Şimdi Ara

Forumlara güvenerek araç almayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Foruma güvensek trafik aveodan geçilmez
  • E siz robot değilsiniz dimi, burada foruma güvendim araç aldımdan öte tecrübelerin paylaşılması esasdır... Tecrübelere bakarsınız, kullanıcılarının yazdığı mesajları okursunuz. Kafanızda bişeyler oluşur, karar vermeniz kolaylaşır. Kimse forum şunu demiş gidip şunu alayım demiyor. Diyorsa zaten baştan hata yapar...
  • jetta alın jetta alla alla bildikleri var jetta diolar. jetta en kral araba neden almıosunuz neden önermiosunuz kaç kişi dio haksızmı şimdi onlar
  • Forumda bir araçla ilgili pozitif olarak değil de negatif olarak yazılan yorumların genelde doğru olduğunu düşünüyorum hele birkaç kişi üst üste yazmışsa...
  • Aslında foruma danışılırken yukarıda da bazı arkadaşların vurguladığı gibi ne istediğini tam olarak anlatamamak ta yanlış önermelere neden olabiliyor. Yine hiç arabaya binmemiş daha ziyade yaşı oldukça küçük sadece özenti nedeniyle yorum yapan üyelerde var. 44 yaşındayım ve 1991 yılından beri 8 değişik araba kullandım. Geniş bir çevrem olduğu için arkadaşlarımın kullandığı arabalar konusunda da sürekli memnuniyet ve şikayetlerini dinlerim. 2 ekonomik kriz yaşamış, özellikle 1994'tekine çok fena yakalanmış bir Türk vatandaşı olarak yeni bir araba aldığımda bile bir sonraki aracımın araştırmalarına başlarım. 2.el piyasasını, piyasaya yeni çıkan modelleri, akaryakıt fiyatlarını analiz edip, o günkü şartlarda fiyat/performans ve idame maliyeti en uygun aracı tespit etmeye çalışırım. Araba önerisi isterken, baba parası ile alacağı arabanın ne kadar yaktığı veya bakım masraflarından ziyade 0-100 km. hızlanmasına odaklanırken, belli bir gelir grubundaki kullanıcı Dizel-LPG ve yedek parça fiyatlarını kriter olarak belirleyebiliyor. Bu bakış farklılığı nedeniyle öneri isteyenlere bahsettiğim örnek iki şahıstan birisi 15 yaşında 2000 cc. BMW, diğeri Dizel Linea veya LPG'li Toyota önerebiliyor. Forum başlığında aslında tam olarak ihtiyaçlar ve beklentiler açıklansa bu kirlilik minimuma iner diye düşünüyorum. Tüm arkadaşlarıma kazasız ve arızasız günler dilerim.




  • Forumları kullanmayı bildikten, kimin neresinden ve ne amaçla yazdığını anlayacak tecrübeye ulaştıktan sonra sakıncası değil faydası olduğunu düşünüyorum. Mesela 6 ay önce eşime araç bakarken burası ve birkaç forumdan oldukça yararlı bilgiler aldım. Hiç bilmediğim bir araç olan Colt'u tercih ettim ve şu anda çok memnunuz .
  • Bir kişi araç tavsiyesi istediği zaman. Kriterlerini belirlemiş ise eğer. Yapacağımız tek şey.. bütçeye ve kriterlere göre araçları sıralamak.
    Kişinin almayı düşündüğü araç kullandığımız bir araç ise yorum yapmak.. bildiğimiz tüm artı ve eksi yönlerini belirtmek oluyor genelde.
    Sıfır yeni çıkmış bir aracı tavsiye ederken kim olsa zorlanır.. çünkü aracı tanımıyordur.. O yüzden test sürüşü yapmasını öneriyoruz.
    Zaten bu yönde showroom incelemeleri.. test sürüşü incelemeleri yayınliyoruz.. Foto ve video koyuyoruz.

