Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
29
Favori
83.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Biraz uzun oldu ama öncelikle data her yerde datadır. Siz görüntü ve ses iletmiyorsunuz ilettiğiniz şey 0 ve 1 ler. Bu datayı aktarmak için farklı protokoller var. Ama usb audio için hata denetimi içermeyen bir protokol kullanmanın hiçbir anlamı ve gereği yok. Usb dac lar asenkron çalışır. Sadece performansın yüksek olmasının gerektiği, en ufak gecikmenin performansı etkilediği ram gibi bileşenlerde hata denetimi olmayabilir. (sunucularda hataya tahammül olmadığı için ecc belleklerde hata denetimi var.) Onun dışında hata denetimi olan bir protokolde kablo bozuk olmadığı sürece veri aktarımını olumsuz etkilemek imkansız. En altta linkini verdiğim yazıda bunu daha detaylı görebilirsiniz.

    Diyelim ki usb dac kablosunda hata denetimi yok. Denetimden falan geçmeden anında çalıyor olsun. Kaliteli kablo veriyi daha düzgün iletiyor ve ses bundan etkileniyor olsun. Böyle bir şey olduğunda sesin sıcaklığında, kalitesinde falan değişiklik olmaz. Giden paketin bütünlüğü bozulur ve bozuk sesler duymaya başlarsınız. Usb dac kablosundan kaliteli ses beklemek yazıcıya bağladığım kaliteli kablodan daha keskin çıktı beklemekten farksız. İşe yararsa yarar, işe yaramazsa hiç işe yaramaz. Bunun ortası yok.

    Başka bir örnek vereceğim. Son derece pahalı bir ethernet kabloları var. Bunlar yerseniz network player tarzı ağa bağlı cihazlarda performansı artırıyormuş. Bu kablonun performansı artırdığına inanmak eve gelen internet hattının spotify veya tidal dan dinlediğiniz müziği etkilediğine inanmakla aynı şey. İyi ethernet kablosu bazı noktalarda fayda sağlar. Mesela kalitesiz bir cat 5 kablo mesafe arttığında gigabit hızı taşıyamayabilir. Ama 100mit görür. 100mbit de olsa aktardığınız sesin kalitesi bundan etkilenmez. Bluetooth ve wi-fi da özellikle mesafe arttığında hata oranı çok yüksek olsa da sesi etkilemez. Eğer kötü bir bağlantıda bitrate i çok yüksek bir dosya çalıyorsanız aktarım hızı yetmez ve müzik kesintiye uğrar kalitede değişim olmaz. Aynı şekilde pahalı HDMI kabloları daha iyi çözünürlük, daha iyi resim , daha iyi renkler veya başka herhangi bir şey sağlamaz. İnternette özellikle hdmi kablo ile ilgili işe yaramadıklarına dair çok fazla yazı var. Tüm bunlara rağmen üreticiler bu kabloları satmaya devam ediyor. Hal böyle olunca usb ve optik gibi diğer kabloları da ister istemez sorguluyorsunuz.

    Bu arada öyle çok fazla cihaz denemedim. Şu an hoparlörüm bile yok hatta. Audioengine kesmedi ve sattım. Şu an arayıştayım. Dynaudio lar hoşuma gidiyor olsa da çok pahalı ve ikinci elleri yok malesef. Ama az sayıda ürün denemiş olmama rağmen bu kablo işi tamamen mantıksız geliyor. Eğer digital kablo konusunda yanılıyor isem kendimi düzelmeye de hazırım. Lan bunun olmaması gerekiyordu tamamen mantıksız bir durum, fark olmaması lazım ama oluyor ve gerçekten fark var bunu duyabiliyorum derim. Ama şu ana bana bunu söyletecek yorumlar dışında bir şeyle karşılaşmadığım halde bulduğum ciddi makaleler ve digital veri aktarmanın mantığı tam tersini söylüyor.

    Dynaudio demişken bu cihazın xeo adındaki aktif modellerinde hoparlörlerin ses aktarımı kablosuz olarak gerçekleşiyor. Ortada kablo falan yok. Tüm incelemelerde son derece başarılı bulunup, oldukça yüksek notlar alıyor.

