Şimdi Ara

MSI GE620DX - 651XTR Kullanan veya Bilgisi Olan Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
4.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelepir26

    quote:

    Orijinalden alıntı: inistanbul

    @kelepir26 msi konusuna girip; msi ı salla, laptop u beceremiyo, güzel değil diyip duruyosun farklı başlıklarıda hiç bir bilgi sahibi olmadan!! burda o kadar bilgi varken senin gibilerin girip insanları yanlış yönlendirmesi ayıptan başka birşey değil.

    Arkadaşım yanlış bilgilendirmenin sence bana bir yararı olabilirmi sen benim bu konuda bilgisiz olduğumu nerden biliyorsun bilgisayar mühendisliği mezunu 15 yıldır bu işi içinde olan bir insan babanın oğluda değilim ayrıca hangi bi hakla bu cümleyi kullanırsın cühelalığını belli ederken niye kendini bu kadar ön plana çıkarırsın işin içindeki herkes bilir msi 'ninf/p zayıflığını ayrıca sanal bir ortamda hakaret mahkeme sebebi olduğunuda hatırlatır gerekli şeyide yapacağımdan şüphe etmemeni bilmeni isterim

    seni daha önce de görmüştüm, msi ile ilgili atıp tutuyordun. inistanbul sonuna kadar haklı.
    Mahkeme sebebiymiş ortada mahkemelik en ufak bir neden yok. ayıp demiş bunu hakaret olarak görüyorsan, sende bir sorun var.

    Not: msi'n f/p zayıfıymış, daha neler. gerek ekran kartında gerek anakartta veya laptopta msi iyi f/p ürünler yapmasını bilir. 651xtr en iyi örneklerdendir. hiçbir markanın yapamadığını msi yapmıştır.

    Kendine çeki düzen vermelisin bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__


    Arkadaşlar i5 2430 ile i7 2670 işlemci arasındaki günlük kullanımda nasıl farklar olacağını görebileceğimiz bir inceleme veya bir video var mıdır?

    Özellikle MSI GE620DX-651XTR ile GE620DX-434TR arasındaki farkı görmek istiyorum.


    Photoshop, render, programcılık vs. hiç alakam yok. Günlük sıradan kullanıcıyım.
    İE, Firefox, Chrome, Flashget, GomPlayer ile FullHD film izlemek (tv'den veya projektörden), Office uygulamaları kullanmak, CallOfDuty benzeri yeni, güncel, güzel oyunları oynarım falan.


    Yani önemli olan bu iki işlemci arası, bilgisayarın açılış-kapanışı, dosyalara, klasörlere vs. erişim süresi, internet sayfası açarken, çok sekme açmada, sayfalarda aşağı yukarı inmede vs. yavaşlama, takılma gibi durumlarla karşılaşır mıyım i5 işlemciyle?
    i7 almak gerekir mi?

    Bir de uzun ömürlülük bakımından tabi. Mesela imzamdaki laptopu 2008 yazında toplamıştım, hala çok çok iyi şekilde kullanıyorum, maksat almak olsun diye alacağım alırsam, yoksa Call Of Duty'yi bile full ayarlarda 1680x1050'de çok iyi oynadım, geri kalan işlemlerde de hiç bir yavaşlama falan yok.

    Bu laptopu i5'li alırsam ileride sıkıntıya girmek istemiyorum. Neden i7'lisini almadımki demek istemiyorum.



    2 model arasındaki en belirgin fark işlemci.

    "İE, Firefox, Chrome, Flashget, GomPlayer ile FullHD film izlemek (tv'den veya projektörden), Office uygulamaları kullanmak" bunlarda bir fark olmaz.

    Oyunlara gelirsek, oyunun türüne ve grafik ayarlarına göre i7 işlemci 2-6 (genellikle 3-4) fps daha fazla verecektir. daha çok cpu ağırlıklı oyunlarda işlemci öne çıkar ama mesela cod gibi oyunlarda 3-4 fps oynar yaklaşık.

    "Yani önemli olan bu iki işlemci arası, bilgisayarın açılış-kapanışı, dosyalara, klasörlere vs. erişim süresi, internet sayfası açarken, çok sekme açmada, sayfalarda aşağı yukarı inmede vs. yavaşlama, takılma gibi durumlarla karşılaşır mıyım i5 işlemciyle?
    i7 almak gerekir mi?"

    açılış-kapanış hdd hızıyla orantılıdır. bunlarda i5'te hiçbir sorun olmaz.

    "Bir de uzun ömürlülük bakımından tabi. Mesela imzamdaki laptopu 2008 yazında toplamıştım, hala çok çok iyi şekilde kullanıyorum, maksat almak olsun diye alacağım alırsam, yoksa Call Of Duty'yi bile full ayarlarda 1680x1050'de çok iyi oynadım, geri kalan işlemlerde de hiç bir yavaşlama falan yok.

