Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2415. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
70.290
Cevap
511
Favori
4.413.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24132414241524162417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yankımido kullanıcısına yanıt
    Guzel hikayeymis :) simdiye kadar cok bahane duymustum ama bunu ilk defa duyuyorum, sorsaydin keske madem sebebi bu, diskleri degistirmek yerine neden arac degistiriyorlarmis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bigtiger1 B kullanıcısına yanıt
    Ben de inanmadim tabii ki, "herkes kronik sorun diyor ama degil" dedi, cok ustune gitmedim 3. Bakimda gorusuruz dedim sadece :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsinmuttaki M kullanıcısına yanıt
    X1 disaridan cok guzel ama icinde goze batan sorunlar var, vites topuzu ve koltuklar komple kotu, cok begenemedim. Bir de sanzimanindan cok emin olamadim, aslinda kullanmadim bile ama 6 ileri olmasi bile sogutuyor beni kendisinden. Neyse hanim da hic istemiyor zaten.

    Mercedes c180'i disaridan begeniyorum, ici de guzel. Mekanik olarak cok sey beklemiyorum yani bir 3 kasa kalitesi olmayacak, sanzimanina herkes kotu diyor, motoruna da bakacaz artik test surusu yapicaz haftaya. Kendime alacagim bir araba olamaz c180 ama zaten hanima alacagim icin goz yumabilirim saniyorum. Kendimde 320ied olmasa zaten herhalde 3.18 alirdim ama aynisindan iki tane olsun istemiyorum hatta 418 bile fazla ayni geldi bana dogal olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yankımido kullanıcısına yanıt
    3 kasadan daha kaliteli bir araç w205 bunu f30 kullanıcısı ve bmw sever olarak söylüyorum. Ben performans odaklı olduğum için bmw tercih ettim o ayrı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi croucer -- 28 Ağustos 2016; 23:31:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • croucer C kullanıcısına yanıt
    Sanziman ve motor kalitesi anlaminda soyledim mekanik olarak bmw'den daha iyi olacagini dusunmuyorum yani. Nihayetinde bilmiyorum kullanmadim, kullanayim sonra tekrar yazarim. İc mekan olarak biraz daha iyi olabilecegini dusunuyorum sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aylık 320ied 40.yıl aracımla ilgili görüş farklılığımdan bahsetmek istiyorum ve fikirlerinizi almak istiyorum.önceki aracım octavia 2014 dü.bu ilk kullandığım arkadan itişli araçtı ve daha alır almaz bi gariplik hissettim,sanki yol tutuşu iyi değil gibi kayıvercekmiş gibi hissetim ilk günlerde.buda canımı sıktı.sanki octavia nın yol tutuşu daha iyi gibiydi.ama zamanla virajlara korka korka gire gire sonra baktımki araba atmıyo kendini.ne kadar zorlasamda kaymıyo virajlarda.bu çok hoşuma gitmeye başladı.arka tekerlerin kalın olması ve aracın aerodinamisi ile alakalımıdır bilmiyorum ama viraj kabiliyeti mükemmel geldi bana
  • dr_ocean D kullanıcısına yanıt
    Octavia onden cekis ve yanlamasina yerlestirilmis motora sahip, bu ozelliklerle asla arkadan itis ve uzunlamasina yerlestirilmis bmw ile ayni seviyede yol tutmasi beklenemez. Bmw'nin agirlik merkezi daha alcaktadir ve motor uzunlamasina yerlestirildigi icin agirlik dagilimi da daha ortaya yakindir. Bunlar yol tutus karakteristigini belirleyen seyler. İsin eglence tarafinda da octivia gibi butun onden ceker araclari toplasan herhangi bir arkadan itis arac etmez. Gaza yuklendiginde tork baskisiyla direksiyonu saga sola ceken ve onden kayan araba nasil keyif verebilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 320i ED'lerin yakıt tüketimi ne civardadır? Ankara Çayyolunda oturuyoruz, trafiğimiz sıkışık değil, genelde 80-100km/saat ile Eskişehir yolunu kullanıyoruz. Işık vs de yok. Passatla 15bin km'de 19 kuruş (5.2L/100km) ortalama tutturmuşuz. 11-12 Litrenin altına düşemeyen arkadaşlar çok sıkışık trafikte ya da çok performanslı kullandığı için mi öyle çok yakıyor? 2013 model, önümüzdeki aylarda belki niyetlenebiliriz ancak cebimizi yakmasın şimdi, sürpriz yaşamak istemiyoruz. 11-12 Litreleri bulursa çok fazla olur açıkçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erotomaniac -- 29 Ağustos 2016; 0:28:04 >
  • dr_ocean D kullanıcısına yanıt
    Gecen ay kopege carpmistim, araba bir hafta serviste kalacak, ikame arac olarak 2015 octavia verdiler, tatile de octavia ile gelmek zorunda kaldim.

