Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
492
Cevap
31
Favori
161.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bn de ntrmx ile classic condense arasinda kaldim.yalniz ntrmx in min isil degeri 6 iken class conds in kini bulamadim hicbiyerde.alman mali olanlar genelde yuksek oluyor.hem karti marti da pahali oluyor.burda da tavsiye edildigine gore al kurtul.bn de alicam gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 senedir sıkıntısız kullanıyorum. Tavsiye edilir
  • byfortius kullanıcısına yanıt
    tesisat yönünden radyatör gidiş vanalarını dönüşe takmışlar bir ara değiştirirseniz, %1-2 tasarruf yapma olasılığını var, tabi GK markada.
    ayrıca kombi altı plastik vana ve filitre icat olduğu günden beri kombileri bozuyor ve suya direnç vererek yakıtı arttırıyor, onları da GK marka prinç olana çevirmelisiniz. GK (günay kalıp) Türkiye'deki dövme presle yapılan EN İYİ vana markasıdır.
    havalandirmayı 70 lik bir pimaş deliğini dış cepheye açarak da sağlayabilirsiniz, ahşap dolabı bozmanıza gerek yok...

     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...
     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...
     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehiemse

    iyi aksamlar . nixromix kullanmaya yeni basladik .kombimizin yogusma goderini mutehit kendisi pimas boruyu topraga cakti ve bi cukur olusturup pimasla birlikte yogusma suyu topraga gidiyor bunun kombiye bir zarari olurmu ? birde kombi her zaman olmamakla birlikte soguk su acildiginda atesleme olmadan calisiyor .Sebebi nedir

    soğuk su girişine çek-valf taktırmanız gerekiyor, çünkü evinizde su basınç dalgalanmaları var.

    kombiniz kışın saatte 1 kg yoğuşma suyu üretebilecektir. Toprak doyduğu zaman su pimaşda birikebilir, eğer kombi altından hava almıyorsa, pozitif basınçdan dolayı, kombi alt siyah sprallerden su akıtacaktır, tabi kat yüksekliğine bağlı olarak bu süre uzar veya kısalır, kombi altına huni benzeri yoğuşma gider sifonu takıyorlar (40 tl) hem içine konacak volkanik taşlarla suyun asidini alıyor hem de hana aldırarak akışı düzenliyor.

    yada pimaşı toprakdan çıkarıp uygun bir kanala siz götürün metresi 5-6 tl civarında bu pimaşların...




  • Dün itibari ile uzun araştırmalar sonucu , ekonomi tasarruf , garanti bitimi sonrası parça maliyeti ve kullanıcı yorumlarına bakarak nitromix p 24 aldım . Yanına birde simens rev 24 kablosuz oda termostatı aldım . inş iyi yapmışımdır.Bazen karşılaşıyorumda bakır boru kulanın yazıyo bu konuyu anlayamadım yani şimdi kombi bağlantılarına bakırdan başka borudamı kullananlar var veya bunu yapan ustaya illa dememiz mi lazım.
  • enes-furkan kullanıcısına yanıt
    Kombiniz hayırlı olsun bakır bağlantı borularını bulmak imkansız gibi bir şey en azından vana ve filtreleri tam geçişli metal yaptırın.

     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...
  • teşekkür ederim . cevabın için bu metal veya bakır boruların ne gibi faydası oluyo diğer plastiklere göre ısınma açısından falanmı
  • enes-furkan kullanıcısına yanıt
    Plastik vanaların iç çapı dar olduğundan tesisattaki su akışını zorlaştırıyor bu da doğal olarak ısınma problemlerine yol açıyor. Örnek vermek gerekiyorsa 3 şeritli yolda ilerlerken birden bire tek şeride düşmesi gibi.
  • Merhabalar.Nitromix kombiyi servis 2 gun once açtı. Deneme amaçlı calıştırmalarımda alev isareti 2 dişin altında çalışmıyor. Tek diş hiç çalışmadı. Ayrıca soguk su açıldığında kombi calisiyor.Bu kombinin kendi cekvalfi yokmudur.Su giris borusuda ısınıyor(1 metresi).Normal midir bu sıkıntılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki tavsiye uzerine nitromix p24 model kombi aldim. Yine tavsiye üzerine bakir baglanti borusu taktirdim. Saat 18den beri kombi 50 derecede calisiyor. Toplamda 7metre petek var. Dis sicaklik 12 derece. Su ana kadar 5 saatte tam 3 metre kup gaz tuketmis. Bana fazla tuketmis gibi geldi. En iyi isinma ve tasarruf icin bu kombiyi nasil, hangi derecede kullanmam gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki tavsiye uzerine nitromix p24 model kombi aldim. Yine tavsiye üzerine bakir baglanti borusu taktirdim. Saat 18den beri kombi 50 derecede calisiyor. Toplamda 7metre petek var. Dis sicaklik 12 derece. Su ana kadar 5 saatte tam 3 metre kup gaz tuketmis. Bana fazla tuketmis gibi geldi. En iyi isinma ve tasarruf icin bu kombiyi nasil, hangi derecede kullanmam gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar bende tam yoğuşmalı bir kombi almak üzereyim bu cihazı tavsiye edermisiniz , bende sadece kombi değşikliği olacak tesisat zaten kurulu. Kış performansı nasıldır ekonomik mi ? servisleri nasıldır bende vaillant var servisi pahalı ve kafalarına estikleri zaman geliryorlar soledikleri saatte gelmiyorlar buda beni deli ediyor ... DD yi vaillant aldığına göre aynı problemleri yaşarmıyız vaillant aldığı için servis ve parça fiyatları arttı mı yoksa bağımsız mı ilerliyorlar ... Birde benim için sıcak su onemli çünkü şu andaki makinada su soğuması problemi var ... bu cihazın sıcak su performansı nasıl düşük debide bile kısa sürede sıcak su geliyor mu, dalgalanma var mı kısa süreli suyu kapatıp açtığımızda su hemen soğuyor mu, sıcak su bekleme süresi nasıl. Birde biraz garip bir soru olacak ama biçok kişi prx kombilerde ekonomik olarak bu kombinin tavsiyesi var ama tam olarak sebebi söylenmiyor, ECA baymak başlıkları almış başını gitmiş bu kombide en az 3 yıllık ama fazla deneyim anlatan yok gibi ... yoksa sanıldığı kadar tercih edilmiyor mu bu kombi cevaplar için şimdiden teşekkürler




