Şimdi Ara

türkcell internet paketi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Türkcell faturalı hat kullanıcısıyım. Telefonumu ara sıra çocuklarım da kullanıyor.
    Yaz tatilinde ihtiyaç duyduğum için Ağustos ortasında Türkcell'e 4 gb internet paketi için SMS gönderdim.
    Bir ay boyunca kullandım. Bir ay bitmeden iptal için SMS gönderdim. Normal bir şekilde bu paket ücreti Eylülde gelen faturada yer aldı. Ekim ayında ise iptal edildiği için yer almadı.

    Kasım faturası geldiğinde (Aralık ayının ilk günleri idi), faturada yine 4GB paket ücreti (39tl) yer aldığını gördüm. Böyle bir talebim olmamıştı. Hemen internetten online işlemler sayfasına girip iptal ettirdim ama bu aralık faturama da yansımıştı.
    Yani şu anda haksız yere 2 ay için internet paket ücreti talep ediliyor benden.

    İtiraz ettim. Bana dedikleri, sistemlerinde bu hizmet için bir talep SMS mesajını kendilerine gönderdiğim görünüyormuş, dolayısı ile iptal edemezlermiş.
    Ben böyle bir talepte bulunmadım. Çocuklara sordum, onlar da böyle bir mesaj göndermemiş. Türkcellden bu mesajı bana göndermelerini istedim, bunu da kabul etmediler.
    Ayrıca detaylara baktığımda bu hizmet hiç bir şekilde kullanılmamış. Yani bu 2 ay boyunca hiç internete giriş yapılmamış.

    Ben Kasım faturasını ödemedim. Aralık faturasını da ödemeyeceğim. Çünkü kısmi ödeme yapmama izin vermiyorlar. Yani ben 4GB bedeli hariç kalan fatura bedelini ödemek istiyorum, kabul etmiyorlar.

    Şimdi kesinlikle hattımı başka bir operatöre taşıyacağım. Çünkü bu iki faturayı ödesem bile, ileride bunu tekrar yapmayacaklarının bir garantisi yok.
    Ayrıca Tüketici Hakem heyetine başvuruda bulunacağım. Onlar beni haksız görürse ödemeyi yapacağım.

    Ama beni haklı görürlerse ödemeyi yapmayacağım. Bu durumda muhtemelen turkcell beni mahkemeye vereceklerdir. Henüz ödeme yapmadığım için ben mahkemede dava açmaya uğraşmam, onlar açsın uğraşsın diye düşünüyorum. Ben de tüketici hakem heyetinin lehimdeki kararı ile savunmamı yaparım diye düşünüyorum.

    Sizlerin bu konudaki fikriniz ve tavsiyeleriniz nedir? Nasıl hareket etmemi önerirsiniz? Aranızda buna benzer olayı yaşayan var mı?







  • 2 faturayı ödemediğiniz için yasal takibe girmek yerine tutarlarınızı ödedikten sonra haklarınızı arayın derim ben

    ayrıca çocuklarınız sizden cekindikleri için göndermedim diyor olabilirler mi?

    operatörler çağrı kaydı alıyor bu nedenle sms gönderip talep ettiğiniz görülüyorsa bu bilgiyi dogru veriyorlardır, turkcell'in otomatik olarak internet paket aboneliği yaptığına ihtimal vermiyorum açıkcası aşağıda ki linkten "şikayetim var" kutucuğuna işaret koyarak talebinizi yazılı olarak iletin konu çözüme kavuşacaktır

    http://www.turkcell.com.tr/site/tr/bizeulasin/Sayfalar/turkcellhizmet/turkcellhizmet.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternalsun -- 21 Aralık 2011; 17:19:40 >




  • Verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim.

    Çocuklarım İlk okula gidiyorlar. Çekinecekleri bir durum yok. Yani bunun için aşırı bir tepki vermeyeceğimi, kızmayacağımı bilirler.

    Ben bir ihtimalden şüphelendim. Benim Ağustos ayında gönderdiğim mesajı ben ya da çocuklar acaba yanlışlıkla, hani e-mailleri tekrar gönderme olayı var ya, onun gibi bir iki tuş ile göndermiş olabilir miyiz diye şüphelendim.
    Telefonda gönderdiğim veya gelen bir mesajı açtığım zaman çok kısa bir şekilde aynı yere gönderemediğimizi gördüm. Yani forward edip gönderilecek numarayı yazmak gerekiyor. Yani bilinçli bir şekilde yapmak gerekiyor. Dolayısı bu şüphem boşa çıkmış oldu.

    Faturayı ödemedim, çünkü ben mahkeme ile uğraşacağıma onlar uğraşsın diye düşündüm. Verdiğini geri almak zordur.

