Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (341. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
114
Favori
649.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Bana bu uygulamadan servis işlemi bittikten sonra bahsedildi :] Yoo, hatta polen filtresi değişimine rağmen koku gitmediği için klima bakımına gidip işlemler bittikten sonra bahsedildi.

    Hazır yazıyorken ilk servis deneyimimden bahsedeyim:

    2016 ortalarında trafiğe çıkışlı 2015 model aracımın 10B KM bakımında polen filtresi değişimi talebim de olunca ve bu esnada aracın 2015 model olduğu da öğrenilince, daha kapsamlı olan yıllık bakım önerildi. (Anladığım kadarıyla 20B KM bakımına denk gelen.) Öneri makul gelince indirimle 1200 TL ödedim. (Pazarlık en zayıf olduğum konulardandır.) 10B bakımı için indirimli fiyat ise 800 TL idi.

    Bu fiyatlar Volcar Altunizade için. Bu arada, hernekadar bir sürtüşme noktası yaşamamış bir müşteri olsam da, servisin özellikle fiziksel şartlarından ve hizmet süreçlerinden genel olarak memnun kaldığımı eklemek isterim. Tek sorun, paslanma problemi nedeniyle değiştirilen iç dikiz aynamın takılı olduğu ünitenin ses yapması; düzeltilmesi için gitmeme rağmen tekrar ses yapmaya (Hem de düz yolda.) başladı. Okuduğum kadarı ile de ses sorunlarının çözümünde genel bir sıkıntı var. Hatta bu nedenle gözlük tutucu almak istememe rağmen, sök/tak işlemleri sonrası olası ses sorunları çekincesiyle uzak duruyorum. Hatta aynı nedenden süreklilik arzetmeyen bir takım seslerin çözülmesi talebinde de bulunmadım.

    Ücretler konusuna ise girmek istemiyorum. Yok gireyim: Genellikle karşı tarafın haklarını oldukça gözeten biriyimdir. Böyle biri olmama rağmen ücretleri yüksek buluyorum. Bu rahatsızlıktan fazla zorlanmadan sıyrılmamı sağlayan yegane etken ise aracın yaşattığı memnuniyet.




  • pillout P kullanıcısına yanıt
    Ses gelme konusunda kapılar ve ön camdaki sensörlerin kapağı epeyce elden geçti. Hala gelen ses var ama duymamaya çalışıyorum :)) Haklısınız;aracın tuhaf bir çekiciliği var; bir şekilde sevdiriyor kendini :)
  • arkadaşlar aranızda bu renk aracı olan var mı?

     Volvo V40: Ve O Sensin


    benim araçta ön tampon ile diğer aksamlar arasında hafif bir ton farkı var gibi, aracımın doya/değişen parçası yok fakat ön tamponu ölçemedikleri için emin olamıyorum. Sizlerin araçta durum nedir?
  • cöldeki kutup ayısı kullanıcısına yanıt
    Astar siyah renk olunca fark ediyor sanırım; benim de ön ve arka tamponun rengi biraz farklı
  • 2 hafta önce almış olduğum v40 cc nin lastik basınçları 45 psi çıktı bugün benzinlikte 34 e indirdim. Sizce 45 olması normal mi? Jantlar 18 inch metallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki de değil, ama 1.si sıfır araçlar genelde yüksek psi ile çıkıyor benimki de 39 civarıydı. 2.si ise bir süre yol yaptıktan sonra ölçtünüz ise lastikler ısınır ve genleşme olur dolaysıyla psi yüksek çıkabiliyor. Yani hem yüksek psi hem lastiğin sıcak olması öyle bir durum yaratmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adanalidoktor

    Tabiki de değil, ama 1.si sıfır araçlar genelde yüksek psi ile çıkıyor benimki de 39 civarıydı. 2.si ise bir süre yol yaptıktan sonra ölçtünüz ise lastikler ısınır ve genleşme olur dolaysıyla psi yüksek çıkabiliyor. Yani hem yüksek psi hem lastiğin sıcak olması öyle bir durum yaratmış olabilir.

    6 7 dk lık kullanımdan sonra basınçları ölçtüm.Isı ile genleşme en fazla 1 -2 psi olur diye düşünüyorum.45 psi çok fazla geldi bana.



