Şimdi Ara

Piyasadaki En İyi Otomatik Vites

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
413
Cevap
15
Favori
191.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç gündür bu konu hakkında düşünmekteyim piyasadaki en iyi otomatik vites sistemi "DSG" midir ? Birde bu dsg'nin 8ms de vites değiştirmesi dışında bize faydasi nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • CVT şanzıman, bildiğimiz clutch (kavrama-debriyaj) içeren bir sistem değil,koni şeklinde bir aksamın (teşbihte hata olmaz) yatayda hareketi ile motordan yürüyen aksama hareketi ileten bir sistemdir. Bu sebeple 7 ileri de programlanabilir,100 ileri de :)) Bu sebeptendir ki siz gaza sabit bir şekilde basarsanız motor devir göstergesi 2000'e sabitlenir,hız bu şekilde 0-100 km arasında artar.Sizin de (benim gibi) ilk kullandığınızda ağzınız açık kalır :) Ancak en iyisimidir?? Bence daha iyisi BMW,Mercedes ve hatta Bugatti'nin kullandıklarıdır doğal olarak.Örneğin, günümüz B sınıfı araçların düz ile otomatik versiyonları arasında 3000-10000 lira fark varken mesela Audi R8'in düz ve otomatik versiyonu arasında 50000-60000 lira olması sadece R8 olması ile açıklanamaz. Bu işin birde materyal ve dizayn maliyeti olduğu aşikardır. Doğal olarak 60000 liralık şanzıman daha iyidir. Ancak 30000 liraya alınabilecek bir araçta bulunabilecek en iyisi (fiyat,performans,sorunsuzluk üçgeninde) CVT'dir diyebilirim.

