Şimdi Ara

★★GOOGLE GALAXY NEXUS KULLANICILAR KLÜBÜ (JB 4.3) (SSS)(334 ÜYE)(İLK SAYFAYI OKUYUP-SORUNUZ)★★ (1029. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.922
Cevap
88
Favori
699.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beta 5 tam olarak ne oluyor? Android 5.0 'ın betası falan mı acaba?
  • Yok hocam kitkat hala pa 4.6 beta 5
  • ALBIEL A kullanıcısına yanıt
    Bir an 5.0 çıktı sandım

    Cevap için teşekkürler.
  • Bu arada yeni rom çıkmış arkadaşlar spirit diye kuran falan var mı acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBIEL -- 22 Ekim 2014; 16:51:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana öyle geliyor ki google bu Custom rom yazan gruplar ile anlaştı. Artık resmi olarak desteklenmeyen telefonlar için Stable sürüm çıkmayacak... Bize 4.4.4 Stable sürüm çıkmayacak galiba...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon artık çok eskidi gibi hissediyorum. Kasmalar falan oluyor. CM kullanıyorum. Şöyle tamamen stabil, yeni bir rom yok mu arkadaşlar?
  • Kasılmalar oluyor, rom farketmiyor. Çoğu uygulama çıtayı yükseltti; daha çok kaynak tüketiyor. Bunun önüne geçebileceğimizi sanmıyorum.

    Öneri istiyorsanız Carbon deneyin diyebilirim.
  • Kasılma sözü açılmışken 2012 de severek aldığım telefon için gerek kasılması gerek pil performansı ve dokunmatik performansı düşüşü nedeniyle yeni telefon arayışındayım. Nexus 6 bekliyordum ancak işlemci yönünden beklediğim gibi bir telefon değil, hele 650 dolarlık fiyatı hiç beni açmadı... Şu an Nexus alternatifi Nexus 5, ama bir telefonu yaklaşık 3 yıl kullandığım ve Android L ile gündeme gelen 64 bit desteği veren bir telefon almak istediğimden çok da içime sinmediğinden kararsızım. Ocak 2015 e kadar da bir zamanım var ama 64 bit gelecek bir telefon için biraz daha bekleyebilirim. Benimle benzer durumda olup beklemeyi önerebileceğiniz bir model var mı?
    Yoksa Nexus 5 İ mi alayım?
    Not: Telefon için psikolojik sınırım 1000TL, GNexus alırken 1200 TL civarı ödeme yapmıştım. Ama yeni telefon için bu kadar ödemeyi düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam senin gibi düşünüyorum benim gnex 3. yılını doldurdu ve ortalama bir günü halen çıkaran bir bataryaya sahibim, zaten elektronik eşyaları çok iyi kulandığımı düşünmüşümdür hep :) Ancak bende ufaktan artık yeni bir telefona geçmeyi düşünüyorum 2015 başları itibariyle ve sanada tavsiyem beklemen, ben şahsen xiomi nin türkiyeye girmesini bekliyorum ozaman hiç düşünmeden mi4 almak niyetindeyim. Hem bu bir iki hafta içinde android lolipop için bir kaç rom'da çıkar bir iki ay daha oyalanmış oluruz diye düşünüyorum.
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Galaxy Nexus kullanıcıları için bence Nexus serisi yeterli. Ben halen Nexus 5 aldığıma pişmanım. Bu gün Spigen Google Nexus 5 Case Slim Armor alacağım. Bu haliyle telefonu kullanmaya devam edeceğim (mesajı yazarken kapağım geldi :) Ama yinede insan yeni aldığı telefonda yenilik bekliyor. Mesela G2 nin arayüzünü ok beğendim ama yinede tema testeği olmayan telefonlardan nefret ediyorum.
  • sancos S kullanıcısına yanıt
    Hocam, Nexus 6 ile Nexus 5 arası işlemci olarak atla deve bir fark yok... Nexus 6ya gelecek her güncelleme işlemci kodu bazında Nexus 5 e de getirilebilir sanırım, google yapmasada Custom rom ile 3 yıl güncel kalabilir diye düşünüyorum. Nexus 5 in şu an cazip yanı bu güncelleme potansiyeli ve ucuzlayan fiyatı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Güncelleme ve Custom romlarla dediğiniz gibi 3 yıl gider ama galaxy nexus ta ne varsa aynısı bu telefonda var. Hiç bir değişiklik yok. 2 yıldır galaxy nexus kullanan birisi bu telefonu alıp 3 yılda bu telefona katlanamaz diye düşünüyorum :) Bu arada spigen marka kılıfa bayıldım.
  • sancos S kullanıcısına yanıt
    Hocam Android L'i belki galaxy Nexus alabilir... Ama beni düşündüren sonrası... Lolipop sonrası GNexus güncelleme alıp almayacağı bence şüpheli... İşlemci ve grafik çip için güncel kod yayınlanıyor mu bilmiyorum, zira google 4.4 için GNexus u bu sebeple harcadı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Açıkcası görsel bir kaç unsur dışında android 4.3 ile 4.4.4 arasında hissedilebilen çok fark yok. En azından benim gibi androidden 10 üzerinden 3 anlayanlar için. Düşük güç tüketimi vs çok inanmıyorum. Misal olarak Nexus 5'i ilk aldığımda şarjı 16 saat anca gidiyordu fakat lolipop kurunca güç tasarruf modunu açarak 24 saat gitmesini sağladım. Fakat işlemci hızını o kadar düşürüyorki anmasyon geçişleri takılıyor bazen telefonun donduğunu hissediyorum. 4.3 ile 4.4.4 arasında şarj meselesini bu kadar etkileyen bir unsur yok.

