Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.710
Cevap
28
Favori
855.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler,

    Kaput kısmında hiç kedi bulan oldu mu? 2006 C-Max Ghianın kaputunu dün açtığımda kediyle gözgöze geldik aşağı doğru kaçıp gitti, bu kedi oraya nasıl girer? Alt kısımda o kadar boşluk var mı? Şoka girdim. Görmeden motoru çalıştırsam ne olacaktı diye düşünmeden edemiyorum.
  • İyi akşamlar royartar;
    Yardımların için çok teşekkür ederim...
    quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    quote:

    Orjinalden alıntı: ravel74

    Teşekkür ederim royartar,
    Yazdıkların mantıklı peki aracın herhangi bir kapısında darbe olsa ve orjinal kapı ile değişse yine problem olur mu??? Belki renk farkı olur ama fiyat çok düşermi?
    quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    ravel74, topicinizi sürekli okuyan biri olarak bu konuda ki bildiğimi paylaşmak isterim.. değişen parça serviste takıldıgı için, orjinal parça gibi fabrika da montaj gibi olmamakta, lehim ( kesişme ) yerleri bariz ortada ve fabrikadaki kadar montaj olma imkanı olmadığı için değişen her parça değer düşürtür.. yenisi bile olsa.


    o sebeple kaportacı iyiyse, zaten problem olmaz satarken degisen parcası olan bir aracın degeri 2000 ytl civarı bir değer kaybettirirken genel de boyanmıs veya düzeltimiş bir parça bunun çeyreği kadar değer kaybettirir.




    kapı konusunda bir fikrim yok doğrusu, çamurluk vb gibi kısımlar lehim bölgeleri bariz çok farklılık ortaya koyar.. ama kapıda, orjinal kapı ile değişirse lehimlik bir durum varmı bu konuda tam bir fikrim yok ama yarın ogrenir size iletirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: saberd

    Beyler,

    Kaput kısmında hiç kedi bulan oldu mu? 2006 C-Max Ghianın kaputunu dün açtığımda kediyle gözgöze geldik aşağı doğru kaçıp gitti, bu kedi oraya nasıl girer? Alt kısımda o kadar boşluk var mı? Şoka girdim. Görmeden motoru çalıştırsam ne olacaktı diye düşünmeden edemiyorum.
    üşümüşte girmiştir kerata ama nasıl çıkmış oraya hayret




  • quote:

    Orjinalden alıntı: elkmuhyvz

    cmaxsel ve panikyok arkadaşlarım çok geçmiş olsun

    maalesef dediğiniz gibi gözünüz gibi baktığınız arabalarınıza bazıları çöp sokmaktan zevk alıyor! benim arabamda daön kaputta daireler şeklinde, yan taraflarda ise boydan boya çizikler var. muhtemelen mahallemdeki aynı hayvan(lar) bu işleri yapanlar. ama ne yapacaksın.

    Allah olay başınıza geldiği anda sakinlik versin yoksa başınızı belaya sokmamak mümkün değil...

    iyi geceler

    teşekkürler herkeslerden uzak olsun bu .......... lar
  • bu arada arkadaşlar benim aracın sol tarafından lok lok diye bir ses gelmeye başladı ön sol kapı içindenmi ön sol amosördenmi çözemedim ne varki herzaman gelmiyor 20km hızla giderken asvaltaki yamaların ve rogar kapaklarının üstünden geçişlerde duyuluyor enterasan bi durum belki daha öncede vardı lakin müzük dinlemeden araç sürmüyoruzki duyalım daha önce başınıza geldimi veya bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim ( gerçi dedigim gibi müziksiz araç kullanamıyorum çokta önemli degil duymam o sesi ama amasörde bi sorunvarsa bak kurt düştü içime şimdi iyimi )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saberd

    Beyler,

    Kaput kısmında hiç kedi bulan oldu mu? 2006 C-Max Ghianın kaputunu dün açtığımda kediyle gözgöze geldik aşağı doğru kaçıp gitti, bu kedi oraya nasıl girer? Alt kısımda o kadar boşluk var mı? Şoka girdim. Görmeden motoru çalıştırsam ne olacaktı diye düşünmeden edemiyorum.



