Şimdi Ara

nod32 mi Kaspersky mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • forumlarda gördüğüm bazı yorumlar kafamı karıştırdı. Sizce hangisi daha güvenli?



  • Sanki burada kafan karışmayacak dostum benim gibi
    her bi kafadan ses çıkacak.

    Pc'nin kasmamasını istiyorsan NOD32 kullan...
    Sağlam güvenlik istiyorsan KASPERSKY kullan...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: grayzgr

    Sanki burada kafan karışmayacak dostum benim gibi
    her bi kafadan ses çıkacak.

    Pc'nin kasmamasını istiyorsan NOD32 kullan...
    Sağlam güvenlik istiyorsan KASPERSKY kullan...

    Kaspersky gerektnden sistemi sömürüyor,nod'da öyle bir sorun yok.
  • Kaspersky dan şaşma
  • bence avast
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ae_

    bence avast


    avast'ı nie karıştırdın kardeşim sokma araya avastı...
    nod32 ile kaspersky'ı soruyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mufat

    forumlarda gördüğüm bazı yorumlar kafamı karıştırdı. Sizce hangisi daha güvenli?


    Kesinlikle KASPERSKY
  • fazla karışmasınya hemen hemen hepsi aynı..sadece sisteminin sağlamlığına göre seç...

    benim sistem sağlam ama avast kullanıyorum..yavaşlatmam pc mi ben
  • nod32:

    yeni tanışan kullanıcıların dahi farkını kısa sürede algıladığı, ancak uzun süredir piyasada olan ve uzuuun süredir tartışılmaz en iyi antivirüs sıfatını götüren antivirüs.

    antivirüsler içerisinde en gelişmiş heuristic rutinlerini barındırır. ondan sonra da norton değil drweb gelir (bilginize)
    heuristic algoritmaları sahsına hünhasır bir mantık yapısına sahiptir. en gelişmiş polimorfik ve metamorfik virüsleri dahi diğer yazılımlar mal mal bakarken yakalar. heuristic rutinleri o kadar gelişmiştir ki... update etmeden dahi kullanabilirsiniz. veritabanında hiç virüs pattern yokken dahi norton'dan daha iyi yakalamaktadır (bizzat denedim)
    tüm bu hırçınlığına rağmen neredeyse hiç false alarm (sahte alarm) vermemektedir. bu nedenle yapay ve zararsız virüslerle test yapan mal güvenlik uzmanları tarafından başarısız ilan edilir. neyseki bu salak kardeşlerimizin hepsi geç de olsa öğrenmiştir. false alarm vermemek bir özelliktr. virüs testleri gerçek virüslerle yapılır...

    ben ortalama 35.000 virüsler yaptığım testte (ki bunların içerisinde hiç yakası açılmadık olanlar var) en yakın rakibini 2'ye katlamıştır. piyasada kum gibi bulunan popüler'ler ise sondan 2. ve 3. sıralarda yer alıyorlar. bunların içerisinden sadece kaspersky'nin hakkını yememek lazım. ancak yinede nod'la karşılaştırmayın...

    antivirüsü antivirüs yapan heuristic'dir. çünkü karşılaşılan virüslerin neredeyse %20'si henüz tanımlanmamıştır. ayrıca sandbox ve generic decrypter fonksiyonları çok iyi çalışmalıdır. çünkü polimorfik ve metamorfik virüsler başka türlü yakalanamazlar. işte bunları yapabilen birkaç yazılımdan birisi (önde gideni) de nod32'dir.

    gelelim sistem entegrasyon, sürat ve performans konusuna...
    nod'un en önemli özelliklerinden biriside assembly ile yazılmış olmasıdır. oldukça yüksek işlemci gücü isteyen heuristic rutinler ve tarama motoru (scan engine) gibi kritik (mission critical) modüller assembly ile yazılmıştır. bu da gösteriyor ki bunu yazanların ruh sağlığı pek iyi durumda değildir :) ama beni ilgilendiren sonuçlar. sağolsunlar.

    performans yönünden nod'dan hızlı (geçen yıl yaptığım test sonuçları) tek antivirüs mevcuttur. o da (düzeltme xramp'dir). scan engine üreticisi olan hauri'nin arama motorunu kullanan bu yazılım, %50'yi dahi yakalayamayan tarama sonuçlarıyla antivirüs bile sayılmaz :)

    antivirüs gibi antivirüsler içerisinde en hızlısı tartışılmaz nod'dur. norton, mcafee, pccilin, panda, ayı, porsuk, sincap :) vb. antivirüslerdan 2 - 15 kat daha süratlidir.
    çalıştığını hissettirmez.