    Birkaç şeyde analog kablo hakkında söyleyeceğim. Analog kablo sesi etkiler bu mümkün. Ama hangi kablonun kullandığınız sistemde en iyi sonucu vereceğini bilmek imkansız. Pahalı olanlar genelde daha iyi olsa da Çok daha ucuz kaliteli bir kablo pahalıdan daha iyi ses verebildiği veya ona çok yaklaştığı durumlar olabilir. En pahalısını alıyorum en iyi sesi verecek diye birşey onda da yok. Kaldı ki kör test de en iyi audiophile lar bile yanılabiliyor bu konuda.

    Bazı kullanıcılar kablonun oldukça etkili olduğuna ikna olmuş durumdalar. Evet bazı durumlarda etkilediği doğru. Ama kablo üreticileri bunun tüm kablolarda geçerli olduğu mitini yayıp küçük bir pazar olsa da 20$ maliyeti olan kabloyu 1000$ a satarak yüksek karlar elde ediyor.
    https://www.cnet.com/news/when-are-expensive-cables-worth-it/
    https://www.alpha-audio.nl/2011/06/de-usb-kabelmythe/

    Sn. Hobar,

    yanlış hatırlamadı isem sizinle aynı konuyu daha önce de tartıştık ve aynı bilgileri vermeme rağmen hala aynı yorumlar ile geliyorsunuz. biraz araştırın lütfen.

    bakın ben bana göre, şöyle böyle, bence gibi bir yorum yapmıyorum. sorduğum soru gayet net, tekrar yazayım ardından sizin veremediğiniz cevabı net şekilde vereyim.

    size basit bir soru sorayım, usb veriyolu üzerinden hdd ye veri transferi ile, harici bir ses kartı/daca stream ederken aynı iletim protokolü mü kullanılır?

    hayır tabi ki değildir, printerdan çıktı alma, hdd ye kayıt yapma sırasında transfer modlarından bulk kullanılır ve CRC gibi hata kontrolü yapılır sonrasında da data bütünlüğü sağlanır.
    müzik çalarken ise Isochronous (asenkron değil bu mod, ikisini birbirine karıştırıyorsunuz) mod kullanılır, yani gerçek zamanlı data stream edilirken herhangi bir hata kontrolü yapılmaz, eksik daha varsa tamamlanmaz, onarılmaz yeniden gönderilmez.

    bu konu bu kadar net. önce konunun temelini bir kabul edelim, sonra gerisine devam edelim.

    kaynaklarda aşağıdaki gibi. istediğiniz yerden araştırabilirsiniz, google istemediğiniz kadar site bulabilirsiniz.

    http://www.radio-electronics.com/info/telecommunications_networks/usb-universal-serial-bus/protocol-data-transfer.php
    http://www.geoffknagge.com/uni/elec101/essay.shtml
    https://en.wikipedia.org/wiki/USB
    https://touch-base.com/documentation/USB%20Basics.htm
    http://wiki.osdev.org/Universal_Serial_Bus




  • Forumun en sonuçsuz kalan ana tartışma konularının başında gelir kablo konusu.
    Bu ara yeni edindiğim hoparlör kablolarının pişmesi sürecini bekliyorum ( bu da bir tartışma konusudur kablolar pişer mi yoksa bir efsane mi? ) sonrasında uzun süre kullanmak durumunda kaldığım ucuz hoparlör kablom AR referans ile farklarını deneyeceğim. Bakalım anlamlı bir fark duyacak mıyım? Ara ara elime uygun metrajlı kablo geçtikçe bu denemeleri yapıyorum. Sistem taşınma sebebiyle dağılma noktasına geldiği için uzun bir süredir atıl durumdaydı yeniden aktif hale getirdim. Bazen kablolara EQ cihazı muamelesi çekildiği düşüncesine kapılıyorum.