    Saygılar,selamlar.
    En iyi otomatik vites diye bir şey yoktur..
    En iyi otomobil diye bir şey de yoktur..
    Ama kişinin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan otomobil ya da otm. vitesten bahsediyorsanız , beklentileriniz ölçüsünde cevaplar da değişir..
    Hondanın otm vitesi sorunsuzluğu ile meşhur.. ama tam otomatik olduğu için yakıt tüketimi fazla.
    DSG, EDC, Powershift gibi çift kavramalılar hem yakıt tüketiminin düşük olması hem de hızlı vites geçişleri ile öne çıkıyorlar. Fakat yeni teknoloji olduğu için arıza durumunda çok masraflı.
    Ve sık sık insanların bundan yakındığını görüyoruz.
    Tek kavramalı otomatikler diğerlerine göre çok daha ucuza mal olduğu için fiyatları ulaşılabilir.. Yakıt tüketimi gayet başarılı.. Ama sarsıntılı vites geçişleri de bunların eksisi..
    CVT performans kaybı dışında gayet başarılı.. gerek yakıt tüketimi gerek vites geçişlerindeki serilik açısından..
    Bu işte en iyisi hangisi diye bir arayış içerisinde olmak çok doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Hepsinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
    Hiçbir çift kavramalı şanzıman sistemi vitesi D konumuna atıp, vitesle alakanızı kesebileceğiniz şanzımanlar değildir. Çift kavramalı şanzımanlar yarı otomatik ve vites aralıkları çok kısa olduğu için trafik ve yol durumuna göre manuel müdahalelere ihtiyaç duyarlar. Özellikle uzun süre yokuş yukarı bir trafikteyseniz ve otomatikte çıkıyorsanız, araç çok fazla 1 den 2, 2 den 1, 1 den 2, 2 den 1'e yarım debriyaj yapacağı için ısınıp sizi yolda bırakabilecektir. çünkü 1. vitesleri yok gibidir. Yarım kavrar ve 2'ye geçerler. Bu işi sürekli yaparlarsa ısınırlar. Soğutmak için aracı yarım saat, bir saat beklemeniz gerekecektir. En önemli husus dururken frene tam basılmasıdır. Çünkü frene tam basarsanız kavrama tamamen ayrılır. Eğer frene tam basmıyorsanız geçmiş olsun o şanzıman elinizde kalır. Çift kavramalı şanzımanları kullanmadan önce iyi anlayan ve zayıf yönlerini manuel müdahalelerle düzeltebilen sürücüler uzun yıllar sorunsuzca kullanabiliyorlar ama gördüğüm kadarıyla bu sayı çok çok az ki herkes forumlarda şikayet ediyor.
    Okumak, araştırıp öğrenmekten çok çoğunlukla bilen ya da bildiğini sanan(!) birilerine şu nasıl bu nasıl diye sormayı sevdiğimiz için çoğu kişi aman çift kavrama araç alma bozulursa altından kalkamazsın gibi sebep göstermeden nasihatlar veriyor.
    İstanbul'da şehir içi trafikte araç kullanan ve bu aracı eşi ve çocuğuyla ortak kullanan kişiler bence kesinlikle çift kavrama araç almamalı. Servisler bile şanzıman problemleri için açık açık istanbul trafiği yüzünden oluyor diyorlar.
    Bu sebeple vitesi D'ye atar yoluma bakarım. Gerisi beni ilgilendirmez mantığı çift kavramalı şanzımanlarda patlıyor. Artık bazı satıcı bayiler video çekip paylaşıyorlar. DCT nasıl kullanılır, DSG nasıl kullanılır, EDC nasıl kullanılır vs. Araç alırken eğitimler veriyorlar. Sonra biz size anlattık. Eğitim verdik deyip sorumluluk kabul etmiyorlar.
    Bu konularda bir sürü makale, veri, bilgili ve yıllarca bu şanzımanları sorun yaşamadan kullanmış insanların paylaştığı videolar var. Bunları okuyup, izleyip kullanım hatalarınızı düzeltirseniz sorunsuzca uzun kilometreler çift kavramalı şanzımanları kullanırsınız.
    Hee otomatik değil mi kardeşim. Bir sürü para verdik. Ben trafikte belli hallerde bu aracı manuele alacaksam ne diye otomatik araba aldım. Atarım D'ye gerisine karışmam diyen bir zihniyetteyseniz merak etmeyin o şanzıman eninde sonunda sizi kavrayacaktır. O zaman da yanınca yandım demeyeceksin. Çünkü hata sizin. Ya bu araçları almayacaksınız. Alıyorsanız da düşünce yapınızı değiştireceksiniz. Tekrar söylüyorum. Çift kavrama içeren yarı otomatik şanzımanları kullanmak için bu şanzımanlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Az yakıyor diye diye forumlarda insanlara DSG al EDC al DCT al diye tavsiyelerde bulundular ama bu şanzımanları içeren araçları alanlar tam otomatik şanzımanlı araçlarmış gibi kullandılar. Bir araba için herşey yakıttan ibaret değildir. Az yakar az yakar sonra bir sorun çıkarır. Hooop gitti tüm tasarrufun. Nerde kaldı az yakması. Çift kavramalı sanzıman içeren araçlarda insanlar tam da bu olayı yaşadı.
    Örneğin ben dizel manuel aracımı değiştirip otomatik bir araç almayı düşünüyorum. Aracı sürekli kendim kullanacak olsam gidip 1.0 ecoTSI DSG ibiza alacağım. Çünkü bu konuda çok fazla araştırma yaptım ve dezavantajlarını iyi bildiğim için uzun süreler sorunsuzca kullanacağıma inanıyorum.
    Ama araç benden çok eşimde olacağı için İbiza'yı alamıyorum. O yüzden Hyundai i20 1.4 tam otomatik alacağım. Çok yakarsa da yakıtı lpg ile çözeceğim. Aracın Lpg uyumu var. Çift kavramalı şanzımanlar kağıt üzerinde çok başarılı verilere sahipler. Ama iş pratiğe gelince, uzun ömürlü olması ve kağıt üzerindeki bu mükemmel verilere ulaşabilmesi için sizin yardımınıza ihtiyacı var.
    Yani her güzelin bir kötü yanı var.
    Tam otomatik olsun. vitesle işim olmasın dersin çok yakar.
    Çift kavrama olsun dersin. Tam otomatikten 1-1,5 lt az yakar. Pürüzsüz vites geçişi ve performans sunar ama aklın viteste araç kullanırsın.
    Yarı otomatik olsun dersin. O da belli durumlarda kararsız kalır. Vites geçişleri hissedilir.
    Herşeyi bir arada adama vermiyorlar. Mesela ben tam otomatiğe karar verdim ve çok yakmasını göze aldım.
    O yüzden araç alırken iyi analiz yapın ve bütçenize uygun bir araçta nelere ihtiyacınız olduğu ve neler vazgeçebileceğinizi iyi planlayın.
    Otomatik şanzıman dediğin zaman tam otomatik tork konvertörlü olmalı. Yarı otomatik şanzımanların yaşadığı hiçbir kararsızlığı yaşamazlar.ister 4 ileri olsun ister 10 ileri her koşulda doğru vitesde olurlar.kalkış desteği olmasa bile tork konvertörün gücü ile geri kaçırmazlar. Vites geçişleri sarsıntısız gerçekleşir.ve yarı otomatikler gibi yok yok mekatronik yok kavrama sorunları yaşamazsın.hiç sorun çıkarmasa bile baskı balata olduğu için eninde sonunda değişmesi gerekiyor. Şimdi 1 lt fazla yakıyor diye güvenlik ve konfordan vazgeçilir mi
    Saygısızlık olarak görmeyin ama bir konuda reno 19'dan sonra dsg'li aracınıza henüz alışamadığınızdan bahsetmişsiniz. Diğer araçları görmeden ya da kullanmadan, arıza oranlarını bilmeden, daha dsg'nin çift kavrama robotize şanzıman olduğunu bile tam idrak edemeden en iyi şanzıman budur diye insanları yanlış yönlendirmeyin.