    Bu arada Türkcell ile diyaloga geçmiştim. hem web sitesinden hem de e-mail aracılığı ile. Durumu anlattım, ama kabul etmediler.

    Neticede Tüketici Hakem Heyetine gittim. İhtarname çekmemi, ihtarnameden sonra işlemlere başlamayı önerdi. Ben de biraz önce iadeli taahhütlü ihtarname gönderdim posta ile.

    Sanıyorum, Türkcel kabul etmese bile Tüketici Hakem Heyetinden lehime karar çıkacaktır inşallah. Rakam düşük olduğu için Heyet'in vereceği karar mahkeme kararı hükmünde imiş. İtiirazı söz konusu değilmiş. Lehime de aleyhime de karar çıksa sorun değil artık. Şeriatın kestiği parmak acımaz derler. Zaten aleyhime karar çıkarsa, uzatmam ve öderim.

    Bu arada numara taşıma için de başvuruda bulundum. Kendileri arayıp, yeniden Turkcell abonesi ol derlerse, tabii faturam vs düzeltilmişse tekrar aboneleri olurum. Yoksa bundan sonra Türkcell söğüşleyeceğine başkası söğüşlesin derim. Belki diğerinde bu tarz problem yaşamam. Kısmet..




  • attığınız email sonucu tam olarak nasıl döndü? internet paketinin tarafınızdan satın alındıgıyla ilgili mi?

    şöyle bir ihtimal daha var internet paketsiz bağlantı kurduğunuz zaman açtığınız sayfalarda paket satın almak istiyorsanız tıklayın diye bir link çıkar çoğu zaman çocuklar bunada basmış olabilirler

    diğer ihtimalde telefonda bir anda beliren mesajlar flash sms deniyor sanırım flash sms'lerde yine böyle bir tanıtım çıkıp satın alınmış olabilir ?
  • Merhaba,

    e-maillerime e-mail olarak gerçek anlamda cevap vermediler. e-mail gönderdiklerinde sadece "konuyu araştırıp size bilgi verilecek" ya da benzeri birşeyler diyorlar. Argümanlarını e-mail ile bildirmiyorlar. Gerçek cevaplarını telefon açarak veriyorlar. En son konuştuğumuzda, kendilerine gönderilen SMS ile paket talebi yaptığımı, bu nedenle de yardımcı olamayacaklarını vs söylüyorlar.

    Telefonda internet bağlantısı gerektiren bazı uygulamalar var. O uygulamaları açınca sanki intenete giriyorlar gibi. Neyse, şimdiye kadar internete bağlandığımda "paket satın almak istiyorsanız tıklayın" gibi veya benzeri bir şey ile karşılaşmadım.

    Ekim ayının 1 ve 2 sinde bu uygulamalar yüzünden internet girişi oldu. Onun ücretini de Ekim faturasına yüklemişler. Ona itiraz etmedim zaten. Ama bunu fark ettikten sonra farkında olmadan internet bağlantısı olmasın diye telefonumdaki mobil internet bağlantı ayarlarını WAP, multimedia giib şeylerin bağlantı ayarlarını komple sildim. Sadece pikatel wireles bağlantısını bıraktım. Şu anda istesem bile wireless haricinde bir operatör aracılığı ile internete bağlanamam. O ayarları yeniden yüklemedikçe yani.

    Flash SMS nedir neye benzer bilmiyorum. Ama o tarz bir şeyi de şimdiye kadar hiç görmedim.

    Forumlarda, internette bu konuyu araştırırken, bir arkadaşın şöyle dediğini gördüm.
    *** Türkcell son zamanlarda diğer operatörlere kaptırdığı müşterilerden kaynaklı gelir kaybını, mevcut müşterilerine yüksek fatura göndermeye başlamış.***

    Sanırım bu arkadaş haklı. Üçüne beşine bakmadan, tüketici olarak bu konularda biraz daha talepkar olmamız gerekiyor sanırım. İnsan başlarken, "ya şimdi bunlarla mı uğraşacağım, mahkeme, avukat, git gel, zaman kaybı stress vs" gibi şeylerden dolayı bir üşengeçlik oluyor. Ama dikkat ettim ki, şimdi eskisi gibi değil, çok fazla uğraşmıyorsun.. Tüketici Hakem Heyeti ile masraf vs yapmadan kolayca bir sonuca ulaşılabiliniyor.
    Aslında kötü niyetleri cezalandırmak için, mahkemelerin tüketicilerin haklı çıktığı durumlarda tüketiciye ayrıca maddi ve manevi tazminat hakkı nı kolayca vermeleri gerekir. O zaman Türkcell, veya diğerleri haksız uygulamaları kolayca yapamayacaktır, diye düşünüyorum.

