Ekran özünürlüğümü değişip oyuna girdim düzelmedi.Ekran kartına overclock yapmıştım stok haline getirdim düzelmedi ne yapayım bu sorunu nasıl düzeltebilirim.yukarıda saydığım oyunları 1280x1024 çözünürlükte tam ekran oynayamazmıyım.neden üstten alttan siyahlık kalıyor?? sistemde de sorun olmaması lazım daha yeni format atmıştım oyunları yeni yüklemiştim acaba tekrar mı format atmalıyım??? yardımlarınızı bekliyorum

    kasaya farklı bir monütör bağlayıp tekrar dene aynısı olmassa monütörde bir problem var demekir.

    yokhocam monitörde ne problem olcak öyle olsaydı gta 4 battlefield 3 crysis 2 gibi oyunlarda tam ekran oynatmazdı.monitörle alakalı bir durum yok sanki.eğer sizde 1280x1024 çözünürlükte sorunsuz tam ekran oynuyorsanız bu oyunlar o çözünürlüğü destekliyor demektir bende neden alta üstte siyahlıklar kalsınki?bunun çözümü farklı olmalı.Keşke yakınımda falan monitör olsada bağlayı denesem ama öyle bir imkanım da yok.format mı atayım acaba




  • Yahu kimse mi bimiyor bu soruna bir çözüm lütfen yardım edin napayım bu oyunlar niye böyle format mı atmalıyım nerde sorun var???????
  • Arkadaşlar kimse bilmiyor herhalde neyse format atayım inş. düzelir yine de teşekkür ederim
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin az önce format attım windows 7 ultimate 64 bit kurdum truck&trailers yükledim yine aynı değişen bir şey yok oyun ayarlarından 1280x1024 seçili oldugu halde sanki 1280x720 seçili gibi gösteriyor yani 4:3 lük monitörde 16:9 oranında görüntü veriyor monitörün üstünde altında siyahlık kalıyor.Allah rızası için birisi yardım etsin German truck simulator yükledim sorun yok tam ekran oynatıyor ama bu oyun driver san francisco dirt 3 bu oyunları dediiğim gibi 16:9 oranında görüntü veriyorlar.??????
  • koskoca DH de yardımcı olabilecek kimse yok mu
  • Düz mantık düşünürsek, oyun esnasında monitörünün ayarlarıyla görüntüyü büyütüp tam ekranı yakalayabilirsin ama bu görüntüde bozulmaya sebep olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarantulaist -- 21 Mayıs 2012; 16:55:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarantulaist

    Düz mantık düşünürsek, oyun esnasında monitörünün ayarlarıyla görüntüyü büyütüp tam ekranı yakalayabilirsin ama bu görüntüde bozulmaya sebep olur.

    Aslında benim merak ettiğim şey bu sorun yaşadıgım oyunlar 1280x1024 çözünürlüğü desteklemiyormu??Yani kimsemi bu çözünürlükteki bir monitörde bu oyunları tam ekran oynayamıyor.Ben gta 4 ü tam ekran oynayabiliyorum fifa serisini falan ama bu oyunlar olmuyor.4:3 monitör artık oyunlarda sıkınyı oluşturuyorsa uygun fiyata 16:9 şöyle bir monitör alabilirim.

    http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=L20T-2 yeterki adam akıllı tam ekran oynayabileyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34istanbul34 -- 21 Mayıs 2012; 17:29:40 >




  • Çözünürlük desteklememesinden ziyade geniş ekran destekli olmasından kaynaklanan bir durum gibi görünüyor. Ben de 1280x1024 monitöre sahibim, şimdi bir kaç oyun denedim The Witcher 2 tam ekran, Kingdoms of Amalur Reckoning tam ekran değil senin dediğin gibi altta üstte boşluklar kalıyor. Beni çok rahatsız etmiyor o görüntü çünkü film izlerken de altta üstte boşluklar kaldığı için gözüm alışmış demekki :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarantulaist

