Şimdi Ara

ÖTV ZAMMI ardından forumda ilk ve tek başlığım/bana dokunmayan yılanlara gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah gelen zammın üstüne forumda "müjde ötv zamlandı" başlığını biraz inceledim ve forumun otomobil üyeleri tarafından birçok görüş belirtildi.

    Kimi veryansın, kimi elit girdilerin olmadığınla, kimiside bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı zam bana gelmedi diye sevincini dile getirdi.

    Öncelikle belirtmek istiyorumki, ne giren çıkan varsa asıl sana, fakir, ve orta gelir düzeye sahip tüketicilere girdi.

    Ben zengin kelimesini Türkiye içinde yıllık minimum 50 milyon lira hacmi olan işletmelerin sahipleri haricindeki kişiler için kullanmayı uygun görmüyorum.

    Peki bizler orta halli işletmeciler, orta gelirli maaşlı yaşayanlar ve daha gelir düzeyi düşük ve alt gelirli grup insanlar.Bu zammın asıl yenik düştüğü kesim bizleriz.

    Ben sağlık, inşaat, turizm ve birtakım bayiliklerle beraber orta ölçekli durumu iyi bir işletme sahibiyim.
    Bugunkü zam beni ne kadar etkiledi,Şahsen hiç umrumda bile olmadı.İhtiyacımdan fazla otomobile sahibim.Herkesin bir sevdası tutkusu vardır.
    Benimde deniz ve otomobil öncelikli hobilerimdir.

    Şimdi kendimi anlatarak bir örnekleme vermem gerekiyorsa geldiğimiz noktada siz, biz diye ayırt etmeden bu yıpranmayı hakediyormuyuz onu değerlendirmek istiyorum.

    Daha önce ihale ve benzin zamlarıyla olarak eski bir akartyakıt bayi işletmecisi olarak benzin zamlarınla ilgili hükümetin yanlış uyguladığı sisteme vurgulama yapmış fakat forum içinde sanırım yandaş üyeler ve tahammülsüz kişilerce birkaç defa girdilerim silinmişti.

    Bugun akaryakıt işinden uzağım aslında yavaş yavaş bütün işlerime kendimi uzak bırakacağım yanlış politikalar yüzünden.

    Ama bu ülkeyi istanbulu, ankarayı, o güzelim egeyi ve doğduğum anadolu topraklarını size peşkeş çekmeye niyetim yok.

    Üretim çığlıkları dört biryanda dönerken üretim yapmak adına kim ne kadar destek veriyor ve üretim yapan kişilere kim ne kadar destek çıkıyor yada siyasi etkinliklerle zülum ediliyor bunlarıda dile getirmek gerek.

    Arabistanda ticaret yapabilmek için bir arap ortağınız olmalı ve onsuz hareket edemezsiniz hiçbirşekilde.Türkiyede öyle bir hal aldıki bir badem bıyığa boyun eğmeden yada kişiselleştirilmiş kanunlarına ortak olmadan yürümek zor hale geldi.
    Bağımsız yürümeniz için ancak İlk 100 sanayici gibi güçlü olmanız lazımki yanlışlara sesinizi çıkardığınızda depreme kurban gitmeyin.

    Ben kolejde ve unide genelde arkadaş çevremde, muhafazakar yapıda olduğumdan sol görüşlü kesimle hep bir siyasi tartışma içindeydim.
    Kolejde genelde kendini sosyal demokrat tanımlayan tipler olur ama sosyallikten ve insanlıktan bir okadar uzaktır neyse.
    13-14 seneyi bulan ticari hayatımın içinde ise son 10 senemi akp yönetiminle mücadele içinde olduğumu düşünürsem sanırım ben gittiğim turizm bakanlığı hariç her yönetimde komünist gibi karşılandım.Ondan önceki hükümette ise hep bir kolaycı, avantacı tipler kimi dairede ise devrimci, mal mülk sahibi olan kişiye hırsız damgası vuran yönetici tiplerinle uğreştım durdum.
    Yani bir kimlik arayışına girmeden, sırf işimizin hakkını veremedik.Ya sülaleden hesap soruldu, yada hangi görüşü benimsediğimizden.
    Oysaki yıllarca ne siyasetin sağında solunda, nede bir etnik grup çatısında bulundum.

