Şimdi Ara

yeni başlıyorum.nerden nasıl başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu elektronikle ilgilenmeye yeni başladım gerçekten en iyi başlangıçı nasıl yapabilirim bir çok kişiye sordum ve tavsiye edilen bir kitabı da almıştım ama kitapta bir sürü anlamadığım terimler ve işlemler var.amacım pic programlamaya kadar ilerlemek şu anda ne555 ile bile bir devre yapabilecek seviyede değilim.kafa karıştırmadan nasıl başlayabilirm?ilgilenenlere çok teşekkür ederim



  • Yeni başlayanlar öncelikle devrede kullandığı yada kullanacağı elemanı iyi bilmelidir.Genel anlamda elemanların özelliklerini bildikten sonra gerisi size kalmıştır.İlk olarak MEGEP derslerinden analog devre elemanlarını indirip okuyun.Sonrasında,temel elektrik-elektronik 1 ve 2 modülleri sonrasında doğru akım güç kaynakları ve step motorlar modülünü tavsiye ederim.İlk başladığımda bu modüllerden çok faydalandım,ara sıra yinede göz atarım.
  • r-l-c
  • Şuan elektrik-elektronik müh son sınıf öğrencisiyim , ilk senemde ulan pic programlayayım falan diye kasmıştım ama işin temelini bilmediğim için hazır kodlar ile led yakmakdan bir kaç örnek şeyi copy paste ile yapmaktan öte gidememiştim.Bu yüzden eğer ki mühendislik öğrencisiysen ve ilk yıllardaysan fazla kasma derim.Zamanla her şey yerine oturmaya başlıyor.

    Hobi amaçlı elektronik ile uğraşacak kişiler ise , bence öncelikle lojik devre tasarımı kitaplarına çalışmalıdır. Tabi temel DC -AC devre analizini bildiğinizi varsayarak söylüyorum bunu . Timerlar ne biliyim multiplexerlar ALU nedir falan öğrendikten sonra , bir mikro işlemcinin iç yapısını anlamak ve piyasadaki pic programlama vb kitaplarından faydalanmak daha kolay olacaktır. Aksi halde kitaplara bakıp kaçarsınız :D . Yani en azından bana öyle olmuştu. Her işin başı teorik bilginin yorumlanabilmesine dayanıyor ne yazıkki ve de vakit alıyor.

    kolay gelsin..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.