    Nexus'un dışına çıkacak olursam 8' Samsung tab 3.0 var bende. Android 4.2.1 (sanırım buydu) kullanıyor. Android 4.4.4 kullansada görsel olarak bir değişiklik olmayacağı için custom rom yükleme ihtiyacı duymuyorum.

    Bence güncelleme işini bu kadar gözde büyütmemek gerekir. Custom rom larda %100 türkçe olmadığı için benim gibi az ingilizce bilen bir çok kullanıcı bu romları iyi kullanamadığı kanısındayım.




  • Yazdıklarınızı okuyorum arkadaşlar, sürekli takipteyim.

    64bit işlemci ile ilgili fikirlerinizi merak ediyorum. Yeni bir telefon almam lazım ve aklımda Z3 var. Lakin, işlemcisi 64 bit değil ve bu ileride bir eksiklik yaratır mı emin olamıyorum. Bunun haricinde, ve şarj giriş kapağının varlığını saymazsak Z3 tam istediğim donanımda bir cihaz. Sırf işlemci yüzünden başka cihazlara bakmak gerekir mi?
  • brhndrn kullanıcısına yanıt
    Kıyaslama sitesinde 2 telefonu kıyasladım. İşlemci Nexus ile hemen hemen aynı (Nexus 5 : Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2300MHz Xperia Z3 : Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 Quad-core 2500MHz) Sadece ram 3 gb ve kamera 20.7 MP). Açıkcası o kadar da para verilecek bir telefon değil gibi geliyor bana.
  • brhndrn kullanıcısına yanıt
    z3 kamerasında pembeleşme sorunu varmış hocam, şimdilik biraz daha bekleseniz iyi olur. 64bit konusuna gelince bence 32bit ile 64bit arasında gözle görülür bir fark yok. belki çok üst donanımlarda farkedilebilir.
  • Arkadaşlar benim için en önemli unsur kamera kalitesi şu an. Hatta telefon almayıp iyi bir fotoğraf makinası almayı da düşünüyordum fakat telefonlar görüntü işleme ve paylaşma açısından aşırı pratik oluyor. Ve sürekli yanımda. Bu yüzden kamerası olabilecek en iyi android cihazın peşine düşmüş durumdayım. Ardından ram miktarı geliyor ama ikiniz de kameradan vurmuşsunuz cihaza

    Pembeleşme sorunu htc'nin bir modelinde vardı, yazılım güncelleyip çözdüler. Donanımsal olmuyor genelde.

    Nexus 5 de işlemci açısından Z3 ile benzer gibi duruyor ama bilemiyorum hocam, iki cihaz farklı alanlara hitap ediyor gibi sanki. Biri diğerine alternatif değil gibi. Bana lazım olanı zaten yazdım; kamera




  • brhndrn kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aklım iyice çin markalarına kaymaya başladı. xiaomi veya meizu düşünüyorum. rootlu kullandıktan sonra hiçbir farkı olmaz bence. neredeyse 2 kat fiyat farkı var piyasadaki telefonlarla.
  • qazxcv Q kullanıcısına yanıt
    Xiaomi gelse keşke, ben de ciddi ciddi bekliyorum yani
  • 
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.