    İnançlarım, ailem, ve işimin kalitesinden başka hiçbirşeye değer vermedim.
    Vatan millet sevgim ve Allah korkumda zaten herhangi bir sapkınlığa düşmeme izin vermedi.

    Öyle bir kolaycı toplum olmuşuzki, kolay yoldan nasıl para kazanılır veya nasıl kurtulunur yollarında, tapma derecesine gelen birde cemaat olgusuna düşmüşüz.

    Kolaycı kesimde iki tür insan yorumu beni bıktırıyor.Kimisi şu cemaate bizdemi girsek yada şunu falanlı halledebilirmiyiz.
    neden ben bu işi layıkıyla yapıp rıskımı bekleyeyim diye düşünen namuslu esnaflar, kişiler, çalışanlar yok ve nereye gitti.

    birazı ötv'ye yenik gitti.neyse.

    Yine daha önce yazdığım ve silinen bir girdimde kur farkından dolayı türkiyede yazılımı dahi yüzde yüz türk olarak üretim yaptığım bir malzemenin alt grup parçası olan bir hammaddeyi mukavet açısından, halka arzda kaliteli ve sorunsuz bir ürün satmak adına ithalatından dolayı 1 milyondan fazla zarar ettiğimi dile getirmiştim.

    O zararın haftasında kürsüde konuşma yapan başbakanımız, araba almayın, ev alın, üretin, geliştirin diye nutuk atan başbakanımızın sayesinde 1 haftada bir ferrari parayı ezdik yada hayalim türk plakalı porscheyi

    Kime sesimiz çıkabilirdiki, kimseye çünkü daha önce ben sesimi bir iki yerde çıkarmaya başlamış yalnız öyle bir kasırga vuruyorki, işyerleriniz huzurunuz belki kandilin bombalabileceğinden 10 kat daha fazlasıyla bombalanıyor.

    Bu işletmeler kuruşu kuruşuna ve üstelik hiçbir beyannamesinde usulsüz saptanamayan 50 yıllık grubun şirketi.

    2007 seçiminden sonra 2008 son çeyreğine kadar çizilen iyi tabloda, ardından gelen zamlarla gerçekten teğetten öte geçen zamlarla derin darbeler yeneceğinin kanıtıydı.

    Yıllık 200bin lira akaryakıt gideri bir işletmenin benzin zammından ne karı veya ne zararı olabilir hiç.
    Bu zamlar,
    1600 cc ye zam gelmedi diyen vatandaşa giren o kadar çokki veya kur farkından banane benim ne eurom ne dolarım var diye vurdumduymaz insana o kadar giren çokki, hayat boyu hesap yapmadığından dolayı ve vatana millete en ufak bir hayır işlemişliği konusunda tereddüt duyduğum vatandaş sana çok üzülüyorum.çünkü sana girenin haddi hesabı yok.

    Üretimini yaptığımız malın aylık gider tablomuz yanında güncel kur farkları, akaryakıt giderleri, ve en basitinden sırf kendi maaşından eksildiğini düşündüğün yüzde 10 elektirk zammı ve 15 doğalgaz zammı diğer tükettiğin tüm mallardan dolaylı olarak cebinden çıkmakta ve sen bunu görememektemesin yoksa boynun kıldan incemi.Yalnız dolaylı olarak bizim ar-ge ve bizede yansıyan zamlar yüzünden ve çalışanlarımızın bu zamlardan dolayı yaşam selahiyetini koruması adına temizlik yapan elemana bile zam yapmak durumundayız.Üretilen mal üzerinede bunu yansıtıp sana satmaktayız.
    Yani bana giren çıkan yok.Tüm girdiler, tüm zarar ziyan senin cebinden.Üstelik ben kuruşunla vergisini ödediğim için dolaylı olarak sende vergini ödemiş bulunuyorsun.Oyüzden ananın ak sütü gibi helal sana.Helal olsun.

