Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
70.286
Cevap
511
Favori
4.411.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk satışa çıktıgı zaman 3.20d 49470 euro idi
    Borusan ufak ufak üflüyor anlamiş degilim fiyatlar euro bazinda artmaması lazım en nihayetinde borusan almanyaya euro ödeme yapıyor euro fiyatınin sabit olması lazım mercedes işi biliyor baktılar euro tl karşısında değer kaybediyor tl fiyatlarını şişirip tl ye geçtik dediler ve bunuda sunarken türk milliyetçiliği triplerindeler yersen herkes bizi çok seviyor ne güzel :))))))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boostcolic

    zaten 3 aydır araç oluşturucuyu da güncelliyorlarmış araba mı tasarlıyorlar ne dir?


    O sayfa hiç aktif olmayacak.. Müşteri temsilcisi söylemişti. Herkesin Bayii'ye gitmesi için bilerek kapatmışlar..
    Borusan her konuda boruluyor milleti sanki..
  • öncelikle merhaba

    bu yaz araba değişikliği yapacağım için foruma arkadaş tavsiyesi ile üye oldum.

    almayı plandığım arabalar içinde yeni bmw 3 serisi de var.

    acaba bu yeni kasayı kullanan ( test sürüşü değil. sahip olup en az 1-2 hafta kullanmış olan ) birileri var mı acaba aranızda.

    hangi yönden tavsiye ederler ya da eleştirileri var merak ediyorum.
  • BMW F30 320d test sürüşü (www.otomobiluzerine.blogspot.com adresindeki bloguma aşağıdaki yazıyı yazdım)

    Borusan Oto'nun Mayıs ayında düzenlediği May Fest etkinlikleri kapsamında 27 Mayıs 2012 Pazar günü Ankara/Esenboğa tesislerinde düzenlenen "Cars&Coffee" etkinliğine katıldım. Güleryüzlü bir ekibin görev aldığı etkinlikte lezzetli kahveler ve frappéler eşliğinde araçları inceleme ve bilgi alma fırsatı bulduk. Birkaç hafta önce test ettiğim 320i ile aynı beygir gücüne, ancak kaydadeğer miktarda fazla torka (270 yerine 380 Nm) sahip 320d'yi de kullanıp iki modeli kıyaslamak istiyordum. Borusan yetkilisi Can Bey'le birlikte 320d Modern Line araç ile test sürüşünü yaptık.

    Havana metalik rengindeki araç F30'un tasarım çizgilerini belli ediyor. Son yılların moda tonu bronz ve metalik kahverengi grubundaki bu renk, bu rengi gerçekten seven veya değişiklik isteyen müşterilere hitap edecektir. İç mekan ise istridye rengi deri döşeme ve doğal ahşap kaplamaya sahipti. Ahşap dokusunun hissedilebildiği bu mat kaplama aracın iç döşeme renkleriyle uyumlu. Modern line donanım ve açık renk döşeme tercih edenlerin bu seçeneği değerlendirmesinde fayda var. İç mekan tasarımı egonomik, idrive kullanımına çabuk alışıyorsunuz. İstridye rengi gösterge zeminleri de döşemeler ve plastik aksamla uyumlu. Gösterge camına yansıma yapmaması için direksiyon kolonu diğer modellerdeki gibi siyah tercih edilmiş. Açık renk torpido kaplaması güneş vurduğunda ön cama bir miktar yansıma yapıyor ama sürüşü etkileyecek kadar değil. Arka koltuktaki yolcuların artık daha fazla oturma hacmine sahip olması önemli bir avantaj.

