Şimdi Ara

Edifier Kullanıcıları Topluluğu (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.128
Cevap
36
Favori
120.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    @dyerel

    Sizin de belirtmiş olduğunuz gibi sistemin watt değerleri; 6Wx4 uydu hoaprlör + 10W merkez hoparlör + 30W subwoofer.
    Sisteminizi güle güle kullanmanız dileği ile.


    @cCcTURKcCc

    Hayırlı olsun Hocam,ses sisteminizi güle güle kullanmanız dileği ile.
    Yardımcı olabiliyor isem ne mutlu.


    @Spoon!

    Rica ederim Hocam,ses sisteminiz hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.


    @ahmetktrnc

    Anakartınızın marka ve modeli nedir?
    PC kasasının arka tarafındaki girişler fotoğraftaki gibi mi?

    Edifier Kullanıcıları Topluluğu

    Eğer fotoğraftaki gibi bir girişe sahipseniz bağlantı hakkında detaylı bilgilere BURADAN ulaşabilirsiniz.


    @buyuxoy35

    10.30'da final sınavım olduğu için detaylı olarak yazamayacağım.Mesajımı yarın düzenleyeceğim.

    Düzenleme;

    Merhaba,

    Öncelikle,belirttiğiniz ses sistemleri arasından istediğiniz niteliklere en uygun ses sisteminin M3300SF olduğunu belirterek başlamak istiyorum.

    Logitech'in,''360 Derece ses'' ibaresinin Logitech tarafından nasıl yorumlandığına bakalım önce;

    quote:


    360 derece ses. Çepeçevre ses.

    Ses için büyük bir adım
    Müzik öylece durmak demek değildir. Müzik harekettir. Ancak çoğu hoparlör sistemi siz onların önünde otururken iyi bir ses vermek üzere tasarlanmıştır.
    Ama siz öylece oturup da buna razı olmak zorunda değilsiniz. Tüm odaya iyi bir ses veren hoparlörler seçebilirsiniz; mesela 360 derece sese sahip Logitech hoparlörler.

    Geleneksel hoparlörlerin ortasında mı kaldınız?
    Çoğu hoparlörde doğru sesi duymak için en doğru yerde bulunmanız gerekir. Bu yer, sisteminizi nasıl düzenlediğinize bağlı olmak şartıyla genellikle hoparlörlerin tam ortasıdır. Dans etmeye başladığınızda ya da odanın başka bir yerine gittiğinizde ses değişir.
    Bunun nedeni yüksek ve orta frekansların, siz hoparlörün arkasına veya yanına geçtiğinizde düşmesidir. (Bunların daha kısa dalga boyları, düşük frekanslar gibi hoparlörün etrafını sarmaz.)

    360 derece sesle hareket edin
    Bizim 360 derece hoparlörlerimiz farklıdır; hem ileri hem de geri yönelimli sürücülere sahiptirler.Bunlar, sadece düşük frekansları değil daha yüksek frekanslardaki sesi de hoparlörün etrafına eşit bir biçimde yansıtırlar.
    Sonuç? Odanın her yerinde daha zengin ve dengeli bir ses. Yani artık hareket etmekten çekinmenize gerek yok.


    Logitech,alışılagelmişin dışına çıkmayı;hoparlörleri ters çevirip normal duruyormuş gibi ses alabilmekten ibaret sanıyor sanırım.
    Şimdiye kadar,bilgisayar masasını odasının ortasına konumlandırıp da kullanan kimseyi göremedim Ben açıkçası.
    Yeteri kadar kaliteli bir hoparlöre sahipseniz,standart kullanım koşullarında ''en doğru yer'' diye bir kavramın oldukça yanlış bir kavram olduğunu zaten bilirsiniz.Kaldı ki ne kadar kaliteli hoparlör sahibi de olsanız,hoparlörün bulunduğu konumdan uzaklaştıkça ses şiddetindeki düşmenin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu bilirsiniz.
    Kaldı ki Logitech,hoparlör sürücülerinin çift yönlü olduğunu belirtmiş.Teoride mümkün olsa da pratik kullanımda ne yazık ki Logitech'in uydu hoparlörlerinin yapısı bu kullanıma pek uygun değil.Olası bir çift yönlü hoparlör kullanılıyorsa,ki kullanıldığı belirtilmiş,atımın sabit konumdan ileriye doğru yapılması normal iken,merkezden geriye doğru yapılması farklı frekanslara neden olur.Kapağı olmayan bir su şişesini gövdesinden bastırıp,bırakarak farklılıkları anlayabilirsiniz.
    Dolayısıyla bu tip hoparlörler,360 derece ses verebilmekten ziyade,verebileceği sesi de daha kötü hale getirebilecek cinsten olan hoparlörler.Her ne kadar kullanıcılar ''360 derece ses'' ibaresine aldanıp,sinema kullanımına uygun olacağını düşünse de gerçekte durum oldukça farklı.
    Logitech'in de düşündüğü gibi uydu hoparlörleri arkaları birbirine değecek şekilde odanın merkezine yerleştirilse belki verimli olabilirler.