    Kaputta değil ama kapalı garajımdaki bebek pusetinde kedi bulmuştum.
    Havalar soğuyunca bu kediler sıcak yer ararlar. Bu konuda da çok maharetliler.
    Kapalı garajın havalandırma penceresinden içeri süzülüp konaklamayı bizim 4 yıldızlı bebek pusetinde yapıyor kahvaltıdan öncede sıvışıyormuş. Be tüy kalıntısında çaktım olayı.
    Son söz kedilere dikkat.

    Forumdaki kullanıcı arkadaşlarla kar deneyimimi paylaşmak isterim. Hf sonu kar yağınca kurt dumanlı havayı sever misali Ankara kastamonu yaptım Dönüşte kar yağışı altında kastamonu ılgaz dağı geçişi- İndağı güzergahı ve son olarak baykuş boğazından ankaraya ulaştım. Yolculuğun tama yakını kar ve buz üzerinde gerçekleşti.

    Ankaraya 50 km kala bir otobüsün kayması neticesi yol yarım saat kapandı. Bu kısım biraz tatsızdı.

    Yolculuğun en kritik yeri indağı zirvesinden sonraki inişti.Bir anda Yer tamamen buzla kaplandı ve hızım 80-90 km. önümdeki full yüklü kamyon 4 lüleri yaktı ve doğrultusu değişmeye başladı. O anda ilk kez 30 tonluk kamyonun DRIFT yaptığına şahit oldum. Emin olun bi daha asla yapmak istemeyecektir. Yol aslında düz ve eğimli idi. Aniden buzla kaplanınca kendimizi buz pistinde bulduk.4 kar lastiğine rağmen ben de bir anda aracın altımdan kaydığını fark ettim.Yapacak fazla bir şey yok.direksiyona frene müdahale şansınız yok. Drift yapmayı ince ayar ile engelledim diyebilirim(gaz pedalından ayağı çekmek ve sakin olmak). Emin olun kar sürüşlerindeki en kritik anlardan biridir bu. Zaten bu nedenle biz bu havalarda yola çıkıyoruz. Bir çeşit antreman. Ama şunuda hemen ekliyim tedbirsizce yola çıkmış ve kaza yapmış 4-5 araç gördüm ve üzüldüm.

    Karda sürüş teknikleri konusunda oldukça deneyimli sayılabilirim. Ankarada sürekli kar olmadığından seyahatler işe yarıyor. Tabi bu sayade pek çok hızlı! sürücünün kabusu olan kış seyahatleri benim için zevk halini alıyor.

    Karda güvenli sürüşün şartları:

    Kış şarlarına uygun donanım(4 adet kış lastiği-zincir-çekme halatı vs)
    Ne kadar yavaş = o kadar hızlı kuralı.
    Üstteki kuraldan çok sonra ancak karda da hızlı olmanın kuralları öğrenilebiliyor.
    Çokça antreman(karda uzun ve sık seyahatler- sayısız zincir takma çalışması)
    Virajda kayma olursa ne yapmalı( önce niye kaydın derler adama neyse, madem kaydın hemen kotra hareketi ile düzelt ve tabiki ayağını gazdan çek.

    Katkılarınız olursa konuyu dallandırabiliriz.
    Teşekkürler.




  • Drift yapmak yan yan sürüklenmek mi oluyor?
  • tissot kardeş benim bildigim ve uyguladıgım araç virajda kaymaya başlarsa önün müsaitse gazlıyacaksın ben senin kadar karlı yollarda yolculuk yapmamışımdır çok iddaalı konuşmuyacagım fakat ben ne zaman denediysem sonuç başarılıydı
  • ilginçtir c-max için önden kaymaya başlıyor deniliyordu testlerde bunuda göz onunde bulundurmak lazım bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: panikyok

    tissot kardeş benim bildigim ve uyguladıgım araç virajda kaymaya başlarsa önün müsaitse gazlıyacaksın ben senin kadar karlı yollarda yolculuk yapmamışımdır çok iddaalı konuşmuyacagım fakat ben ne zaman denediysem sonuç başarılıydı





    ARKADAŞLAR PANİK YOK ARKDAŞIM KARDA SÜRÜŞ İLE İLGİLİ DOĞRU SÖYLÜYOR...
    EĞER araç kaymaya başlamışsa bu mıcırlı karlı ıslak bir yol olabilir...araç kaydığı yönün tersi istikametinde yani kontr direxiyon hareketiyle ve gaza yüklenilerek doğru istikamete sokulur....



