Şimdi Ara

Creative Gigaworks G500 vs Creative Megaworks THX 550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar.. bu iki sistemden birini alıcam fiyatları aynı g500 310w thx 550 500w rms ses veriyorlar.. benim için önemli olan kalite ses yüksekliğide önemli ama 1.planda kalite önemli mesela bassta distorsiyon yani pörtleme olmasın creative inspire 5200 kullanıyorum sesi yüksek açınca pörtlüyo çok sinir bozucu... creative x-fi titaniumla kullanıcam.. hangisini önerirsiniz?



  • g500 de 2tane hava tahliye portu var ve bu portlar biraz kucuk kalmis herhalde saglam bassli sarkilarda hava portlarinsan ses geliyor pirlama yapiyor sistem woofer zorlanmasada tasarimdan oturu tatsiz bir ses aliyorsun.ayrica cok fazla yer seciyor ama yerinide buldunmu cok yumusak guzel bass veriyor.Megaworks dinlemedim ama mega gercek 500watt degil diye biliyorum peak watt 500 yani 250watt rms olabilir sistem.Ama iki sistemde z5500 e tercih edilecek sistemler.g500 film oyun performansida super kesinlikle uzmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLind35

    g500 de 2tane hava tahliye portu var ve bu portlar biraz kucuk kalmis herhalde saglam bassli sarkilarda hava portlarinsan ses geliyor pirlama yapiyor sistem woofer zorlanmasada tasarimdan oturu tatsiz bir ses aliyorsun.ayrica cok fazla yer seciyor ama yerinide buldunmu cok yumusak guzel bass veriyor.Megaworks dinlemedim ama mega gercek 500watt degil diye biliyorum peak watt 500 yani 250watt rms olabilir sistem.Ama iki sistemde z5500 e tercih edilecek sistemler.g500 film oyun performansida super kesinlikle uzmez.

    aslında bana sorarsan hertürlü z5500 ü ikisine tercih ederim ama pahalı o yüzden alamıyorum. megaworks thx 550 500w rms peak değil.. g500ün delikleri küçük oyüzden sormak istedim küçük olduğundan sesi yüksek açınca pörtleme yapar diye düşündüm. ama megaworks ün hava deliği biraz daha büyük geldi. 2sinide dinleme imkanım olsaydı keşke ama büyük ihtimal megaworks thx 550 alıcam hava deliğinden dolayı teşekkür ederim...




  • öyle hava deliği ile falan karşılaştırma olmaz
    g500 310w thx550 250w dır ben şuan thx 550 kullanıyorum thx de yüksek volum lerde pörtleyebirir
    önceki sisteminiz 5200 se sizi memnun edeceği kesindir. düşük seslerde vereceği derin baslara hayran kalacaksınız uyduları 5200 ü rahat 3 e katlar üyduları son seslerde bile bozulmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 12 Aralık 2011; 20:36:29 >
  • Halihazırda Gigaworks G500 kullanan biri olarak önce şunu söyleyeyim, bence z5500ün bass performansı dışında sadece ses kalitesi olarak g500e tercih edilecek pek bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Hava portlarının pörtlemesi ise, subı koyduğunu yerden, çalan şarkıya ve kullandığınız ses kartına kadar değişebiliyor. Megaworks ise hem ses çıkış gücü olarak hem de kullandığı bash amplifier teknolojisi ile önce çıkıyor. Ses yüksekliği olarak 2 sistem de size yetecektir diye düşünüyorum. Kalite de ise güzel bir ses kartı kullanmanız şart. Bazen keşke g500de, s750deki gibi ayrı bir tweeter olsaymış diyorum, onun dışında gayet yeterli..
  • cevaplar için teşekkürler... ses kartı olarak creative x-fi titanium kullanıcam... logitechin bass performansı creative den daha iyi.. ses yüksekliği konusunda tatmin edeceğine eminim her ikisininde abimde z623 var 2.1 200w çok güzel.. bassta en ufak pörtleme yok ama pahalı.. bişey daha sorayım z2300de aynı fiyat 3ü arasından hangisi tercih edilir? megaworks ü bikaç sene önce carrefour da dinlemiştim ama tam hatırlayamıyorum kalitesini 5 6 sene olmuştur.. gigaworks g500 ü hiç dinlemedim.. ama öneriler üzerine sanırım megaworks alıcam ses yüksekliğinden değilde sub 150 w gigaworks ün 130 watt. yinede yüksek olması daha iyidir diye düşünüyorum 500w ın tamamını kullanmicam tabiki en fazla 100 200 w ını kullanırım ama daha yüksek olması daha iyi uyum sağlar diye düşünüyorum yazmak zor yani yüzyüze anlatmak lazım umarım anlatabilmişimdir..