    Ancak kriterlerle alakası olmayan.. Tamamen fanatiklik içeren.. İkili kıyaslamadan kendi hoşuna gideni tavsiye eden beyinsizlerde olmuyor değil.
    Espri niyetine tavsiye edenleri tenzih ederim. Ancak burası komiklik bölümü değil.. Geyik yapmak isteyen.. Konu dışı bölümüne gitsin.




  • Forumda fanatiklik amigoluk kokmayan,objektif,aklı başında yapılan her tavsiye dikkate alınabilir,bu tavsiye doğrultusunda test edilerek araç da alınabilir.Talihsiz bir konu olmuş..
  • bence en güzel araç sahibinin içinde mutlu olduğu içine sinen araçtır.
  • "Foruma inanma forumsuz kalma" Herhalde konuyu en iyi açıklayan cümle olur. Foruma danışmak iyidir. Ama ömründe direksiyonu tutmamış tiplerin de yorum yapma özgürlüğünün olduğunu unutmadan. Zaten uzun süre buraya takılan birisi kimlerin yorumlarını ciddiye alacağını bilir. Mesela Taner bey'in dedikleri benim için önemlidir.
  • herkesin kriteri, algısı, değer yargısı, beklentisi, cüzdandaki parası farklı...

    donanım/güvenlik/fiyat durumlarını karşılaştırıp uygun olan 2-3 seçeneği bulmak zor olmasa gerek.

    geriye bu araçların sorunları, yakıt durumları gibi bilgilere ulaşmak kalıyor.
    onlarda araç konu başlıklarındaki sayfaları okumak ve gerçek kullanıcıdan tavsiye almak. hepsi bu...

    eğer bu konular içinde "şunu mu alayım? bunu mu alayım?" diyerek, hiç tanımadığı insanların al-alma
    demesi ile cebindeki parayı verip milletin beğendiği aracı alan var ise "vaay ona, vaaylar bana"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffersan

    bence en güzel araç sahibinin içinde mutlu olduğu içine sinen araçtır.

    aynen katılıyorum..
  • Allah kaza bela vermesin hiç kimseye, araç tercih ederken en önemli kriteriniz güvenlik olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Zaten kimse buradaki yorumlara göre araç almıyor ki. Meraktan soruyor, son kararı kendi veriyor.

    + ~
  • Günümüzde araç tercih edilirken en önemli kriterin "DH ALEMDAR" arkadaşımızın belirttiği gibi güvenlik olması kaçınılmazdır. Ancak tüplü Şahinlerin Broadway'lerin bile peynir ekmek gibi satıldığı piyasayı belirleyen ne yazık ki güvenlik değil cüzdan oluyor. ABD veya AB'de satılan filan marka arabanın ESP'si her versiyonda standart iken bu araç Türkiye'ye gelince "Güvenlik Paketi" gibi saçma sapan bir opsiyonla vatandaşa 2.000-3.000 TL. farkla katmerleniyor. Keza ikinci el piyasası da öyle. Aşağıdaki linke tıklarsanız altın ile eşdeğer fiyat artışı sağlayan Passat'ın 6.100 $'a (11.102 TL.)'ye satıldığını görürsünüz. Bu araç ülkemizde satılsaydı 38.000-45.000 TL. aralığında gidecekti. (Bknz.sahibinden.com) Aynı arabaya Türk olduğumuz için 3 hatta 4 kat fazla ücret ödüyoruz. Daha ironik olan ise gelir düzeyimiz onların 3 hatta 4'te 1'i kadar. Hal bu olunca ABS, ESP gibi donanımlar, hidrolik direksiyon ve klima hayali kuran vatandaşa alfabedeki harflerden başka bir şey ifade etmiyor. Bir diğer önemli tercih'te bakım ve idame maliyetleri. Bizim 1 Litresine verdiğimiz ücretin daha azını 1 Galonuna veren Amerikalı Dizel-Benzin veya Benzin-LPG konu başlıkları açmıyor. Yedek parça fiyatları ve her yerde ustasının/ servisinin bulunması da tercih sebebi olabiliyor. Mazda ve Mitsubishi gibi Avrupa'da yıllarca sorunsuzluk listesinde başa oynayan markalar hakettikleri yeri ülkemizde maalesef alamıyorlar. Son yıllarda müthiş bir atak yapan Kore markaları da bu önyargıdan maalesef payını alıyor. Sonuç olarak vatandaşlarımız arasından, gönlündeki aracı alabilenler çok şanslı. Diğerleri mi? Onlar, umduğunu değil bulduğunu yiyor ve Polyanna'cılık oynuyor.

