Şimdi Ara

Diş Eti Çekilmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
45.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihçi kullanıcısına yanıt
    diş eti çekilmesinin sebebi bazı bakteri ve virüslerdir.antibiyotikleri deneyerek çözüm arayabilirsiniz.ayrıca taze zencefil yemeyi de deneyebilirsiniz.taze zencefilin mikrop öldücü özelliği var.selametle kalın...
  • bende de var doktor öbür haftaya çağırdı ne yapar sizce biraz tırstımda ?
  • ülkede kimse sağlık şöyle iyi böyle iyi demesin paran varsa bayılırsın 4-5 bin özelde diş etlerini ve dişlerini kurtarırsın öbür türlü bana dedikleri gibi 2-3 ay sıraya koyarlar agresif diş eti hastalığım var şimdiden 2 sağlam dişim çıktı 2-3 aya diğer sallananlarda düşer veririm doktorun eline al bunları geri tak diye devlet seni özelin kucağına yolluyor bütün verdiğim vergiler haram olsun bu devlete .....
  • Benim de alt ön dişlerde sanırım tartar oluşumuna bağlı olarak çekilme var. Kekikle macunla falan düzelmiyor. Internetten çok araştırdım ama adam akıllı bir hekim tavsiyesi bulamadım. Biraz CV'lerine baktım biraz da yorumları okudum. Önümüzdeki hafta için randevu aldım bakalım birinden , hayırlısı. Umarım çok sıkıntı çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balkan82 -- 4 Mayıs 2016; 18:57:02 >
  • Diş et içekilmesi genetiksel de olduğunu duydum hekime görünmek gerek
  • Diş hekiminden sonraki durumu da buraya yazayım da belki faydası olur aynı dertten muzdarip arkadaşlara. Diş etlerimde yanlış fırçalama ve diştaşından dolayı çekilme olduğu ortaya çıktı. Diş taşlarım temizlendi. Daha önce dişlerim sızlardı, şu anda bir sıkıntı yok. Ayrıca röntgen sonucunda normalde görülmeyen bir çürük olduğu ortaya çıktı. Ona da dolgu yaptırıyorum. Röntgen ve diş taşı temizliği çok önemli. İhmale gelmiyor, uyarayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anbrossia

    büyük harfel yazıyorum af edersiniz '' BU KONU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ ''

    ben size başımdan geçenleri anlatiyim, ben oldum olası dişçiden korkarım bu yüzden dişlerimi mahfettim diyebilirim son bir yıl içinde 4 kez dişçiye gittim allahtan dişlerimin çoğunu kurtardım sadece bir köprü ve bir iplant kaldı en son dişçiye gittiğimde diş taşlarını aldı ( diş etlerimde problem olduğundan sürekli ürüyor ) sonra temizledi ondan önce dolgu düzeltme felan derken ben aynaya bakarken öyle bir güldümki o dişlerin bana ait olduğuna inanamadım, 4 aydır ihmalden gitmiyorum..

    Bu sabah uyandığımda acaip bi diş ağrısı vardı üstelik kalbime vurduğunuda hissediyordum ayrıca nefes alışverişimdede anormallik olduğunu hissettim acısını anlatamam dişlerimi fırçaladım tabi her zamanki gibi kanadı, derken bi apranax aldım 30 dk dayanamadım bitane daha aldım hafiften iyileşti nette forumlarda felan dolandım okudum araştırdım ve sonunda korktuğum başıma geldi..

    KANSERE sepep olduğunu, diş eti tedavisinin dişlerden bile daha önemli olduğunu okudum öğrendim vs ansiklopedileri olduğu gibi karıştırdım, diş doktoruma telefon açtım tatilde olduğundan 2 hafta sonra gelebileceğini ancak ROVAGYL diye bi antibiyotik almam gerektiğin onun dışında LISTERINE diye çok sevdiğim ama ağzımı yakan hoş kokulu gargarayı tekrar kullanmam gerektiğini ki sürekli dişlerimi fırçaladıktan sonra kullanırım bekleme git al dedi...

    An itibariyle 2 saat önce aile hekimime gittim ilaçları yazdırmak için ancak o biraz serzenişte bulunarak ağzımı açtı baktı senin dedi çok acil bi diş hekimine gitmen lazım çok çabuk hemde dedi tabi ben daha çok telaşlandım '' Niye '' diye sordum.

    1- Ağzında çok miktarda tartar var
    2- küçük küçük çürükler oluşuyor
    3- diş etlerin çekilmiş diş diplerin görünüyor dişlerini kaybedebilirsin
    4- tartar ve sağlıksız diş etlerinden dolayı 2 ayrı dişte iltihaplanma var
    5- dilinde buna bağlı sağlıksız bir renk var vs vs
    arkadaşlar inanın o 9 a kadar saydı ama benim 5 ten sonra bilinçaltımda ve gözümün önünde korku dolu anlar aşırı bir evham bir heycan bir obsessif paranoyak manik depresif bir ruh hali bi ter bi endişe bisürü şey yaşadım kendimi sıcak suya atılmış aspirin gibi hoşurtulu ve pofur pofur gibi hissetim.
    ama ilaçları yazmadı sen diş hekimen git dedi, diş hekiminm önerdi dedim ilaçları hani reçeten dedi velhasili kelam anladığınız üzere vermedi. bende direkt gittim karşı eczaneye eczacım Allah var işi bilen diplomalı gerçek bi eczacıydı bu ilaçlar bana lazım dedim diş etinde problemmi var dedi ve hemen anladı..