  • Selamlar, bende hem mega hemde g500 var. :)

    ilk aldığım g500 dü, sonra mega çok övünce tuttum ikince el olarak aldım. müzik için mega, film ve oyun için g500 tavsiye ederim. G500 bass performansı gayet iyi, baslar dolgundur. Meganın uyduları gigaya göre daha iyidir.

    Sormak istediğiniz bişey olursa, yardımcı olabilirm. İyi günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

    Selamlar, bende hem mega hemde g500 var. :)

    ilk aldığım g500 dü, sonra mega çok övünce tuttum ikince el olarak aldım. müzik için mega, film ve oyun için g500 tavsiye ederim. G500 bass performansı gayet iyi, baslar dolgundur. Meganın uyduları gigaya göre daha iyidir.

    Sormak istediğiniz bişey olursa, yardımcı olabilirm. İyi günler

    teşekkür ederim oldu oyun film müzik diye ayrım yapmanız. en önemlisi sublarda pörtleme varmı? yani yüksek seste müzik dinlerken oyun oynarken falan? önemli olan o yoksa ikiside tatmin eder beni. bu arada müzik dinlerim ben kalite önemli olmalı. subda pörtleme olmaması gerek. en yüksek seste veya yüksek seste pörtleme yapıyomu ikiside denedinizmi? veya deneme şansınız varsa deneyebilir misiniz?




  • kesin bozmaz diyemiyoruz kalite önemli kaliteli müzik örneğin flac gibi yada örjinal cd dvd yada orjinal den katıtlı müzik video film pek bozacağını sanmıyorum en azından uydular bozulmuyor belki 5. kademe bas da bozulma olabilir ama 5. kademeye ihtiyacınız kalmaz diye düşünüyorum belki 128kbs müzikler bozabilir tabiki ses kartı faktörüde burada ağır basıyor
    burada öyle uzun uzun inceleme yapmamıza gerek yok setlerin adını google a yazarsanız setlerle ilgili yeterince inceleme var donanım haber in eski sayfalarındaki yorumları okuyun bir fikir oluşur kafanızda ona göre seçim yaparsınız
  • G500 icin konusayim bass oyle kolay kolay bozulma yapmaz sadece cok agir bassli sarkilarda hava portlarindan asiri hava cikisi oluyor port dar oldugu icin ses yapiyor hava sesi yani yoksa surucu zorlanmiyor kabin ve port yapisindan kaynaklanan bir durum g500 deki.
  • Pörtleme çokyüksek sesler ve kabinin bulunduğu dar bir yerde olur. siz salonda kullanırsanız tabiki çok akustik tatlı bir bas alacaksınız.

    Bana sorarsanız ikisinde de vazgeçemiyorum. Ama Meganın uydu kalitesiyle daha iyi olduğunu söylebilirim.
    Temiz bir mega bulursanız alın. daha dengeli bir sistemdir. Olmazsa da G500 tercih edebilirsiniz.
  • yorumlar için çok teşekkür ederim.. @BEN ÖTESİ hocam bende öyle düşünüyodum sağol.. :)
  • Birisi Z5500'ü diğerlerine tercih etmiş. Valla Fatality Chamipon ses kartıyla kullandım z5500'ü. Hiç de iç açıcı müzik performansı alamadım ve sattım zaten sistemi. Amaç müzikse z5500 alınmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corpsegrinder

    Birisi Z5500'ü diğerlerine tercih etmiş. Valla Fatality Chamipon ses kartıyla kullandım z5500'ü. Hiç de iç açıcı müzik performansı alamadım ve sattım zaten sistemi. Amaç müzikse z5500 alınmaz.

    müzik göreceli aslında.. bende sormazdımda hani müzikten benim kadar anlayan vardır diye sordum. ben z5500ü çok beğeniyorum oyunlarda filmlerde müziklerde.. yanlız senin beğenmemeni anlayamadım fatality champion + z5500 gibi sistemle müzik dinlemişsin beğenmemişsin ses kartından ayar falan yapsaydın.. çünkü ben x-fi titanium + z5500 hayalini kuruyorum fatality championla düşünemiyorum