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/One-Owner-2005-VW-Passat-2-0L-TDi-Turbo-Diesel-38-MPG-ESP-05-1Owner-/170819264803?pt=US_Cars_Trucks&hash=item27c59f2123



     Forumlara güvenerek araç almayın


     Forumlara güvenerek araç almayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 10 Nisan 2012; 22:03:44 >




  • Ben konu bile açmadan aldım. Baktığım modellerin başılıklarını baştan sona okudum. Aklıma takılan şeyleri sordum. Başlık açıp sorsaydım logan, era veya symbolden başkası önerilmezdi. Ben gittim ve daha yeni çıkmış ne idüğü belirsiz, 2. eli olmayan ancak güvenli bir araç aldım. Daha euroncap testine bile girmemişti ama cruze gibi tasarlandığını bilerek ve 5 yıldız alacağından emin bir şekilde aldım. Nitekim rekor kırdı sınıfında ve en güvenli araç seçildi. Hala aveo önerince fanatik, arabası diye tavsiye ediyor diyorlar. Ben görmeden aldım ama şuan kullanarak tavsiye ediyorum. En büyük kriterim güvenlikti. Olması gereken de bu. Aklımı seveyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 10 Nisan 2012; 22:27:48 >
  • araç alırken foruma danıştım ve seçtiğim aracı almamda yorumlar çok etken oldu. tabi çok iyi araştırmıştım ve bende hemen hemen forumdakiler gibi düşünüyordum, o yorumları görünce yanılmadığımı anladım ve kafa karıştırmak bir yana dursun, fikrimi iyice pekiştirdi. zaten bu forumu o yüzden seviyorum. sadece araba içinde değil, özellikle elektronik eşyada foruma bakmadan asla bir şey almam. hatta bazen forumda olmayan şeyler oluyor gündelik hayatta, keşke diyorum forumda her türlü malzeme olsa ve ben saatlerce ilgili konuları okusam.
    velhasıl foruma güvenerek araç almayın demek bu foruma ve yapılan bunca yorumlara, emeğe saygısızlıktır. ben tam tersini diyorum, önce iyice araştırın sonra ise foruma güvenerek araç, elektronik eşya v.s alın.
  • konuyu açan arkadaşa kesinlikle katılıyorum.

    çoğu yerde bende belirttim bu durumu. adam kafasına bi araç koymuş alacak ama bazıları yok alma ben sürdüm, ben ettim şöyle böyle diye kötüleyenler başka yerde 16-17 sene önceki aracı övüyor.

    bu herkes için geçerli değil. forumdaki insanların çoğunu görmüyoruz. burada kendini farklı tanıtıp insanları yanıltanlar çok çıkıyor. ben foruma uysam almış olduğum ve memnun olduğum aracımı kesinlikle alamamış olacaktım. yok bujilerinden sürekli sorun yersin. kaportacıdan çıkmazsın gibi laflar. bi araç alacaksanız burada sadece bi konu açın ve ufak fikirleri ekleyin kafanıza. buradakilerin dediği yolu takip edip kararınızdan dönmeyin.

    herkesin kendi kriterlerine göre araçlar vardır.

    kimi aile aracı ister.
    kimi uzun yol
    kimi performans
    kimi ekonomik

    buradan aile aracı alacağımı belirttiğim bi konum vardı adam bekar okuyor bana bırak o araçtan performans alamazsın gibi kendi kriterlerini yansıtıyor.

    araç alacaksanız konuyu gene açın ama kafanıza koyduğunuz aracı gidin yerinde gerçek hayatta inceleyin. kriterlerinize uyup uymadığına siz karar verin. 2. el alacaksanız yanınıza bilirkişi (usta ya da bilen biri şart.)




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.