Şimdi Ara

Gigabyte 1GHz'de çalışan özel tasarımlı Radeon HD 7970 modelini hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  
    Önde gelen donanım üreticilerinden Gigabyte, ürün gamına özel tasarımlı Radeon HD 7970 çözümü eklemeye hazırlanıyor. Gün ışığına çıkan resmi sunum dökümanlarına göre Gigabyte, tasarımı geliştirilmiş üç fanlı WindForce soğutucusu ile gelecek ve kutudan 1GHz GPU çalışma hızıyla çıkacak. Mavi renkli baskılı devre kartı üzerinde yüksek kaliteli komponentlere sahip olduğu belirtilen ekran kartı, Gigabyte'ın açıklamalarına göre referans tasarımlı Radeon HD 7970 modeli ile kıyaslandığında %15 daha serin çalışırken, arttırılan saat hızları sayeisnde 3GB GDDR5 bellekli GeForce GTX 580'den %21,5, 2GB bellekli Radeon HD 6970 modelinden de %41,8 oranında daha hızlı olmayı başarıyor.

     

    Furmark ile gerçekleştirilen yük testlerinde standart soğutucuya sahip kartın 59 derece, WindForce soğutuculu yeni modelin ise 54 derece GPU sıcaklık seviyesinde seyrettiğini belirten Gigabyte, artan soğutma performansına ek olarak gürültü seviyesini de daha düşük dönüş hızına sahip fanlar sayesinde 10 dbA azalttığına vurgu yapıyor. Artan GPU hızına rağmen, bellek hızına dokunulmayarak 5500MHz seviyesinde tutulan ekran kartı, AMD'nin 28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alıyor. 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan kart 128 doku ünitesi eşlik ediyor. Gigabyte tarafından yakında satışa sunulması beklenen kartın fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 
     




     








  • Aha 2.000 tl ye gelir buda artık.
  • sıcaklık değerleri cok abartılmış kutuplardamı test ettiler acaba referanas kart furmarkta 78 derece görüyor özel tasarımlıda maks 65 görmesi lazım
  • kimse kusura bakmasın lider belli 2 ci de belli
  • 4 tane crossfire yapılabiliyormu yani boyutlarını büyütmüşlermi?keşke bellek hızınıda artırsalarmış
  • Bellek hızını aynı tutmuşlar. keşke biraz daha hızı arttırılsaymış.
  • Bu superclocked modeli degil sanirim.
  • Bence madem bukadar pahalı kartlar en azından soğutucuları full bakır olsa bari.
  • Isınma durumu bence çözümlenmeli.
    Asus'un DirectCU II teknolojisini geliştirmesi gerekli. Asuslar bile cok ısınıyorsa diğer üretici firmalar nasıl bu ısı ile başa çıkacak bilmiyorum.
    Kart ısısının yüksek olması 60 70 80 derecelere çıkması artık kasa içi ısınında kontrol altına alınmasını gerektiriyor. Eskiden kasa içi ısı yalıtımına önem verilmesi bu derece gerekli olmuyordu ama şimdi işler değişecek gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nysarac

    sıcaklık değerleri cok abartılmış kutuplardamı test ettiler acaba referanas kart furmarkta 78 derece görüyor özel tasarımlıda maks 65 görmesi lazım


    Çok doğru. Forumda kullanıcı incelemesi mevcut. Kart şehir efsanesi oldu. Hava soğutma ile 1300 1400 mhz beklentileri de yaratıldı. 1150 mhz geçmiyor ref tasarımlar. Özel tasarımlı bios kendinen farklı hava soğtmalı kartlarda bile 1200 mhz'de 80 derece üstü normal aslında. Neticede High End kart ve kimse 60 derece altını beklememeli.

    60 derece altında çaşılan 6870 ve 560 TI kullandım. Furmarkta 1GHZ yaptığımda full tower 3 önde 2 altta 1 tane yan kapakta 1 tane eksoz ve 1 tane üst dahil 8 fanlı kasada fan profili %70 dahi olsa 85 dereceleri gördüm iki kartla. Fanı %100 yapsanızda o noktada fayda etmiyor artık. Aşırı soğuk bir havada camı açınca kasa ön tarafı cama yakınsa gelen buz gibi hava biraz farkediyor ama sabit oda sıcaklığında birşey değişmez...

    Forumda ref tsarım kart 1150 mhz OC ile 3dMArk 11'de 85 dereceyi geçmiş. Bu kadar yüksek seviyede bunu birde 1200 mhz olarak düşünürseniz o son 50 mhz'ler işte kırılma noktalarıdır, orada kart hem daha fazla oranda ısınır hem de yüksek oranda güç tüketimi olur . Çünkü aslında doğal sınırlar çoktan aşılmış, hatta üstüne abartılmıştır bile. Her seviye ve kalitede bütün kartlar için geçerlidir bu durum.....




  • bence anakart gibi sadece işlemci değiştirebilecek ekran kartları yapsalar daha iyi olacak böyle böyle nereye kadar 79 biter 80 başlar ,obiter 90 başlarr :)))))
  • referans model ile arasında soğutma dışında pek bir fark yok superoverclocked modeli beklenmeli
  • referans modeline pek benziyor.
  • Oh oh 3 fanlı ve Gigabyte çıkarıyor çok harika olacağı kesin ve bir şey öerak ediyorum neden bu kadar çok fan kullanıyorlarki zaten yeter bıle artar 2 fan demi? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.