Şimdi Ara

İşlemci ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Athlon xp 1700
    msı nforce anakart
    cooler master 4700 rpm fan (yeterince büyük)
    ATX kasa
    Beyler şuan işlemci ısım normal kullanımda
    57-58 (bu ısı kışın 54 tü) oyunlardan sonra 66-67 oluyor.Kasa içi sıcaklık ise 40 derece
    sizce bu ısılar normal mi?termal gress sürüldü.kasa icinde iki tane kasa fanı var ama işe yaradıkları konusunda şüpheliyim.
    Ne yapmalıyım sizce fanı mı değiştireyim ?Yoksa daha büyük kasa fanı mı taktırmalıyım?
    Bişey daha; işlemci yanmasa bile 60-70 derecelik sıcaklıklar işlemcinin ömrünü kısaltır mı?




    Edited by - sulo61gun on 10 June 2002 15:12:10



  • sıcaklık sorunun tümüyle kasa içi havalandırma ile alakalı. 40 derece sistem sıcaklığı yüksek.
    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • aynen katılıyorum 40 derece sıcaklık baya bi yüksek .Sistem sıcaklığı oda sıcaklığının 5-6 derece üstünde olmalı.Kasadaki ek fanlara bir göz at.ters yönde hava sürkülasyonu bu sonucu doğurabilir.Yada kullandığın program senin boarddaki sensorlere tam tanıtılmamış olabilir bu yüzdende sıcaklık biraz fazla gösteriyo olabilir.zaten MSI in biraz fazladan ısı gösterdiğini duymuştum.Bide sensörlerin doğru ölçüm yapıp yapmadığını anlamak için makinanı ilk açtığında hemen sistem ısısına bak bu ısı oda sıcaklığına çok yakın olmalı yani oda 28 dereceyse sistem sıcaklığı 30 falan olmalı o anda.tabi sonradan artar.

    {_.-^-._BoCeKzzz_.-^-._}<img src='http://www.dnjonline.com/images/newsreel/bug.jpg' border=0>
  • sulo
    diğer arkadaşlara katılıyorum. benim eklemek istediğim nokta cpu fanı ile ilgili. bana kalırsa kullandığın fan'ın rpm'si biraz düşük. 4700rpm xp1700 için biraz zayıf kalır.
    cooler master DP5-6J31C-01 5400 rpm. bunu tavsiye ederim.
    arada 800 rpm fark cpu'yu biraz rahatlatır.
    boğaziçi bilgisayar da bulabilirsin.
    kolay gelsin.
  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
    sulo
    diğer arkadaşlara katılıyorum. benim eklemek istediğim nokta cpu fanı ile ilgili. bana kalırsa kullandığın fan'ın rpm'si biraz düşük. 4700rpm xp1700 için biraz zayıf kalır.

    cooler master DP5-6J31C-01 5400 rpm. bunu tavsiye ederim.
    arada 800 rpm fark cpu'yu biraz rahatlatır.
    boğaziçi bilgisayar da bulabilirsin.
    kolay gelsin.


    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>

    iyi de ben zaten önceden 5700 lük cooler masterın fanını kullanıyordum ve ısı 5-6 derece daha yüksekti.Onu değiştirdiler ve rpm si düşük ancak daha büyük ve daha iyi soğutan bir fan taktılar.

    Bir de şunu söyleyeyim.Ben Trabzondayım ve daha 1-2 hafta önce yani havalar sıcak değilken işlemci ısısı 54 kasa ısısı ise 36 derece idi yani durum normaldi.Şimdi ise işlemci 58 (bunu yazdığım sırada görev çubuğunda gördüğüm, bios ta da aynı)kasa ise 40 derece.
    Bir de kasa kapağını açayım dedim.işlemci ısısı 2-3 derece düşerken kasa sıcaklığı düşmedi ayrıca oadanın pencereleri de açık.
    Daha haziran da böyle sıcaklıklarla karşılaşırsam acaba temmuz ağustosta ne olur?
    Sizce ne yapmalıyım daha güçlü kasa fanı mı yoksa fan mı (ama kullandığım fan zaten iyi) almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

