Şimdi Ara

netbook, güneşte ekranın yarısı kararıyor?(ss eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. samsung n150 plus netbook um var. ürün 5 aylık, garantili. ürünü dışarı çıkardığımda güneş ışınları direkt ekranına vurunca ekranın tam yarısı kararıyor. gölgeye geçince veya ekranı güneş görmeyeceği şekilde konumlandırınca bu sorun ortadan kalkıyor,tabii resetlemek gerekiyor. nedeni hakkında fikri olan, tecrübe eden varsa fikirlerini almak isterim. garantiye göndereyim mi? (samsung garanti servisinin kötü olduğunu duydum, bu yüzden pek niyetim yok.) (ürünü mediamarkt tan aldım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan9999 -- 22 Ekim 2011; 10:14:39 >



  • bahsettiğin kararma birçok leptopda geröekleşen kararmadan farklı bişey mi. (Bazı leptoplar masaüstü ekranı gibi yapılıyor, nereden bakarsan bak aynı görüntü) amabir çok leptopda güneşte yada doğru açıdan bakmadıgın zaman kararma oluyor. sanırım seninki farklı. ilginç bi durum.
  • yok hocam benimki bildiğin ekrana görüntü gelmemesi. yani kapalı gibi. ama ekranın tam yarısı. bu da bir problem olduğunu işaret ediyor bence. ankara'da samsung teknik servis önerilerini de bekliyorum. necatibey destech ya da simge elektronik (etlik) servislerini test edenler olmuş fakat kimisi memnun kalmıs kimisi kalmamış. yakınlık acısından necatibey'e gidebilirim. bu konuda da tecrübeleri olan varsa konuya bekliyorum.
  • dostum zaten güneşte çoğu insanın(leptoplarının) ekranı gözükmez senin yarısı gözükmediği için üzülmen değil, diğer yarısı gözüktüğü için sevinmen lazım. çOğu insanın o yarısıda gözükmez
  • hocam problemi anlatamadım sanırım. sıkıntı şu; ekranı güneşe çevirince ekranın tam yarısında görüntü tamamen gidiyor. yani ekranda flulaşma, güneş çarptığı için görememe durumu yok. ekranın bi yarısına görüntü hiç gelmiyor, ekran açılmıyor yani. diğer yarısı gayet normal, bir yarısında hiçbirşey görülmüyor. fotoğraf çekemiyorum, hava kapalı. bir de, ekranın yarısı gittikten sonra gölgeye geçsem de pcyi yeniden başlatmadan görüntü gelmiyor. yani donanımsal sıkıntı. öğrenmek istediğim şey teknik nedeni ve garantiye göndermeden halletmenin yolu varsa o
  • o konuda yorum yapamayacağım o zaman. donanım bilgisi iyi olan arkadaşlardan birisi görürse belki cevaplar. umarım sorununu çözersin.
  • dün açık havada çektiğim foto;

     netbook, güneşte ekranın yarısı kararıyor?(ss eklendi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan9999 -- 22 Ekim 2011; 10:14:09 >
  • Teknoloji ilerledikçe daha ilginç arızalarla karşılaşacağız demekki :)

    Dostum tavsiyem en yakın servise gitmen. Muhtemelen LCD panel'i değiştireceklerdir. Çıkanıda müzelik olarak saklarlar herhalde :)
  • evet bugüne kadar ne gördüm ne duydum böyle birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @TRANSMEDYA

    Teknoloji ilerledikçe daha ilginç arızalarla karşılaşacağız demekki :)

    Dostum tavsiyem en yakın servise gitmen. Muhtemelen LCD panel'i değiştireceklerdir. Çıkanıda müzelik olarak saklarlar herhalde :)

    :) eheh güldüm aksam aksam, sanırım öyle yapacağım, servis deneyimi olan varsa tavsiyelerini bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan9999 -- 22 Ekim 2011; 22:12:10 >
  • Arızayı sizin yanınızda görüp raporu tutsunlar ondan sonra ayrılın oradan. Birde yukarıdaki fotoğrafın çıktısını alıp gösterebilirsin.

    Yoksa cihazı bir kaç saniye açıyorlar sonra sorun yok deyip geri veriyorlar. Bu şekilde 50 kerede gitseniz servis bir çözüm aramayacaktır. (Genel servis karakteristiği)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @TRANSMEDYA -- 22 Ekim 2011; 22:54:44 >
  • anındamı oluyor biraz zaman alıyormu
  • Samsung N150 lerin klasik bir problemi gorulen sorun. Garantiye verin tamir ediyorlar...
  • Samsung garantisi iyi değil diye bir şey yok zaten direk garantiye gönder.
  • Valla bilgisayar konusunda bir sıkıntı yaşamadım ama cep telefonum samsung marka.

    Telefonda turkcell hat takılı iken ve cevizli kavşağının ordan geçerken bölgeyi terk edene kadar telefon kendi kendine kapanıp açılıyor. Bu sorunu ne turkcell nede Samsung çözemedi. Hala aynı telefonu kullanıyorum ama hattımı değiştirdim. Sorun çözüldü :)
  • çok garip, senin netbook transformers olmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce_1

    anındamı oluyor biraz zaman alıyormu


    anında oluyor. ekran güneşi görünce anında gidiyor, uyku moduna alıp açınca düzeliyor, güneşi görünce yine gidiyor. ama daha da ilginç olanı sabah 9daki güneşte bu sorun olmuyor. 12de olması lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Samsung N150 lerin klasik bir problemi gorulen sorun. Garantiye verin tamir ediyorlar...


    kronik problem o zaman. düzeltilebilecek birşey değil ise garantiye göndereyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @TRANSMEDYA

    Arızayı sizin yanınızda görüp raporu tutsunlar ondan sonra ayrılın oradan. Birde yukarıdaki fotoğrafın çıktısını alıp gösterebilirsin.

    Yoksa cihazı bir kaç saniye açıyorlar sonra sorun yok deyip geri veriyorlar. Bu şekilde 50 kerede gitseniz servis bir çözüm aramayacaktır. (Genel servis karakteristiği)

    çıktı alıp gideyim o zaman.
  • destek bilişime verdim bugün.

    edit: ekran ve çerçeve değişti. teslim alacağım.
    edit: teslim aldım. güneşte problem yok. arıza giderilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan9999 -- 2 Kasım 2011; 20:43:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.