    Şuan 34 e indirdim daha iyi yapmış oldum galiba
  • ertugmry kullanıcısına yanıt
    Kapıda 17 inç lastikler için eco 38 yazıyordu. Bende aracın yakıtından şikayetçi olduğum için 38 basıp deneyeyim dedim. 160 ın üzerinde sürüyorsanuz 41 basın yazıyordu. 41 in üstü hiöbir koşulda yoktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim lastiklerde 40-41 civarı ama gözüme inikmiş gibi görünüyor yüksek basınç ekonomik sürüş sağlarken maalesef güvensiz sürüşü de beraberinde getiriyor. Bence volvo mühendislerine güvenip maks 38 psi'da kalmak mantıklı
  • selamlar

    otomotiv sektöründe sahada çalışan birisi olarak eşime aldığım ve çok severek kullandığımız Volvo V40'ımızı satmayı düşünüyoruz. sahibinden.com'a ilan koymadan önce buraya koymak istedim ki gerçekten isteyen birileri alsın.

    Volvo V40 - Premium - Renk beyaz - Bej deri döşeme - 2014 model - 2015 ocak trafiğe çıkış - D2 Powershift - 47.000 km

    Deri döşemeli Premium donanıma ek olarak - ön park sensörü + otomatik park ; gündüz led farı ; gözlük tutucu ; bebeğimiz olduğu için camlarında film var. Bakımları Otokoç İstinye ve Altunizade Volcar'da yapıldı. sol ön kapıda Autoking'de yapılmış 300 TL'lik bir lokal boya var.

    ilgilenenler mesaj atarlarsa fotoğraf vs yollayabilirim. Araç istanbul - Maltepe'de.

    iyi akşamlar
  • drserti D kullanıcısına yanıt
    Sağolun

    Şuan 34 te kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam aracım inscription olduğu için pedallar plastikti, aliexpress den pedal seti ve alimünyum ayak dayama padi satın aldım. Tam uyumlu oldu tavsiye ederim. Ayak padini çift taraflı bant ile yapıştırdım, aracı delip, vida attırmak istemedim.



     Volvo V40: Ve O Sensin



    http://s.aliexpress.com/7JVnuYzA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba,

    v40 d2 ps aracım için ön fren balatası almak istiyorum. Servis yaklaşık 550 tl civarı rakam çıkarınca parçaları alıp özel serviste yaptırmak istiyorum. Balata için marka önerisi olan var mıdır?
  • Herkese merhaba 2015 d2 motor aracımdan vites geçişlerinde eskiye nazaran daha takırtılı geçişler olduğunu hissetmeye başladım örneğin kasise yaklaşırken frene basmaya başladığımda kasise 2 metre kala vites geçişini takırttt. diye duymuyordum bu durumu yaşayan var mı acaba ? aracım daha 28 binde ve sakin kullanan biriyim bu powershift şanzımandan nefret ettiğim kadar hiç birşeyden etmedim, 1500 kilo araca bu kadar yavaş çalışan ve sesli bir şanzıman koymak ve de bu kadar motor ile uyumsuz çalışan bir şanzıman görmedim çok severek aldığım aracımdan artık binmek istemediğim hantal sesli bir araç haline dönüştüğü için inanılmaz soğudum bu durumları tek yaşayan ben değilimdir düşünüyorum. aracımı ilk kapalı garajda ortalama 15 derece olan ortamda çalıştırdığımda artık çok titremeli çalışıyor ve ilk kalkışlarda titreme başladı bu araca mı bişey oluyor bu sorum benim beynimde mi bilemedim :) bunları yaşayanlar varsa lütfen konuşalım arabama tekrardan ısınmak istiyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guraycakmak21