    Peki bu zamlar, size neden bu kadar hafif geliyor.
    Sol grubun, yoğun muhazafakar oy topluluğu olan bir ülkeye, içki sigara gibi haram ve mekruh sayılan tüketimlerin yanında otomotivinde bunun yanında yansıtılmış olması bunu biraz dinginliyor muhafelet edebilmesi adına,
    Çünkü bu kadar ötv olmaz diye haykıran kişilere otomobilden önce içkinin, sigaranın savunuculuğuna yaptığına dair yıkıcı bir cevap gelecek.
    Muhafazakar kesimden bir ses gelmesi beklenemez çünkü otomobil müsriflik olarak gösterilmeye başladı.
    Peki bizlerin, zengınınden, fakirinden her ailenin bir araba sahibi olması musriflikmidir.Yada ekonomideki cari açığa sebep olan kötü birşeymidir.
    Bunların hepsi safsata.Birebir vergi aldığın üstüne üstlük şimdi 3 kat vergi aldığın otomobilden dolayı cari açık sebep oluyorsa bence açık olmayan başka karanlıklar var.

    Bunları dile getirecek kişide ben değilim ve yeride burasıda değil.

    Bu kadar yazmamdaki sebep bazı şeylere vurdumduymaz olmayın ve müslüman demokrat bir ülkede yaşıyorsak bu zülümlere doğru tepkinizi koyun.

    Yılbaşında 160 bin tl'ye aldığım mercedes aracımı bugunku zamlarla ve kur farkınla sanırım artık bayiler 280 bin türk lirasına satacaklar.
    Muazzam bir rakam.2004 den sonra yüksek hacimli araçlar almayacağımı ve kendimi bu konuda dizgileyip ciddi bir zarardan kendimi kurtarmıştım.Cari açığımdan.
    Şimdi artık türkiyede araba almak konusunda ciddi cekincelerim var.

    Bu zam beni işlerimde sıkıntı olmadıkça belki arabasız bırakmayacak ama 1600 cc altında bana dokunmayan yaşasın hesabında olanların birçoğuna çok dokunacak.
    Çünkü bende bir tüketici olarak bundan sonra 2bin motor aracada yüzde80 ötv ödeyecek kadarda zengin değilim.
    Bu yüzden ihtiyacımı bu yönde değiştireceğim.Bunu satan bayilerde, tedarikte hem sıkıntı yaşayacakları için ve diğer modellerin pazarında yeteri kadar etkin olamayacaklarından dolayı en dandik yüzüne bakmayacağımız ürünlere zammı dayayacaklar.Onlarında giderleri var dolaylı olarak buradaki giderde her ikimize girecek.

    Peki o düşük bütçenle yıllarca çalışıp bir heves ettiğin arabayı almak için limitlerini ne kadar zorlayacaksın.Benim gibi ihaleye girme şansın varmı.
    Sanırım olmayacak yada farklı bir gelir elde edip kozunu çoğaltman lazım.
    Yani asıl giren çıkan sana oldu kardeşim.Asıl giren çıkan hepimize oldu.Bunun sebebi ise vurdumduymazlığımız oldu.

    Zengin için bu farkta kolay yenebilir cinsten değil ve çözümü artık Yabancı Bayraklı tekne almak gibi yabancı plakalı araç almak olacak.
    en azından yerli plakam olsun edasında 50 bin euroluk araca 100bin euro verilebiliyordu ama bugun 125bin euro olan cls'ye 180 bin euro yada
    benim gibi 160 bin liralık aslen 80bin liralık olan mercedese 280bin kimse vermez.5bin dolara uçakla istediğim aracı avrupadan gununde alır gönderirim.
    Televizyonda yandaş medayada yüzde 25 gibi yansıyan zamlar aslında yüzde 25den çok öte kur farklarınla.

    Hükümet aslında kendi pimini çekti çünkü yılda 16bin mtv ödenen bir sistemde ve 50bin euroluk bir araca 325bin tl istenen şu günde denizcilikte yabancı bayrakla kan kaybettiği vergiyi, otomobilde kaybedecek.

    sonra kim kanacak otomobildeki cari açık hikayesine kaynak eksilmeye başlandıkça halka hangi zamdan vuracaklar yada yeniden ekonomiye can verin otomobil alın gibi reklamlar dönmeye başlarmı?

    Bu benim forumda 1 seneden fazla üyeliğim içinde ve 670 mesajımdan sonra ilk başlığımdı, belki talihsiz, belki sıkıcı yada sizin banane diyeceğiniz türdendi.
    Bugunde benim içinden geçen bişileri buraya yazmak geldi.
    Artık kusura bakmayın
    Bu arada ikinci elde sıfır parasına artık lütfen araç almayın.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: pershing105

    Bu sabah gelen zammın üstüne forumda "müjde ötv zamlandı" başlığını biraz inceledim ve forumun otomobil üyeleri tarafından birçok görüş belirtildi.

