Şimdi Ara

'Harddisk failure is imminent.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Harddisk failure is imminent. Please back up your disk and have it replaced"

    -bios ekranından sonra böyle bir hata alıyorum ve galiba hdd son günlerini yaşıyor peki bunun için illa ki yeni bir hdd mi lazım yoksa başka çaresi var mı?
    -usb bir hdd alsam pc sadece bu hdd den çalışır mı? yani pc de sadece usb hdd olacak sata falan başka hdd olmayacak?


    yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..



  • usb bir HDD ye windows kurup kullanabilirsin.ancak bu sata kadar hızlı olmaz.tavsiyem bir şekilde sata alıp takman
  • Usb den calısır ama randımansız ve oldukça yavas olur. Malum veri aktarım hızı belli. Bahsettiğiniz hata ise hdd nin smart bilgilerinden kaynaklanıyor. Bazı bioslar smartı okuyarak bu hataları acılışta gösterir. Bazıları hiç okumaz bazılarıda kullanıcıya bırakır. Bunu bios ayarlarından kontrol edebilirsiniz. Smart hatasının ise çözümü tabiki vardır. Disk ise kesinlikle ölü disk değildir. Zaten bizim işimizde hiçbir disk ölü değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYNIADAM

    Usb den calısır ama randımansız ve oldukça yavas olur. Malum veri aktarım hızı belli. Bahsettiğiniz hata ise hdd nin smart bilgilerinden kaynaklanıyor. Bazı bioslar smartı okuyarak bu hataları acılışta gösterir. Bazıları hiç okumaz bazılarıda kullanıcıya bırakır. Bunu bios ayarlarından kontrol edebilirsiniz. Smart hatasının ise çözümü tabiki vardır. Disk ise kesinlikle ölü disk değildir. Zaten bizim işimizde hiçbir disk ölü değildir.

    peki hocam çözümü nasıl yani daha dün verdi böyle bir hata sabah bir şey yoktu akşam hata vermeye başladı smart test yapınca biostan hata veriyor seagate marka hdd bir utility gibi bişey mi indirmeliyim? hdd gayet normal çalışıyor ses falan da çıkarmıyor
  • Öncelikle notebook mu desktop mu bilgisayarınız. öncelikle biosta smart okumasını kapatıp kapatamayacağımıza bakmalıyız. Sonraki adım hdd ye direk müdahale.
    Biostan acılış hatalarını kapayabileceğin veyahut smart disable yapabileceğin bir seçenek araman lazım. Ayrıca her smart hatası ölümcül değildir. Ama hepside datalarının yedeklenmesi için cok onemlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYNIADAM

    Öncelikle notebook mu desktop mu bilgisayarınız. öncelikle biosta smart okumasını kapatıp kapatamayacağımıza bakmalıyız. Sonraki adım hdd ye direk müdahale.
    Biostan acılış hatalarını kapayabileceğin veyahut smart disable yapabileceğin bir seçenek araman lazım. Ayrıca her smart hatası ölümcül değildir. Ama hepside datalarının yedeklenmesi için cok onemlidir.


    masaüstü bilgisayarı hocam hdd ye direk müdahale derken neyden bahsettiniz? hdd nin sitesinde bir tane program denedim test yapıyor ancak failed hep smart trip hatası verip duruyor?
  • Masaustu ise işin daha kolay hemen hemen tüm desktop pclerde biosta ayarı vardır acılışta hata mesajlarını gösterme veya smart disable. bunlara bak. ayrıca ister live cdlerden ister direk windows üzerinden bad sector taraması yapabilirsin (Bknz: Hiren Boot cd or HDD Regenerator) Böylece diskinin gerçek sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olursun. Smart bir kere yazılmış smarta direk olarak yazılımsal olarak silmen çok zor. biz smart hatasını fiziksel müdahale ile çözüyoruz ama senin buna ihtiyacın yok. Biosta hata mesajlarını kapat. Varsa kıymetli bilgin içinde tutma. Diğer testlerlede hdd nin durumunu kontrol et yeter.
  • Bi 2-3 gün falan dediğin gibi kullanmıstım bilgisayarı , hızı %70 kadar düşüyor.
  • yok biostan smart ayarları değiştirilemiyor gri renkte ve değiştirmeye çalışınca gene imminent hatasını veriyor bir program daha deniyorum bad sector leri düzeltiyormuş bakalım yoksa yeni bir hdd almak lazım...


    peki hdd den hdd ye iyi bir kopyalama programı var mı bildiğiniz? yeni hdd daha büyük boyutta olursa eski hdd kadar kısmı kullanılabiliyormuş anca mesela 500 lüğü 750 ye atınca 250 gb kullanılamıyormuş böyle birşey okudum doğru mu acaba?
  • Acronis bu işte en iyiler arasındadır. İster sektör sektör iserseniz file olarak isterseniz disk olarak isterseniz imaj olarak türlü şekilde kopyalar. Bahsettiğiniz sorun disk imajlarından dönüşte farklı programlarda yapar ama acroniste böyle bir sorun yoktur. Hatta universal restore özelliğini kullanarak tasıdığınız diski direk windowsu ile birlikte baska bilgisayarda calıstırabilirsiniz.
  • teşekkürler hocam o zaman yeni bir hdd almak lazım yetmiyordu zaten bu bahane oldu .
  • çok teşekkürler hocam benim bilgisayarda aynı hatayı alıyodu
  • Benim hdd te windowsu sıfır sildim kurulum yapamıyorum windows 7 nin tüm isolarını indirdim 5 tane aayrı ayrı 32 ve 64 bit dvd yaptım kuramıyorum en son windows 10 un dvd sini taktım 5 saat oldu %5 dosya kopyalamış bende pc yi kapattım hata nedir ne yapmalıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza1912 -- 13 Aralık 2017; 19:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.