Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (800. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: 007cengizbond
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.087
Cevap
710
Favori
806.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 798799800801802
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Anladım sizi. Kahveyi nasıl demediğinizi yazarsanız ona göre size seve seve yardımcı olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt
    4 senedir Kg79 öğütücü ile 3/4 ayarda çekip, kettle da kaynayan suyu 1 dk dinlendirip, önceden ısıttığım 180 ml lik kupalarda 150 ml olarak, frenchpress te 4, 4.5 dk demleyip içiyorum. Yaklaşık 7,8 gr çekiyorum..

    Cafe renarda nın tadı ile Starbucks aynı desem yeri var. Tchibo, kahve dünyası diğer 1 2 marka ise sanki az demlenmiş sulu gibiydi. Starbucks ın çekirdeklerine bakınca insan imreniyor, kusursuz gibi görünüşte, tadınıda beğeniyorum ama çok pahalı.. Ama Cafe renardayı bulmasaydım Starbucks la devam ederdim, para ikinci planda kalır tadını seversem. Aynı tada fazla para vermekte enayilik. Sizden tavsiye alırsam onlarıda denerim.

    Yeni Philips Ep4346 aldım, birazda çocuklar için, ben genelde sütsüz veya az sütlü tercih ederim. daha 1 kere içtim bakalım sonuç nasıl olacak. Bu tür makineler içinde tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim. Daha önce değinilmiş şeylerse linkte yazabilirsiniz, özelden de, başkalarına tekrar olmasın.

    Tşkler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla genelde french press demliyorsunuz şu aralar da yeni aldığınız makineyle demleme yapacaksınız.
    Anlattığınız kadarıyla da nitelikli çekirdeklerle hala tanismadiniz.
    Ve sturbucks kavrumunu hem tip hem tat olarak beğendiğinize göre fazla kavrulmuş ve yanık tat veren çekirdeklerle damaginiz çok aşina.
    Şimdi size Probodor Collectiva dan guatemala el bouqeron gibi efsane bir çekirdek önersem size hem gereksiz pahalı gelecek hemde Kavrum yanık olmayacağı için belki damaginiza da hitap etmeyecek. Çünkü probador omni kavurur. Onun için size en uygun çekirdek benim de ara sıra severek kullandığım sanal baharat tan sumatra çekirdeğini alıp denemeniz. Açık Kavrum isteyip damaginizi kahve notalarina aşina hale getirin. Hatta bi ara v60 alırsanız o zaman çok muazzam tatları barındıran kahveleri demleyebilirsiniz ama bunun için de gooseneck kettle, sıcaklık ölçen derece, gerekli mineralleri barındıran bir su ve bilindik bir V60 filtresi de almanız gerekiyor. Nitelikli kahve dünyası biraz masraflı biraz da nazlidir ama buna değer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forrestt. kullanıcısına yanıt

    ok. tşk ederim. sumatra yı deneyeceğim.

    az önce makinada "cafe au lait-sütlü kahve denedim"

    çekirdek 4/5-su 4/5 120 ml -süt 1/5 50 ml denedim. frenchpress le aldığım tadı tamamen aldım..

    evet biraz yoğun kahve tadını seviyorum..

    birlik kahvede bulunan yoğunluğu 4/5 asitliği 3/5 ve 3/5, 3/5 daha hafif kahveleride deneyeceğim..

  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Böyle bir bütçe ayırdıysanız bence macera aramayın. Comandante c40 alın kafanız rahat olsun. Ben günlerce araştırıp toz üretimi, çekirdeğin homojen parçalanmaması sebebiyle işin içinden çıkamayıp comandante c40 almaya karar vermiştim. İyi ki de öyle yapmışım.


    İşin zorluğuna gelecek olursak 25 clickte 20 gram kahve çekmek 25-30sn sürüyor. Düşük clickte sanıyorum 1dk. yı geçmez. Yani ortada katlanılması gereken ağır bir yük yok.

  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

    güle güle kullanın, işler çıkınca ep4346 inceleme videosunu bu hafta çekemedim haftaya kaldı. cafe au lait basınçsız yaptığı bir kahve sanırım. coffee butonu da öyle. filtre kahveye çok yakın tat verebiliyor. makinenin sıcak su regülatörü gerçekten iyi. bir de bardak ısıtıcısı olsa tam olurdu ancak tabi bardak ısıtıcısını kullanmak için de açıp 15-20dk beklemek gerekecek. kafe gibi bütün gün makine açık durmuyor sonuçta. hızlıca açıp kahve yapmaya odaklı bir sürü insan için gereksiz bir özellik. açılışındaki sıcak suyla bardağı çalkalamak en iyisi. sık kullanılan makinede nasıl olsa kir-koku olmuyor.


    denemek için aldığım Tchibo organik kahveyi hiç beğenmedim. organik olsun diye tadı tuzu olmayan düz acı bir şey paketlemişler. zaten bayat kahve alıyoruz bari güzel cins olsa...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 15 Kasım 2020; 23:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt

    tşk ler.. evet dediğiniz gibi cafe-lait az köpüklü süt ekliyor..capichino ya göre yarı yarıya daha az eklediği süt.. çok beğendim, bu zamana kadar frencpress içtiğimden olsa gerek. diğerlerinide denerim gün geçtikçe..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    Tam bir f/p cihazıdır. Türk kahvesi bile öğüttüğü söyleniyor. Küçük, kompakt, az yer kaplıyor. Parasının hakkını veriyor. Satıldığı sayfada kahvesakalın incelemesi var. Kahveler.nette de başlığı var.