    Kimi veryansın, kimi elit girdilerin olmadığınla, kimiside bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı zam bana gelmedi diye sevincini dile getirdi.

    Öncelikle belirtmek istiyorumki, ne giren çıkan varsa asıl sana, fakir, ve orta gelir düzeye sahip tüketicilere girdi.

    Ben zengin kelimesini Türkiye içinde yıllık minimum 50 milyon lira hacmi olan işletmelerin sahipleri haricindeki kişiler için kullanmayı uygun görmüyorum.

    Peki bizler orta halli işletmeciler, orta gelirli maaşlı yaşayanlar ve daha gelir düzeyi düşük ve alt gelirli grup insanlar.Bu zammın asıl yenik düştüğü kesim bizleriz.

    Ben sağlık, inşaat, turizm ve birtakım bayiliklerle beraber orta ölçekli durumu iyi bir işletme sahibiyim.
    Bugunkü zam beni ne kadar etkiledi,Şahsen hiç umrumda bile olmadı.İhtiyacımdan fazla otomobile sahibim.Herkesin bir sevdası tutkusu vardır.
    Benimde deniz ve otomobil öncelikli hobilerimdir.

    Şimdi kendimi anlatarak bir örnekleme vermem gerekiyorsa geldiğimiz noktada siz, biz diye ayırt etmeden bu yıpranmayı hakediyormuyuz onu değerlendirmek istiyorum.

    Daha önce ihale ve benzin zamlarıyla olarak eski bir akartyakıt bayi işletmecisi olarak benzin zamlarınla ilgili hükümetin yanlış uyguladığı sisteme vurgulama yapmış fakat forum içinde sanırım yandaş üyeler ve tahammülsüz kişilerce birkaç defa girdilerim silinmişti.

    Bugun akaryakıt işinden uzağım aslında yavaş yavaş bütün işlerime kendimi uzak bırakacağım yanlış politikalar yüzünden.

    Ama bu ülkeyi istanbulu, ankarayı, o güzelim egeyi ve doğduğum anadolu topraklarını size peşkeş çekmeye niyetim yok.

    Üretim çığlıkları dört biryanda dönerken üretim yapmak adına kim ne kadar destek veriyor ve üretim yapan kişilere kim ne kadar destek çıkıyor yada siyasi etkinliklerle zülum ediliyor bunlarıda dile getirmek gerek.

    Arabistanda ticaret yapabilmek için bir arap ortağınız olmalı ve onsuz hareket edemezsiniz hiçbirşekilde.Türkiyede öyle bir hal aldıki bir badem bıyığa boyun eğmeden yada kişiselleştirilmiş kanunlarına ortak olmadan yürümek zor hale geldi.
    Bağımsız yürümeniz için ancak İlk 100 sanayici gibi güçlü olmanız lazımki yanlışlara sesinizi çıkardığınızda depreme kurban gitmeyin.

    Ben kolejde ve unide genelde arkadaş çevremde, muhafazakar yapıda olduğumdan sol görüşlü kesimle hep bir siyasi tartışma içindeydim.
    Kolejde genelde kendini sosyal demokrat tanımlayan tipler olur ama sosyallikten ve insanlıktan bir okadar uzaktır neyse.
    13-14 seneyi bulan ticari hayatımın içinde ise son 10 senemi akp yönetiminle mücadele içinde olduğumu düşünürsem sanırım ben gittiğim turizm bakanlığı hariç her yönetimde komünist gibi karşılandım.Ondan önceki hükümette ise hep bir kolaycı, avantacı tipler kimi dairede ise devrimci, mal mülk sahibi olan kişiye hırsız damgası vuran yönetici tiplerinle uğreştım durdum.
    Yani bir kimlik arayışına girmeden, sırf işimizin hakkını veremedik.Ya sülaleden hesap soruldu, yada hangi görüşü benimsediğimizden.
    Oysaki yıllarca ne siyasetin sağında solunda, nede bir etnik grup çatısında bulundum.