    Herkese merhaba 2015 d2 motor aracımdan vites geçişlerinde eskiye nazaran daha takırtılı geçişler olduğunu hissetmeye başladım örneğin kasise yaklaşırken frene basmaya başladığımda kasise 2 metre kala vites geçişini takırttt. diye duymuyordum bu durumu yaşayan var mı acaba ? aracım daha 28 binde ve sakin kullanan biriyim bu powershift şanzımandan nefret ettiğim kadar hiç birşeyden etmedim, 1500 kilo araca bu kadar yavaş çalışan ve sesli bir şanzıman koymak ve de bu kadar motor ile uyumsuz çalışan bir şanzıman görmedim çok severek aldığım aracımdan artık binmek istemediğim hantal sesli bir araç haline dönüştüğü için inanılmaz soğudum bu durumları tek yaşayan ben değilimdir düşünüyorum. aracımı ilk kapalı garajda ortalama 15 derece olan ortamda çalıştırdığımda artık çok titremeli çalışıyor ve ilk kalkışlarda titreme başladı bu araca mı bişey oluyor bu sorum benim beynimde mi bilemedim :) bunları yaşayanlar varsa lütfen konuşalım arabama tekrardan ısınmak istiyorum :)

    Merhaba, çok geç kalmadan yetkili servise gidip, şanzıman kontrolü yaptırmanızı öneririm. Kavrama ve mekatronik kontrol edilmeli, güncel yazılım varsa atılmalı vs vs..

    Bakımlar yetkili serviste yapılırsa iyi niyet garantisi adı altında kavrama kitini 5 yıla kadar değiştiriyorlar fakat şanzımanın bazı aksamları garantiye girmiyor, bu yüzden yetkili servise giderek, sorunlarını iş emrine teker teker yazdırarak kontrol yaptırmanızı tavsiye ederim.

    Herhangi bir bedeli olmayacaktır kontrolün araç garantiden çıkmadıysa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

    Herkese merhaba,

    v40 d2 ps aracım için ön fren balatası almak istiyorum. Servis yaklaşık 550 tl civarı rakam çıkarınca parçaları alıp özel serviste yaptırmak istiyorum. Balata için marka önerisi olan var mıdır?

    ATE,TRW, Meyle,Brembo, Feredo, Valeo, Bendix,Textar,Bosch markalarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    Balatanızı aloparca.com, ZNT Volvo yedek parça, otosupermarket.com'dan tedarik edebilirsiniz.
  • Merhabalar sanirim aracinizda kavrama sorunu var, umarim oyle degildir. 53 bin km de benim aracimdada benzer bir sorun cikmisti ve servis kavramanin bittigini soyledi , neyseki garanti kapsaminda degistirdiler . Aksi taktirde 9000 tl gibi bir masraf cikiyordu. Su anda da sanziman sesli calisiyor hala ilk aldigim gibi degil. Vites dususlerinde resmen kavramanin sesi disariya cok gurultulu geliyor . Powershift sanzimanlarin cogunda bu sikintilar varmis. En mantiklisi tam otomatik bir arac almak sanirim . Ses sorununa gelince tek ses problemi orada degil ,tft ekranin oradan ses gelir, berbat otesi kapi fitillerinden ses gelir , yolcu koltugundan ses gelir , davlumbazdan ses gelir , camlardan ses gelir , gelir de gelir. Ilk aldigimda sifir km cok begenerek almistik araci esimle. Hala da tasarimi cok hosuma gider ama bir daha asla volvo nun yanindan dahi gecmem .Kredim bitsin derhal satmayi dusunuyorum cunku servisler de ates pahasi. 370 euro mercedes servis ucreti ister sen gider 1250 tl para bayilirsin. Ford platformu nun aynisini kullanip da , birebir uyan parcalari 3 katina satmak ta nedir?




  • Arkadaşlar merhaba. 2014 dizel bir volvo premium alacağım. 85 bine anlaştık.Sizce fiyat nedir? 2000 liralık bir hasarı var sadece.Bu arada premium ,advance ve R-design arasındaki fark nedir? Premium mu daha üst donanım yoksa advanced mi?Teşekkürler
  • Ben kullanıcı değilim ama araştırdığım bildiğim kadarıyla baz donanım premium , bi xenon far vs donanımlar advance de başlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daywalkerrr

    Arkadaşlar merhaba. 2014 dizel bir volvo premium alacağım. 85 bine anlaştık.Sizce fiyat nedir? 2000 liralık bir hasarı var sadece.Bu arada premium ,advance ve R-design arasındaki fark nedir? Premium mu daha üst donanım yoksa advanced mi?Teşekkürler

    Advance üst paket. Premium baz. R-Design'da spor şasi ve difüzör, özel R-Design iç mekan vs. var ilave.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.