Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
70.299
Cevap
511
Favori
4.415.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34423443344434453446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt

    Teşekkür Ederim Hayırlı Olsun Dilekleriniz ve Yorumunuz İçin.Ben ve abim Çok Severek aldık F30 Araçlarını ama Sonrasında Malum Sebeplerden Üzdü Bizi.Satarken O Yüzden Mutlu oldum.Aracım 130 Bine Kadar Kosifler Servis bakımlıydı.Dediğiniz Gibi Sorunsuz Bir araç yok.Bazı Arkadaşlar Yanlış Anladı Yazdıklarımı.

  • Grup çok cansız. Arkadaşlar bende çok felaket bir rüzgar sesi var 120'de sonra. Islık ötüyor resmen.

    Nasıl cözülür bilen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Antalya da gerçekten iyi dürüst bir BMW ustası var mı teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çözümü G20 de kullanılan çift cam

  • hayırlı bayramlar F30 aracım var 2016 model daha yeni rot balans yaptırmama rağmen uzun Bi süredir 80 ila 100 Km arasında baya Bi direksiyon titremesi var ama ne 80 ne kadar nede 100 km hızdan sonra hiçbir şekilde titreme olmuyor bunun nedeni ne olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erturugrulgerz E kullanıcısına yanıt
    Jantlarde eğrilik yok ve lastikler roadforce balans yapıldı ise geriye ihtimal olarak direksiyon kutusu elektrik motoru kalır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  BMW 3 serisi (F30)

    Arkadaslar BMW F30 icin uyumlu diyor

    Bu metal kaliper kapagını tr de nerde bulabiliriz?

  • erturugrulgerz E kullanıcısına yanıt
    Bu durum f30 kasanın kronik sorunu. Alışmaya çalışın:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elimde f30 Bej borusan Paspas mevcut (sifir) ihtiyacı olan ulaşabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba. iki senedir 2014 3,20ied f30 sahibiyim. bu ay içerisinde fren hidrolik yağı değişimi geldiğine dair ikaz verdi araç. ben şuana kadar önceki hiç bir aracımda ne fren hidrolik yağını değiştirdim, ne okadar servise girdim çıktım değişim yapılması lazım dendi, ne de çevremde değiştiridiğini söyleyen birini duydum. ŞİMDİ bu işlem çok elzem midir? aracın frenleri şuan için gayet iyi değşim yapsak eksisi artısı ne olabilir? ve maliyeti ne olur? bilgisi olan var mdıır?

    not: nette şöyle bi baktım 2 yıllık periyotlarda değişmesi lazım falan diyor. hiç duymadım değiştirdim, değişmesi gerek cümlelerini, bu 2 yıllık periyodu duyuunca şaşkınım.

  • mymustang kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye, neyi doğru biliyoruz ki fren hidroliği değişimini bilelim.

    Elzem tabiki, ömrü olan bir şey fren hidroliği. Zamanla içerisine havadaki nemi alıyor ve özelliğini yitiriyor. Bu süre de hemen hemen her markada 2-3 sene arası.

    Değiştirilmezse eksisi ne olur; Normalde sıkışmaması gereken fren hidroliği sisteme karışan su (havadaki nem ile karışır) sebebiyle giderek daha fazla sıkışmaya başlar ve zamanla fren yumuşar. Ve fren hidroliği yeniyken x km hızla giderken y metrede durabilmek için frene z kg kuvvet uygulamak gerekirken aynı şartlarda eskimiş ve özelliğini yitirmiş fren hidroliğiyle z kg dan daha fazla kuvvet (belki 2 z, belki 3 z orasını bilemem) uygulamak gerekir. Bu da kazaya yol açabilir.

    Bir diğer eksisi sisteme karışan su sistemi korosyona uğratır ve fren sisteminin ömrünü kısaltır ve tam performans ile çalışmasını engeller ayrıca pas mekanik sorunlara yol açabilir.

    Artısı nedir; daha güvenli frenleri olan bir araç, ilerde mekanik arıza kaynaklı ya da kaza kaynaklı masraf açma ihtimalinin daha düşük olması.