    İnançlarım, ailem, ve işimin kalitesinden başka hiçbirşeye değer vermedim.
    Vatan millet sevgim ve Allah korkumda zaten herhangi bir sapkınlığa düşmeme izin vermedi.

    Öyle bir kolaycı toplum olmuşuzki, kolay yoldan nasıl para kazanılır veya nasıl kurtulunur yollarında, tapma derecesine gelen birde cemaat olgusuna düşmüşüz.

    Kolaycı kesimde iki tür insan yorumu beni bıktırıyor.Kimisi şu cemaate bizdemi girsek yada şunu falanlı halledebilirmiyiz.
    neden ben bu işi layıkıyla yapıp rıskımı bekleyeyim diye düşünen namuslu esnaflar, kişiler, çalışanlar yok ve nereye gitti.

    birazı ötv'ye yenik gitti.neyse.

    Yine daha önce yazdığım ve silinen bir girdimde kur farkından dolayı türkiyede yazılımı dahi yüzde yüz türk olarak üretim yaptığım bir malzemenin alt grup parçası olan bir hammaddeyi mukavet açısından, halka arzda kaliteli ve sorunsuz bir ürün satmak adına ithalatından dolayı 1 milyondan fazla zarar ettiğimi dile getirmiştim.

    O zararın haftasında kürsüde konuşma yapan başbakanımız, araba almayın, ev alın, üretin, geliştirin diye nutuk atan başbakanımızın sayesinde 1 haftada bir ferrari parayı ezdik yada hayalim türk plakalı porscheyi

    Kime sesimiz çıkabilirdiki, kimseye çünkü daha önce ben sesimi bir iki yerde çıkarmaya başlamış yalnız öyle bir kasırga vuruyorki, işyerleriniz huzurunuz belki kandilin bombalabileceğinden 10 kat daha fazlasıyla bombalanıyor.

    Bu işletmeler kuruşu kuruşuna ve üstelik hiçbir beyannamesinde usulsüz saptanamayan 50 yıllık grubun şirketi.

    2007 seçiminden sonra 2008 son çeyreğine kadar çizilen iyi tabloda, ardından gelen zamlarla gerçekten teğetten öte geçen zamlarla derin darbeler yeneceğinin kanıtıydı.

    Yıllık 200bin lira akaryakıt gideri bir işletmenin benzin zammından ne karı veya ne zararı olabilir hiç.
    Bu zamlar,
    1600 cc ye zam gelmedi diyen vatandaşa giren o kadar çokki veya kur farkından banane benim ne eurom ne dolarım var diye vurdumduymaz insana o kadar giren çokki, hayat boyu hesap yapmadığından dolayı ve vatana millete en ufak bir hayır işlemişliği konusunda tereddüt duyduğum vatandaş sana çok üzülüyorum.çünkü sana girenin haddi hesabı yok.

    Üretimini yaptığımız malın aylık gider tablomuz yanında güncel kur farkları, akaryakıt giderleri, ve en basitinden sırf kendi maaşından eksildiğini düşündüğün yüzde 10 elektirk zammı ve 15 doğalgaz zammı diğer tükettiğin tüm mallardan dolaylı olarak cebinden çıkmakta ve sen bunu görememektemesin yoksa boynun kıldan incemi.Yalnız dolaylı olarak bizim ar-ge ve bizede yansıyan zamlar yüzünden ve çalışanlarımızın bu zamlardan dolayı yaşam selahiyetini koruması adına temizlik yapan elemana bile zam yapmak durumundayız.Üretilen mal üzerinede bunu yansıtıp sana satmaktayız.
    Yani bana giren çıkan yok.Tüm girdiler, tüm zarar ziyan senin cebinden.Üstelik ben kuruşunla vergisini ödediğim için dolaylı olarak sende vergini ödemiş bulunuyorsun.Oyüzden ananın ak sütü gibi helal sana.Helal olsun.