    Ancak belirtmiş olduğunuz 2 uydudan farklı şiddette ses gelmesi durumu,ses sistemi ile alakalı olduğu kadar sisteminiz ile de alakalı olabilir.
    Ses kartınızdaki balans ayarına göz atmanızı öneririm.

    Microlab da yıllardır Türkiye pazarında olmasına rağmen ne yazık ki kullanıcılara uygun ses sistemi sunabilmeyi başaramayan bir marka.Şimdiye kadar en başarılı olduğu modeller Solo serisi ki onların da durumu malum.Üzülerek söylüyorum ki bu tip markaların belirli modeller haricindeki çoğu modeli sadece piyasada farklı ürün gamında ve fiyat aralıklarında ürün bulundurabilme amaçlı.

    Zira aynı durum Edifier için de geçerli.Eğer konuyu ilk sayfadan itibaren okuduysanız Edifier'i de eleştirdiğimi görebilirsiniz.
    Ancak Edifier'in en büyük artısı,diğerlerine nazaran daha iyi olabilmesi.

    İstediğiniz kullanım amacına uygun hoparlörün öncelikle harici bir tiz sürücüsü olmalı ve mid sürücüsü orta sayılabilecek boyutlarda olmalı.Bu yüzden M3200'ü direkt olarak eleyebilirsiniz.

    Sistemler her ne kadar salt Watt gücüyle kıyaslanamasa da,düşük seviyelerde doyurucu bir ses alabilmenin önemli unsurlarından birisi de watt gücüdür.X600 subwoofer performansı açısından M3300SF'ye oranla daha başarılı olsa da genel bazda M3300SF daha önde olan bir sistem.

    Bu yüzden kullanım amacınıza uygun olarak M3300SF'yi seçmeniz daha doğru olur.

    Ancak bir diğer husus,mümkün olduğunca,elimden geldiğince vurgulamaya çalıştığım şey;eğer sinema ağırlıklı bir ses sistemi tercih edilecekse bunun 5+1 olması yönünde.Bu yüzden eğer laptop kullanmıyor iseniz ve 5.1 ses çıkışınız varsa tercihinizi en azından Logitech X530 veya M3500'den yana kullanın.İstediğiniz efektlere bu sayede biraz daha yaklaşabilirsiniz.

    Son olarak yine elimden geldiğince belirtmek istediğim şey;Ses sistemi alacak iseniz,sonradan pişman olmamak için,ürünün içinize sinmesi ve severek kullanabilmeniz için mutlaka deneyerek almanız.

    Hayırlı geceler.

    Yeni kullanıcıları en yakın zamanda listeye ekleyeceğim.

    Kadir Geceniz mübarek olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 15 Ağustos 2012; 1:30:08 >




  • evet 360 derece olayında kesinlikle haklısınız. uydular hep duvar önündedir arkaya ses vermesi hiç bir işe yaramıyor.
    balans dengesizliği benimde aklıma geldi fakat dengede.
    lap top kullanıyorum sanırım 5.1 destekliyor emin olamadım. araştırıyorum.
    ürünün içime sinmesi için de kaç gündür araştırıyorum. en sonunda hiç almayacağım sanırım. sinir oldum =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyuxoy35 -- 15 Ağustos 2012; 11:50:09 >
  • aslında aklımda film izlemek için 50 60 tl lik birşey vardı. tekno marketleri gezerken. microlab m220 önerdiler sesi hoşuma gitti. sonra araştırmaya devam ettim microlabda karar kıldım 78 tl idi. evin oradaki vatan bilgisayara gittiğimde ise edifier m3200 önerdiler çok temiz ses veriyordu o ara beyaz logitech z523 ü gördüm odam da herşey beyaz olduğu için ses sitemi de beyaz olsun diye aldım z523 ü fakat hiç memnun kalmadım geri götürdüm iade ettim. forumlardan araştırayım derken konu hakkında daha da fikir sahibi oldum ve isteklerimde bu doğrultuda arttı. artık yüksek ses değil kaliteli ses arıyorum. ben bluray filmden aşağısını izleyen biri değilim iyi görüntü izliyorsam ses de iyi olsun bari diye günlerdir araştırıyorum. pişman olmayacağım zevkle film izleyeceğim ve maddi olarak da aşırıya kaçmayacağım bir şey arıyorum. (*** şimdi kalkıp birileri ters ters madem öyle 500 - 1000 liralık bir şey al diye artistlik yapmasın. vardır öyle cinsler ağzımızın tadı kaçmasın olumlu düşüncelerimizi paylaşalım forumda ileride başka insanlarda nasiplenir )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyuxoy35 -- 15 Ağustos 2012; 12:16:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buyuxoy35