    Rovagyl 3 10 tablet
    Apranax fort 550mg
    Listerine GARGARA
    ve bir adet hassas diş etleri için acaip yumuşak bir diş fırçası önerdi etiket fiyatınında yarısına verdi sağolsun
    daha sonra sürekli fitness yaptığımdan bana şöyle bir soru sordu normalde uyurken veya spor yaparken dişlerini sıkarmısın dedi, bende evet çoğu zaman sıktığımı hissederim dedim o konudada uyardı , bir ilaç daha önerdi ancak bu pahalı bir ilaç dedi ve çok çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi

    COENZYME Q10 diye bir ilaç ben daha önce kullandım ve nasıl olduğunuda kullananlar bilir çok faydalı ve doğal bir ilaç 30 tl olmasına rağmen aldım çünkü diş etlerinede oldukça faydalı bir ilaç gözümden nasıl kaçtı anlamış değilim..

    sen bunları hemen kullanmaya başla dedi, derken diş doktorum aradı eczanede olduğumu ve ilaçları aldığımı eczacı arkadaşında önerdiği bi ilaç olduğunu ayrıca diş fırçamıda değiştirdiğimi markasını ve tüylü olduğunu söyledim iyi yapmışsın dedi derken eczacı doktor olduğunu anlayınca telefonu istedi ve onunla görüştü doktora latince bişeyler söyledi sonra ağzında baya diş taşı var diş etleri beyazlaşmış ve şişmiş dedi konuştuktan sonra telefonu kapadı ve doktorumun bana acilen başka bir diş hekimine gitmem gerektiğini söylemiş. bende bi daha terleyip gördüğüm ilk diş doktoru tabelalı kliniğe gittim..

    hayatımda yemediğim kadar fırçayı yedim üstelik hergün dişlerimi fırçalarken, diş taşlarını temizledi doktor ve bana o ilaçları daima kullanmam gerektiğini söyledi çünkü erken teşhis gibi birşey olduğunu ama ihmal edersem maalesef diş eti hastalığı yüzünden sağlam dişlerimide kaybedebiliceğimi bununla ilgilide belgesel gibi birşey izlettirdi..
    arkadaşlar diş eti kaldırmayıda sordum sağlıksız bir tedavi yöntemi dedi çünkü orjinali varken böyle birşeye ihtiyaç olmadığını söyledi..
    özetiyle diş etlerinin dişlerden daha önemli ve sadece fırçalamayla düzeldiğini plağı, tartarı diş taşını önlediğinizde böyle bir belaya bulaşmıycağımı öğrendim..

    eğer tereddüt eden, korkan çekinen varsa hiç düşünmesin derhal bir doktora veya eczaneye uğrasın..

    Bütün yazınızı okudum hocam. Ön üst dişinin tekin de dış eti çekilmesi var buna bağlı olduğunu düşünüyorum ki ön iki dişim ayrıktı normal de sanrm brz ilerlemiş. Siz sorunumuz nasıl cözdunuz ? Ameliyat oldunuz mu? Şuan ki durumumuz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öncelikle gecmis olsun, tartar temelinde agiz temizliginden sonra düzenli fircalama ve sigarayida biraktiktan sonra dis eti cekilmesi durdu diyebilirim uzun zamandir hicbir sorunum yok.. size tavsiyem cok iyi bir hekime hatta bir kacina muayene olmaniz.. sonucta dislerimiz cok önemli.
  • Arkadaslar ben Agresif Periodontist olmusum.Uni dis fakultesine gittim doktor en az 10 dis gidecek dedi.Kemik kaybi varmis dislerde.

    Sizce ne yapmaliyim?

    Uni dis fakultesi 45 gun sonrasina gun verdi.

    ozel bi doktora mi gitsem sizce?

    lutfen yardim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anbrossia A kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar yazdıgınızı okudum ve o kadar korkuyorum ki şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok şaşkınım dediğiniz şeyler bende var nerdeyse diş diplerim gözkücek ve dişlerim de kçük küçük noktalar gibi çürükler var ve gün geçtikçe ilerliyo ayrıca mantar deseniz zaten alt dişlerimin arkalarında cok var şimdi ben COENZYME Q10 bu ilacı alsam faydasını görürmüyüm yoksa diş doktoruna gidiyimmi korkuyorum aslındabiraz gitmeye 😄 yani bu ilaç sizde işe yaradıysa hemen alabilirin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nurkrs

