Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 [ANA KONU] (463. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
121.007
Cevap
561
Favori
3.399.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

    Ps4 4k desteklemeyecek diye bir açıklama yapmışlardı. İnşallah da desteklemez. Boşuna masraf çıkacak. Zaten 4k tv lerin buraya gelmesi falan filan derken 10 milyardan aşağı bir fiyatta piyasaya çıkmaz. Gül gibi 1080p var. Neyimize yetmiyor. Çok doyumsuz bir milletiz. Hep daha fazlasını istiyoruz. 1080p akarr

    10 bin olsa yine iyi. 80 bin - 90 bin. 1080p yi de vermiyorlar demiş bir arkadaş üst tarafta. Neyin ne olduğu olacağı belli değil. Afalladım valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiPAHi_

    PlayStation 4 Bütün Bölgelerde Bu Sene Çıkacak !

    PlayStation 4'ün çıkış dönemi bu tatil sezonu olarak tanımlansa da, söylentilerde konsolun bazı bölgelerde 2014'e sarkabileceğine yönelik sözler duyuyorduk. Oyun dünyasının en ünlü mağazalarından GameStop, PS4'ün çıkışıyla ilgili açıklamalar yaptı. 

    Yaptığı açıklamalarda firmanın CFO'su Robert Lloyd, "Yeni nesil konsolların çıkışından önceki 6 ay bizim için zorlu geçecek. Ancak Battlefield 4 ve GTA V gibi oyunların sayesinde sıkıntımız biraz hafiflemiş olacak." sözlerini söyledi. Firmanın finansal raporlarını gösterdiği konferansta konuşan Lloyd, "Şu an için Microsoft'tan net bir açıklama beklesek de, PlayStation 4'ün tüm dünyada bu sene içerisinde çıkacağını biliyoruz." eklemesini yaptı. Yani GameStop'un aldığı bilgilere bakılırsa PS4'ün bazı bölgelerde 2014'e sarkması söz konusu değil.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PlayStation_4_Butun_Bolgelerde_Bu_Sene_Cikacak-36954.htm

    bu haber es gecmesin

    cok onemli bir haber bu, resmen 2013te trye kesin gelecek gibi bisey bu...
  • Bu sene çıkacak ise anında ön sipariş vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marik Ishtar

    Bu sene çıkacak ise anında ön sipariş vereceğim.

    ön siparişi geçtim ben çoktanDirek gümrükte beklicem
  • Unreal Engine 4: PS4 - PC Karşılaştırma Videosu

    Yeni nesil konsollarla ilgili en önemli detay grafik gücü. Yapımcılar PS4'ün hem görsel gücü hem de PC'ye benzer mimarisinden memnunken, bu pazarda namını AMD'ye kaptıran Nvidia yeni nesil konsolların görsel yönden kısa sürede demode olacağını hatta olmaya başladığını belirtiyor. Anlayacağınız her kafadan farklı bir ses.

    İngiliz menşei oyun sitesi CVG ise Unreal Engine 4 tanıtım videosunu tek bir karede 2 farklı platform üzerinden göstererek bu tartışmalara farklı bir boyut kazandırmak istemiş.

    İzleyeceğiniz videodaki Unreal Engine 4 tanıtım videosunun PC sürümü geçtiğimiz yıl Nvidia GTX680 üzerinde 16 GB RAM ve en güncel CPU'yu kullanarak tanıtılmıştı. PS4 versiyonu ise başta da belirttiğimiz gibi GDC 2013 panelinde ortaya çıktı

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Unreal_Engine_4_PS4__PC_Karsilastirma_Videosu-36969.htm


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan Mode ON : PS4 Tokatlamış 1000 Dolar Ekran Kartı alacaklar düşünsün

    Fan Mode Off : Hepmiz Kardeşiz . BU Tessellation ne diye..
  • Umarım bu sene içerisinde TRye de uygun bir fiyatla gelir de, gider sorunsuz bir şekilde garantili alırız.
  • 1000 dolara ekran kartı almaklada bitmiyor. Onu besleme bir dert. Kasası bir dert... PC bölümü oyun konularından çok oyun açamama konularıyla dolu...
  • Yazın çıkartmazlar rahat olun herkes tatil modunda kimse eve kapanıpta PS4 alıp oynamaz bizim gibi piskolar hariç
  • http://www.hepsisony.com/?urun-4662-Sony-KD-84X9005-4K-Cozunurluk.html bir de yanına ''sepete at'' yazmışlar
    Bu arada sharp her zaman ki gibi uçmuş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 2 Nisan 2013; 23:58:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vector x-31

