Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
115
Favori
648.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aşkın0345

    Jant farklılıkları, tampon renkleri ve marşbiyel kaplamaları farkı nedeniyle iki aracı yan yana getirmediğiniz sürece yükseklik farkı tam olarak görülmüyor. Aracımı teslim alırken tesadüfen v40 ve v40cc yi yan yana arkadan görünce farkı gördüm.

    Ayrıca Mercedes C180 ve V40cc(2.000 km) sahibi olarak çok farklı bir marka yorumu yapacağım sizlere. Belki de anlamsız ve komik bulacaksınız.

    Mercedes size; dışarıdan hoş gözüken, keşfedilmeye ihtiyaç duymayan, hep bildiğiniz güzel lezzete sahip, her çeşit yemekleri olan, hangisini seçerseniz seçin, seçtiğiniz yemekte size sürpriz yapmayacak, midenizi bozmayacak, içeriye girdiğinizde arzu ettiğiniz ve beklediğiniz hizmeti alabileceğiniz, kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir restorana benzer. Sizi her zaman memnun edecektir bilirsiniz, içiniz rahattır, ne ile karşılaşacağınızı bilirsiniz. Çok nettir herşey, seçtiğiniz yemekte ne istemişseniz, ne beklerseniz o gelir ve konur önünüze. Pahalı bir yemek, parasına yakışan bir ihtişam ile gelir.

    Ama Volvo biraz daha yöresel bir mutfağa sahip, yine dışarıdan son derece zarif gözüken, hep kalitesini ve lezzetini hissettiğiniz-bildiğiniz, ama bir fırsat yaratıp hiç gitmediğiniz, bir şekilde içeri girince de öncelikle biraz alışmakta zorluk çektiğiniz, içeride vakit geçirdikçe, farklı lezzetlerin güzel olduğunu hissedeceğiniz bir restorandır. Farklıdır ama midenizi bozmaz. Farklıdır ama mekanı sahiplenirsiniz. Farklıdır ama sürpriz yaşamazsınız. Farklıdır çünkü çok fazla çeşit yoktur ama hepsi özenle ve alıştığınızdan farklı, güzel lezzetlere sahiptir. Artık bilirsiniz ki içeride size keyif veren, güzel vakit geçirmenizi sağlayan farklı bir dünya vardır. Seçtiğiniz yemek ne olursa olsun, ihtişamdan uzak, restoranın geleneksel kendi sunumu ve tarzı ile gelir.

    Biraz fanatiklik noktasındaki bir mercedes kullanıcısı olarak, hayatımda aldığım ilk volvom bana bunları yaşattı 2000 km de. Alışmak zaman alacak ama gerek yol tutuşu(hep söyledim sanki virajları mercedesten daha güzel), gerekse konforu, kullanım sırasında size verdiği keyif, bana göre içindeki arabaya büyük gelen ön koltukları, sessizliği, biraz da olsa virajlarda gereksiz salınıma girmeyen yapısı ile beni kazandı.

    Hiç mi olumsuz yanı yok, var tabi. Bir kere motor sesi bir T4 için bence kötü. Biraz daha sportif bir ses olmalıydı, belirli devirlerin üstünde ben bir T4 üm 180 hp yim demeliydi. Arka taraf biraz daha geniş olmalıydı. Bagaj gerçekten küçük. Aynı sokakta tek hamlede U dönebilen bir mercedese göre iki hamle gerektirmesi. Sis farı olmaması, önlerde park sensörü olmaması. Ayrıca alacağınızı aracın bayinin kendi stoklarında olmaması, görmeden almak zorunda kalmanız.

    Vaktim vardı yazayım istedim ama uzatmışım kusura bakmayın.
    Selamlar

    Eklemek istedigim bir kac sey var, test surusunu V40CC de yaptigim icin ve hemen burada da negatif yonlerini yazmistim, normal V40 bence surus acisindan daha iyi, daha rahat.