    Bana da ilk f30'u aldigimda bahsettiginiz his gelmisti, korkarak kullaniyordum, lastikleri goodyear eff grip performans ile degistirdim, arabaya da alistim, dediginiz gibi arabanin limitlerini ogrenip alisinca guvenmeye basliyorsunuz.

    Octavia da guzel arac, oturakli, gidisi iyi ama asla f30 kadar guven vermiyor, virajlara daha bir korkarak yavas giriyorum, bunu da onca yillik onden xekis aliskanligima ragmen hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yankımido

    Octavia onden cekis ve yanlamasina yerlestirilmis motora sahip, bu ozelliklerle asla arkadan itis ve uzunlamasina yerlestirilmis bmw ile ayni seviyede yol tutmasi beklenemez. Bmw'nin agirlik merkezi daha alcaktadir ve motor uzunlamasina yerlestirildigi icin agirlik dagilimi da daha ortaya yakindir. Bunlar yol tutus karakteristigini belirleyen seyler. İsin eglence tarafinda da octivia gibi butun onden ceker araclari toplasan herhangi bir arkadan itis arac etmez. Gaza yuklendiginde tork baskisiyla direksiyonu saga sola ceken ve onden kayan araba nasil keyif verebilir?

    ben başlarda ilk kez arkadan itiş kullandığım için öyle hissettim.antalyadan bayiden arabayı aldım ıspartaya geçene kadar ya bu niye böyle deyip durdum kendi kendime sanki tekerler yere yapışmıyo gibi bir his oldu ve ilk günler bu his devam etti.günler geçtikçe anladım aslında bu aracın viraj hakimiyetinin önden çekişlilere göre ne kadar iyi olduğunu.muhakkak benim hislerimi yaşayanlar olmuştur




  • Herkese merhaba,

    Bmw 320i ED 40. yıl paketi almayı düşünüyorum. Hafta sonu borusan balgata gittim. 165.500TL fiyat verdiler. Estoril mavi dışı, krem rengi döşemesi ve parlak siyah şeritli. Almadan önce size bir danışmak istedim. Sizce fiyat nasıl? Temmuz ayının sonunda son 3 günde kampanya yapılmış 155bin TL ye kadar inmiş fiyat. Ne dersiniz tekrar bir kampanya olur mu? Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim. Sonuçta aldığım fiyatla 10.500 TL fark var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erotomaniac

    Arkadaşlar 320i ED'lerin yakıt tüketimi ne civardadır? Ankara Çayyolunda oturuyoruz, trafiğimiz sıkışık değil, genelde 80-100km/saat ile Eskişehir yolunu kullanıyoruz. Işık vs de yok. Passatla 15bin km'de 19 kuruş (5.2L/100km) ortalama tutturmuşuz. 11-12 Litrenin altına düşemeyen arkadaşlar çok sıkışık trafikte ya da çok performanslı kullandığı için mi öyle çok yakıyor? 2013 model, önümüzdeki aylarda belki niyetlenebiliriz ancak cebimizi yakmasın şimdi, sürpriz yaşamak istemiyoruz. 11-12 Litreleri bulursa çok fazla olur açıkçası

    araç uzun yolda nerdeyse dizel kadar yakıyor.ama şehir içi heleki sıkışık trafikse 9lt nin altına inması zor.çok yoğun bir şehirde değilseniz ortalama 8 civarı gezilir.benim bir arkadaş var arabası 5 binde.hergün trafiksiz yolda işe gel git 8o km yapıyor geçende başlangıçtan itibaren olan ortalamasına baktım 5,9 du




  • sportline 320ied ye cruise control ekleyip hifi ses sistemini çıkarmışlar çok kötü olmuş bence bu durum. Son zamanlarda 0 320 için fiyat alan varmı acaba. İskpnto oranı ne durumdadır. Zaman zaman %3-8 arasında değişen indirimler yapıyorlardı güncel durum hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • @Erotomaniac

