Şimdi Ara

windows 7 kurdum 5+1 ses sistemim 2+1 çalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sorun nerde ses kartım creative sound blaster 5+1 uyumlu tabıkı ne yaptıysam 5+1 çalıstıramadım.yardımalrınızı beklıyorum board markam ms-7260



  • http://forum.donanimhaber.com/m_42796144/tm.htm

    Ayrıca ses sisteminizi yeni mi aldınız yoksa işletim sisteminizi mi değiştirdiniz de bu sorun çıktı?
  • yaklasık 5 yıla yakındır kullanıyorum windoes 7 kurdugumdan ıtıbaren bole oldu
  • ben sole solıyım sıze ses doldurma dedıgımde hoparlorler calısıyor fakat 2 tanesınden kotu ses gelıyor cızırtılı normalde bole bısey yoktu. sına dedgımde hepsını goruyor sınıyor.
  • malesef windows 7 de böyle xp nin sesi 7 ye oranla daha stabil tek kablo takılı ilen xp de 4 yönlü ses alınabiliyor ama 7 de sadece sağlı sollu 2 kablo takarsan cızırtı yapabiliyor arkalarda ve tam 4 yönlü verdiği söylenemez gerçi bende 4+1 var onlada alakalı olabilir çünkü 4+1 ayarı yok malesef 5+1 de aslında sorun olmaması lazım ama ona yapacak pek birşey yok birde ara ses kablolarının eskimiş olma ihtimali var ondanda sesde cızırtı olabilir
  • Merhaba,

    Programınız Realtek değil mi? Çünkü ona göre anlatacağım.

    Ancak öncelikli olarak 5 + 1 ses sisteminizin bass panelinin arkasındaki tüm jak girişlerinin doğru olarak takıldığından emin olun, kullanım kitapçığı varsa kontrol edin. Daha sonra;

    Realtek HD'yi açın, Hoparlör kısmına girin, resimdeki seçenek ve özelliklerin aynısını ayarlayın. 7+1 gösteriyor, onu falan hepsi resimdeki gibi olsun.
     windows 7 kurdum 5+1 ses sistemim 2+1 çalıyor?

    Bir şarkı açın, ses 5+1'den gelmezse, kasanızın arkasında da baz paneliden gelen jak çıkışları takılıdır. Onları yine ekliyeceğim resimde sağ üst kısmında ''Analog'' > Arka Panel kısmında gözüküyor, Hoparlör sekmesinin. Üç tane çıkış mevcuttur, zaten bu 3 çıkıştan baz yönetiminin jakını üst kısma diğerlerini sol ve sağ paneldeki kısımlara takacaksın. Taktıktan sonra bir müzik açın ve deneyin, gene gelmiyorsa bu jakları yerleri ile değiştirin, yanlış yapılandırmış olabilirsiniz. Bu şekilde deneyin. Windows 7 ve Vista için bu yöntem geçerlidir. Xp için değil bunu da belirteyim.
     windows 7 kurdum 5+1 ses sistemim 2+1 çalıyor?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • malesef realtek yok ama gosterdıgın realtek programını kurup denıycem
  • 7+1 secerse ses kaybı olabilir müziklerde belki olmaz ama 4 yönlü ses gelen yerlerde mesela oyunlarda ses kaybına neden olmasın ??
  • Normal kosullarda kayip olmaz ancak bazi oyunlarin stereo yapilandirmasi nedeni ile konusma vb seslerde sorun yasanirsa 7+1 yerine stereo secilmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saatin ordan ses le ilgli kısım filan vardır driver yukluyse oraları filan kurcala istersen.
  • gereklı herseyı yaptım olmuyor sadece realtekten arkapanel gorunen yerlerde secenekelrını on hoparlor yaptıgımda arka hoparlor kısmını ses verıyor cok guzel sorunun cozumu bumu bence degıl ama?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makedonn

    Normal kosullarda kayip olmaz ancak bazi oyunlarin stereo yapilandirmasi nedeni ile konusma vb seslerde sorun yasanirsa 7+1 yerine stereo secilmelidir.


    Makedonn arkadaşımızın dedikleri doğru 7+1 5+1 sesi bozuk verir tam dağıtamıyo sesi stero kullanırssın yada daha net ses alayım diyorsan ses kartlarına bakabilirsin.

    Diğer konuda ise yukarıdaki makedon arkadaşımızın gösterdiği resimde çoğu ankart bas çıkışını bile taksan çalışmıyo yeşil çıkışla gri çıkış çaşımıyor çoğu kartta çalışsa bile net ses vermiyor o yüzden bas ve hoparlör çıkışlarını ve yeşil ucu bu üçlüyü yeşil olana takacaksınız bu üç çıkışıda yeşile bağlamak için elektronikçilerde ufak siyah çoğaltıcı var ona bağlayıp anakarta takarsanız daha net ses verir çözümü budur niye üçü aynı anda tepki görüyor anakarttan diğer çıkışlara dağılana kadar veri kaybı oluyor boş yorumlara bakma sen buraya bilende yazıyo bilmeyende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 14 Eylül 2011; 10:45:27 >




  • ya 6 yıldır kullandıgım 5+1 im xp kullanırken calısıyor sızın dedgınız gıbı bozukta vermıyordu hıc dun arka hoparlor secenegını on yapınca gayet guzel caldı ama cozum bu degıl bılıyorum. sesi dagıt dedgımde ses bıle duzgun cıkmıyor kalıte bıraz duscek desenızde ses bıle duzgun cıkmıyor cızırtıdan.
  • windows 7 de böyle bir sıkıntı var donanım la alakalı değil emin ol benim arkadaşımdada çok cızırtı yapıyor arkalar ama çözüm pek yok gibi bendede olmuştu ben baya kurcaladım ama nafile su an bile sıkıntılı bendeki driverda 4 kanallı çıkışı sectim normalde sistemim 4+1 orda sadece 4 var test yaptığım zaman sol ön çalarken sol arka da çalıyor sağ ön sorunsuz tek çalıyo sol arka ile sağ arka beraber çalıyor sağ arkaya gelince sıra hiç ses gelmiyor malesef :D ama cızırtı yok en azından idare ediyorum xp de hiç bir sorunum yoktu hatta tek kablo bağlıyordum normal 2 li hoparlör olarak göstermeme rağmen oyunlarda vs 4 yönlü ses alabiliyordum ama 7 ye geçince işler değişti :D ya sesi sağ sol olarak 2 ye bölecen ön arka bir çalışıcak yada cızırtılı 4 yönlü alacaksın hangi driverı yüklersen yükle bu sorunu çözebileceğinden emin değilim ben baya uğraştım ama win 7 deki ses sıkıntısını gideremedim en sonunda bu hali ile bıraktım




  • herkese çok teşekkür ederim bir şeyler yazdığı için.
    sonunda hallettim herkesin dediğinden bir karışık yaptım ortaya 5+1 olarak dinliyorum.
    ama galiba xp ye dönecem:)
    herkese iyi akşamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.