Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3434. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.299
Cevap
511
Favori
4.415.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34323433343434353436
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç yere daha gösterdim turbo kaynaklı olduğu söylendi, tamiri mümkünmüş ama uzun ömürlü olmuyormuş bakalım nasıl bir yol izlicem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asapmob kullanıcısına yanıt
    Turbo borusunda çatlak olan f30 larda da tahrik sorunu çıkıyordu hatırladığım kadarıyla. Plastik çok pahalı bir parça değil. Onu da kontrol ettirin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebot -- 15 Mayıs 2021; 10:10:32 >
  • icecube_fb kullanıcısına yanıt

    BridgeStone POTENZA RE050A 92w Runflat 225 40 18 Tavsiye Ederim.Yaz ve Yağmurda Harika Tutuşu var.Direksyonumda Rahatlamıştı.İçeri Sesi de Az Geliyor.


    Fİyatları da Uygun.Tanesi 700-800 Civarı.

  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    Onler 225/40 ama arkalar 255/40 onlarin da fiyatina bakmak lazim.ama onlerin fiyati uygunmus
  • asapmob kullanıcısına yanıt

    daha önce anadolu yakasında mavi servis avrupa yakasında da askar'a götürdüm, 2servisi de tavsiye edebilirim.(bir arkadaşımın f30 aracını borusan arabayı 1 hafta bırakın problemi anlayalım demişti 1 hafta geçip problemi bulamadılardı, arkadaşım mavi serviste 3 gün süren işlem sonucu gayet sağlıklı şekilde aldı) Birde Maslak Bmw duydum bu 3 servise uğrayıp bir danışın isterseniz.

  • acegod kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler, bakalim bu hafta hepsini gezip aydinlanicaz ins:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • **** silinebilir ***




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkoz -- 20 Mayıs 2021; 16:52:28 >
  • Selam arkadaşlar n13 kodlu f30 aracım bugün giderken kırmızı ışıkta aniden titremeye başladı. PC’den arızasına baktım şu arıza kodlarını(fotoğrafta) verdi ve tahrik arızası verdi.
    Arızaları silip tekrar çalıştırdığımda sarsıntı geçti arıza da silindi.
    Sizce neden kaynaklı olabilir çözüm olarak ne önerirsiniz. Bujiler 1 ay önce ngk iridyumla değişti





     BMW 3 serisi (F30)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • muhlisnlc M kullanıcısına yanıt
    Önce bujileri numaralandırıp, yer değiştirip arıza vermesini bekleyebilirsiniz. Arıza veri ise hata kodundaki silindir numarasının değişip değişmediğine bakılır, değişiyorsa sorun o bujidedir. Silindir numarası değişmiyor ve hata veriyorsa aynı işlemi bu sefer de bobinler için yapabilirsniz, sorun bobinlerden birindeyse hata kodundaki silindir no muhakkak değişecektir. . Bu yöntemi önermemin sebebi elinizde kablo ve Ista olduğu için pratik bir şekilde buji ve bobinleri kontrol edebilirsiniz.

    Ayrıca buji değişiminde bujilerin seramik yüzeyine çıplak elle dokunulmamalı. Dielektik gres dahil giç bir gres sürülmemeli (diğer markalarda sürülüyor olabilir bmw sürülmemeli diyor). Bujilerin tırnak aralıkları değiştirilmemeli ve montaj esnasında bir yere değmemesine ve düşmemesine özen gösterilmeli ( bujiyi yuvasına oturturken de dahil). Son olarak kalibrasyonunda emin olunan bir tork anahtarı ile 23nm (n13 motor için) kuvvet ile sıkılmalı.