    Bir arkadaşın dediği gibi ayağın gazdan çekilmesi sadece şu durumda ve kontr direxiyon hareketinde faydalıdır...bir tepe noktasında araç yüksek hızdan dolayı yerle bağlantısını tamamen kesmişse sadece kontr direxiyon hareketi verilir gaz verilmez...bu esnada araç doğru yüne sokulur....



    ben her iki durumu da defalarca yaşadım....hatta bir olayı anlatayım size...

    benim aracın aynısı (2004 cmax tdci ghia) ile bir gidiş bir geliş şehirler arası bir yolda yarışmaya başladım..şoförlüğümüze güveniyoruz ya..dedik ki işte sürücü kalitesini ortaya çıkaralım...düz yolda adamı doğal olarak bir türlü geçemedim...bir yokuşa yaklaşmaya başladık..süratimiz 160 civarı...bu arada akşam karanlığı olduğu için ben sol şeritten adamı sollama sürecine başladım..tabiki tepe noktasına yaklaşmaya başladıkça diğer cmax yavaşlamaya başladı ve bense hiç gaz kesmedim...tam tepe noktasına yaklaştığımda adamı geçmiştim...ama süratim o kadar yüksekti ki arabamın 4 lastiğinin yolla irtibatı kesildi...ve uçmaya başladım yaklaşık 3 sn falan havada kaldım ve yere indim..ancak 1400 kg ile yere öyle bir indim ki belimde acaip bir baskı basınç oluştu..arkasaından araba yan yan gitmeye başladı..ayağımı gazdan çektim ... ard arda 3 kontr direksiyon hareketi ile arabayı yaklaşık 300 metre boyunca yola getirmeye çalıştım ve sonunda getirdim...arkama baktığımda diğer cmax tamamen durmuş beni seyred
    iyordu.....direksiyonumdan öptüm...beni mahcup etmedin ..alllah razı olsun dedim cmaxim... bu arada 1 hafta belim ağrıdı




  • drift=yanlamak.
    Karlı ve buzlu zeminlerin limitlerinin çok düşük olduğunu belirtmek isterim. O nedenle virajda kopma yaşanması zaten istenen durum değildir. Ama kayma başladığında gaz kesmek en güvenilir yol(en hızlı değil) zira gazlayarak aracı çizgisine getirmek kuru asfaltta olabilir ama karlı ve buzlu yüzeyde çoğu kez felaket ile eş anlamlı. Kontra direksiyon hareketi ise aracı çizgisine sokmaya yardım ediyor.

    (araçlarımızın önden çekişli olması nedeni ile )gazlamanın viraj içinde daha çok arkadan itiş için geçerli bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.

    c max 1973 selam.
    Yaşadığın bana ölümcül bir olay gibi geldi.
    Birincisi eşit şartlardakiaynı marka model ve tip araçların yarışması bana adil ve çekici gelmiyor. Bu benim fikrim.
    İkincisi ve daha vahimi tepe başında sollama işi ki bu hatalı sollama gibi kokuyor( yol bölünmüş değilse, ki uçtuğuna göre bu yolun bölünmüş/otoyol olma ihtimali %1 bile değil).
    Üçüncüsü tempolu kullanmak benim uzun yoldaki genel stilim. Ama asla hız sınırlarını aşmamak kaydı ile.

    U zun yolda bir başka araçla challenge yaşanabilir. Dikkat et yarışma demiyorum zira bunun yeri karayolları değildir. Bu sırada geçilmeyi göze alsam dahi hatalı sollama yapmam, yani geçmesine izin veririm ve bunu yenilgi saymam komplex yapmam ama ilk geçiş noktasında yine geçerim.

    Sonuç olarak yollardaki sürücülerin malesef %99 u bu tip durumlarda agresif hale gelip olmadık şeylere kalkıştıklarına çok kere şahit olduğumdan pek haz etmem bu işlerden.
    Ben daha çok sıkışık konvoylarda zorlu virajlı yollarda kendimi gösterir ve seri sollamalarımla işi bitiririm. Pek az sürücü beni bu tempoda giderken takip edebilir. Fikrime göre SOLLAMALAR ACISIZ HIZLI VE SERİ OLMALIDIR. Asla hata yapılmamalı ve kararlı olunmalı. Unutmamak lazım ki iyi sürücü bir konvoyun en başından en sonuna tümünü süzmeli aynı zamanda bir sonraki hatta bazen 2 sonraki virajı süzüp en iyi atak zamanını hesaplayıp daha kimse sollamayı akıl edemeden işin yarısına gelmiş olmalıdır. Selamlar