    Sürüş özellklerine gelince, öncelikle F30'un izolasyonunun E90'dan daha iyi olduğunu belirtmem gerekiyor. Motor sesi içeri daha az yansıyor. Servotronic direksiyon her zamanki gibi düşük hızlarda zahmetsiz, yüksek hızlarda keskin tepkiler veriyor. F30'da standart süspansiyon ayarları bir miktar daha konfora yönelik yapılmış. Ancak aracın dengesinden ödün verecek derecede bir yumuşama yok. Şüphesiz, virajlarda limitlerde kullandığınızda bir miktar daha fazla gövde hareketi olacaktır ancak o kadar yüksek limitleri zorlayan çok fazla kullanıcı olmadığını düşünüyorum. Dizel motor yapısı gereği benzinli kardeşinden daha ağır. Aracın burnundaki ekstra ağırlığı iki aracı da kullanınca hissedebiliyorsunuz. Ancak bu durum ünlü BMW dengesinin bozulduğu anlamına gelmiyor.

    2.0 litre, 184 hp turbo dizel motorun çekiş gücü ve 8 ileri otomatik şanzımanla uyumu mükemmel. Burada BMW'nin otomatik şanzımanlarını üreten ZF ile işbirliğini kutlamak gerekiyor. Tork konvertörlü bir şanzıman için son derece yumuşak ve neredeyse hissettirmeden vites değiştiren şanzıman her motor devri ve yol şartında doğru oranı seçebiliyor. Sollama manevralarını simüle etmek için kullanılan 80-120 km/h ara hızlanma testini de yaptğım araçta, klima açık ve 4 kişi olmamıza rağmen 6 saniye gibi (hız göstergesi ve mekanik saate göre) son derece başarılı bir değer elde ettik. (ISO 9001 standartlarına göre 2 yolcu ile yapılan resmi testte bu değer 5,4 saniye olarak ölçülmüş.)

    Sonuç: BMW F30, birçok özelliği bakımından premium kompakt sedan sınıfının şu anda piyasada olan en iyi modeli. Gerek Avrupa'da, gerek ülkemizde, akaryakıt fiyatları nedeniyle en çok tercih edilen modelin 320d olduğu görülüyor. Yüksek çekiş gücü, konforu ve düşük tüketimiyle başarılı olan bu model ikinci elde de öncelikli olarak tercih edilecek model olacaktır. Ancak ben yine de sessizliği ve tatlı devirlenmesiyle 320i modelini daha çok sevdim. 5000 Euro fiyat farkını da sanırım akaryakıta verirdim :) 328i'nin çok daha etkileyici olacağına da eminim. Şüphesiz pahalı 97 oktan benzin ve 12 litre/100 km.'ye ulaşabilen tüketimle bu 2.0 litre motorlu benzinli araçlar pek tercih edilmeyecektir. Az kilometre yapanlar ve maliyetleri azaltmak isteyenler sanırım 1.6 litre 136 hp/220 Nm tork değerlerine sahip 316i'yi bekleyeceklerdir. Ben de 316i'yi sabırsızlıkla bekliyoruım. Çıktığında test edip görüşlerimi sizinle paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topgear -- 28 Mayıs 2012; 11:45:41 >
  • quote:

    O sayfa hiç aktif olmayacak.. Müşteri temsilcisi söylemişti. Herkesin Bayii'ye gitmesi için bilerek kapatmışlar..
    Borusan her konuda boruluyor milleti sanki..


    Türkiye nin her yerinde sanki bayileri varda gidip görüşeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan27m

    quote:

    O sayfa hiç aktif olmayacak.. Müşteri temsilcisi söylemişti. Herkesin Bayii'ye gitmesi için bilerek kapatmışlar..
    Borusan her konuda boruluyor milleti sanki..


    Türkiye nin her yerinde sanki bayileri varda gidip görüşeceğiz.

    gittiğinde adam gibi davranmıyolarki bi tarafları 5 karış havada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dsg35

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan27m

    quote:

    O sayfa hiç aktif olmayacak.. Müşteri temsilcisi söylemişti. Herkesin Bayii'ye gitmesi için bilerek kapatmışlar..
    Borusan her konuda boruluyor milleti sanki..