  • narec kullanıcısına yanıt
    Kombi ilk çalıştırıldığı zaman ev ısısını bulana kadar gaz sarfiyatı yüksek olması normaldir.
  • Rainbow6 kullanıcısına yanıt
    Nitromix güzel cihazdır ama servis kötüyse başka marka bakmanızı öneririm.
  • Videodaki durum normal midir?Arıza mıdır?.
    Nitromix Video
    Demirdöküm nitromix kombi, kalorifer tesisatını ısıtırken sıcak su kullanıma açılıp kapandığı zaman kalorifer tesisat suyunu aniden ısıtıyor.....5 günlük kombi.Kalorifer tesisat sıcaklığı 40 dereceye ayarlı.Çalışmıyorken 1.6-1.7 bar arası.Ayrıca soğuk su açıldığı(sadece soğuk su veren musluk) zaman soğuk su girişi ısınıp kullanma suyunu ısıtmaya başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1brah1mmm -- 29 Eylül 2014; 20:35:07 >
  • burada ki üstadların yönlendirmesiyle bende Nitromix P24 ile aranıza katıldım.
    Su anda kombinin ne oldugunu tam anlayamadık acıkcası, önceden 95 model Vaillan kullanıyorduk, Nitromix her halükarda daha kral gözüküyor ama performansına bakacagız artık.
    Yine buradan tavsiye ile peteklere termostatlı vana taktırdım ama 1 - 5 arası degerler var, kaçta tutacağız nasıl kullanıp randıman alacağız tam anlayamadım.
    Birde servis kombiyi devreye alırken 60 C derece altına yogusma devreye girmez dedi, senin kafan mı güzel 60 C derecede cam açık mı oturacağız dedim? Biz en fazla 50 - 55 C yakarız, simdi yogusmadan faydalanamayacak mıyız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 2 Ekim 2014; 8:45:55 >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Servise inanmayın, yoğuşma verimi en yüksek 40-50°C arası gerçekleşir, üst sınır 55°C'dir. Termostatik vanaların markasını belirtmemişsiniz o yüzden ECA'nın tablosunu ekliyorum:

     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...
  • Selamlar bende eski model hermetik vaillant var bi takim arizalar çıkardı bende servisi çağırdım onlarda bakıp bana 1050 TL fatura çıkardılar bende kombiyi değiştirmeye karar verdim tercihlerimden biri DD nitromix ama kafama bir soru takildı bu kombinin içi vaillant ise parça degişimi fln olduğunda yine uçuk faturalar çıkar mı .. zaten vaillantın servisinden memnun değildim buda problemli olur mu vaillant olayindan dolayi bosch düşunmeye başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de eve Nitromix p24 takdirdim ama oda termostati konusunda kararsız kaldım. Pahalı olmayan (100 TL civari) oda termostati önerisi alabilir miyim?

    Edit: Aslında amacım siemens rev24 fakat servisi kendilerinin takmayacagini söylüyor başka marka olduğu için. Ne yapabilirim acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forestgump03 -- 18 Ekim 2014; 13:42:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forestgump03 F kullanıcısına yanıt
    Servis sorun çıkartmıyorsa Salus RT-500
    http://www.sanalpazar.com/Salus-Programlanabilir-Dijital-Oda-Termostati-Rt-500__isp6109299

    Sorun çıkartıyorsa Demirdöküm Exacontrol 7
    http://www.sanalpazar.com/Demirdokum-Exacontrol-7-Dijital-Kablolu-Prog.-Oda-Term__isp20457435


    Aslında her ikiside aynı cihazdır sadece logo farkı var.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.