    Eğer lehime karar çıkarsa, ayrıca tazminat talebinde bulunsam mı diye de düşünüyorum.




  • açıkcası turkcellin faturalari bu sekilde yukseltmek icin internet paketi tanimlayacagina sanmiyorum sonucta hisseleri olan buyuk kurumsal bir firma, cagri kayitlari alinan bir yer.. bakalim sonuc ne cikacak bende merak ettim dogrusu
  • Doğrusu ben de sizin gibi düşünüyordum ama bu olayda Türkcell'e hiç de güvenilemeyeceğini anladım. Herşey beklenir. Velev ki, dedikleri gibi yanlışlıkla benden sms mesajı gitmiş olsun... eğer bu mesajdan sonra hiç internete girilmedi ise, yani biraz insaflı hareket etseler ne olur... zaten hadi bir ay için olanını silmediler diyelim, yahu hiç de olmazsa ikinci ayınkini düzeltse ne olurdu ki.. müşteri memnuniyeti sağlar ve iyi niyetli olduklarını düşünebilirdik.

    Gerçekten anlamıyorum onları.. bu kadar da tahamkar olunmaz ki. İnsan bir düşünür ya, bu adam bilinçli şekilde sms mesajı atsa interneti kullanmaya başlar, hadi ilk ay kullanmadı, ya ikinci ayı iptal eder ya da ikinci ayda kullanmaya başlar.. yani bunu akıl etmek bu kadar mı zor? Bence bal gibi akıl ediyorlar, ama tamahkarlık damarlarına işlemiş. Muhtemelen bu şekilde haksızlığa uğrayan tek ben değilimdir. Diğerleri ya farkına varmadı ya da "lanet olsun" deyip üzerine gitmedi. Benim de bunu uzatmayacağımı sanmışlardır. Yani kısacası kötü niyetliler bence.

    Herşeyin hayırlısı... Tüketici hakem heyetinin vereceği karar zaten bağlayıcı. Haklı çıkacağıma eminim İnşallah. Tersi olursa da beni batırmaz yani. Çok çok gereksiz yere postaneye (ihtarname için) ve kaymakamlığa da kadar gitmiş olurum. O kadar da olsun hakkımı ararken.




  • o aradığınız kişiler paranızı geri yükleyemezler öyle bir yetkileri yok. sonuçta herşey kayıtlı onlarda aksinde hareket edemezler. turkcellin kasıtlı birşey yapacağınıda sanmıyorum. türkiyenin yarısı turkcell kullanıyo sonucta. şu anda tüketici hakem heyetine başvurmaktan başka yapabileceğiniz bişey yok sanırım. tüketici hakem heyeti hiç kullanmadıysanız sizi haklı görebilir. umarım haklı çıkarsınız.
  • Evet, ilk defa Tüketici hakem heyetine başvuruyorum. Ben onlara güveniyorum. Eğer gerçekten de Türkcell haklı ise, yapacak bir şey yok. Faturaları ödeyeceğim. Ama türkcell haklı bile olsa, müşteri memnuniyetini gözetmediği için, tamahkar olduğu için, kötü niyetli olduğu için bana yapacak tek şey kalıyor, bir başka operatöre hattımı taşımak. Zaten hat taşıma işlemini başlattım bile.. Niye mi böyle düşünüyorum? ücretini almaya çalıştıkları internet paketi kapsamında en ufak bir internet girişi vesaire olmamış... yani benim için ürettikleri bir şey ellerinde mi kaldı? Ne kaybederlerdi, internet girişi hiç yapılmayan bir işlem için ücret yazmasalardı.

    Ama tekrar ediyorum, kesinlikle bunu bilinçli yapıyorlar. Ben buna inanıyorum. Çünkü, benden daha iyi bilecek değiller. Böyle bir talepte bulunmadım. Bir ihtimal sanki ben sms mesajı göndermişim gibi bir ayarlama da yapmış olabilirler. Teknoloji bu, yapılamayacak bir şey değildir sanıyorum. türkcellden beklenir. Patronlarının geçmişte yaptıkları ortada, mahkemeleri devam ediyor sanırım. bu alavere dalavere işlemleri nedeni ile yapı krediyi de elden çıkartmak zorunda kaldı hatırladığım kadarı ile. neyse canları cehenneme..




  • aslında ilk basta fark etseydiniz cok iyi olurdu. ben sms paketini iptal etmeyi unutmustum ve bitince tekrar yenilendi. hiç kullanmadan aradım turkcell i hemen iptal edip paramı geri yüklediler. ama mesaj filan gelmediyse o ayrı mesele
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.