  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Olmaz olurmu yanlış tercihten dolayı olmayanada olmuyordur yani ama daha yeni sistem kablolarini tümden Upgrade ettim.Hop.ve Rca lar aynı marka ,sizin daha önce bu Hop.ları aldığım zaman dediğiniz gibi sistemi Upgrade ettikçe Hop.lari anlayaksiniz demiştiniz yavaş yavaş Oppoydu Stereo Amptı,Pikaptı falan derken kablo işine daha yeni el atabildim.RCA lar Mit Terminatör 2 yapildi.Kablo ise CVT Mit Terminatör 2 yapıldı

    http://www.mitcables.com/legacy-products/speaker-interfaces/cvt-terminator-2-speaker-cable.html

    Yeni kablolamanın Pozitif etkisinii duymamak için sağır olmak lazım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 3 Ekim 2017; 20:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben kendi tecrübemi yazayım;


    Yazlıkta kullanmak üzere ikinci bir stereo sistem toplamak istedim vintage olsun bu sefer dedik ve Sony Esprit (Her parça en üst modeller seçildi) elektroniklerden ve sesinden vazgeçemeyeceğim Dynaudio'nun Audience72 modeli hoparlörlerini aldım.

    Birinci sistemden çıkan boşta duran RCA kablolarım vardı Audioquest ve MIT marka bunlar toparlamış olduğum sisteme uymadı (hoparlör kablosu VDH MC Magnum bu arada) diğer yandan VDH markasının giriş modeli olan The Name RCA kablosunu birinci sistemimde denedim. Peşinden Audioquest kablolarının farklı modellerini (King Cobra ve Columbia) denedim sonra yine elimde MIT firmasının RCA kabloları vardı Terminator2 ve 5 modelleri bunlarda birinci sistemde uyumlu çalan kablolar oldu harika uyum sağladılar. Bu sistemdeki hoparlör kablosu da Audioquest bu arada.. Amfi Luxman 550AX, kaynak Teac 8030s deck ve Oppo 105 idi.


    Gel gelelim The Name model kablo bildiğin eq ayarı yapmışcasına sese baskın bir müdahalede bulundu.. Hani salonlarda meşhur ses ses deneme der ya adam mikrafona sonra gıcık bir yankı oluşur tabiri caizse öyle birşeydi sanki çıkan ses..

    Sonra vintage sistemde 779es cd player'da o VDH The Name RCA kablo öyle uyumlu çaldı ki ses rengi sahne derinlik detay güzeldi ama biraz daha bas sesleri belirgin çaldığını hissettim ve dengeye ihtiyaç vardı. (akustik ve yerleşimde dikkat edilesi şeyleri kendimce imkanlar ölçüsünde doğru yaptığımı düşünüyorum)
    Sonra analog tarafa Teac 8030s cihazımda kaydına güvendiğim sesini bildiğim bir kasetle test ettim onda da sorun yoktu.

    Vintage sistemde de MIT Terminator'ler, Audioquest King Cobra ve Columbia hiç mi hiç uymadı. Çok kuru bir ses oluştu derinlik detay gitti sahne aşırı dikkat ve odak istedi.. MIT ve AQ birbirinin karakterinde kablolar çıktılar birinci sistemde farklılıklarını kendi kulağımca anlayamadım ama diğer sisteme her iki kablo da uymadı aşağı yukarı aynı etkiyi göserdiler.


    Sonrasında The Name RCA tunere geçti ve daha iyi bir RCA kabloya ihtiyaç duydum VDH'dan doğru (uyumlu) sesi bulunca The First Ultimate Mk2 0.8 mt lik kablosunu CD player'a aktardım daha uzun süreli kulağı yormayan ve daha dengeli bir ses aldım. Alt frekanslardaki koyu belirginlik biraz daha geriye giderek diğer frekanslarla balansa (flat) oturdu diyebilirim.


    Burada belirteceğim konu yine pahalı kablo değil ucuz kablo da değil sistemle uyumlu çalan kablo olduğudur. Pahalı olur.. ucuz olur.. ama uyumlu olur konu kapanır kaşınmadığınız sürece


    Sürç-i lisan ettiysek affola..