    Türkiye nin her yerinde sanki bayileri varda gidip görüşeceğiz.

    gittiğinde adam gibi davranmıyolarki bi tarafları 5 karış havada

    Ben okonuda sizin gibi dusunmuyorum. İlgilerinden gayet memnunum, bu parelelde sikayetci oldugunuz mevzuyu Borusanin sitesi uzerinden form doldurarak yollayin mutlak sonuc alirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 serisinde sorun yaşayan arkadaşların sıkıntılarını okuyunca gözüm korktu aracımın siparişini iptal ettirdim kaporamı iadesi için gerekli evrakları verdim beklemeye geçtim 2013 model yılı içinde alıcam hem bu arada aracın kronik sorunu varsa onlar belli olur ve düzeltilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dsg35

    1 serisinde sorun yaşayan arkadaşların sıkıntılarını okuyunca gözüm korktu aracımın siparişini iptal ettirdim kaporamı iadesi için gerekli evrakları verdim beklemeye geçtim 2013 model yılı içinde alıcam hem bu arada aracın kronik sorunu varsa onlar belli olur ve düzeltilir.

    Hocam paylasirmisini bu sikintilari munkunse ?

    Siparisiniz icin de hayirlisi ne ise o olsun sizin icin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cruldahar isimli arkadaşın sıkıntısı;

    Merhaba Öncelikle 2 aracımdaki bu zamana kadar yaşadığım problemleri anlatayım.

    1.Araç 1- Arka otomatik kapı kilidi seyir halinde iken açılıyordu. (servis kapı otomatiğini değiştirdiğini söyledi ve şuanda sorun yok.)
    1.Araç 2- Direksiyondan ve ön ızgaradan ses geliyordu. Servise gidildiğinde ses gelmediği için servise alınmadı. Sesin artacağı sesi duymadıkları için müdahale edemeyekleri söylendi.
    1.Araç 3- Fren pedalı ve direksiyon gacır gucur ses geliyordu, servise gidildi, pedalın altı zımparalandı üstüne bişeyler sıkıldı, direksiyon için ise o anlık ses kesildi ancak 20 km sonra tekrar direksiyon sesi başladı.
    1.Araç 4- Soğutma sıvı haşlanma tehlikesi uyarısı verildi, arkasından su ilavesini yaptım. Ancak 10 km sonra tekrarlayınca aracı çekici ile servise aldılar. 5 gün araç yattı. Soğutma sıvısında problem olmadığını sensörün bozuk olduğunu söylediler ve sensörün değiştiğini söylediler. Şuanda araç direksiyonunda gacır gucur ses devam ediyor. Servise tekrar götürdüğümde bunuda yaparlar umarım.

    ------------------------

    2.Araç 1- Araç 100km üstüne çıktığı zaman kapıdan ses geliyordu. Servise gidildi çözüldü.
    2.Araç 2- Direksiyondan ses geliyordu. Servise gitti 1gün kaldıktan sonra yapıldığı söylenerek araç geri geldi.
    2.Araç 3- Direksiyondaki ses ile birlikte pedaldanda ses gelmeye başladı tekrar servise gitti ve yine yapıldığı söylendi geri geldi.
    2.Araç 4- Soğutma sıvı sensörü hatası, haşlanma tehlikesi , aracın kullanılabileceği müsait olunca servise gelmesi söylendi. Ancak direksiyon yine ses yaptığı için servise gidildi. araç bırakıldı.İşlemlerin tamamlandığı söylendi ve araç teslim edildi.
    2.Araç 5- Araç servisten geldikten sonra seyir halinde iken soğutma sıvısı boşaldı. İçerisinde tek bir damla kalmadı hafif dumanlar çıktı ve yol yardım soğutma sıvısının içerisini doldurarak içerisinde hava kalmış olabileceğini söyledi ancak serviste kontrolün neden yapılmadığı ile ilgili durum açıklanmayınca pek tatmin etmedi.
    2.Araç 6- Dün akşam aracın start düğmesine basıldığında direksiyon hatası verdi. dikkatli sürülmesi gerektiği ile ilgili uyarı ekranı çıktı ve direksiyon kilitlendi. Yol yardım gelip hata kayıtlarına baktı ve arıza ekranından bir şekilde bunu kaldırdı. direksiyonun bağlantı kuramadığı için mekanik olarak çalıştığını ama sorunun giderildiğini bildirdi.