    Fiyatı yetkili serviste 400 ila 500 TL arasıdır. (Bmw online uygulamasındaki fiyatlardır, servis bu fiyatlar tanlış dese bile kabul etmekte mecburlar biraz zorlamak gerekiyor). Yetkili servis dışında fiyat çok değişken ama ilginç bir şekilde genelde yetkili servisten çok daha yüksek fiyat söylüyorlar.

    Değişim periyoduna bir şey diyemem, 2 yılda değil 3 yılda bir değiştirirsiniz ya da 4 yılda. Ama kesinlikle değişmesi gereken bir sıvı. Ben 2 yılda bir değiştiriyorum ama 3 yılda bir değiştirmek te mantıksız değil. Ama 4-5 yıl ve üzeri kesinlikle 3 kuruş için alınaması gereken bir risk. Sonuçta kendimizin ya da sevdiklerinizin canını taşıyor bu araçlar, ayrıca sadece araç içi de değil trafikte her an başka hayatları da tehlikeye atabiliyoruz. Ben lastik, fren vs gibi bu tip güvenlik sağlayan parçalar için toplumsal sorumluluk gözüyle bakıyorum. Ki zaten devlet de öyle bakıyor ki araçlar muayeneye giriyor. Ama orada bile daha kontrol edilmesi gereken bir çok kalem var. Örneğin fren hidroliği değişim kontrolü yapılmalı , ve hatalı far ayarının ağır kusur olması gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mymustang kullanıcısına yanıt
    Selam, ben bayramdan önce yetkili serviste değiştim. (512₺).Psikolojik olabilir tabi, fakat sanki pedal hissiyatı daha keskin hale geldi. Özel servisler 100-150₺ ye değişim yaparlar diye tahmin ediyorum. Ben de çok elzem olmadığını düşünüyordum, biraz araştırınca fikirlerim değişti. Sonuçta Bmw nin üretici tavsiyesi olarak bunun belli zaman ararlıklarında değişmesi yönünde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mymustang

    merhaba. iki senedir 2014 3,20ied f30 sahibiyim. bu ay içerisinde fren hidrolik yağı değişimi geldiğine dair ikaz verdi araç. ben şuana kadar önceki hiç bir aracımda ne fren hidrolik yağını değiştirdim, ne okadar servise girdim çıktım değişim yapılması lazım dendi, ne de çevremde değiştiridiğini söyleyen birini duydum. ŞİMDİ bu işlem çok elzem midir? aracın frenleri şuan için gayet iyi değşim yapsak eksisi artısı ne olabilir? ve maliyeti ne olur? bilgisi olan var mdıır?

    not: nette şöyle bi baktım 2 yıllık periyotlarda değişmesi lazım falan diyor. hiç duymadım değiştirdim, değişmesi gerek cümlelerini, bu 2 yıllık periyodu duyuunca şaşkınım.

    Merhaba Bu ay bende bu ikazı almıstım ozel servise gittim

    250tl degisim ucreti ile degistirdiler,

    yetkili servis min 500 yazardı tahminim,


    250 tl icin degistirmeme riski alınmaz bence,

    degistirin kafanız rahat olsun,

    Fren onemli sey.





  • Santini.737 S kullanıcısına yanıt
    Doğru tahmin etmişsiniz 450₺ ye değiştirttim 2 gün önce yetkilide bilgisi olsun herkesin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @RobinvanPersie Dostum selam, ben de aynı sorundan müzdarip olmuştum aracı ilk aldığımda. Ne yazık ki telefon harici bluetooth kullanım yapamıyordum. Bunu Aux'a bluetooth transmitter alarak çözdüm. Sana da aynısını tavsiye ederim.

  • Filtre seylerinde mann, mahle, hengst yakın kalitede ğrünler olarak söylenir genelde.
    İnternette f30 filtre seti mann 400 tl, hengst 230 tl. Neden bu kadar fark var acaba? Hengst alıp geçmek mi lazım bu durumda?