  • Bu arada ek bir bilgi daha vereyim her ne kadar kablolar ve iletim şekli dijital diye geçse de spdif de standart farklı, usb farklı, hdmi da farklı, ethernette farklı. bunların hepsini bir kefeye koymak ve hepsinin yetkinlikleri aynı gibi bahsetmek bizleri yanlışa yönlendiriyor.

    örneğin ethernetin usb ye göre iki önemli avantajı var, galvanik izolasyon (hem alıcı hem verici tarafında trafo bulunur, kalitesi ve performansı tartışılır ama mevcuttur) ve hata kontrolü yapılır.
  • Ben artık kablolardaki ses farkını tartışmak istemiyorum. Çünkü test edip dinledikten sonra hiç fark bulamadım diyen birini görmedim (Eğer kulak sağlığı yerinde ise).
    Ama bu kablo işinin de sonu yok gerçekten, insan delirebilir bile. O yüzden sistemdeki her değişkenin aynı seviyede olması gerektiği unutulmamalı ve ona göre bir kablo alınıp mutlu mesut yaşanmalı diye düşünüyorum. Yani 50 binlik sisteme 100 TL'lik kablo gitmez değil mi? Ya da 2-3 binlik sisteme 10 bin TL'lik kabloya gerek yoktur fiyat performans açısından.

    İnsan nerde duracağını bilmeli, bu da sistemin her parçasının aynı seviyede olduğu yerdir. Sonra kaşınmalar oldukça parça parça değişebilir tabi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luceadest -- 4 Ekim 2017; 8:50:21 >
  • Buradaki konu aslında son dönemde işin analog tarafına değil de dijital tarafına evrildi ve yoğunlaştı. Analog tarafta kablonun sese olan etkisi daha doğrusu etki etmemesi ve kaydı bazı frekansları parlatmadan/geri plana itmeden, doğal tınısından uzaklaştırmadan olduğu gibi aktarması bütçe ve çevre açısından imkan yaratabilenlerce zaten ağırlıklı olarak kabul görmüş durumda. Dijital tarafta ise biraz arapsaçına döndü. Bence bunun nedeni de kaynaktan çıkan 1 in 1 olarak, 0 ın da 0 olarak aktarılması durumunda nasıl bir fark duyulabileceğinin bu açıdan bakılınca mantığa tam oturmuyor olması. Bu konuda teknik bilgim yetmiyor olabilir. Zaten o yüzden teknik bilgisi yüksek arkadaşlardan bu seviyeye göre daha anlaşılabilir anlatımlar rica ettim. Etki eder veya etmez konusunda hiç bir iddiada değilim ama her kafadan da farklı bir ses çıkıyor.
  • Ben de teknik bilmem. Ama bildiğim ve tecrübe ettiğim şu ki her kablo tipinde fark olur.



    Cumartesi bir markanın en üst seviyedeki optik kablosunı deneyecek ve belki alacağım. Sıfır kabloya göre varsa farkını yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 4 Ekim 2017; 21:55:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki alakalı olmayacak ama aynı değerlere sahip farklı ssd'lerin bile aynı sistem kurulmaları kaydıyla açılış kapanış hızları değişkenlik gösterecektir. İşin ses tarafını @kdundar zaten açıklamaktan saçları döküldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 4 Ekim 2017; 20:28:28 >
  • Olay sese etki ise dijital-analog farketmiyor. Geçen hafta Pazar günü Mahir beylerde USB kabloları da denedik. Fark oldukça barizdi.
    Hep diyorum, anlamak için denemek ve dinlemek lazım. Öyle kulaktan dolma, ondan bundan duyulma bilgi ile olmuyor maalesef. Teknik bilgiler de bazen etkiyi çok iyi anlatamayabiliyor.
  • Bu hobiye ilk girdiğim zaman bende kabloların bu denli etki etmesini anlamıyor ve inanmıyordum. Hatta elimde aksini savunan bir sürü teknik makale bile vardı. Ne zaman dinledim, believer oldum :))
  • Kablo üretiminde yaklaşık 7 yıldır bulunmam ve bir elektrik mühendisi olarak benimde konu hakkında bir mesajım bulunsun istedim. Kabloların analog iletimde kesinlikle sese etkisi vardır. Ama bu etki ne şekillerde çıkar ve bu etkiye birkaç yüz kata kadar fiyat farkı ödenir mi ? çok tartışılır. ( Parası olan öder kimsede karışamaz )