    Şuan iki aracında direksiyonunda sesler var. Bu sebeple servise gitmiş ancak herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bunun dışında arka kapının oradan arada tak tuk diye iki araçtada ses geliyordu ancak çok nadir olduğu için pek dikkate almadık. Araçların ikiside 9.ay üretimi ve sorunlu. Açıkcası BMW gibi bir markanın bu kadar hatayı bir arada bulunduran başka aracı varmı merak ediyorum.Artlikin dediği gibi araç güzel kullanması hoş ama bu şekilde giderse araçlar için muhtemelen dava açıp iadelerini isteyeceğim. Bir dahada bmw mi asla. Benim için tamamen hayal kırıklığı oldu

    bu arkadaşın yaşadıkları çok can sıkıcı haziran ayı 1 serisi üretimlerinde tecno pakete servotronic eklemişler ve sorunların hepsini halletmişler öyle diyolar
  • evet harbiden de can sıkıcı sorunlar, ben olsam ya araçtan soğur direk satardım ya da dava açma yoluna giderdim.

    ben aracı 2012 yılı içersinde almayı düşünmediğim için biraz daha şanslıyım, sizin de aracın ülkemize gelen ilk partiden alacak olmanız biraz şanssızlık olmuş. Şimdi ne almayı düşünüyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulturgay

    evet harbiden de can sıkıcı sorunlar, ben olsam ya araçtan soğur direk satardım ya da dava açma yoluna giderdim.

    ben aracı 2012 yılı içersinde almayı düşünmediğim için biraz daha şanslıyım, sizin de aracın ülkemize gelen ilk partiden alacak olmanız biraz şanssızlık olmuş. Şimdi ne almayı düşünüyorsunuz ?

    Demekki yeni çıkan kasayı bir sonraki model yılından önce ya da sorunlar düzeltilmeden önce almamak gerekiyor :)
  • bugün hem 320 d hem de sağolsunlar 320 i için test sürüşü randevusu aldım.

    bende izlenimlerimi paylaşırım arkadaşlar.
  • az önce 320i ve 320d ile test sürüşlerimi yaptım.

    gerçekten çok güzel araba. beklentimden çok daha iyi idi. yol tutuş direksiyon tepkileri ve özellikle benzinlideki sessizlik.

    iç konfor e90 dan çok daha üst seviyede.

    geçen sene e90 alma olayım olmuştu iyiki almamışım. f30 cidden çok farklı.

    yarın C180 denemem olacak ama sanırım kararımı verdim 320i :)
  • quote:

    az önce 320i ve 320d ile test sürüşlerimi yaptım.

    gerçekten çok güzel araba. beklentimden çok daha iyi idi. yol tutuş direksiyon tepkileri ve özellikle benzinlideki sessizlik.

    iç konfor e90 dan çok daha üst seviyede.

    geçen sene e90 alma olayım olmuştu iyiki almamışım. f30 cidden çok farklı.

    yarın C180 denemem olacak ama sanırım kararımı verdim 320i :)
    hocam bende bir m paket alacağım fakat hangisini alacağıma kara vermedim 320i mi 20 d mi 28i mi sizce 320i ve 20 d arasında performans olarak nasıl bir fark var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boostcolic

    quote:

    az önce 320i ve 320d ile test sürüşlerimi yaptım.

    gerçekten çok güzel araba. beklentimden çok daha iyi idi. yol tutuş direksiyon tepkileri ve özellikle benzinlideki sessizlik.

    iç konfor e90 dan çok daha üst seviyede.

    geçen sene e90 alma olayım olmuştu iyiki almamışım. f30 cidden çok farklı.

    yarın C180 denemem olacak ama sanırım kararımı verdim 320i :)
    hocam bende bir m paket alacağım fakat hangisini alacağıma kara vermedim 320i mi 20 d mi 28i mi sizce 320i ve 20 d arasında performans olarak nasıl bir fark var?