    <font size=5></font id=size5>

    Edited by - sulo61gun on 10 June 2002 20:38:43<font size=5></font id=size5>

    Edited by - sulo61gun on 10 June 2002 20:42:14<font size=5></font id=size5>

    Edited by - sulo61gun on 10 June 2002 20:45:49




  • ya boşverin ya sıcaklığı falan bilgisayar parçaları üretilirken fabrikada bi çok testen geçer sıcaklık başarı vs. falan fan mış yok bilmem neymiş bi şey olmas bana göre.
  • ARKADAŞIM ÖNCELİKLE BİOS TAN OKUDUGUN HER DEGERE INANMA..SOGUTUCUYA ELLE DOKUN BAKALIM SERINMI SICAKMI DEDİĞİN KADAR SICAKLIK OLDUGUNU ZANNETMIYORUM,DEDIGIM GIBI SICAKLIK ALGILAYICI SENSORLERE PEK INANMA BU ARADA METALLICA;FABRIKA TESTLERINE KAFAYI IYICE TAKMISSIN,SICAKLIK GERCEKTEN DEDIGI GIBIYSE BISIY OLUR EMIN OL...
  • kasanın power supplyı işlemcının fanını örtüyormu?
    power supply tamamen ıslemcıden uzak olmalı bu super sonuc sağlıyor.bende msi nforce ve xp 1800 ıle 50- 54 derece ısıda calısıyorum normal fan ve everest kasa ıle...işlemcıde fazla sıcaklık ıyı degıldır aslında...

    __--ReNe--__
  • 1.Böcekzz arkadaşımızın dediğini yaptım bugün Tarbzonda hava 30-32 derece .sabah kalktığımda bilgisayarı açıp 2-3 saniye içinde biosa baktığımda işlemci ısısı 45 derece yi gösterdi ve devamlı olarak yükseliyordu. yani hava sıcaklığı ile işlemci sıcaklığı arasında 14-15 derece fark var.O halde bios sıcaklığı yanlış mı algılıyor ?
    2.Power suply işlemcinin üzerini örtüyor ama bütün kasalarda böyle değil mi zaten.işlemci ile powerı nası birbirinden uzak tutabilirim ki?fan ile suply arasında 1.5-2 parmaklık boşluk var.
    3.Soğutucuya elle dokunma olayı.60 derecede iken dokunduğumda heatseank baya bi ısınmış ancak herkesin ısı anlayışı farklı tabii elimi sürekli tuttuğumda elim yanmıyor.yani sürekli tutabiliyorum.
    4.şu anda Trabzon hem ısı olarak hem de nem olarak çok sıcak bunu kasa ısısının 41 dereceye kadar çıkmasından anlayabiliyorum.Kasada iki kasa fanı var ama hiç bir faydası olmuyor. Sizce ne yapmalıyım?(kasa kapağını açmak dışında)



    Edited by - sulo61gun on 11 June 2002 09:27:46




  • vaybe trabzonlu bir arkadaş forumda. hangi bilgisayarcıya takılıyorsun. bende trabzonluyum ve trabzonda oturuyorum. sanırım senin sorunun power supply.ın işlemcinin üzerini örtmesiyle ilgili. bu benimde birçok kez başıma gelen bir olaydı. ne zamanki kasayı değiştirdim hem ben hemde işlemci rahat etti.

    HÜRGENERAL
    www.bahcekapili.com
  • tipik MSI termometre sorunu. açılışta 45 derece de neymiş? bios post'a kadar cpuyu baya zorluyor anlaşılan :)

    60 derece el ile çok rahat tutulabilecek bir sıcaklık değildir gibime geliyor. termosifonlardaki 60 derece su ile karşılaştırdım, zor yane. bence anakartın sıcaklığı yüksek ölçüyor, ki ilk açılışta postta sistem sıcaklığı ile cpu'nun çok yakın çıkması gerekir.

    bu arada her kasa ps cpu'nun üstünde olmaz. bodur kasalarda ve ps'si yere göre dikey kasalarda birbirine yakın olur.
    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • Police haklı ben o/c'lu sistemimle bile ilk açılışta 35 dereceyi görmedim...MSI'larda ve Asus'ta böyle bir sorun demeyimde özellik var...<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> Isıyı yüksek gösterip önlem aldırmak düşüncesi galiba...<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
    <img src='http://user.tninet.se/~cqm454k/3dmark/moface.gif' border=0>
  • Ewet senin tek sorunun 28 dolar cıvarı 300 wattlık everest yada o ayarda bı kasa alman.Dikkat etmen gereken sey kasanın bıraz daha buyuk ve power supplyının işlemcinin sağ tarafında ve işlemciyle alakasız yerde olanlarından almalısın.Ben aynı board ve aynı işlemciyle dediğim gibi 50- 54 derecede stabıl calısıyorum...
    Sağlıcakla kalın AMD alın :))

    __--ReNe--__
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.