    Mann:https://www.onlineyedekparca.com/urun/bmw-3-serisi-f30-316i-periyodik-bakim-filtre-seti-mann-marka

    Hengst:https://www.onlineyedekparca.com/urun/bmw-f30-kasa-316i-periyodik-bakim-filtre-seti-hengst-marka

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Karşılaştırmak lazım. Aradaki fiyat farkına değecek kalite farkı sunuyor mu diye vaya daha düşük fiyatlı bir ürün daha iyi performans gösteriyor da olabilir, fiyat her zaman kalite göstergesi değildir. Tabi bu mannın çok kaliteli filtreler ürettiği gerçeğini değiştirmez ama bazen daha uygun fiyatlı bir rakibi daha iyi ürün de üretebilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=cwaK4ilTos8&feature=youtu.be

    Bu tip karşılaştırmalı testler de çokça var internette. Hatta oe (logolu) ve oem (logosuz) filtrelerin de karşılaştırmaları var. Bence sahte olmadığı sürece mann, mahle, hengst arasında büyük farklar yok, çoğunlukla mann bir tık daha iyi bazı ürünlerde de diğerleri. Zaten Bmw üç markaya da logolu (oe) ürünler ürettiriyor. Bazı modelde fabrikadan mann filtre çıkarken bazısında mahle ya da hengs çıkıyor. Önemli olan orjinallik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt

    kesinlikle far ayarı olmayan araç trafiğe çıkmamalı, birde trafik polisleri çakma xenon takanlara ciddi cezalar yazmalı, ne görüş bırakıyor ne bir şey.. o ışığı gördükten sonra gözün kendine gelmesi 3 5 saniyeyi alıyor

  • acegod kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, bizim insanımız araç muayenesinin kendi iyilikleri için olduğunu sanıyorlar, sorun da burada başlıyor. Halbuki kime ne senin kabak lastiğinden, ayarsız farından, bitin fren diskinden. Kendi arabam istediğim gibi binerimmdiye düşünüyor ama trafik kollektif bir yer. Sen gece şehirler arası daha iyi görebilmek için merceksiz far sistemine xenon veya led ampul takarsan evet halojen ampülü göre daha iyi görebilirsin belki ama karşıdan gelen aracın sürücüsünün görüşü senin yüzünden bozulup kaza yapabilir, canından olabilir. Bu vevalin altından kalkılabilir mi acaba? Bir insanın hayatını kaybetmesine sebep olmak! Evet bu bir ihtimaldir ama trafikte alınmayan her önlem bu ihtimali arttırır. Sürücü emniyet kemerini takmayabilir, kendi canı kıymetsizdir kendine göre anlarım ama ömrü bitmiş lastikle gezerek trafikteki tüm sürücülerin ve yayaların hayatını tehlikeye atar.

    Adam gecenin yarısı şehirler arası yolda farları kapalı gider, uyarırsın anlamaz, durduğu benzinliğe girer insanlık yapayım uyarayım dersin “sane ne hemşerim ben farsız da görüyom baykuşum belki, yoluna git” der.

    Bu karşıdakü sürücüyü düşünmeden hatalı far modifikasyonu yapanlara bu durumu anlatınca genelde söyledikleri; “ Ama bu ampulü takmazsam bu sefer de ben göremiyorum, trafikte fabrikasyon çok güçlü farları olan bir sürü araba var. Onların hakkı var da benim niye yok?” Oluyor.

    Bizim insanımızın sorunu tam olarak eğitimsizlik (şimdi cahillik diyeceğim birisi çıkacak insanımıza cahil dedin diye başlayacak, halbuki anlamı aynı). Eğitimsizlikten kastım da sadece ilmi eğitim değil, dini ve vicdani olarak da eğitimsiz. Elin gavuru dediğimiz insanlar daha iyi vicdani eğitime sahip. Adamlar mevcut trafik lambası sayısını her geçen gün azaltıyor. Neden, çünkü hoşgörü ile trafik lambasına gerek kalmıyor. Bizde daha dün harfiyat kamyonu moturcuyu öldürmek için üzerine kırıp düşürdü. Allahtan kayıt vardı da kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı. Kayıt olmasaydı 3424₺ cezayı verir keyifle evine giderdi.

    Çok dolmuşum döktüm içimi, kusura bakmayın, benden bu kadar, kalın sağlıcakla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Slm beyler, aracimi satacam yakinda.
    Ve yeni hangi araba alacam karar vermedim. Arabanin en sevmedigim yonu konforuydu.

    Simdi mercedes class dusunuyorum sizce pisman olurmuyum?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34423443344434453446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.