    Evet kablonun asıl amacından başlarsak yükselteç ile hoparlör arasında elektriksel iletim sağlayarak hoparlörün bobin ve mıknatıs vasıtası ile elektrik enerjisini mekanik enerjiye çevirmesini sağlayan iletim aracı diyebiliriz. Hoparlör ise sabit mıknatısı ve içerisindeki bobin ile oluşturduğu mekanik hareketi membrana aktararak oluşan titreşimleri sese dönüşümünü sağlar. Buraya kadar her şey basit ve güzel. Peki kablonun sese etkisi nerede başlar ? Kablonun sese etkisi üzerinde iç direncinden kaynaklı gerilim düşümü oluşması ile başlar. 1.5mm2 kesite sahip 10 metre kablo ile 4mm2 kesite sahip 10 metre kablo üzerinde oluşan gerilim düşümleri farklıdır. Olay zaten burada başlıyor. mV lardan dan birkaç volta kadar değişecek bu gerilim düşümleri hoparlörün bobininde oluşacak manyetik akının değişimine sebep verecektir.( Uygulanan gerilime , güce ortam sıcaklığına bağlı olarak değişiklik gösterir.) Buda oluşacak mekanik hareketin nominalinde olması gerekenden daha yavaş olmasına sebep verecektir. Sese etkiyen durum ise bağlı olduğu hoparlörün bu manyetik alan değişimine nasıl tepki verdiğidir. A kablosunu aldım B sisteminde çok etki etti C sisteminde hiçbir etki göremedim konuları buradan çıkar.

    Buraya kadarki kısaca bahsettiklerim kablonun malzeme cinsinden kaynaklı iç direncinin oluşturduğu değişimlerdi.Malzeme cinsi olarak ta kablonun altın , %100 bakır , % 99,9 bakır , oksijeni alınmış bakır gibi hammadelerden oluşması birkaç metreden oluşan bu iletimde sese etki eden bir duruma yol açmaz. Sadece korozif etkilere dayanımı yüksek asal metallerden oluşan kablolar veya bakırda oksijen alma işleminin yapılması zamanla oluşacak korozyona dayanımını etkiler. Zamana bağlı bu değişkenlik içinde korozyondan dolayı iletim gücü zayıflayan metalin yine sese etkisi olacaktır. Tabi bu dediklerim uzun zamandan sonra oluşacak bir durumdur. O yüzden yeni üretilmiş altından bir kablo ile bakırdan üretilmiş kablo arasında seste duyulabilecek hiç bir etki görülmeyecektir. Altın kaplama kabloya birkaç yüz kat fiyat farkı vermek bütçenizin gerçekten iyi olduğuna dalalettir.

    İç direnç dışında kablonun üretim esnasında sargı yapısı da sese etki eder. Baktığınızda tüm kablolar hem dışarıdan elektro manyetik gürültü almaya müsaittir. Hemde kendisi elektro manyetik gürültü yayar. Bunu önlemek için iki türlü yöntem izlenir. 1. si asıl iletimi sağlayan core kabloların etrafını belendaj sargı yaparak kabloyu ekranlamak. 2. si kabloya hiçbir ekranlama yapmadan beslediği noktaya en yakın bölgede ferrit nüve yardımı ile üzerindeki elektromanyetik gürültüyü beslediği noktaya iletmemesini sağlamaktır. Tabi bu iki durumunda olduğu kablo üretimleri de vardır. Tamamen üreticinin fantazisine ve pazarın ihtiyacına bağlı bir durum.