    Peki bu zamlar, size neden bu kadar hafif geliyor.
    Sol grubun, yoğun muhazafakar oy topluluğu olan bir ülkeye, içki sigara gibi haram ve mekruh sayılan tüketimlerin yanında otomotivinde bunun yanında yansıtılmış olması bunu biraz dinginliyor muhafelet edebilmesi adına,
    Çünkü bu kadar ötv olmaz diye haykıran kişilere otomobilden önce içkinin, sigaranın savunuculuğuna yaptığına dair yıkıcı bir cevap gelecek.
    Muhafazakar kesimden bir ses gelmesi beklenemez çünkü otomobil müsriflik olarak gösterilmeye başladı.
    Peki bizlerin, zengınınden, fakirinden her ailenin bir araba sahibi olması musriflikmidir.Yada ekonomideki cari açığa sebep olan kötü birşeymidir.
    Bunların hepsi safsata.Birebir vergi aldığın üstüne üstlük şimdi 3 kat vergi aldığın otomobilden dolayı cari açık sebep oluyorsa bence açık olmayan başka karanlıklar var.

    Bunları dile getirecek kişide ben değilim ve yeride burasıda değil.

    Bu kadar yazmamdaki sebep bazı şeylere vurdumduymaz olmayın ve müslüman demokrat bir ülkede yaşıyorsak bu zülümlere doğru tepkinizi koyun.

    Yılbaşında 160 bin tl'ye aldığım mercedes aracımı bugunku zamlarla ve kur farkınla sanırım artık bayiler 280 bin türk lirasına satacaklar.
    Muazzam bir rakam.2004 den sonra yüksek hacimli araçlar almayacağımı ve kendimi bu konuda dizgileyip ciddi bir zarardan kendimi kurtarmıştım.Cari açığımdan.
    Şimdi artık türkiyede araba almak konusunda ciddi cekincelerim var.

    Bu zam beni işlerimde sıkıntı olmadıkça belki arabasız bırakmayacak ama 1600 cc altında bana dokunmayan yaşasın hesabında olanların birçoğuna çok dokunacak.
    Çünkü bende bir tüketici olarak bundan sonra 2bin motor aracada yüzde80 ötv ödeyecek kadarda zengin değilim.
    Bu yüzden ihtiyacımı bu yönde değiştireceğim.Bunu satan bayilerde, tedarikte hem sıkıntı yaşayacakları için ve diğer modellerin pazarında yeteri kadar etkin olamayacaklarından dolayı en dandik yüzüne bakmayacağımız ürünlere zammı dayayacaklar.Onlarında giderleri var dolaylı olarak buradaki giderde her ikimize girecek.

    Peki o düşük bütçenle yıllarca çalışıp bir heves ettiğin arabayı almak için limitlerini ne kadar zorlayacaksın.Benim gibi ihaleye girme şansın varmı.
    Sanırım olmayacak yada farklı bir gelir elde edip kozunu çoğaltman lazım.
    Yani asıl giren çıkan sana oldu kardeşim.Asıl giren çıkan hepimize oldu.Bunun sebebi ise vurdumduymazlığımız oldu.

    Zengin için bu farkta kolay yenebilir cinsten değil ve çözümü artık Yabancı Bayraklı tekne almak gibi yabancı plakalı araç almak olacak.
    en azından yerli plakam olsun edasında 50 bin euroluk araca 100bin euro verilebiliyordu ama bugun 125bin euro olan cls'ye 180 bin euro yada
    benim gibi 160 bin liralık aslen 80bin liralık olan mercedese 280bin kimse vermez.5bin dolara uçakla istediğim aracı avrupadan gununde alır gönderirim.
    Televizyonda yandaş medayada yüzde 25 gibi yansıyan zamlar aslında yüzde 25den çok öte kur farklarınla.

    Hükümet aslında kendi pimini çekti çünkü yılda 16bin mtv ödenen bir sistemde ve 50bin euroluk bir araca 325bin tl istenen şu günde denizcilikte yabancı bayrakla kan kaybettiği vergiyi, otomobilde kaybedecek.

    sonra kim kanacak otomobildeki cari açık hikayesine kaynak eksilmeye başlandıkça halka hangi zamdan vuracaklar yada yeniden ekonomiye can verin otomobil alın gibi reklamlar dönmeye başlarmı?

    Bu benim forumda 1 seneden fazla üyeliğim içinde ve 670 mesajımdan sonra ilk başlığımdı, belki talihsiz, belki sıkıcı yada sizin banane diyeceğiniz türdendi.
    Bugunde benim içinden geçen bişileri buraya yazmak geldi.
    Artık kusura bakmayın
    Bu arada ikinci elde sıfır parasına artık lütfen araç almayın.






