    aslında aklımda film izlemek için 50 60 tl lik birşey vardı. tekno marketleri gezerken. microlab m220 önerdiler sesi hoşuma gitti. sonra araştırmaya devam ettim microlabda karar kıldım 78 tl idi. evin oradaki vatan bilgisayara gittiğimde ise edifier m3200 önerdiler çok temiz ses veriyordu o ara beyaz logitech z523 ü gördüm odam da herşey beyaz olduğu için ses sitemi de beyaz olsun diye aldım z523 ü fakat hiç memnun kalmadım geri götürdüm iade ettim. forumlardan araştırayım derken konu hakkında daha da fikir sahibi oldum ve isteklerimde bu doğrultuda arttı. artık yüksek ses değil kaliteli ses arıyorum. ben bluray filmden aşağısını izleyen biri değilim iyi görüntü izliyorsam ses de iyi olsun bari diye günlerdir araştırıyorum. pişman olmayacağım zevkle film izleyeceğim ve maddi olarak da aşırıya kaçmayacağım bir şey arıyorum. (*** şimdi kalkıp birileri ters ters madem öyle 500 - 1000 liralık bir şey al diye artistlik yapmasın. vardır öyle cinsler ağzımızın tadı kaçmasın olumlu düşüncelerimizi paylaşalım forumda ileride başka insanlarda nasiplenir )

    x600 almaya gittim bugün. sadece teşhir ürünü kalmış ellerinde. orada çalışan elemam mf3300 sf verelim o daha iyi dese de bütçem olmasına rağmen istemedim. forumlarda ki yazılar 3300sf den beni uzaklaştırdı. yarın balçova vatan dan x600 alırım muhtemelen




  • M3500 aldım benide listeye ekleyebilir misiniz.ayrıca bir sorum olacak.Anakartımda ve tvim de optik cıkıs var.tvdeki sesi pc ustunden optik kablo ile 5+1 alabilir miyim.Bir sey daha sorayım tvdeki streo sesi 5 hoparlordende dinleyebiliyormuyuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80

    M3500 aldım benide listeye ekleyebilir misiniz.ayrıca bir sorum olacak.Anakartımda ve tvim de optik cıkıs var.tvdeki sesi pc ustunden optik kablo ile 5+1 alabilir miyim.Bir sey daha sorayım tvdeki streo sesi 5 hoparlordende dinleyebiliyormuyuz.

    bu sisteme dıgıtal bağlantı yapmanız için araya decoder almanız gerekecek başka türlü olmaz ayrıca çıkan kablolarda iki ucuda jack olan bir kablo olması lazım tek bir kablo unun bir ucunu tv nin kulaklık çıkışına diğerinide m3500 e her hop dan ses alırsınız ama 5.1 ses olmaz ama her hoptan ses gelir




  • R1200t için de bilgi almaya çalşıyorum bir süredir ancak kimseye de rast gelmedim var mı yardım edebilecek arkadaş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80

    M3500 aldım benide listeye ekleyebilir misiniz.ayrıca bir sorum olacak.Anakartımda ve tvim de optik cıkıs var.tvdeki sesi pc ustunden optik kablo ile 5+1 alabilir miyim.Bir sey daha sorayım tvdeki streo sesi 5 hoparlordende dinleyebiliyormuyuz.

    bu sisteme dıgıtal bağlantı yapmanız için araya decoder almanız gerekecek başka türlü olmaz ayrıca çıkan kablolarda iki ucuda jack olan bir kablo olması lazım tek bir kablo unun bir ucunu tv nin kulaklık çıkışına diğerinide m3500 e her hop dan ses alırsınız ama 5.1 ses olmaz ama her hoptan ses gelir