    Kendi içinde elektromanyetik gürültülerin üst üste binmesine etken durum ise kablonun sargı yapısıdır. Kablo esnek yapıya sahip olabilmesi için tek çekirdek tel yerine birçok çekirdek telden üretilir. Bu teller ilk önce bunch büküm dediğimiz birbiri üzerine büküm yapılır ve çoklu çekirdekler oluşturulur. Kesit büyüdükçe tekli bükümden strand büküme geçilir. Tabi bu dediğim eskidendi. Artık 120 mm2 kesite kadar büküm yapabilen buncher makinaları mevcut. Bükümde sese etki eden durum ise kablonun bükümdeki hadve aralığıdır. Hadve aralığı dar kablolarda manyetik akı yoğunluğu bükümün bobinsel yapısından kaynaklı daha yoğundur bu yüzden hem fazla gürültü yayar hemde gürültülere açıktır. Bu yüzden son zamanlarda ses iletim kablolarında flat yapı dediğimiz çekirdeklerin paralel biçimde izole edildiği kablolara doğru bir kayma var teoride çekirdeklerin birbirine etkisi daha az çıkıyor bu durumda. Üretim yöntemi daha zor olduğundan bu tür kablolar daha pahalı mal olmakta. Aşağıda görselini koydum.



    Kısacası kabloda kesit ( iç direnç) alt frekanslara ve orta frekanslara , büküm yapısı üst frekans seslere etkisi vardır. Ama bu farklılıklara bunca para verilir mi ?????? Bolcana soru işareti

    Bu olay bir hastalık ve ilerleyen zamanlarda ne aşamaya geliyor. Aşağıdaki kısa videodan görülebilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=XJJy6VJvSCk




  • SCCR kullanıcısına yanıt
    SCCR

    3dfx ha? Voodo’dan selamlar. Foto da ayrı ❤❤
    O foto için 2.0 araba kadar para harcamak gerekse de benim de olsa 40-50binlik bir amfim, o fotoyu benden de alırdınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 5 Ekim 2017; 13:04:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mair

    SCCR ❤ 3dfx ha? Voodo’dan selamlar. Foto da ayrı ❤❤
    O foto için 2.0 araba kadar para harcamak gerekse de benim de olsa 40-50binlik bir amfim, o fotoyu benden de alırdınız :)

    3d Grafik kartlarında devrim yapan 3Dfx firmasını saygı ile selamlıyoruz. Dediğim gibi hastalık :) İnsanı ayrı elektrik hattı çektirecek kadar yada yaşam alanında adım atacak yer olmamasına rağmen ses sitemlerini koymasına sebep veren bu hastalığı da saygı ile selamlıyoruz. Parasını harcacayacak yer arayanlara diyecek sözümüz yok. Taktir herkesin kendine ait.




  • Sistemin çözünürlüğü orantısında kabloya yatırım her zaman elzem bir konudur. Tabi eldeki mevcut sistem daha iyi arzulandığı ve neticesinde upgrade edildiğinde yine eldeki kablolar bir denenmeli gelen ne oldu giden ne oldu? Sonra toparlanan sistemin çözünürlüğü orantısında geride kaldıysa bir önceki kablo ve kablolar ile devam edilip farkı önce anlamak için sisteme belli bir zaman tatınmalı ve sonrasında olumlu ve olumsuz bir takım eksikler hissedilmişse;

    eğer ki işi gerçekten de farklı bir kablo ile çözeceğinize eminseniz yatırım yapmak mantıklıdır. Doğru kabloyu bulmaktır geriye kalan sistemin dizginleyicisi dengeleyicisi rolünü kabloya bırakırız genellikle.. (Geri kalan amfi-hoparlör-kaynak bermuda şeytan üçgeninden emin isek)

    Sesde ne fazla ise veya eksik onu biraz daha dengeye oturtmak için farklı tip (saf bakır, gümüş,hybrid,gümüş alaşımlı vb..)kablolar çözüme istenilene götürebilir. Sadece kablo maliyeti kaynak-amfi maliyetinin yarısına geldiyse ve hala istenilen olmuyorsa gereksiz bir yatırım da oluşmuş diyebiliriz kablolama adına. Sorun amfi-kaynak uyumundan olsa gerek diye düşünmeye başlayabiliriz helede kaynak analog bir cihaz ise pikap gibi tüm ayarları doğrumu diye..