    Çözünürlük desteklememesinden ziyade geniş ekran destekli olmasından kaynaklanan bir durum gibi görünüyor. Ben de 1280x1024 monitöre sahibim, şimdi bir kaç oyun denedim The Witcher 2 tam ekran, Kingdoms of Amalur Reckoning tam ekran değil senin dediğin gibi altta üstte boşluklar kalıyor. Beni çok rahatsız etmiyor o görüntü çünkü film izlerken de altta üstte boşluklar kaldığı için gözüm alışmış demekki :)


    Yani şimdi geniş ekran (16:9) bir monitör alırsam oyunları tam ekran oynayabilirim. yukarıda linkini verdiğim monitörü alayım o zaman.Madem desteklemyiorlar hem ben de zaten geniş ekran monitörleri daha çok seviyorum.dediğiniz gibi film falan izlerken 4:3 monitörler zevkli olmuyor böyle üstten alttan boşluklar falan en iyisi monitörü değişmek olcak herhalde.Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34istanbul34 -- 21 Mayıs 2012; 18:35:55 >




  • Rica ederim, marka konusunda birşey diyemem fakat ekran boyutu konusunda 20 inç alacağınıza 21,5 inç alırsanız full hd (1920x1080) çözünürlükte film izleyebilir veya oyun oynayabilirsiniz. Değerlendirin derim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarantulaist

    Rica ederim, marka konusunda birşey diyemem fakat ekran boyutu konusunda 20 inç alacağınıza 21,5 inç alırsanız full hd (1920x1080) çözünürlükte film izleyebilir veya oyun oynayabilirsiniz. Değerlendirin derim..

    21.5" full hd monitörlerde uygun fiyatlı olanlarda vga bağlantı diyor.Hdmi bağlantılı olanlar fiyatları çok yükseliyor.Vga olarak bağlarsam full hd görüntü yine kaliteli olurmu peki?250 liralık 21.5" full hd monitörler var aoc marka falan.
    Hocam siz yukarıda saydıgım yunları oynadıgınızda yine alttan üsten boşluk kalıyormu? hiç dirt 3 veya truck&trailer veya assains creed oynadınız mı bu monitörünüzde.yine boşluk kalıyormu.sorun yaşadıgım oyunlardanherhangi biri bilgisayarınızda yüklü ise bi kontrol ederseniz çok memnun olurum.teşekkür ediyorum.




  •  Oyunlardaki çözünürlük,görüntü sorunum???


    Driver şu an elimde yok, AC : Revelations yükledim, denedim boşluklar var. Sadece sende olan bir problem değil. Hatta bence problem bile değil. Hdmi - vga çıkışları hakkında pek bilgim yok o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarantulaist -- 22 Mayıs 2012; 12:37:47 >




  • Monitörün sanırım eski CRt yani tüplü monitör ve 17" monitörlerin orjinal çözünürlük değeri 1024x768'dir. Öncelikle masaüstünü manuel olarak iyi ayarlaman gerekir kenar boşluklarını kendin yok edeceksin sonra oyuna bahsettiğim çözünürlük değeriyle gireceksin. Ayrıca oyunlarda çözünürlük ayarının yanısıra enboy oranını ayarlayan bir değeride olması lazım 1024x768 görüntünün en boy oranı yani aspect ratio değeri 4:3 ille de 1280x1024 ile oynamak istiyorsan bunu 5:4 olarak seçeceksin o zaman kenarlarda siyahlık kalmaz. ama tavsiyem dediğim çözünürlük değeri ile oyunlarını oynaman. Masaüstündeyken ekranını hangi değerlere ayarladıysan oyunda aynı çözünürlük değeri ile oyna. yoksa diğer çözünürlüğü göre ayarladığın ekran boşlukları oyundakiyle tutmaz. söylediklerim tüplü monitör için geçerli.




  • Arkadaşlar teşekkür ederim.Yeni bir monitör aldım sorun halloldu.Oyunlar demek ki 16:9 formatını istiyorlar.Fujitsu 20" led 1600x900 monitör aldım.Eski monitörüm de tüplü değildi.LCD idi. Neyse teşekkür ediyorum yardımlarınız için
  • Monitör almadan da çözebilirdin ama neyse hayırlı olsun diyelim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.