    Bu laptopu i5'li alırsam ileride sıkıntıya girmek istemiyorum. Neden i7'lisini almadımki demek istemiyorum."

    9600 gt'den gt 555m'ye geçerken uçarsınız i7'lisi şart değil i5 de size hayli hayli idare eder ama alabilirseniz ve biraz daha uzun ömürlü olsun derseniz i7'lisini alın ama i5 işinizi görür




  • Yani duymak istedigim seyleri soylemissiniz, tesekkur ederim :)

    Aldiktan sonra belli bir sure kullanip ardindan 120'lik bir sata3 SSD almak istiyorum, icinden cikan HDD'yi de usb3.0 kutu ile external olarak kullanirim. Uzun sureler goturur bu laptop o zaman beni.
  • arkadaslar bende bu urunu almak istiyorum oyellikleri gayet iyi birde kasa malzemesinin nasil oldugu hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__


    Yani duymak istedigim seyleri soylemissiniz, tesekkur ederim :)

    Aldiktan sonra belli bir sure kullanip ardindan 120'lik bir sata3 SSD almak istiyorum, icinden cikan HDD'yi de usb3.0 kutu ile external olarak kullanirim. Uzun sureler goturur bu laptop o zaman beni.



    Cok guzel cevap vermisiniz saolun yardimin oldu bende kararsizdim i5 i7 rasinda

    Not: bir üst mesajinizda sorunlu arkadasa verdiginiz cevapda pek guzeldi ^^
  • seni daha önce de görmüştüm, msi ile ilgili atıp tutuyordun. inistanbul sonuna kadar haklı.
    Mahkeme sebebiymiş ortada mahkemelik en ufak bir neden yok. ayıp demiş bunu hakaret olarak görüyorsan, sende bir sorun var.

    Not: msi'n f/p zayıfıymış, daha neler. gerek ekran kartında gerek anakartta veya laptopta msi iyi f/p ürünler yapmasını bilir. 651xtr en iyi örneklerdendir. hiçbir markanın yapamadığını msi yapmıştır.

    Kendine çeki düzen vermelisin bence.

    Güzel cevap vermişiniz

    Ben Photoshop,Flash,Fireworks,3DS Max, AutoCad , Poser gibi programları kullanıcam. Sizce bu pc yeterlimidir. Özellikle ekranın Full Hd olması beni cezbettiriyor




  • Öncelikle sadecenotebook.com sayfasında ürünün geçici olarak tükendiğini söylemek isterim. O siteden alan varsa acaba burada paylaşabilir mi düşüncelerini ona göre ürünü beklemeyi düşünüyorum çünkü gerçekte uygun fiyat vermişlerdi.

    İkincisi full hd ekranla ilgili bazı arkadaşlar kadar bilgili değilim ama bir şey söylemek isterim. Beni de cezbeden Full HD olması ekranın. Çoğu arkadaşım bana bunu zaten kullanamazsın şu anda oyunların çok azı full hd destekliyor diyorlar ama bir şeyi unutuyorlar. Teknoloji her dakika değişiyor ve bir laptop u kolay kolay upgrade yapamayacağımız için bence bu ekran çok cezbedici. Ki madem full hd si var bu fiyata neden normal ekranına aynı fiyatı vereyim.

    Son olarak MSI konusunda bugüne kadar ne anakartlarında ne de ekran kartlarında ciddi olumsuzluklar yaşamadım ve yeni aldığım parçaların hala MSI olmasına dikkat ediyorum.

    Alacak arkadaşlara hayırlı olsun diyorum şimdiden. Bende en kısa zamanda alınca buradan düşüncelerimi yazacağım daha detaylı :)




  • acil arkadaşlar

    MSI GE620DX-650TR I7-2670QM 8GB 750GB 2GB VGA 15.6" Full HD Win7HP Notebook

    nasıl almalımıyım

    http://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-650tr-notebook-urun6562.html

    2.270 TL Degermi ?
  • arkadaşlar bu bilgisyarda ısıdan dolayı kapanma sıkıntısı olur mu?almayı düşünüyorum daha doğrusu TOSHIBA Satellite L755-16X Core i5-2410M 4GB 640GB GT525M 15.6" Win 7 Prem. ile bunun arasında kaldım şu anda elimde acer ,aspir g5739 2.80ghz,4*320 gb 1gb ekran kartı ,var ancak sürekli ısınıyor ve kapanıyor seviste çözüm bulamadı.yine aynı sorunu yaşamak istemiyorum,msı nın özellikleri toshibadan biraz dha çekici fiat olarakta,ama acer gibi olur diyede çekiniyorum.toshibad oyunda kapanma sıkıntısı olmadığını biliyorum acaba hangisini almalıyım,yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahadir3428

    acil arkadaşlar

    MSI GE620DX-650TR I7-2670QM 8GB 750GB 2GB VGA 15.6" Full HD Win7HP Notebook

    nasıl almalımıyım

    http://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-650tr-notebook-urun6562.html

    2.270 TL Degermi ?



    Özellikleri epey iyi. Şuanda bu fiyat limitindeki en iyi laptop sanırım.

    i7 2670 işlemci
    8 ram
    7200 rpm'lik 750gb harddisk
    gt555m ekran kartı
    full hd ekran falan bence hiçbir eksiği yok makinanın.

