Şimdi Ara

MEGANE 2 MOTOR KİLİDİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Megane 2 motor kilidi sorunu yaşıyorum arada sırada bazende sık sık oluyor kartı takıyorum starta basıyorum çalışacak gibi oluyor marş alıp bırakıyor ekranda motor kilidi sorunu ve direksiyon kilidi açık yazıyor defalarca deniyorum eninde sonunda çalışıyor ama bıktırıyor insanı olmadık yerlerde oluşuyor bu sorunu yaşayan varmı aranızda varsa çözdünüzmü aracım 2006 megane 2 sportway modeli yardımlarınızı bekliyorum



  • Aynı sorun bende olmaya başladı. Problemi sanırım çözmüşsünüzdür. Arıza nereden kaynaklanıyordu? ve nasıl çözdünüz? yardımcı olursanız sevinirim.

    teşekkürler...
  • Sanırım bu kadar süredir siz sorunu çözmüşsünüzdür. Fakat aynısı ben yaşadım. 2004 model megane 2 dynamic model Aracımda ilk çalıştırdığımda marş basıyor fakat motor çalışmıyordu. Ardından motor kilidi sorunu yazıyordu. 4-5 denemeden sonra çalışıyordu. arada da giderken stop ediyordu.
    Aracı ümraniye oto sanayide bilgisayarlı arıza tespit servsine götürdüm. Tespit edilen arızalar eksantrik sensörü arızalı ve benzin basıncı düşük dediler. Sensör değişti. Benzin pompasının sadece motorunu değiştirdiler. (komple benzin pompası değişmedi.) ayrıca kelebek temizliği yapılarak araca motor değerlerine göre bir ayar yaptıklarını söylediler. Sorun çözüldü. Ayrıca aracın performansında artış oldu.
    Aracımda arıca LPG takılı olduğundan LPG ye geçitiğinde benzin pompasının boşa çalışmasından dolayı benzin pompasının bu arızayı ileride de yapabileceğini hatta yangına bile sebeb olabileceğini belirttiler. Çünki pompanın soketinde kısa devre meydana gelmiş. Araca LPG nin yetkili servisinde araç gazla çalışmaya başladığında benzin pompasını durduran bir role varmış bundan taktırmamı önerdiler.
    Belki başka arkadaşların başına gelir diye konu eskide olsa yazmak istedim.




  • arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorumeğer daha net bilgisi olanlar varsa yardımcı olsun
  • pls356162 kullanıcısına yanıt
    Dostum meganını yakın zamanda satmış biri olarak şunu net söyleyebilirim ki bu megane da ne sorun varsa sigorta kutusundan çıkıyor ordaki soketler filan oksitleniyor ve temas sorunu oluyor bu nedenle kolon kilidi sorunu filan çıkıyor aynı sorunu bende yaşadım bence söktürüp bir konteol ettirin ben sigorta kutusunu ve soketlerini değiştirdim sonra hiç sorun kalmadı araçta. Yani bu sorunu yaşafığında aç kaputu akünün yanındaki sigorta kutusundaki soketlerle bir oyna göreceksin ki araç hemen çalışacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cansınız can. Bu sitenin eski halindeki yorumlar hala iş görüyor maşallah. :) İlk defa bu sıkıntı geldi başıma. Bi daha tekrar ederse bunlara bi baktıracam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.