    Benim bilgim dahilinde olanları yazmaya çalıştım, kolayca çözersiniz inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 25 Mayıs 2021; 23:13:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Söylediğiniz şekilde yapmayı düşünüyorum. Buji değişimi için ekipmanım yok maalesef. 1 ay önceki buji değişimini yapan kişi söylediğiniz şeylerin hiç birine dikkat etmedi maalesef. Ben arızaları sildikten sonra bir tura çıktım hatta biraz sıkıştırdım fakat tekrar arıza vermedi. Dolayısıyla yerlerini değiştirince de vermeyecek bunun için ne yapabilirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muhlisnlc M kullanıcısına yanıt
    Arıza vermezse yapılabilecek bir şey yok, bir bakıma iyi bir şey ama ara ara vermesi kötü umarım hiç vermez. Buji değişimi için aletiniz yok ise bobinlerden başlayabilirsiniz yer değiştirmeye, herhangi bir ekipmana gerek yok bobinler için, soketini söküp çıkartabilirsiniz. Sadece kablolarına biraz nazik davranın yeter. Uzun vadede eğer hatayı tekrarlarsa 2. Silindirden söktüğünüz bobini taktığınız silindiri bir yere not edin (misal 2. Silindirdeki bobini 3. Silindire taktım gibi) eğer hata 3. Silindire kayarsa sorun bobinden diyebiliriz, eğer hata yine 2. Silindirde verirse bujiyi de yer değiştirmek gerekebilir. Tabi sadece buji bobinle ilgili de olmayabilir ben basit düşünüyorum umarım da basit bir şeydir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgileriniz içim o şekilde deneyeceğim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar,


    f30 kasa-benzinli-100bin kmde, bir bmw alacak olsam nerlere dikkat etmem gerekir ve hangi üretim yılı-paketi tavsiye edersiniz?


    Teşekkürler.

  • döküntü D kullanıcısına yanıt
    Ağır bakımları yapılmış olsun. Yağ ve su kaçağı problemi oluyor genelinde.

    Kasnak, v kayışı, oring, yedek su haznesi(kronik çatlıyor) gibi parçalar değişmiş olsun veya sen değiştir. Yoksa sürekli suyun eksilir ve hareretle uğraşırsın çünkü motor aşırı ısınınan bir motor ve bu parçalar elzem. Km si düşük olsa bile yaşından dolayı değiştirmede fayda var.
    Paket olarakda sportline ve üstünü tercih etmen iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebot -- 27 Mayıs 2021; 10:23:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sportline giriş paketi değil mi zaten?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döküntü D kullanıcısına yanıt

    Minimum 2013 bakın, gelişmiş gösterge paneli ve dijital klima kesin olmalı. Ses sistemi bence önemli baz olmayan araçları seçin hifi veya Hk olabilir. Nbt olsa iyi olur ancak çalınabileceğini göze almanız gerekir. Paket olarak comfort paket deri seçeneği ile geliyo ben deri tercih etmiyorum yazın çok kullanışsız. Sportline veya moderline çıkabilirseniz M paket alabilirsiniz bunlar kumaş opsiyonu ile gelir. Bakımlarını aksatmadan yapmış hor kullanılmamış her araç uzun seneler götürür şahsi düşüncem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döküntü D kullanıcısına yanıt
    Selam, her ne kadar 3 silindirli motorlarda uzun vadede bir bilinmezlik olsada 318i öneririm. Yakıt tüketimi-performans dengesi bence oldukça iyi ayrıca cold startta rölanti hariç oldukça sessiz bir motor. Motor kulakları-buji ve turbosunu işi bilen birisine göstermek lazım. Performans istiyorsanız 320ied yönelin, zaten 320ied için arkadaşlar kontrol ettirilmesi gerekenleri sık sık forumda konuşuyor. Paket olarak ben edition sportline kullanıyorum ancak luxury daha güzel bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canefew -- 27 Mayıs 2021; 14:22:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • döküntü D kullanıcısına yanıt
    “Standart” giriş paketidir. Sportlineda baldır destekli spor recaro koltuklar kırmızı dikişli direksiyon, gelişmiş gösterge paneli, pianoblack kaplamalar 17 inc jant vs vs çokşey var standarta göre

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biraz baktım, kör nokta uyarı sistemi yok gibi. Açıkçası Ankara şehir içi kullandığım için önemliydi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • asapmob kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız, sorun çözüldü mü?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34323433343434353436
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.