    Önceden GE620DX-434TR diye satılıyordu sanırım, şimdi GE620DX-650TR olmuş olabilir.

    434TR'nin incelemesi burada:http://forum.donanimhaber.com/m_54486680/tm.htm
    Bir fark yok sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hermes_01

    arkadaşlar bu bilgisyarda ısıdan dolayı kapanma sıkıntısı olur mu?almayı düşünüyorum daha doğrusu TOSHIBA Satellite L755-16X Core i5-2410M 4GB 640GB GT525M 15.6" Win 7 Prem. ile bunun arasında kaldım şu anda elimde acer ,aspir g5739 2.80ghz,4*320 gb 1gb ekran kartı ,var ancak sürekli ısınıyor ve kapanıyor seviste çözüm bulamadı.yine aynı sorunu yaşamak istemiyorum,msı nın özellikleri toshibadan biraz dha çekici fiat olarakta,ama acer gibi olur diyede çekiniyorum.toshibad oyunda kapanma sıkıntısı olmadığını biliyorum acaba hangisini almalıyım,yardımcı olursanız sevinirim.


    Isıdan dolayı kapanma sorunu olsaydı sanırım yazan olurdu.

    Aynı laptopun i7 işlemcilisi de var. Onda bile kapanma gibi bir sorundan bahsetmemişler (bütün mesajlara bakmadım ama gözüme çarpmadı yani)

    Bu laptopta i7 kadar ısınmayan i5 işlemci kullanılmış.

    Bir de gaming serisi bir laptop olduğu için muhtemelen soğutma sistemini ona göre ayarlamışlardır.


    Bahsettiğiniz Toshiba arasında epey fark var:

    İşlemcisi düşük
    Ekran kartı baya düşük
    Ram'i düşük
    Harddiskin hem kapasitesi düşük hem dönüş hızı (rpm) düşük
    Ekran çözünürlüğü düşük (biri full hd 1920x1080 çözünürlüklü, diğeri 1366x768 çözünürlüklü)
    Kasası daha kötü bana göre
    1 tane usb 3.0 , 2 tane usb 2.0 var, MSI'da 2 tane usb 3.0 , 1 tane usb 2.0 var
    Fiyatı da 100-120 TL daha pahalı

    Toshibanın tek artısı Windows 7 Home Premium işletim sistemi yüklü gelmesi. MSI'da işletim sistemi yok, ayrıca işletim sistemi satın almanız lazım (veya ücretsiz işletim sistemi de vardı sanırım LİNUX isminde, nasıl hallederseniz artık)

    (bir de Toshiba'da artı olarak bluetooth 3.0 varmış, MSI'da bluetooth 2.1 + EDR var. Arada ne fark vardır bilemiyorum, bluetooth ile de hiç işim olmadı. Ayrıca yüz tanıma sistemi de varmış Toshiba da)


    Kısaca bana kalsa 10 tane laptop alacak olsam 1 tanesini bile Toshiba almam.




  • malesef limitim düştü 1.500 tl lik bişey lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahadir3428

    malesef limitim düştü 1.500 tl lik bişey lazım


    http://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-651xtr-notebook-urun6968.html

    1720-1750 arasi gidip geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__

    quote:

    Orijinalden alıntı: bahadir3428

    malesef limitim düştü 1.500 tl lik bişey lazım


    http://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-651xtr-notebook-urun6968.html

    1720-1750 arasi gidip geliyor

    1751 olmuş:)
  • Sürekli bir değişim içerisinde. Kur düştükçe bunlara ters yansıyor herhalde, yükselmiş gibi görüyorlar, g.tüm g.tüm arttırıyorlar fiyatı :)
  • Arkadaşlar bu laptopu alan yok mu hala, bir inceleme falan göreydik iyiydi ama?
  • arkadaşlar bu msı nın servisi hakkında forumlarda epeyce bir eleştiri var bu bilgisayarın servis güvencesi nasıl acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hermes_01

    arkadaşlar bu msı nın servisi hakkında forumlarda epeyce bir eleştiri var bu bilgisayarın servis güvencesi nasıl acaba?

    Bir MSI kullanıcısı olarak şunu diyebilirim.
    eskiden servisi çok kötü idi (anko nun baktığı zamanlar) ama şuan çok iyi diyebilirim(asus kadar olmasa da iyi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmis

    yarın alıyorum inşallah

    aldınız mı ? aldıysanız oyun konusunda nasıl açıklayabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.