    Yazın çıkartmazlar rahat olun herkes tatil modunda kimse eve kapanıpta PS4 alıp oynamaz bizim gibi piskolar hariç

    Yazın tabiki çıkmaz en erken 2014 ocak-şubatı bulur ama tutki çıktı yaz maz dinlemem alırım ALLAHIN izniyle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    http://www.hepsisony.com/?urun-4662-Sony-KD-84X9005-4K-Cozunurluk.html bir de yanına ''sepete at'' yazmışlar
    Bu arada sharp her zaman ki gibi uçmuş



    Asyalı bayana yazık saatlerce öyle duracaksa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hard to eat

    quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    http://www.hepsisony.com/?urun-4662-Sony-KD-84X9005-4K-Cozunurluk.html bir de yanına ''sepete at'' yazmışlar
    Bu arada sharp her zaman ki gibi uçmuş



    Asyalı bayana yazık saatlerce öyle duracaksa



    bostan korkuluğu gibi dikilmişler tv'nin yanında

    Bu da 8k panasonic plazma tv 145 inch
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    http://www.hepsisony.com/?urun-4662-Sony-KD-84X9005-4K-Cozunurluk.html bir de yanına ''sepete at'' yazmışlar
    Bu arada sharp her zaman ki gibi uçmuş



    Evi satmam lazim yalnis sepete atmak icin
  • jack bunlar über zenginler için sepete atanda çoktur emin ol
  • neticede günümüzde çok az kişinin ulaşabileceği tv'ler bunlar. 4K konusu açılmışken paylaşmak istedim. Ebatlar ciddi şekilde büyük, zaten bu seviyede yüksek çözünürlüklü tv'lerin nimetlerinden faydalanabilmek için olması gereken bu. Belki 5 belki 10 yıl sonra bu tv'ler çoğu insanlar için alınacak seviyelere gelecek. Ebatlar bu şekilde olduğu sürece evimizin bir bölümünü tv bölümü olarak ayıracağız gibi
  • PlayStation 4 hakkında AMD'de çalışan bir türk mühendisin bir başka forumda (DarkHardware) yazdığı birkaç şeyi alıntılıyorum:

    PLAYSTATION 4 [ANA KONU]

    Soru: Kalite oyunlar native 1080p verebilecek mi sizce bu donanımla?

    Cevap: Bir yil sonra donup bu mesaji okudugunuzda "acaba soruyu sorarken sarhos muydum?" diyeceginizden eminim. En basindan beri bu standard cozunurluk ve performans seviyesinin cok ustu hedeflenmisti, tasarim ona gore sekillendirildi.
    ___________________

    Yorum: RAM miktarinin son anda degistigini dusunuyorum, o yuzden konsolu gormememiz normal... 4GB olsayfdi muhtemelen gorurduk ama 8GB icin sogutma sistemi, anakart dizayni vs degisecektir... O yuzden goremedik...

    Cevap: RAM miktari projenin ilk gunlerinden beri 8GB olarak belirlenmisti, daha fazlasi da bir opsiyondu. Ilginc bir sekilde belki de iki rakip konsolu birbirinden ayirdedecek onemli ozelliklerden birisi oldugu icin RAM miktari projenin en cok korunan ozelliklerinden birisi idi. AMD daha once GDDR5 kullanan bir islemci tasarlamadigi icin tasarim surecinin en zor kisimlarindan birisi AMD hafiza kontrolcusune GDDR5 fonksiyonalitesi eklemek oldu. AMD bu kadar emegi bosa gitmesin diye gelecekte standard desktop ve laptop islemcilerinde de GDDR5 kullanabilmesini saglayacak bir DIMM standardi belirleyip hafiza ureticilerini ikna etmeye calisti ama sonra bu cabadan vazgectiler diye biliyorum.
    ___________________

    Soru: Abi ram 8GB GDDR5 olarak belirlenmis miydi yoksa 8GB bir ongoru muydu ?.. Daha farkli konusmustuk cunku; 2GB > 4GB seklinde... Bir de asil merak ettigim Mark Cerny'nin bahsettigi Secondary Custom Chip... Tamamen background download, content sharing, system stand-by tarzi islemlerle mi ilgileniyor yoksa oyunlarda da kullanilabiliecek mi?..

    Cevap: Uzerinde "8GB RAM olacak" yazan bir dokuman olmamasina (ya da varsa bile biz gormememize) ragmen en cok test edilmesini istedikleri konfigurasyon 8GB , sonra 4GB idi. Buradan da en bastan 8GB dusundukleri bir sonuc cikariyorum. Bu arada RAM'in 4GB'den 8GB'a cikmasinin sistem tasarimi uzerinde sogutma vs. olarak zaten bir etkisi falan da olacagini da hic sanmiyorum. O "secondary custom chip" hakkinda ise bir bilgim yok, her neyse Sony'nin kendisi yaptigi ya da baska birisine yaptirdigi bir sey olmali.
    ___________________

    Yorum: Düşük cpu hızları muhtemelen laptop işlemcilerinden devşirme yaptıklarından. Güç tüketimi için yasal engeller çıkmaya başladı bu nedenle bunlara takılmak istemiyolar.