    Bravo doğru tespitleriniz var sizi kutluyorum.




  • Güzel ifade etmişsiniz. Yazınızı dikkatle okudum. Keşke forumdaki okuma yazma düzeyi herkesin üzerinde olup, acelesi olduğu için 2 satır yazıyı okuyup anlamakta zorluk çeken dahiler için daha kısa özet yazsaydınız. Bu millet bu kadar vurdum duymaz olduğu sürece tepki vermekte zorlanacaktir. Sigaraya zam gelir içen düşünsün denir. Rakıya zam gelir, içen düşünsün denir. Benzine zam gelir, arabası olan düşünsün denir. Otobüse zam gelir, binen düşünsün denir... Bilmezler ki o zam dönüp dolaşıp kendilerini kat kat vuracak...
  • Valla helal olsun durumu bu kadar guzel anltmissin da eger amacin karsi tarafin fikrini degistirmekse bosuna parmaklarini yormussun
    Neyse daha fazla yazmiyim bu muhabbetten bugun bi uyari aldim zaten
  • Güzel anlatım, aydınlatıcı bilgilere teşekkürler
  • Valla arabam yok arabasi olan bolca vergi odesin madem parasi var odesin arkadass, agliycaksan boyle binmeyeceksin arabaya akbil alicaksin efendi gibi.. Artiz artiz gezerken iyidi dimi :) hadi bakalim dahada cok zam gelsin benzinde 20 tl olsun oh olsun :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzine zam geldiğinde ...süper zeki insanımız ...bana dokunmaz nasıl olsa hep 20 tl lik benzin alıyorum ...söyleyen insancıklar la dolu...güzel memleketim.....desenize arabayı değiştirmek yalan oldu...şimdi ki arabamın kıymeti gözümde bir kat daha arttı..
  • Yıllarca düşündüm.Bu memleketin sorunu ne,bu toplumun sorunu ne,neden böyle diye.Ortada pek çok sorun vardı fakat tek bir gerçek sorun olduğunu farkettim ki diğerleri yanında fasa fiso.Bu toplumun en tepeden en dibe kadar en büyük sorunu CAHİLLİK.Başka hiç bir şey değil.Bu toplumda yaşanan ve sıradan karşılanan yüzlerce olayın yanlızca bir tanesi herhangi bir medeni ve gelişmiş ülkede yaşansa o ülkenın altı üstüne geçer.En basitinden ABD'de 72 yılında yaşanmış Watergate Skandalı'nı düşünün.Yasadışı dinleme yapıldı diye ABD başkanı istifa etti.Burada her gün yapılıyor yahu kimsenin umursadığı yok.Karşı taraf dinlendi oh iyi olsun mantığı hakim.E zır cahil homo sapiens bugün onu dinleyen yarın seni de dinler.Böyle bir şeyi meşrulaştırdığın zaman ne olacak?Resmen kabileyiz.Devlet olarak ta değil sadece,halk olarak 80 milyonluk bir kabileden farkımız yok.
  • Atladığınız önemli nokta: Devlet zaten tüketmeyelim istiyor. Tek dertleri yılsonunda cari açığın maksimum ne kadar indirebliriz çabasındalar yinne ellerindeki en büyük iki kozdan birisini kullandılar. Bkz: en çok ithal edlilenler: petrol ve enerji + otomotiv
  • Ateş düştüğü yeri yakar sözü sanırım Türk atasözü,bu sözü icad eden bir milletiz fazla tepki beklemiyorum bu yüzden.
  • Çoğu insan gözümde çok kabiliyetsiz, zekası kısıtlı, kültürsüz , cahil geliyordu, küçük görüyordum, şimdi bu daha da artmaya başladı. Saygım kalmadı insanlara...

    Bir insanın zekası kıtsa nasıl saygı duyabilirim, empati yapabilirim ki?
  • Paylaşım için teşekkürler.


