Şimdi Ara

Ölmekten korkuyormusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
0
Favori
3.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlatıcaklarım bu müzikle daha bir anlamlı oluyor tavsiye ederim.



    Evet arkadaşlar, bazen düşünüyorumda acaba ölmekten korkuyormuyum ? diye. Cevabım ne olursa olsun kendimi kandırdığımı düşünüyorum.

    Her insan bir gün ölücek acaba ölümden korkanlar neden korkuyor hayatının bitmesindenmi yoksa ahirettenmi yada ahirete inanmayanlar varsa kısacası neden korkuyoruz ?

    Vücudumda herhangi bir terslik gittiğini gördüğüm zaman direk aklıma ölüm geliyor korkuyorum ve kafaya takıyorum o hastalığı. allaha şükür şuana kadar hep küçük hastalıklarla boğuştuk fakat ya büyük olsaydı allah korusun kanser yada daha beteri olursa ? o anki durumumum ne olur korkarmıyım yoksa zaten hepimiz bir gün ölücez diyip yaşayabildiğim kadar yaşarmıyım ? Açıkcası şu sıralar bunu çok düşünüyorum ' ölürsek ölürüz ya ' demek mi doğru yoksa 'daha yaşım genç hayır ölmekten korkuyorum daha yaşıcaklarım var ' demek mi daha doğrudur karar veremedim açıkcası içimden ne düşündüğümün önemi yok ama çok gerekli birşey bunu bilmem. öldükten sonra arkamda bırakcaklarımızamı yanalım yoksa yukarda anlattıklarımamı.Bazılarınız için basit bir konu olabilir ama bu aralar çok düşündürdü beni kimin ne zaman ölüceği belli değil ansızın ölmek neysede ölceğin zamanı beklemek bi farklı olur sanırsam böyle bir durum başımıza gelmicek diye birşey yok herhan olabilir sadece sizlerin düşüncelerinizi merak ettim ölümden korkanları yada korkmayanları..

    Lütfen ciddi olalım..


    NOT: Bu üyenin gerçek sahibi değilim. J-Statham* cezalı oldugum için burdan yazıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciD` -- 17 Aralık 2011; 21:37:08 >







  • Korku değil ama acayip bir merak duygusu var bende.. Biliyorum merak iyi birşey değil ama öldükten sonra ne olacak nasıl bir mekan olacak ne yapacağız aklıma çok takılıyor..
  • cennetten yazıyorum korkma burda hersey cok ii
  • korkudan cok arkada biraktigim insanlarin durumuna uzulurum aslinda
    senin ici bitmis hayat fakat onlarin halleri ne olacak?
  • Daha yaşayamadığım şeyler olduğu için korkuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

    korkudan cok arkada biraktigim insanlarin durumuna uzulurum aslinda
    senin ici bitmis hayat fakat onlarin halleri ne olacak?

    +1
  • Birkaç gün önce duştayken bir an ölümü düşündüm ve şöyle bir sahne oluştu aklımda...Karanlık,her yer karanlık, boş bir ışık ve bir ses.Karanlıkta ki o insan bağrıyor "Lütfen olmasın,gerçek olmasın!",yürüyor boşlukta sonra kayboluyor....Saçma bir düşünce biliyorum ama aklımda ilk bu oluşmuştu.
  • Ölümden neden korkayım ki; ben varken o yok, o varkende ben olmayacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImpuLsiv -- 17 Aralık 2011; 21:46:46 >
  • ölmekten değil, ölürken acı çekmekten korkarım. yoksa niye ölmekten korkayım? sonsuza kadar yaşamayacağız sonuçta.
  • Belirsizlik, akıllı,düşünen,mantıklı adam için korkutucudur her zaman.
  • Daha önce yaşamadığın, görmediğin şeyler seni korkutur. Beni de korkutur aslında, onu da bunu da. Yani korkmuyorum diyen büyük olasılıkla yalan söylüyordur.
  • Hayır...korkmuyorum...
  • Ölmekten sadece bu dünya için çabalayan insan korkar benim düşünceme göre inanan insan için mükemmel bir hayata açılan kapı sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için ölüm kazançtır.. Ama ölüm şeklimi tercih edebilseydim kimseye yük olmadan ve tedavilerle ağrılarla uğraşmadan gitmek isterim.
  • Ruhun bedenden ayrılması çok siddetli acı verici bişeymiş diyolar ondan korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öbür tarafı merak etmekten, korkmuyorum artık :)
  • Çok güzel yorumlar herkez kendine göre yorumunu yapmış ama çok mantıklı ve uzun süre anlam vererek düşündükçe aslında çok karışık bir yol hiç birşeyin nedeni ve nasıl olacağı belli değil. öldükten sonra söylenen milyonlarca şey var acaba ilk hangisini yaşıcaz ? sürekli diyoruz ölünce kabir azabından başlıcaz diye kendimizi bildik bileli anlatılan binlerce şey hangisini ne zaman yaşıcaz ? belkide şuanki işlediğimiz günahlardan korktuğumuz ve öldükten sonra bunların karşılığını alıcaz diyemi korkuyoruz ? Açıkcası ben ölümden korkuyorum işlediğim sevap kadar günahımda vardır elbet bunların çekmekten korkuyorum ama insanoglu neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz ve doğru olanı yapmıyoruz , yapmamakta ısrar ediyoruz, ölümden korkuyorum çünkü tek başımayım, korkuyorum çünkü daha önce hiç yaşamadım bilmiyorum , korkuyorum çünkü ailemi ve sevenlerimi yanlız bırakmaktan. Bazen düşünüyorum ailemden birinin yaşaması için ölmem gerekse acaba ne yaparım diye o zaman bile korkuyorum ölmekten




  • Ölüm varsa, Sen Yoksun.
    Sen varsan, Ölüm Yok.
    Ölümden Korkman için bir neden yok.
  • Garip bişey aslında. Normal bi şekilde ölmekten korkmam ama acı çekerek; ne biliyim vurularak, yanarak, boğularak vs. bu şekilde ölenler çok acı çekiyomu onuda bilemeyiz aslında.. Geçen bir adamın konuşmasını dinlemiştim, insanın yanması durumunda sinir hücreleri ölüyormuş ve acı saniyeler sürüyomuş sonra bişey hissetmiyomuşsun. Ama yinede insana korkutucu geliyo bu şekilde ölmek :S Ve yukardaki arkadaşın dediği gibi arkanda bıraktıklarım için üzülürüm
  • Allah insana ölümlerin en hayırlısını versin .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.