    Sonuna kadar yazdıgınızı okudum ve o kadar korkuyorum ki şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok şaşkınım dediğiniz şeyler bende var nerdeyse diş diplerim gözkücek ve dişlerim de kçük küçük noktalar gibi çürükler var ve gün geçtikçe ilerliyo ayrıca mantar deseniz zaten alt dişlerimin arkalarında cok var şimdi ben COENZYME Q10 bu ilacı alsam faydasını görürmüyüm yoksa diş doktoruna gidiyimmi korkuyorum aslındabiraz gitmeye 😄 yani bu ilaç sizde işe yaradıysa hemen alabilirin
    @Nurkrs

    Bende de diş eti çekilmesi olmuştu. Diş macunumu değiştirdim düzeldi. Bitkisel diş macunu kullanmanızı öneririm. Ve ultra soft yazan diş fırçalarıyla dişinizi fırçalamanızı öneririm.

    http://urun.n11.com/dis-macunu/lesrina-dogal-hindistan-cevizi-dis-macunu-P125125683




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComRad3

    Taze kekikle tedavisi var.
    Günde 2 defa taze kekiki kaynatıp suyunu diş etlerinize diş fırçasıyla masaj yaptırın en geç 3 ay içinde ameliyatsız bir şekilde diş etlerinize kavuşacaksınız

    youtube.com/watch?v=3jwDIc2Mn6E

    1.5 ay denedim bir farklılık göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheAshi


    quote:

    Orijinalden alıntı: ComRad3

    Taze kekikle tedavisi var.
    Günde 2 defa taze kekiki kaynatıp suyunu diş etlerinize diş fırçasıyla masaj yaptırın en geç 3 ay içinde ameliyatsız bir şekilde diş etlerinize kavuşacaksınız

    youtube.com/watch?v=3jwDIc2Mn6E

    1.5 ay denedim bir farklılık göremedim.

    Ben de çok küçük bir sonuç aldım. Anladığım kadarıyla bun uygulamadan daha çok kadınlar istifade etti. Onlarda gözle görülür ilerlemeler oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisinet

    Benim de dişetlerimde çekilme vardı.Dişetlerim bayağı çekilmişti yani başlangıç aşamasını geçmişti.Korkumdan doktora gitmedim.Gittiğimde ise çok geç kalmıştım.Doktor,ameliyat yapacağız dedi.Mecburen kabul ettim tabi.Koltuğa oturdum 3 kişi (biri doktor) dikildi başıma.sayısız adet iğne yaptılar dişetlerine.tam bir ameliyat ortamı vardı ve doktor girişti ağzımın içine.kan revan acayip.nerdeyse bir buçuk saat sürdü ama berbat bir operasyon.tavsiyem geç kalmadan müdahale edin bu duruma.
    Bu operasyonla dis etleriniz duzeldi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balkan82

    Diş hekiminden sonraki durumu da buraya yazayım da belki faydası olur aynı dertten muzdarip arkadaşlara. Diş etlerimde yanlış fırçalama ve diştaşından dolayı çekilme olduğu ortaya çıktı. Diş taşlarım temizlendi. Daha önce dişlerim sızlardı, şu anda bir sıkıntı yok. Ayrıca röntgen sonucunda normalde görülmeyen bir çürük olduğu ortaya çıktı. Ona da dolgu yaptırıyorum. Röntgen ve diş taşı temizliği çok önemli. İhmale gelmiyor, uyarayım.
    Dis etleri eski haline geldi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Evet düzeldi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elbi3535

    Arkadaslar ben Agresif Periodontist olmusum.Uni dis fakultesine gittim doktor en az 10 dis gidecek dedi.Kemik kaybi varmis dislerde.

    Sizce ne yapmaliyim?

    Uni dis fakultesi 45 gun sonrasina gun verdi.

    ozel bi doktora mi gitsem sizce?

    lutfen yardim.
    Fakulteler ilerlemiş peridontoloji tedavisinde en donanımlı yerler. Özeller çoğu para derdinde oluyor , istanbul 'da iseniz çapa' yı öneririm. Tek kötü tarafı çok ileri tarihe gün veriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 5 Eylül 2018; 7:28:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balkan82

    Diş hekiminden sonraki durumu da buraya yazayım da belki faydası olur aynı dertten muzdarip arkadaşlara. Diş etlerimde yanlış fırçalama ve diştaşından dolayı çekilme olduğu ortaya çıktı. Diş taşlarım temizlendi. Daha önce dişlerim sızlardı, şu anda bir sıkıntı yok. Ayrıca röntgen sonucunda normalde görülmeyen bir çürük olduğu ortaya çıktı. Ona da dolgu yaptırıyorum. Röntgen ve diş taşı temizliği çok önemli. İhmale gelmiyor, uyarayım.
    hocam bende şimdi açılma fark ettim yarın gideceğim.
    sizin durum nasıl ?
  • bende de aynı şekilde oluyordu bu sitedeki şeylleri denedim dzüelmeye başladı
    https://www.hekimdar.com/saglik/dis-eti-cekilmesi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeesss525252 -- 16 Nisan 2019; 17:14:16 >
  • B12 vitaminin eksik olabilir mi?
    https://hekimimyanimda.com/aile-hekimligi/b12-vitamini-eksikligi/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.