    328 denemedim ama eminim ki o çok farklı bir makinedir :)

    i ve d için şunu söyleyim.

    benzinli kesinlikle sessiz ve çok tatlı bir ivmelenmesi var.

    yokuş sürüşü yapmadım elbette torktan dolayı dizel orda daha avantajlı olabilir , ayrıca düşük devirde daha yüksek güç ürettiği için ilk kalkışta dizel yine avantajlı olabilir ama uzun yolda kesinlikle BENZİNLİNİN sürüş konforu bence daha fazla. yüksek devirlere çıkınca benzinlinin performans farkını göreceğinizden eminim.

    zaten bu farklar olmasa yakıt tüketimi fazla olan benzinliyi kimse almaz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seçkin taştan -- 31 Mayıs 2012; 9:33:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seçkin taştan

    quote:

    Orijinalden alıntı: boostcolic

    quote:

    az önce 320i ve 320d ile test sürüşlerimi yaptım.

    gerçekten çok güzel araba. beklentimden çok daha iyi idi. yol tutuş direksiyon tepkileri ve özellikle benzinlideki sessizlik.

    iç konfor e90 dan çok daha üst seviyede.

    geçen sene e90 alma olayım olmuştu iyiki almamışım. f30 cidden çok farklı.

    yarın C180 denemem olacak ama sanırım kararımı verdim 320i :)
    hocam bende bir m paket alacağım fakat hangisini alacağıma kara vermedim 320i mi 20 d mi 28i mi sizce 320i ve 20 d arasında performans olarak nasıl bir fark var?


    328 denemedim ama eminim ki o çok farklı bir makinedir :)

    i ve d için şunu söyleyim.

    benzinli kesinlikle sessiz ve çok tatlı bir ivmelenmesi var.

    yokuş sürüşü yapmadım elbette torktan dolayı dizel orda daha avantajlı olabilir , ayrıca düşük devirde daha yüksek güç ürettiği için ilk kalkışta dizel yine avantajlı olabilir ama uzun yolda kesinlikle dizelin sürüş konforu bence daha fazla. yüksek devirlere çıkınca benzinlinin performans farkını göreceğinizden eminim.

    zaten bu farklar olmasa yakıt tüketimi fazla olan benzinliyi kimse almaz :)
    sanırım yukarısı benzinli olacaktı :)

    uzun yolda benzinli nasıl bir konfor sağlıyor onu tam olarak anlayamadım ben ?

    kastettiğiniz şey yuksek devirlerdeki hızlanmalarda , misal 80-160 arası hızlanma, benzinli motorun daha çabuk hızlanması mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digitalunix

    Bu bahsedilen 1 ve 2 numaralı araç 1 kasa mı? f30 mu?

    İkiside f20 yeni arabalar arkadas cok sikinti cekmis ve bunun gibi sikinti ceken cok var forumda belirtmisler servislerdede bunlara cozum yok en iyisi biraz beklemek bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dsg35


    quote:

    Orijinalden alıntı: digitalunix

    Bu bahsedilen 1 ve 2 numaralı araç 1 kasa mı? f30 mu?

    İkiside f20 yeni arabalar arkadas cok sikinti cekmis ve bunun gibi sikinti ceken cok var forumda belirtmisler servislerdede bunlara cozum yok en iyisi biraz beklemek bence

    f30 ile ilgili bi sıkıntı var mı peki ?? duyan var mı ?
  • evet benzinli yazacağıma dizel yazmışım. düzelttim. teşekkür ederim hatırlatmanız için.

    konfor derken sürüş keyfi hızlanmalar anlamında demek istemiştim.

    yoksa klasik anlamdaki konfor olarak hiçbir fark tabiki yok.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.