    Şu anda piyasadaki en dandik şanzıman dsg'dir.
    -Neden?
    -Çünkü bozuluyor.

    Kullanım kitapçığında yoğun trafikte şanzıman çok ısınırsa kenarı çekip 10 dk bekleyin yazan bir şanzımandan bahsediyoruz. Böyle bir ibare başka bir şanzımanda var mı?

    Çabucak bozulan, insanı yarı yolda bırakan, üstüne üstlük buna kullanıcı hatası denen bir şanzıman 8 değilde 2 salisede vites değiştirse kime ne yararı olur?

    O yüzden en dandik şanzıman dsg'dir.
  • piyasadaki en iyi otomatik , Honda nın yaptığı otomatik vitestir. Helal olsun adamlara.
  • en iyi otomatik vites BMW dedir, hem konfor, hem yakit tasarrufu, hem performans ... ne ararsan var ... DSG ne ki ???
  • Kağıt üstündeki verilere bakılırsa çift kavramalılar, özellikle DSG hızlı vites değiştiriyor, az tüketiyor vs.
    Ama imkanım olsa alacağım araçta ZF`nin 8 ileri otomatik şanzımanı olurdu.
    Hem tork konvertörlü hem de az yakıyor daha ne olsun.
    BMW ZF`den şanzıman almakla iyi yapıyor.
    Varsın biraz uzun sürsün vites değişimi
  • En iyi otomatik vites diye bir şey yoktur..
    En iyi otomobil diye bir şey de yoktur..
    Ama kişinin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan otomobil ya da otm. vitesten bahsediyorsanız , beklentileriniz ölçüsünde cevaplar da değişir..
    Hondanın otm vitesi sorunsuzluğu ile meşhur.. ama tam otomatik olduğu için yakıt tüketimi fazla.
    DSG, EDC, Powershift gibi çift kavramalılar hem yakıt tüketiminin düşük olması hem de hızlı vites geçişleri ile öne çıkıyorlar. Fakat yeni teknoloji olduğu için arıza durumunda çok masraflı.
    Ve sık sık insanların bundan yakındığını görüyoruz.
    Tek kavramalı otomatikler diğerlerine göre çok daha ucuza mal olduğu için fiyatları ulaşılabilir.. Yakıt tüketimi gayet başarılı.. Ama sarsıntılı vites geçişleri de bunların eksisi..
    CVT performans kaybı dışında gayet başarılı.. gerek yakıt tüketimi gerek vites geçişlerindeki serilik açısından..




