Şimdi Ara

Ceza düşümü nedir ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sadece arka camlardaki film için ceza yedik bugün. Sağolsun benimle beraber durdurduğu golfte de film vardı ama ona teşekkür edip yolladı, beni rehin aldı... Eksik bulamayınca cam filminden ceza kesti..

    Şimdi cezayı ödeyip, trafik şubeden de bu cezayı düşürmem söylendi. Polis aracımda film olmadığını görecek, sonra bu cezayı düşürecekmiş?

    Bu olayı biri açıklayabilir mi? Yapmazsak ne oluyor, vs. vs..

    Ayrıca filmleri söktürüp, bu işlemi yaptıktan sonra tekrar kaplatacağım..



  • Golfün bütün camlarında film var mıydı? Gerçi arka camlara bakın karartmalı cam demişte olabilir. Çünkü Highline ve Fun Editionlarda karartılmış geliyor arka camlar. Bu arka camlara bakın olayınıda A6sı olan biri yapmıştı. Arka camlar fabrika çıkışı karartmalıydı önlere film yaptırmış polis çevirince arka camları gösterdi bak film değil diye tabi polis her camı tek tek kontrol etmeyeceği için gönderdi adamı.


    Hepsinde film varsada burası Türkiye. Abim Kemerden gelirken önde bir BMW ile seri bir şekilde gidiyorlarmış. BMW önden abim arkasından 150 ile radara girmişler. Polis ikisinide durdurmuş sonuç BMWye ceza yok abime 290 liracık.




  • Golf'ün camlarda film olmaya bilir.
  • Tüm camlarda vardı, ben "e o araba" deyince de lafı değiştirdi.. Şimdi ben bu filmleri çıkartıp bu cezayı düşürdüğümde: tekrar film yaptırdığım zaman süreç baştan başlayacak değil mi, bu yediğim cezadan olayı bağlamazlar?

    ekleme: golf 5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 23 Aralık 2011; 0:25:38 >
  • Bana da cam filminden dolayı ceza yazmışlardı, internetten ödedim, başkaca hiçbirşey yapmadım. Zaten öyle birşey de dememişlerdi. Bayağı oldu buna, çünkü sonrasında o arabamı sorunsuz satmıştım.
  • Ceza kağıdında 7 gün izin verildi yazıyor. Emniyet müdürlüğüne gidip göster arabayı dediler. Ama şöyle bir durum var, ben sivil aracı müdürlüğün otoparkına sokamam. Etrafta bırakacağım otopark da yakın sayılmaz. Polise buyurun şu otoparkta araç desem geleceğini sanmıyorum. Kapıda bekleyin desem oraya aracı getirmem de en az 10 dakikamı alır, beklemez. Nasıl olacak anlamadım...
  • Hocam gecmis olsun.Ben de filmden ceza yemistim 1 hafta sure vermislerdi.Ben bunu onemsemedim cezayi odedim sadece.Daha sonra polis cevirdi trafik denetleme vardi.Polis arabayi otoparka cektirdi.Daha dogrusu motorlu onde ben arkada gittik.Hatta e-5ten cikacagi sapagi kacirip e5te yolu kesip geri geri goturmustu beni.Neyse lafi uzatmiyim,yapman gereken filmi sokup,trafik subeye gitmen ve aracinda film olmadigini gostermen bunu yapmazsan bir daha ki cevirmede aracini baglarlar.
  • aslında böyle yapanların (yasalara aykırı değişiklik yapanların) muayenelerini iptal edip yeniden muayeneye girmelerini sağlamalılar

    arka camlarda film ne zaman yasak oldu ki?
  • cam filmi iile ilgili bir yasa yok , tamamen polisin insafına kalmış ceza işi .
    anlamıyorum bizim polisleri canlarımı sıkılıyor yoksa makarayamı bağlıyorlar
    ayrıca bunun polise onur kırıcı olduğunu söyle .
  • Bilgiler için teşekkür ederim, araç bu şekildeyken 2 yıldır trafik ekiplerince çevirmelere girdim. Hiç bir zaman cam filmiyle ilgili birşey söylemediler. Karayolları Trafik Kanunu, 30/1-b maddesinde;

    TK 30/1-b : Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak.

    Bu şekilde belirtiliyor.

    Kısacası devlete batıyor. Mantıklı düşünülmüş olsa, patlayan camı filmin tuttuğunu ve dağılmasını engellediğini, bu şekilde etrafa cam kırıklarının dağılmayıp zararsız olacağını ve el ile itildiğinde kağıt gibi katlanacağını bilirlerdi.

    Ve ayrıca cam filmi sökülürken de arka cam rezidaslarım hakkında rahmetine kavuştu. Düşüm yapıldıktan sonra ön cam hariç tüm camlara en koyu filmi çektireceğim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.