    Ayrica 180HP nin sesini duymak istiyorsaniz Sport moduna alip, camlari acip, 20km den 50'ye cikin ve ayaginizi gazdan cekin, geri dusun. Bugun yanlislikla yaptim, arac sport modda iken manuel de dusuk devir yuksek suratte iken vites kucultup devri ciddi yukselttiginiz, kisaca hafiften araci bagirttiginiz gibi ses cikartiyor. Gayet tok bir ses.

    Normal modda gaz tepkisi bence kotu, ama sportta daha iyi.

    Diger benzetmenize de tamamiyle katiliyorum.

    Edit: sport moddan kastim gosterge paneli degil, 3 modda da gostergedeki tamamen gorsel. kastettigim surus/sanszuman modu, vites kolundan ayarlanan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 21 Haziran 2013; 21:14:21 >
  • T4-180 ps bence zevk veren bir motor. Ayrıca vites sistemi ile olan bütünlüğü de kusursuz denilebilecek kadar iyi. Aracı aldığım ilk zamanlar "benim" diyen çoğu aracı (biraz da yeni aracın hevesi olsa gerek, normalde hızı uygun şartlar doğrultusunda seven biriyim) kalkışlarda olsun otobanda olsun rahatça kaba tabirle tokatladım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet öyle güzel ve tok bir ses var. Sport modda denemiştim. Hakkını yemeyelim. Ancak benim kastım, ivmelenme bitince, yanı araba süratlenip istenen hıza oturduğunda , motor düzenli bir devre gelince çıkan sesti. Yoksa ivmelenme sırasında çıkan ses aynen dediğiniz gibi insanı biraz gaza getiren tarzda.

    V40 ı test ederek V40cc aldım. Kesinlikle katılıyorum ağırlık merkezi daha alçak olduğu için daha da iyi yol tutacaktır. Konfor noktasında ise ne derece doğru bilmiyorum ama amortisör ve helezonlar aynı?? diye belirttiler. Ayrıca bendeki premium. Advance donanımlı değil, analog göstergeler var. Öyle güzel gösterge oyuncaklarım yok zaten. Param yoktu o anda fark veremedim ve biliyorum çok şey kaçırdım.

    Çok şaşırtan ve ilgimi çeken bir şeyde var.
    Gaza bastınız ve gayet normal bir kalkış yapıyorsunuz. 1. vites devrini tamamlamadan, vitesi sporta çekerseniz, normal bir kalkış için verdiğiniz gaz ile araba birden öne atılıyor.

    Yada sabit 100 km/h ile düz yolda sabit bir gaz-hız ile gidiyorsunuz. Pedaldaki baskınızı hiç değiştirmeden sporta çekin ve aracın birden hızlandığını göreceksiniz. (Tüketim değerininde malesef değiştiğini göreceksiniz.) Vites küçültme değil sanki bir overdrive fonksiyonu gibi. Ancak overdrive lı araçlarda kullandım ve onlar sadece aracı aynı hızda tutan ama aynı hızı yüksek devirde yapmasını sağlayan özellikteydi. Yani düz yolda 2000 dev/dak ile yaptığınız hızı 3000 dev/dak ile yapmanızı sağlıyordu. Herhangi bir ivmelenme olmuyordu. Ama volvo da çok ciddi bir ivmelenme yaşıyorsunuz.

    Sürücü koltuğu hafızasını çözemedim bir türlü. Tek anahtar kullanıyoruz ve açtığım arabayı kendime uygun bir ayarda hafızaya alıyorum ama(eşim 1 ben 3) iki gün sonra araca bindiğimde 3 e basıyorum hareket yok hafıza boş. Ayarlıyorum ve o gün içinde aç kapalarla deniyorum sorun yok. 3 gün sonra bindiğimde benim hafızam gene boş. Sıkıntı olması ihtimali varmıdır? bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

    Selamlar,
  • Analog gostergede var mi blmiyorum ama dijitallerde sport gosterimde, o anki motor gucu ve kullanilan motor gucunu gosteren bir bar var. Aslinda tamamen teknik disi bir anlatim oldu su an ama ornegin motor gucu o an %50 ve ben %25'ini kullaniyorsam, sport'a alinca motor gucu %70'e firliyor ama kullanilan %30-35'e cikiyor. Ayni anda devir de en az 1500 rpm artiyor. Aslinda anlatmak icin video lazim. Diger mesajimda tariflemem uygulama degil de anlatim amacli idi. Siz daha teknik olarak dogrusunu soylediniz.