  • Yarışmak,hele trafiğe açık alanda yarışmak elbette kötü ancak
    quote:

    Birincisi eşit şartlardakiaynı marka model ve tip araçların yarışması bana adil ve çekici gelmiyor.
    cümlesine pek katılmıyorum.
    Yarışılacaksa aynı model ile yarışılmalı ki sürücü farkı ortaya çıksın.(Elbette trafiğe kapalı alanda olursa bu iş daha iyi olur)
  • arkadaşlar memlekete gideceğim kısa bı tatil için guzargahımdaki yol durumu hakkında bılgısı olan paylaşırsa sevinirim .diyarbakır-urfa -adana- konya-afyon -uşak -balikesir
    herkese iyi sürüşler.
  • urfa-antep arası 80km otoban 70kmsi henüz otoban değil, otoban kısmı çok güzel, dikkat edeceğin nokta otobanda ters yönden arasıra arabaların gelmesi hemde en sol şeritten (dalga geçtiğimi düşünüyorsun değilmi ben bu şekilde iki araba ile karşılaştım),
    antep-adana arasıda otoban ve mükemmel
    adana konya arasını bilmiyorum ama çok işlek olduğunu duydum
    konya-afyon -uşak arası genede iyi bazen cift bazende tek yön oluyor uşak'a doğru 60-70km kala yol double oluyor ve öylede devam ediyor
    hayırlı yolculuklar
  • overspeed arkadaşım
    ben dbakır urfa antep adana konya afyon izmir güzergahını 2 ay önce kullandım..
    urfa --antep ========yol zaman zaman 2 gidiş 2 geliş bazense tek gidiş geliş....özellikle urfa çıkışında ve antep girişindeki radarlara dikkat
    antep--adana ========otoban saatte ortalama 200 km hızla bile gidebilirsin çok düzgün bir otoban..sadece rüzgar panellerinin olduğu yerden yanal rüzgarlara dikkat et..yüksek hızda direksiyon hakimiyeti ile ilgili sorun yaşayabilirsin..
    adana--pozantı========otoban gidiş istikameti sürekli açaşı doğru eğimli ..virajlara dikkat et..ortalama hız yaklaşık 160 oluyor..
    pozantı--konya======== 2gidiş 2geliş şeklinde genelde..dümdüz bir yok viraj dahi yok....radarlara dikkat et..ortalama hız 150
    . konya--afyon ========yoğun bir yol..gidiş geliş şeklinde ..ortalama hızın 80 bile olabilir...radara dikkat et..



    İYİ KAZASIZ CEZASIZ BELASIZ YOLCULUKLAR DİLİYORUM........GELDİĞİN ZAMAN DA HABER VER...DÖNDÜM DİYE MERAKLANDIRMA




  • cmax1973 , gökhan70 teşekkurler dikkate alıcam uyarılarınızı kısmetse cumartesi sabah çıkarım donuştede yazarım teşekkurler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    Yarışmak,hele trafiğe açık alanda yarışmak elbette kötü ancak
    quote:

    Birincisi eşit şartlardakiaynı marka model ve tip araçların yarışması bana adil ve çekici gelmiyor.
    cümlesine pek katılmıyorum.
    Yarışılacaksa aynı model ile yarışılmalı ki sürücü farkı ortaya çıksın.(Elbette trafiğe kapalı alanda olursa bu iş daha iyi olur)



    Egeliefe selam. Aslında yazdığımı okuyunca bana da önce garip geldi ama ne yapim duygulanımım hala bu yönde.
    1. si aynı 2 araç ancak yarışabilir oysa challenge farklı 2 araç arasında olabilir( ör c max tdci 1.6 ile honda crv 2.0 lt. bu karşılaştırmaya ne dersin biri 109 diğeri 150 hp. biri önden çekiş diğeri 4x4. Doğrusu ben bunu yaşadım otobanda 160 km cruise ile giderken yol istedi sağa yanaştım yol verdim geçti. Sonra merak ettim yokuş başlayınca ben CC ün + tuşuna basıp beklemeye başladım. 1 km lik dik tırmanmanın zirvesine geldiğimde 300 m geride kalmıştı.
    Farklı karakterdeki 2 araç daha ilginç geliyor bana. ör passat 1.9 tdı 110 hp&cmax tdci gibi.
    Aynı 2 araçta tabiki sürücü ile ilgili faktörleri daha aşikar görebilirsin .
    Son olarak peugeot 307 hdi 1.6 109 hp&cmax tdci 109 hp karşılaşmasıda bana ilginç gelir. Bu güne dek kısmet olmadı.