    Harbi doluymuşsun be arkadaşım. :)





    Bu arada yazıda en çok kullanılan ifadeler aynı kökenden geliyor: girmek

    Girdi, giriyor, giren-çıkan, girdi. . . :)
  • 2000 ve üstü araç piyasaları şu şekilde etkiler:
    -Devlet 2000 motorlu araçlara zam yapar.
    -Bazı firmalar bu zamma saygı duyduğunu açıklar.
    -2000 motorlu dizel(veya benzinli) araç almayı düşünen zengin(?) vatandaşımız analiz yapar.
    -"1600 motor hacminin altında 2000 motor gibi performans veren araçlar ve motorlar var." der kendi kendine.
    -Bu arada devlet bazı firmalar nezdinde iyiden iyiye saygı görmeye başlar.
    -Vatandaşımız aradaki ötv farkıyla "ooohoooo,kaç km yol yaparım." ben der basit bir hesapla.
    -2000 motor dizel yerine 1.4,1.6 turbo benzinli alır,performans aramıyorsa 1.6 dizele razı olur geçer kenara.
    -1.6 motor hacmi altı araç talebi artar,2000 motordan kayan taleplerle.
    -1.6 motor hacmi altı araçların fiyatı artar.
    -Bazı firmalar devlete daha da çok saygı duyar.
    -Dolaylı olarak 1.6 hacimli araba almak isteyenler de zamdan nasibini almış olur.
    -Bazı firmalar devlete tapmaya başlar.




  • Yazım uzun olduğundan ve tahammül etmenin sıfır seviyesine indiği şu günlerde, okuyan herkese teşekkür ederim.
  • pershing105 arkadaşım eline koluna sağlık. ekonomi dersi vermissin valla yazılarının devamını dileriz.birde gençlerimize nasıl para kazanılacağını anlatsanda işsiz gezen çocuklar bir yerlerde iş kursa geleceğini kursa..tecrubelerini bekleriz.
  • Orta direğe değilde mali durumu iyi veya zenginlere vurdu diyen arkadaşlara söylüyorum.Bu bir zincir gibidir besin zinciri gibi bir kademesinde açık verirse diğer kademeleri de etkiler.


    @pershing105 Hocam harika yazmışsın oturup bu yazıyı okuyupta hala aynı düşüncede olanın kişiliğinden şüphe ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 14 Ekim 2011; 1:02:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Paylaşım için teşekkürler.


    Harbi doluymuşsun be arkadaşım. :)





    Bu arada yazıda en çok kullanılan ifadeler aynı kökenden geliyor: girmek

    Girdi, giriyor, giren-çıkan, girdi. . . :)

    Adam ne yapsın hayat bır gıRdı-cıktı fenomenıyle baslıyor ha hukumetın vatandasa gırdısı -cıktısı oda ayrı mevzu. Kısaca gırdı-cıktı her sey o kadar bayagılastı vıcık vıcık oldu kı kelımelerle anlatamam.agustosta 44 bıne arac almadıgım ıcın cok pısmanım cok
  • ötv neden arttırıldı .

    1- ithalatı dolayısı ile cari açığı azaltmak.

    bir insanın araca ihtiyacı varsa alır .ihtiyacı olmadığı halde evinin önüne yıllık tonla vergi verceğini bile bile dediğiniz gibi çok sayılı insanlar alabilir.

    2.0 aracı ve üstünü çok az bir kesim talep ediyordu zaten.

    bu zamlarla 2.0 araç yerine 1.6 tercih edilecek. fabrika yada distribütör için 1.6 veya 2.0 araç arasında ki fark 1000 eurodur.

    2.0 araç alacak olsa %60 ötv alacaktı şimdi aynı insandan %37 ötv alacak.

    topladığı vergi azalacak kesinlikle. ötv indirimi olduğunda rekor vergi toplanmıştı.

    1.6 ya vergi artışı gelmediğinden ithalatide azalmayacaktır . ee cari açık nasıl azalıcak. saçma bir uygulama olduğu açık.

    bmw vs premium markalar işçi eleman müdür işten çıakracaklar ödedikleri vergi azalıcak ödedikleri ssk primi azalacak vs.servisinden tutunda bir çok sektörü etkileyecek.reklam bile vermeye gerek duymayacaklar




  • eskiden üzülür ve tepki de gösterirdim ama şimdi umurumda değil

    vatandaş o kadar memnun ki halinden Allah daha da iyi etsin

    ben işime bakar geçerim
  • fiyatları avrupa fiyatlarıyla eşitleyip kapılar açılacak. böylece birlik olcağız galiba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.