    Cevap: Bu islemcilerin ikisi de herhangi bir seyden devsirme falan degil, sifirdan bu projeler icin tasarlamis cipler. Ikisinde de musterilerin (konsollari yapan sirketler) istekleri dogrultusunda dusuk guc tuketimli cekirdekler kullanildigi dogru. Tekrar ediyorum, bu islemciler konsollari yapacak sirketlerin istegi dogrultusunda tasarlandi. Musteri cikip "aha soyle 6 GHz hizinda calisacak, yaninda kendi portatif hidroelektrik santraliyle satilacak bir islemci istiyoruz" deseydi ona gore tasarlanirdi. Herhalde Microsoft'un gelip sanki karpuz alirmis gibi "koc ben bu islemci isinden pek anlamam. Sen kafana gore soyle iyisinden benim icin secip bir karisik yapiver" dedigini dusunmuyorsunuz? Dunya uzerinde musterinin istedigi guc tuketimi, islemci perfrmansi ve grafik perrformansini tek cip uzerinde bir arada sunabilecek baska bir sirket olsaydi projeyi onlarin alacagndan da emin olabilirsiniz, 2009 yilinda sektorun butun sirketleri bu projeler icin kiyasiya mucadele etti.

    Dunyanin herhangi bir gelismis ulkesinde herhangi bir bilisim donaniminin guc tuketimine yasal bir sinirlama geldigini ise profesyonel hayatimda ilk defa duyuyorum. En azindan ben orada yasarken Turkce'de "yok deve!" diye bir deyim vardi, bilmem hala kullaniliyor mudur.

    ___________________

    Yorum: Kullanılacak CPU ve GPU aslında az çok belli fakat güç tüketimi ve ısı konuları doğrudan üretim teknolojileriyle alakalı olduğu için kimse 130watt GPU ile 100Watt GPU'yu kullanmaz, tasarımı konsola uyarlamak kadar bunları bir kabın içine dahil edip sorunsuz çalıştırmak var... o yüzden hala GPU ve CPU kısmı net değil, bu yüzdende RAM ve diğer özellikler belirlenemiyor... benim tahminim üretim'in ilk etapta 20nm ile olacağı ve ilk güncellemeden sonra 14nm'ye ineceği yönünde... APU olacak ama nasıl? yada bununla CF olarak çalışacak GPU ne güçte olacak gibi sorular henüz üretim teknolojileri yüzünden belirlenmiş değil(benim tahminim bu yönde)....

    Cevap: Bu saatte (Ocak 2013) artik bu APU'lar hakkinda belli olmayan hic bir sey yok. Tasarimlari, ozellikleri. uretim teknolojileri aylardir her seyi ile belli, ikisinin de A0 revizyonlari fabrikaya gitti, ikisinin de ornek silikonlari geldi, ikisi de laboratuvarda catir catir calistiriliyor olmali. Ikisi de en gec yaz aylarinin basinda tam olcekli seri uretime girmis olur diye tahmin ediyorum. O yuzden daha fazla spekulasyona, tartismaya gerek yok. 20nm'da falan da uretilmeyecekler, bu tasarim sureci basladiginda (2010 basi) 20nm AMD icin coook uzak, silik bir hayalden ibaretti. Bir uretim teknolojisini hedefleyebilmeniz icin en azindan bazi temel detaylarinin belirlenmis, bazi altyapisinin hazir olmasi gerekiyor ki bu projeler basladiginda 20nm teknolojisi henuz bu seviyede degildi.

    Her ikisinin de (PS4 APU/Next Xbox APU) ilk silikon ornekleri 2012'nin son iki ayinda geldi; dolayisiyla bir yildir degil maksimum 3-4 aydir calisiyorlar.

    ___________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 3 Nisan 2013; 8:22:10 >
  • Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. 1080p kesinlikle olacak ama 60 fps mi olacak o meçhul.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    1000 dolara ekran kartı almaklada bitmiyor. Onu besleme bir dert. Kasası bir dert... PC bölümü oyun konularından çok oyun açamama konularıyla dolu...
    Unreal engine 4 demosundaki Gtx 680in neresi 1000 dolar kart 500 dolardan satılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 3 Nisan 2013; 11:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.