  • Çift kavramalar kendini ispat edinceye kadar tam otomatik en iyisi bence. Çift kavramanın tek avantajı yakıt tüketimi ve performans kaybı yapmaması. Ama konfor ve sorunsuzluk yönünden tam otomatikle yarışamaz. Tek kavramalı yarı otomatiklerden ise bir tek AMT'yi beğeniyorum.
  • Şu an da günlük kullanım amacı ile üretilmiş araçlarda en iyi otomatik şanzıman bmw'nin 8 ileri tam otomatik şanzımanı. Tüketimi az,vites geçişleri hızlı ve sarsıntısız.
  • mercedsin 7gtronic te fena sayilmaz hani.
  • hyundai h-matic ssorunsuzdur.
  • Tesekkur ederim cevaplar icin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW'nin 8 ileri şanzımanı bence.

    Mercedes 7G-Tronic'te çok iyi diye biliyorum.

    Çift kavrama şanzımanlara güvenmiyorum.
  • PDK şanzıman
  • Bmw'nin 8 ileri şanzımanı muazzam.Dsg de süper ama uzun vadede mekatronik arızası çıkarabiliyor.Hondanınki hem sorunsuz hem vites geçişlerini neredeyse hiç hissetmiyorsun hem de tork konvertorlu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan12312 -- 24 Şubat 2012; 22:08:58 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 23:15:06 >
  • cvt derdim sanırım
  • bu arada cvt ler standart 4 vites mi yoksa 6 mı.*mesela honda jazz cvt??
  • ZF8 cok iyi bir sanzumandir. Hizli, sarsintisiz, tasarruflu. 760Li'den Bentley'lere, A8'e Rolls Royce'lara kadar kullanilmadigi luks arac kalmamistir. Ve simdi BMW 116i'lere koyuyor. Sadece helal olsun denir.
  • ZF firması sanzimanlari en iyisi bence
    Yeni jaguar xf de de var
    2,2 dizel xf kullanmanızı öneririm
    Galiba 300 beygir üstünde araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Mamba24

    bu arada cvt ler standart 4 vites mi yoksa 6 mı.*mesela honda jazz cvt??

    7 ileri diye biliyorum....
  • CVT şanzıman, bildiğimiz clutch (kavrama-debriyaj) içeren bir sistem değil,koni şeklinde bir aksamın (teşbihte hata olmaz) yatayda hareketi ile motordan yürüyen aksama hareketi ileten bir sistemdir. Bu sebeple 7 ileri de programlanabilir,100 ileri de :)) Bu sebeptendir ki siz gaza sabit bir şekilde basarsanız motor devir göstergesi 2000'e sabitlenir,hız bu şekilde 0-100 km arasında artar.Sizin de (benim gibi) ilk kullandığınızda ağzınız açık kalır :) Ancak en iyisimidir?? Bence daha iyisi BMW,Mercedes ve hatta Bugatti'nin kullandıklarıdır doğal olarak.Örneğin, günümüz B sınıfı araçların düz ile otomatik versiyonları arasında 3000-10000 lira fark varken mesela Audi R8'in düz ve otomatik versiyonu arasında 50000-60000 lira olması sadece R8 olması ile açıklanamaz. Bu işin birde materyal ve dizayn maliyeti olduğu aşikardır. Doğal olarak 60000 liralık şanzıman daha iyidir. Ancak 30000 liraya alınabilecek bir araçta bulunabilecek en iyisi (fiyat,performans,sorunsuzluk üçgeninde) CVT'dir diyebilirim.

    Saygılar,selamlar.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.