  • Yine ben. Biraz yoğun olduğumdan bir süredir bu konuya yazmayı unutmuşum. Daha hoparlör de alamadım zaten Benim itiraz etmemin en büyük sebebi kişisel yorumlardan başka kanıt olarak görebileceğim bir şey olmaması. Aşağıdakine benzer bir resim koymaktan ileri gidemiyorlar. Kimsenin aklına arkadaş aynı ekipman farklı kablo işte farkı da bu deyip kayıt almak gelmiyor mu? Neden somut bir şekilde ispat edilemiyor? İyi bir mikrofonla yüksek çözünürlüklü kayıtta fark bariz belli olur diye düşünüyorum. Varsa yoksa yorum. Kabloyu değiştirdim şöyle oldu. Harddiski değiştirince ses değişti diyen bile gördüm.

    https://www.youtube.com/watch?v=pQ7ID-OmgsY

    Videoda kullanılan network playerda ağ üzerindeki jitterden bahsediliyor. Ama ne bir ses örneği var ne başka birşey. Kaldı ki ağ üzerinde jitter olması imkansız. Çünkü hata denetimi var. Eğer bu hatalar çoksa ağın hızı düşer ama şarkının bitrate ini karşılıyorsa her seferinde sorunsuz çalar. İzlediğimiz videolarda da sürekli karelenmeler falan olurdu ama 4k videoyu bile ağ yeterince hızlıysa olduğu gibi aktarıyor. Durum bu olunca insan usb kablo gibi tüm kablolardan şüpheleniyor. Çünkü usb kablonun sesi etkildeğini söyleyen adamalar ethernet kablosu, elektrik prizi, kablosu, flash bellek ne varsa etkilediğini söylüyor. Bunu diyen adamın kullandığı sistemdeki kabloları orta ucuz versiyonları ile gizlice değiştir anlarsa ne olayım.

    Burada da başka bir para tuzağı var. Gelen yorumlar ve videonun beğenilme oranı etkileyici. Galiba bir tek Türkler kalmış buna inanan.https://www.youtube.com/watch?v=hE5orO8RwyE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Ekim 2017; 2:26:51 >




  • "Harddiski değiştirince ses değişti diyen bile gördüm."

    HDD iddiası yine iyiymiş. Ben "Transport PC'mde 2 tane RAM kullanıyordum, bunları teke indirince ses öyle bir gelişti ki tüm albüm koleksiyonumu baştan dinledim" diyen adam gördüm :)

    İddia "ben öyle duydum"dan öteye gidemediği için üzerine diyecek pek bir şey de yok aslında. Kendi küçük dünyalarında mutlu-mesut yaşasınlar.
  • Konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm ve bulabildiğim tek test'in link'ini paylaşayım.

    http://archimago.blogspot.com.tr/2013/04/measurements-usb-cables-for-dacs.html

    İngilizcesi daha iyi olanlar çevirirse sevinirim.
  • Burada da başka bir para tuzağı var. Gelen yorumlar ve videonun beğenilme oranı etkileyici. Galiba bir tek Türkler kalmış buna inanan.https://www.youtube.com/watch?v=hE5orO8RwyE

    Ama ne kutu yapmışlar kutusu bile o kadar eder

    Özet olarak no diffrence diyor , fark yok ,
    Ama bu mekanik testler hiç bir zaman insan kulagının yerini tutmaz en iyi benim kulağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 30 Ekim 2017; 20:2:36 >
  • kablo ses etki eder ama binlerce dolarlık kablo kadar da saçma bir kavram ben hayatımda duymadım.verdiğin paraya değecek mi önemli olan bence bu.hi-fi endüstrisi de bu zaafı acaip kullanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.