  • Valla arkadaşım 15 senedir Heavy Metal'in içindeyim. Hep Sony müzik setlerinde, kaliteli kulaklıklarda, mp3 çalarlarda dinledim hep. Leş metal'de dinlerim, Dream Theater'e de bayılırım. Fakat Z5500'cüler buraya konusunu başından sona kadar okursan alacağın cevaplarda Z5500'ün müzik konusnuda yetersiz olduğunu ben dahil onlarca adam söyledi. Ben o yorumlara rağmen inatla aldım ama pişman oldum.. Ben aynı zamanda Bass gitaristim.. Enstrüman olsun, diğer ekolayzer'ler olsun iyi ton çekerim. Ama haftalarca aylarca uğraşmama rağmen istediğim o BERRAK VE KRİSTAL tonları alamadım. Tok bi ses istersen Z5500 müzik için iyidir. Ama uyduları çok çiğ veya ham gelir. Derin gelmez. O onun karakteri değil. Ama CREATIVE GIGAWORKS T3 dinlersen o zaman anlarsın dediğimi. :) Söylediklerimin de altına tekrar imzamı atarım ve arkasındayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corpsegrinder

    Valla arkadaşım 15 senedir Heavy Metal'in içindeyim. Hep Sony müzik setlerinde, kaliteli kulaklıklarda, mp3 çalarlarda dinledim hep. Leş metal'de dinlerim, Dream Theater'e de bayılırım. Fakat Z5500'cüler buraya konusunu başından sona kadar okursan alacağın cevaplarda Z5500'ün müzik konusnuda yetersiz olduğunu ben dahil onlarca adam söyledi. Ben o yorumlara rağmen inatla aldım ama pişman oldum.. Ben aynı zamanda Bass gitaristim.. Enstrüman olsun, diğer ekolayzer'ler olsun iyi ton çekerim. Ama haftalarca aylarca uğraşmama rağmen istediğim o BERRAK VE KRİSTAL tonları alamadım. Tok bi ses istersen Z5500 müzik için iyidir. Ama uyduları çok çiğ veya ham gelir. Derin gelmez. O onun karakteri değil. Ama CREATIVE GIGAWORKS T3 dinlersen o zaman anlarsın dediğimi. :) Söylediklerimin de altına tekrar imzamı atarım ve arkasındayım.

    evet t3 çok güzel sistem dinledim mükemmel az gelir ona ses çok berrak net geliyor yani anlatılmaz yaşanır :) ama yüksekliği az ve çok pahalı biraz daha ucuz olabilirdi.. neyse sanırım megaworks alıcam bvulamazsam g500 onuda bulamazsam z2300 alırım. :) ilgine teşekkür ederim.




  • Hocam megaworksu nerden alıcaksınız söyleyin bizde alalım bulmak çok zor
  • 2. el satanlar var forumda. 0 bulmak artık zaten imkansız
    bende 2. el aldım temmuz ayında ben araştırırken sahibinden ve donanımhaber de toplam 6 satıcı vardı o zaman 4 ü istanbuldaydı bende tesadüfen istanbuldaydım seçtim birini aradım satıcının evine gittim denedim aldım memnunum tavsiye ederim
  • Herkese merhaba.

    Bende 2nci el bi megaworks almayı düşünüyorum. Lcd 46c650 Tv kullanıyorum, Optik çıkış var. Planım megaworks + playvision decoder alıp HDD den oynattığım filmleri 5+1 olarak izlemek. (2*1.5 TB HDD var elimde ve bolca DTS li film o yüzden) Sistemini bu veya buna benzer sekilde kullanan arkadaşlar varmı? Varsa bu fikrim için ne düşünürler öğrenmek isterim.

    bazı arkadaşlar sony dz 340 falan al dedi ama ben DVD playerli bi home theatre sistem almak istemiyorum zira DVD yi kullanmayacağım ve boş yere duracak. Kısacası ben 25 meterekarelik bir odada bu sistemi oluşturursam memnun kalır mıyım, müzik dinleyemeyceğim. %90 film % 10 oyun için düşünüyorum. Megaworksü tavsiye edermisiniz

    yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 22 Aralık 2011; 14:40:36 >
  • g 500 kulanan bırı ollarak yorumlarım sole olur:
    1)su ana kadar okadar b asslı nuzk dınledım fakat portleme olmadı fakkaattt,hava tahlıye kanalarrı bıraz kucuk ve hava cıkısı cok oluunca oradan ses gelıyor .2)mıddle ve tızlerde uydu cook guzell.hatta konua bakmadan once muzık dınlerken ıyıkı aalmısım demstım.arada şaşırtıyo performansıyla beni kereta :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.