    Ben turbo konusunda merak icindeyim, sanirim 1500 devirden sonra turbo devrede, bilgisi olan var mi? Eger oyle ise, gaz pedalinin sonuna dogru minik bir buton var, ancak pedali sonuna kadar bastiginizda bu butona da basiyorsunuz, farki ne oluyor?

    Koltuk hafizasi icin de, ben su sekilde kullanmistim, arac calisir halde iken anahtar hafizasini kaydet i isaretlemistim, yani o anahtar ile acilinca ayarlar hafizada tutulacak. Sonra koltugu ayarlamistim. Aracin motorunu kapatip, surucu kapisini actiktan sonra M ve istedigim tusa, motor calismaz ve anahtar takili degilken en az 6 sn basili tutmustum. Kullanim kitabinda da bu sekilde yaziyordu. Farkli zamanlarda diger 2 hafiza icin de hep kontak yeni kapali iken kapiyi acip o sekilde hafizaya aldim ve bir sorun yok su an.

    Sizde, o an icin ayarlama ve geri cagirmada sorun yok, ama daha sonrasinda hafizadan siliniyor diyorsunuz anladigim kadari ile. Baska ayarlar da gidiyor mu? Hafizadan silinmesi ya anahtar hafizasi veya aku problemi olabilir diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 22 Haziran 2013; 10:33:42 >
  • Teşekkürler unusuall.

    Hata bende galiba, çünkü motor çalışırken ve kapı kapalıyken ayarlama yapmaya çalıştım hep. En kısa sürede deneyeceğim.

    Pedal altındaki ufak butona gelince; bu buton meşhur KİCKDOWN butonudur. Hangi modda veya hangi süratte veya hangi viteste giderseniz gidin, ani bir ivmelenmeye ihtiyacınız olduğunda pedala bu butona basacak kadar basınca, şanzıman, vitesi maksimum performans-tork noktasını bulabileceği en alt vitese geçirir. Bu normal bir vites küçültme değildir. Performansa uygun olarak olabilecek en maksimum küçültmedir. Hatta araca hız sınırlaması set etmiş olsanız bile, bu buton ile o an için devreden çıkar ve araç hızlanır.

    Bu butonu sık sık kullanmanın, motor devrini aşırı yükseltmesi nedeniyle motora zarar vereceği söylenir ki bence doğrudur. Normalde her türlü ivmelenme, ama az, ama çok her zaman, motoru, şanzımanı ve yürüyen aksamı yıpratır. Birde düşününki bu ivmelenme ve tork patlaması, maksimumlarda oluyor. Akslara binen yük, şanzımanın karşılaştığı ani yük vb aracı yıpratır. Ama bu işlem sık sık yapılırsa daha da zararlı olur.

    Özellikle soğuk motor ve soğuk şanzımanda yapmamak lazım. Sık sık yapmamak lazım.
    Ama sonuçta ihtiyacınız olduğunda da acımamak lazım. Sizi bulunduğunuz o zor durumdan çekip çıkaracak tek şey bazen o ufak buton olabilir.