    Önceki aracım focus manuel dizeldi. Benim düzenli kullandığım güzergah da sizinkine benzer. Focus ile ortalama 100kmde 5.5lt (21kr) yaktığım güzergahta 320i ed ile 8lt (35kr) civarında yakıyorum. Bahsedilen 11-12ltlik yakıt tüketimlerine aracı kullandığım 8.000km'lik bölümde hiç görmedim (Köprü trafiğine girdiğim zamanlar da dahil). Ancak agresif kullanımda ve sürekli sıkışık trafikte bu değerler görülebilir.
  • rdr R kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sizin gibi 1-2 kişi daha "Bu kullanımla 8.5-9 Litre" dedi. Ortalama 9 Litre alarak biraz detaylı bir konu yazacağım. Benzinli vs dizel uzun soluklu (3-4 yıl) masrafı diye. Bakalım neler olacak.
  • Erotomaniac kullanıcısına yanıt



    Araç 1100 km de ona göre hesap edin ne yaktıgını. Sürekli comfort modda kullandım. Kısa mesafelerde kullandım. Araç 3 aylık.
  • Erotomaniac kullanıcısına yanıt
    Sehirler arasi yolda harika. Cok sabirli ve 90-110 km/saat hizla akici sekilde kullanirsaniz otobanda 100 km de 5lt altina bile dusuyor. Ancak yogun trafik ve kisa mesafede (Istanbul Bagdat caddesi) 12-13 litre gordugum cok oldu. Istanbul normal sehir ici trafiginde 09/10 lt oluyor. Dur kalk trafige girince 10 litre uzerini gormeye basliyorum. Sonucta Istanbul trafik yogunlugu pek insani ve normal bir trafik degil. Belki de dikkate almamak lazim.

    Haftasonu Bolu - Duzce taraflarindaydim. Sehir ici trafik bambaska :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 29 Ağustos 2016; 13:01:06 >
  • Geçen cuma günü Kayseri İnciroğluna tıkırtılar için gittim.Test sürüşü yapıldı sesler duyuldu.Sol kapı kilidi zaten barizdi onu hallettiler.Direksiyon altı veya kabzasından ses geliyordu ona da sanırım Borusan Bültenine göre yalıtım yapıyorlar o da gitti.Servisten memnun kaldım bakıma da sanırım oraya gideceğim.

    Tek sıkıntı sabah araçlar bırakıp akşam da geri alırız demelerine rağmen geri almamaları oldu.Üstelik ellerinde zibil gibi araç ta var personel de.Tabi bu hangi kademenin kararı bilmiyorum ama bakım falan olsaydı biraz üstlerine giderdim.

    Test sürüşünde aracın arka tarafına ilk defa oturdum.Garip gelecek ama bana çok eğlenceli geldi.Araç oldukça tok ve kararlı ilerliyor.Yakın zamanda Sport modda aracın arkasını test edeceğim.




  • Merhaba arkadaslar benım aracım dısı mavi ıcı kırmızı deri. iç ambiyans aydınlatması tek renk sadece beyaz yanıyor bende neden turuncu secenegi yok içi kırmızı döşeme oldugu için mi acaba. çok saçma geldi sormadımda daha servise de.
  • Bu arada alacak arkadaşlara fikir vereyim. Ben aracı en pahalı alanlardanım... Aracım şu an 6000 kmye geldi 10.06.2016 tarihinde almıştım aracı. İnanılmaz memnunum ve almadan önce hiç mercedese gitmemiştim. Bildiğiniz gibi bu fiyatlara dizel otomatik C serisi araç alabiliyorsunuz. Teknik veriler tatmin etmediği gibi aracın içi, kullanılan malzeme ve tasarımıda beni hiç cezbetmedi. Dün kendi aracımı showrooma çeksem diğer mercedeslerden daha çok talep görürdü sanırım :))) Mercedes seven arkadaşlar kızmasın ama 40.yıl gerçekten farklı bir araç... Cümlemin başında en pahalı alanlardanım dememin sebebi pişman olmamamdır. Çok kolay para kazanan biri değilim 10-15 k zararımız var belki ama gerçekten pişman değilim. Bu arada her yerde Estoril Blue oldu :D Lütfen diğer renkleri tercih edelim ... ;)))
  • 
Sayfa: önceki 24132414241524162417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.