    Bilgilendirme ucin tesekkurler.5+1 in kablosu yetmedi adaptorle uzatma kabloyu bagladım ama ses kaybı oldu 10 metre uunlugunda orjinal kablosu gibi bir kablo tavsiye edebilir misiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ihtiyaç duyduğunuz kabloyu herhangi bir pc ci yada elektirikçiye götürün bulabilirsiniz marka vs önemi yok
  • x600 aldım. fakat eve 00.30 da girince deneme imkanım olmadı. deneyince yorumlarımı yazarım. hayırlı bayramlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buyuxoy35

    x600 aldım. fakat eve 00.30 da girince deneme imkanım olmadı. deneyince yorumlarımı yazarım. hayırlı bayramlar

    hayırlı olsun güle güle kullan
  • Arkadaşlar yeni Asus xonar d1 ses kartı aldım, yanına m3500 almayı düşünüyorum. Kullanım amacım müzik ve oyun ağırlıklı olacak. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Oyunlarda yeterli etkiyi alır mıyım? Teşekkür ederim şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    ihtiyaç duyduğunuz kabloyu herhangi bir pc ci yada elektirikçiye götürün bulabilirsiniz marka vs önemi yok

    Tesekkurler bilgilendirme icin hallettim sayende.Bir sey daha sorabilirmiyim.Babamlarda dvd li 5+1 lerden var eski tip oldugundan girisler direk dvd playera baglanıyor.Ben bu kolonları kullanmak istiyorum.tv 47Lw5400 media player egreat r6s olup ikisindede optik cikis var.Üçünü bir arada kullanabilecegim bir cihaz var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahsettiğiniz sistemin hoplarını arada amfi olmadan kullanamazsınız o sistemde optik giriş var ise media playerde kullanabilirsiniz coaxial da olur tabi tv ile alakası yok onun içinde aynı şartlar geçerli... araya amfi şart ve ayrıca geçerli giriş çıkışlar olmak şartıyla tabiki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    bahsettiğiniz sistemin hoplarını arada amfi olmadan kullanamazsınız o sistemde optik giriş var ise media playerde kullanabilirsiniz coaxial da olur tabi tv ile alakası yok onun içinde aynı şartlar geçerli... araya amfi şart ve ayrıca geçerli giriş çıkışlar olmak şartıyla tabiki

    Tavsiye edebilecegin amfi var mı max 150 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 liraya ancak compakt sistemler olur sıfırda zor ama temiz ikinci ellere bir bakın derim samsung philips lg sony gibi tabi alacağınız sistemin mutlaka optik veya coaxial gişiri olması lazım dd ve dts çözüyor olması lazım ayrıca aynısından media playerdede olması lazım bunların herhangi birisi olsun yeter g/ç olarak yani örn; media player optik çıkış ses sistemi optik giriş gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdemirci80


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    ihtiyaç duyduğunuz kabloyu herhangi bir pc ci yada elektirikçiye götürün bulabilirsiniz marka vs önemi yok

    Tesekkurler bilgilendirme icin hallettim sayende.Bir sey daha sorabilirmiyim.Babamlarda dvd li 5+1 lerden var eski tip oldugundan girisler direk dvd playera baglanıyor.Ben bu kolonları kullanmak istiyorum.tv 47Lw5400 media player egreat r6s olup ikisindede optik cikis var.Üçünü bir arada kullanabilecegim bir cihaz var mıdır

    sanırım aradığınız cihaz playvision.

    http://www.playvision.com.tr/

    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=531551

    umarım sorunuzu yanlış anlamamışımdır bu saatte:)




  • yuxeses ve Sarisakal yardımlarınız için teşekkürler.Playvision ile çözülecek sanırım.Egreat'i ve DVD player (5+1) i bu cihaza bağlayıp görüntüyüde Egreattan hdmı la yapacağım doğrumudur.
  • Arkadaşlar bende dün aranıza edifier x600 modeliyle katıldım. Elimde creative inspire m2600 vardı. x600 geldikten sonra yüzüne bakmaz oldum. Mükemmel bi ses kalitesi amfi komponentleri çok kaliteli 2 tane utc2030 entegresi 1 adet canavar gibi tda 2050 içermekte gerçekten tam bir fiyat performans ürünü kullananları kutluyorum. Uyduları tatmin etmezse daha kaliteli uydularla değiştirilebilir ben şahsen öyle yaptım.

    edit: sayı hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaronprice -- 27 Ağustos 2012; 13:43:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaronprice

    Arkadaşlar bende dün aranıza edifier x600 modeliyle katıldım. Elimde creative inspire m2600 vardı. x600 geldikten sonra yüzüne bakmaz oldum. Mükemmel bi ses kalitesi amfi komponentleri çok kaliteli 2 tane utc2030 entegresi 1 adet canavar gibi tda 2050 içermekte gerçekten tam bir fiyat performans ürünü kullananları kutluyorum. Uyduları tatmin etmezse daha kaliteli uydularla değiştirilebilir ben şahsen öyle yaptım.

    edit: sayı hatası

    bahsettiğiniz uyduların marka ve modelini verirmisiniz? bence kendi uydularıda gayet yeterli
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.