    Turbo, motoru çalıştırdığınız anda dönmeye başlar. Ancak herhangi bir basınç üretmediği için sakin bir devirdir. Siz gaza bastığınızda 1500 devirdede olsanız bir an tepki alamazsınız. Bunun nedeni siz arabadan ivmelenme istediğinizde, turbonun boşaltma valfi kapanır ve basıncının artması beklenir. Basınç artarken motora yavaş yavaş aşırı besleme yapılmaya başlanır. Tüm bunlar kısa zamanda olmak zorundadır. Atık gazlarla dahada hızlanan turbo, dahada aşırı besleme yapar. Taki siz ayağınızı gazdan çekinceye kadar veya turbo devri sonuna kadar. Siz ayağınızı gazdan çekince bir puff veya cuff sesi gelir motordan. Ayağınızı gazdan çektiğiniz için turboya-aşırı beslemeye ihtiyaç kalmadığını anlayan motor, içerideki kullanılmayan basıncın motora zarar vermemesi için boşaltılmasını sağlar. Sanırım Wastgate-Reliefvalf adında bir valf bu valfin adı. Daha farkli modelleride var bu valfin. Turbo devri düşmesin diye boşalttığı havayı tekrar turbaya veren Blow off adında sanırım. Özellikle ralli ve yarış araçlarında kullanılır. Turbo hep yüksek devirde olsun ve istediğim anda basıncı daha çabuk arttırayım diye kullanılır. Subaru İmpreza lardan hatırlarsın çufff sesini her vites değişiminde.

    Ben diğer aracımda da bu aracımda da ilk çalıştırmada biraz ısınması ve özellikle turbo ve motor yataklarındaki yağlamanın oluşması için, kapatmada da turbonun üzerindeki harareti atması ve yağlamanın, turbonun devri düşene kadar bir miktar daha devam etmesi için bekliyorum. Yaklaşık 1 dakika ilk çalışma, en az 30 saniye kapanış. Turbo, model ve markasına göre 20.000-50.000 dev/dak ile dönen bir milin aniden yağsız kalması uzun vadede ciddi sıkıntı yaratır.

    Selamlar
  • Anlatımlar keyifli güle güle kullanın, ancak benim overdrive ile ilgili itirazım var. Bu fonksiyon bir üst vites varmışçasına devri düşürür. Yakıt sarfiyatını azaltmak için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için çok teşekkürler. Normal kullanımda gaz pedalına basıştaki gaz tepkisinin neden bu kadar yavaş olduğu, aracın geç hızlandığı kafamda oturmaya başladı. S modda diğer değişkenler de girdiği için işin içine gaz tepkisi daha iyi ama D konumda gaz pedalına sert bastıktan bir müddet sonra gerçek ivmelenme ile karşılaşıyordum. Hatta motor sesi artmasına, devir artmasına rağmen araç hızlanmıyordu. Bahsettiğim süreler aslında çok kısa, sadece aracı dinleyip tepkilerini gözlemlerken farkettiğim şeyler idi. Hatta bazen ayağımı gaz pedalına bastıktan hemen sonra hafiften çekince hızlanmanın daha çabuk olduğunu da farketmiştim.

    "Kickdown" butonu bence şehir içinde kullanılamaz. Şöyleki, forumda bir çok yerde yazdığım mesajlarda da belirttiğim üzere şehir içi kullanımda gaz pedalına yarım basıştan fazlasına gerek yok. O anki zor durumdan sizi kurtarmak için yarım basış bile hem zamanlama hem de ivmelenme açısından yetiyor. Ayrıca özellikle düşük süratlerde yarım basıştan daha fazla gaz pedalına basarsanız, bana göre ivmelenme o kadar çok oluyor ki rakamsal olarak, araç hafiften önden kayma eğilimi gösterip kontrolü çok zorlaşıyor.

    Aracı ilk aldığım hafta yaptığım denemeler sonucu bu tesptlere ulaşmıştım ve gaz pedalına sonuna kadar ancak Ankara-İstanbul otoyolunda bastım. Otoyolda yani. Butonun varlığını da ancak o zaman farkettim.

