Şimdi Ara

Pens Ampermetre Hall sensoru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Akim gecen bir telin etrafindaki manyetik alani olcerek telden gecen akimi hesaplayan bir devre kurmam gerekiyor. Simdi bir tane ferrit toroidal felan kullanmam lazim sanirim arastirmalarima gore. Bu cemberin icine Hall effect sensoru yerlestirerek toroiddeki manyetik alana gore bir voltaj cikisi alacagim. Simdi sorum su ; 10 tane bilinen akim degeri icin 10 tane hall voltaj degeri okusam ve grafigini cizsem, bilinmeyen akimlar icin bana akim degerini verir mi bu grafik ? Yoksa teldeki akim degerini hesaplamak icin ayri bir devre daha mi kurmam gerekiyor ? Kisaca sorarsam , nasil hesaplarim teldeki akimi ?
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

    Goruntusu de soyle birsey :
     Pens Ampermetre Hall sensoru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrMelancholy -- 19 Aralık 2011; 15:04:25 >







  • Prensip olarak uğraşmadan Hall effect sensorlu bir çin malı pens ampermetre ile ölçümleri alanız daha kolay olur , ucuzada gelir, hatta data logger çıkışı olanlarından bulabilirseniz hem grafik hemde data çıkışı alırsınız , exel çıkışı verenleri bile var .

    Yok illa ben yapacağım derseniz Hall effect sensorunu temin etmek zor olabileceginden AC akım ölçmek için akım trafosu , DC akım ölçmek için şönt direnç kullanmak daha kolay olabilir .
  • Elimde su an Hall sensoru var. Bitirme projem bu dolayisiyla devreyi benim yapmam gerekiyor :) Merak ettigim Hall voltajina karsilik Akim grafigi cizsem yeterli midir akimi hesaplatmak icin ?
  • Bitirme icin lazim arkadaslar. Yardim edin lutfen.
  • Merhaba.
    Sensöre stabil bir kaynaktan 1,000A uygulayın (Mümkünse bir kalibratör kullanın) ve sensörün çıkışını ölçün, ölçtüğünüz değer 1mv ise bu probun 1mV/A demektir ve ver her 1 A'e karşı probunuzun çıkışı 1mV üretiyor demektir. Eğer 1000A ölçerseniz çıkışında 1V almanız gerekiyor.
    Takıldığınız bir konu olursa lütfen burda yazın ve pm atın, her zaman siteye girmiyorum (Ah eski donanım haber Ah.....)
  • Merhaba Alper hocam,
    Bu dediklerinizi Hall Sensorumu Core (Turkcesi nuve imis) icine yerlestirdikten sonra yapacagim degil mi ? Core ile ilgili de kucuk bir sorum var. Ferrit Toroidal Core diye geciyor bu da , bildigimiz demir degil mi bu ozel yapim bisey felan degil yani ? Arasinda kucuk bir bosluk olan cember seklinde bir demirde kullansam ayni sonucu verir mi ?
  • DrMelancholy akım ölçerken Nüve olarak kulanılan deMirler silisli sac tır , Nüve olarak ferrit kulanın piyasada olan SMPS nüveleri işinizi görür ,nüvenin ayrık yerine Sensoru yerleştirip 1A geçince 1mV üretecek şekilde kalibrasyon ayarı yaparsınız . kolay gelsin .
  • Cok cok tesekkur ederim akkaymaz kac gundur su senin cevabini ariyorum iste :)
  • Merhaba
    Akkaymaz Hocam cevabını vermiş :)
    Forum a pek girmiyorum açıkçası o yüzden sorunuz olursa lütfen mail atın
    elektronikevi@hotmail.com

    Birtek kalibrasyon konusuna gelince;
    sensörün kendi özellikleri önemli 1A, 1mv olarak ayarlanamayabilir. Bence çıkış değerinin ayarını akım ölçmeyi denerken yap zaten kendiliğinden değerle çıkacaktır. Birtek çıkışın lineer olması sağlaman gerekiyor.

    Bu arada umarım tanıdığın bir kalibrasyon firması vardır :) Eğer var is bu işi çok rahat halledebilirsin. Diğer türlü referans alabileceğin bir akım kaynağı bulman gerekiyor maalesef :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.