    sisteme entegrasyonu son derece centilmendir. kurduğunuzda sistemin sağında solunda salak değişiklikler ve yamulmalar görülmez. size aptal toolbarlar kurmaz, çöp kutunuzun da ırzına geçmez. uninstall ederken de sorun yaratmaz. basar gider. diğer n... gibi sümük değildir.
    ona buna ve hatta şuna entegre olayım saçmalıkları yoktur. istediğiniz browseri veya yazılımı kullanabilirsiniz çünkü yazılıma entegre olarak değil direkt işlemciye giden komutlar üzerinden işini yapar. kernel...

    bu nedenle istediğiniz mail veya internet browseri kullanabilirsiniz.
    ayrıca ads (alternate data stream) taraması da yapar. ama yinede siz gerekli olmadıkça ntfs kullanmayın :)

    bu arada, nod'un yeni sürümlerinde outlook entegrasyonu var. bu sizi yanıltmasın. kullanıcılar çoğunlukla salaklardan oluştuğu için sanki desteklemiyormuş gibi bir tablo çıktı. adamlar böyle bir gereksiz modülü eklemek zorunda kaldılar. outlook tarama modülü yokken de aynı şekilde yakalıyordu hani...

    kısacası nod'u norton gibi geyiklerle karşılaştırma gafletine düşmemek gerekir.
    daha teknik detaylar var ancak yaz yaz bitmez. devam etmeye sabrım müsait olmadığı için burada kesiyorum.

    bu arada.. birkaç da not düşmek istiyorum.
    1. heuristic taramayı ilk başlatan sanırım nod değil başka bir yazılımdı. ancak emin de değilim. yıllanmış bir konu...
    2. aynı anda 2 yada daha fazla antivirüs kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, doğru antivirüsü kullanıyorsanız zaten gereksizdir.
    3. iyi bir antivirüs engine güncellemeden sonra restart istememelidir.
    bu engine kalitesini göstermektedir.

    restart isteyen güncelleme, resident engine'i patch'liyor demektir. bu engineler de servis olarak yüklendiği için restart istemektedirler. gerçi restart etmeden de devreye sokmak mümkündür ancak siz en iyisi scan ve resident engine'inde gerekli her detay düşünülmüş, restart istemeyen antivirüsler kullanın.

    neversecure@www.eksisozluk.com




  • nod 32 her zaman pc im bomba gibiiiiiiiiiiiiiii
  • kaspersky nin bilgisayarı daha iyi koruduğu doğrudur çünkü bilgisayarı öyle bir kasıyor ki insanın bilgisayar başına geçesi gelmiyor..dolayısıyla kullanamadığınız bilgisayarınız doğal yöntemlerle korunmuş oluyor kaspersky sayesindenod32 yi uzun zamandır kullanıyorum çokta memnunum
  • kaspersky tabikide . bitdefender da iyidir
  • İkisinide kur.Birisini inactive et.Arasıra pc taratmak istersen ikisiylede tarat sonucu kendin gör.Böylece daha güvenli olur bilgisayarın.
  • Bir soru da ben sorayım. Kaspersky nin Trojan alarmı verdiği birkaç siteye NOD32 kuruluyken girdim. Hiçbir uyarı vermedi? Neden? İyi hızlı çalışıyor da NOD32 kurduktan sonra başka bir program daha mı kurmam gerekiyor? NOD32 TRojanları yakalayamıyor mu?
    Bir de Nod32 Zipli dosyaların içindeki dosyaları temizleyemiyor sanırım..Klasöre açman gerekiyor. Klasöre açarken de virüslü dosyayı açtırmıyor. eee. NOD32 yi devre dışı bırakıp sistemi açıp, zipli dosyayı açmak sonra NOD32 yi aktif etmek mi lazım?
  • Avast'ta gelen-giden mail kontrolü varmı ? Ona göre bende free bir yazılım istiyordum, Avast'ı kurayım..
  • KASPERSKY
  • Kaspersky da belli bi süre sonra kırmızı olan imge sonra neden gri olup pasif hale gelio ve key istior..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lustral

    İkisinide kur.Birisini inactive et.Arasıra pc taratmak istersen ikisiylede tarat sonucu kendin gör.Böylece daha güvenli olur bilgisayarın.


    Evet aslında en güzel yöntem bu.
  • nispeten güçlü olan amd3200+ 1024mb ram'lik sistemim de kaspersky ağırlaştırıyo
    daha alt bi sistemde tahamül sınırlarını aşıyo demektir

    zaten nod32 ii koruyo üstüne bide çok hafif. düzgün bi firewallla beraber çok sağlam bi koruma oluyo
  • ben de nod32 yi oneririm . hepsini denedim ama arkadaslarında dedikleri gibi kaspersky tahammul sınırlarından biraz daha kasıyor pc yi . ama benım pc im bomba gibi her seyi kaldırır dersen kaspersky i kurabilirisn ...ama nod 32 nin de ondan asagı kalır yanı yok acıkcası ...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.