    Birde 7 yıl öceki astra 1.6 100hp&omega 2.5 lt 170 hp karşılaşmam vardı ki yüklü konvoylu ve bol bol sollamalı 50 km lik etapta zorlama ile denk getirip geçmeyi başarmıştım. sonraki 10 km de geçilmeyerek kent girişindeki kırmızı ışıkta durunca 30 sn sonra gelebilmişti. O etaptaki sollamalarım hala aklımdadır.
    Son söz ÖNCE GÜVENLİK SONRA EĞLENCE GELİR. İyi akşamlar.




  • arkadaşlar fuara giden oldu mu aranızda?
    ben gitme imkanı buldum 2 gün önce. S-max ve Galaxy ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

    İnternetten ve borüşürlerden göründüğünden çok farklı geldi bana açıkcası biraz hayal kırıklığı yaşadım. Öncelikle plastik kalitesini hiç beğenmedim. Çok ucuz bir görüntüsü vardı, özellikle gözden uzak alanlardaki kısımların (ör. direksiyonun alt tarafı, far kumandalarının altı ksımı vb). Kişisel fikrim ama ekranda göründüğünden daha az çekici göründü gözüme. Bilmiyorum belki de fuarın etkisi, çok daha iyi araçlara göz alışınca ve hepsini bir arada görünce sıradanlaşabiliyor herhalde. Fuar fiyatı olarak 64000 küsur açıklamışlardı (liste fiyatı 66000 imiş). Galaxy ise 66000'den başlayıp 75000'e kadar çıkıyordu. Açıkçası bu fiyatlar da epeyce yüksek geldi muadillerine göre. Katlanan üçüncü sıra koltuklar kullanışlı ancak yalnızca Galaxy'de yetişkin biri rahatça oturabilir, S-Max'de ise ancak çocuk sığar oraya. Ve tabii ki üçüncü sıra koltukla neredeyse bagajsız seyahat etmek durumundasınız.

    Yeni C4 Picasso'yu çok beğendim. 6 ileri otomatik şanzımanlı, 1.6 HDi motorlu, cam tavan, otomatik klima, sürü sebil göz, 7 koltuk vb özelliklerine rağmen 53.000 YTL'lik fiyat bana çok uygun geldi. S-Max'den daha ferah bir görüntü verdi bana. Bu araçta yeni bir şanzıman kullanılıyormuş vites aralıkları kısa olan. Bu nedenle daha atak bir sürüş gösterdiğini iddia ediyordu satıcı. Ayrıca yakıt tüketiminin de şehiriçi 6 lt civarında old. söylüyorlardı ki buna pek inanasım gelmedi. Çünkü ben de benim C-max'i 4.1 lt şehir dışı diye kanarak almıştım

    Ayrıca yine yeni Grande Scenic'de de üçüncü sıra koltuk eklenmesi hikayesi dışında hiçbir yenilik yok. Mevcut Scenic'den ayırt edemeyip görevliye yeni bir model gelecekti o nerede diye bile sordum o derece yani...

    Neyse ilk etapta aklıma gelenler bunlar. Başka giden arkadaşlar varsa özellikle bizim sınıf araçlarla ilgili izlenimlerini, düşüncelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

    Selamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tissot1853


    quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    Yarışmak,hele trafiğe açık alanda yarışmak elbette kötü ancak
    quote:

    Birincisi eşit şartlardakiaynı marka model ve tip araçların yarışması bana adil ve çekici gelmiyor.
    cümlesine pek katılmıyorum.
    Yarışılacaksa aynı model ile yarışılmalı ki sürücü farkı ortaya çıksın.(Elbette trafiğe kapalı alanda olursa bu iş daha iyi olur)