    Ek olarak, gayri resmi verilen kullanım tavsiyesi de sizin bahsettiğiniz gibi. Aslında start stop olmasından dolayı pek sorun olmayıp araç çalıştığı anda hareket edip durur durmaz motoru kapatabilmemize rağmen, aracı ilk çalıştırdığınızda ve araç park edip motor kapanmadan önce en az 10-15sn beklemek gerektiği idi. Normal bir kullanıcı aslında farkında olmadan bu şekilde hareket ediyor. Malumunuz, araç çalıştıktan sonra hareket etmeden emniyet kemerini takmak daha güvenli. Ben araca biner binmez motoru çalıştırıp, kemeri takıp etrafı kolaçan edip o şekilde harekete başlıyorum, başlangıç süresini bu şekilde tutturmuş oluyorum. Araçtan ineceğim zaman da önce emniyet kemerini çıkartıp, etrafı kolaçan edip öyle motoru durduruyorum. Farkında olmadan aslında sürüş stiliniz ile motoru korumuş da oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 22 Haziran 2013; 12:03:30 >
  • arkadaşlar konudışı ama yardımcı olmanızı isterim... hüseyin kağıt klibinde oynattığı bi volvosu var onun hangi seri hangi model olduğunu bilen varmı,çok aradım ama bulamadımhttp://www.youtube.com/watch?v=hLgp9UzOios klib burda
  • Overdrive konusunda haklısınız. Yanlış anlamaya müsait bir cümle kurmuşum. Genel olarak kullandığım araçlarda overdrive hep devrede. Ben overdrive butonuna basınca overdrive kapanıyor ve dediğiniz gibi devir artıyor.

    Ve evet kalkışta veya düşük hızlarda, aşırı pedal basımında güç sebebi ile kontrol biraz kayboluyor ama kontrol edilmeyecek birşey diğil. Zaten muhtelif sistemler tekerleklerin devir farkını algılayıp daha fazlasına izin vermiyor. Kickdown da zaten 4. vites ve üzerinde daha kullanışlı. Düşük viteslerde ve hızlarda normal vites küçültmeler yetiyor.

    selamlar
  • tuncay592 T kullanıcısına yanıt
    Selam,

    ben klipte Volvo göremedim. Kaçıncı saniyede çıkıyor?

    Sevgiler
  • Giriş mesajını güncelledim. Kullanıcı incelemesi linki ve kullanıcı fotografları ekledim
  • ssozen11 S kullanıcısına yanıt
    selam, klibin 0 dan 15 inci saniyesine kadar net görünüyor.daha sonra ara ara gösteriliyor.

    tşkl.
  • O arac bir Volvo degil. 30-40 yasinda bir amerikan gibi gorunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olabilir ama ben o arabanın türkiyede olmayan gümrük giriş olduğunu düşündüm,aramalarımda o arabaya volvo diyen yazılar var.yinede araştırmaya devam edeceğim.teşekkürler....
  • O klipteki araba 76-77 model civarında bir Chevrolet Caprice Classic arkadaşlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unusuall

    Selamlar

    Bir şey sormak isterim

    v40 da arkada klima var mıdır ? yada arkaya giden bir kanal ?

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avanazgul

    quote:

    Orijinalden alıntı: unusuall

    Selamlar

    Bir şey sormak isterim

    v40 da arkada klima var mıdır ? yada arkaya giden bir kanal ?

    teşekkürler

    Merhaba, varmis, 4 farkli kanaldan hava gidiyor ama L/R kontrolunun hangisine bagli sicaklik gittigini bilmiyorum. Aslinda varmis diyorum cunku aracin arkasinda max 30 sn oturdum su ana kadar, rahat mi diye incelemek icin.

    Ama internetten ingilizce kullanım kılavuzundan (sayfadaki "Owners's Manual") tam olarak nerelerde oldugunu inceleyebilirsiniz (syf. 213)
  • Selamlar tekrar

    tam anlayamadım blki ingilizcesi iyi olan bir arkadaş aydınlatabilir.

    arka tarafa bağımsız hava gitmiyor sanırım
     Volvo V40: Ve O Sensin
  • Yarin dener haber veririm
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.