    Egeliefe selam. Aslında yazdığımı okuyunca bana da önce garip geldi ama ne yapim duygulanımım hala bu yönde.
    1. si aynı 2 araç ancak yarışabilir oysa challenge farklı 2 araç arasında olabilir( ör c max tdci 1.6 ile honda crv 2.0 lt. bu karşılaştırmaya ne dersin biri 109 diğeri 150 hp. biri önden çekiş diğeri 4x4. Doğrusu ben bunu yaşadım otobanda 160 km cruise ile giderken yol istedi sağa yanaştım yol verdim geçti. Sonra merak ettim yokuş başlayınca ben CC ün + tuşuna basıp beklemeye başladım. 1 km lik dik tırmanmanın zirvesine geldiğimde 300 m geride kalmıştı.
    Farklı karakterdeki 2 araç daha ilginç geliyor bana. ör passat 1.9 tdı 110 hp&cmax tdci gibi.
    Aynı 2 araçta tabiki sürücü ile ilgili faktörleri daha aşikar görebilirsin .
    Son olarak peugeot 307 hdi 1.6 109 hp&cmax tdci 109 hp karşılaşmasıda bana ilginç gelir. Bu güne dek kısmet olmadı.

    Birde 7 yıl öceki astra 1.6 100hp&omega 2.5 lt 170 hp karşılaşmam vardı ki yüklü konvoylu ve bol bol sollamalı 50 km lik etapta zorlama ile denk getirip geçmeyi başarmıştım. sonraki 10 km de geçilmeyerek kent girişindeki kırmızı ışıkta durunca 30 sn sonra gelebilmişti. O etaptaki sollamalarım hala aklımdadır.
    Son söz ÖNCE GÜVENLİK SONRA EĞLENCE GELİR. İyi akşamlar.

    <



    ARKADAŞLAR
    ÖZELLİKLE EGELİEFE VE TİSSOT 1853 E SESLENİYORUM...
    BENİM TEK OLUMSUZ özelliğim aracı limitlerde kulanmam..onun dışında hatalı sollama yapmıyorum...yol çizgilerine rampalara virajlara çok dikkat ediyorum....anlattığım olay bir istisnaydı...ve 3yılda sadece 1kez yaşandı...
    ama yarışmayı seviyorum..geçen gün 1999 model vectra dti ile şehirlerarası bir yolda karşılaştım..adam önümde gidiyordu..ben şehirlerarası yolda bile yüksek süratte kullanıyorum..ve adamı bayağı yüksek bir süratte geçtim ...adam baktım kendini kasmaya başladı...takıldı peşime ama bir türlü geçemiyor...hatta araryı bile açıyorum...nitekim bir viraj ve rampa yukarı kombinesi önümde de bir kamyon ağır ağır gidiyor..tabiki koamyonun arkasına geçtim ...adam hiç ayağını gazdan bile çekmedi..beni geçti...neyse geçtikten sonra hemen hızlandım ve adamın arkasında 147 ile gidiyorum....ilçeye yaklaştık..radar ekip otosu ikimizi de durdurdu..radara yakalndınız dedi 147 ile..ok dedik.. sonra bir telsiz çağrısı geldi...06 plakalı forda ceza kesmeyin diye...nedenini sorduk..vectra kayda girdiği esnada ben hemen vectranın arkasında olduğum için ben kayda girmemişim..:))
    200 milyon gözü kara arkadaşa girdi....




  • quote:

    ÖNCE GÜVENLİK SONRA EĞLENCE GELİR.


    tissot1853,Kesinlikle katılıyorum bu sözüne.

    cmax1973; medeni durum ve çocuğunun olup olmadığını bilmiyorum ama ben 33 yaşında evli ve bir çocuk babasıyım.
    2003 de bekar,30 yaşında ve çocuksuzdum.1997-2003 arası şoförlüğüm sizin gibi geçti.Altımdaki Polo ve sonrasındaki 206 ile birçok araba ile kapıştım.Kazandım veya kaybettim.

    Şimdi sorumluluk duygusu ve yaşlanmanın etkisi ile 120'yi bile geçmemeye,makas atmamaya,kimseyle kapışmamaya özen gösteriyorum.Şunu görüyorum ki 2003 öncesi kullanımında çevremdekileri düşünmüyormuşum!Ben sadece kendime zarar veririm birşey olursa diye düşünüyordum çünkü.Ama yanımda veya karşı şeritte seyreden masum araçlara da zarar verebilirmişim.Neyseki çok büyük kazalar yapmadım.

    Umarım sıkmamışımdır.Keyifli ve güvenli sürüşler...




  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.