    Alıntıları Göster

    Evet en ince derecede öğütüp turk kahvesi yaptık, şimdiye kadar kuru kahveci Mehmet efendi 100grlik toz haline gelmiş kahveyi alıp içmeye alışık birisi olarak, bu zamana kadar posa içmişiz gibi geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt
    Türler arası geçişi unutun hocam. Hele ki espressoda bulduğunuz ayarı kaçırmak istemezsiniz. Siz önce hangi sıklıkta ne içeceğinize karar verin. Espresso ağırlıklıysa cunill ya da lelit Fred o bütçeye en uygun ve başarılı öğütücülerdir. Ama arada drip de yaparım diyosanız ayar sorunu olabilir. O zaman manuel öğütücüler daha az toz yaptığından (c40 ya da Timemore) onlar devreye giriyor. Tabi bunlar bütçeyle düşünülmesi gereken hassas dengeler. Kurlar da fırlamışken saatlerce günlerce düşünülür hatta.

    Bende Mahlkonig Vario home var. Her çekirdekte tekrar ayar yapmam gerekir. Hatta aynı çekirdek bayatladıkça öğütüm aralığını daraltmanız gerekiyor. Espresso öyle incelik istiyor.
    Bu arada Cunill biraz hayvani boyuttadır mutfakta yer ister onu da göz önünde bulundurun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Uzunca cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi nitelikli kahve ile uğraşıyorum. Ama basit bir kahveciden de içince keyif almıyorum. Cunill tranquilo ve lelit bende istedim fakat "stepless" olacağından dediginiz gibi demleme çeşitleri arasında geçiş zor olucak.evde ben hadi neyse kullanirimda, eşim kesinlikle beceremez eminim :). Bu listelediğim modeller adımlı idi. Ayari kolay olan ama tabi ki verimi düşük.

    Eureka mignon perfectto planımda vardı fiyatı Çok hızlı arttı malum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Aynı süreçleri yaşadığım için sizi iyi anlıyorum.

    Espressoda değirmen çok önemli. Dediğiniz gibi stepless olanlar bunun için ideal. Ben de türler arası geçişi gözeterek şimdiki değirmenimi almıştım. Sanırım piyasadaki kademesizlere en yakın kademeli değirmendi ama bir kademesizdeki ince ayara ulaşmak mümkün değil. Neyse ki Alman onu da düşünmüş, dişlileri çok çok ince ayar yapabilecek şekilde gizli bir vida ayarı koymuş. Bu sayede cihazı baştan kalibre bile edebiliyorsunuz.

    Manuel makinelerde maalesef eşler pek başarılı değiller. Ben de benimkine birkaç kez uygulamalı gösterdim fakat denemeleri çok efektif olmadı. Baktı ben de yapmaktan çok zevk alıyorum, o iş şimdi tamamen bende, Türk kahvesi de onda.

    Son olarak şunu söyleyim, kaliteli bir öğütücü alana kadar "acabalarla" alacağınız giriş seviyesi her elektrikli öğütücü çöptür. Ya kaliteli bir el değirmeniyle (commandante, timemore ya da molent) idare edin ya da haftalık öğütülmüş alın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığınız guzel 2-3 saat fazla isi kaybı yapmayan termos bardak var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemixings -- 18 Kasım 2020; 14:26:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8200tl - çok iyi bir tam otomatik makine indirime girdi. arayanlar vardır diye buraya da bırakıyorum.https://forum.donanimhaber.com/8200tl-delonghi-ecam-556-55-w-primadonna-beyaz-tam-otomatik-kahve-makinesi--146557052#146557052

    indirim bugüne özel yazıyor ama tahminim devam edebilir, amazon almanya gönderecek yani garantisi amazon'un kendisi olur sanırım. firma garantisi olmaz. onu bilerek alın.

    yeni aldığım-satmayı düşündüğüm EP4346'yı 4000'e bırakıyorum satılırsa kendime bundan alacağım.

    geçen gün cihazları biraz inceledim, delonghi'lerin demleme ünitelerinin alt tabanları çelik, yukarıdan baskı yapan parça plastik. Philips'te ise yukarıdan baskı yapan kısım çelik, alt hazne plastik. benim makine ideal bir giriş seviyesi tam otomatik makine iken bu Delonghi'de internet bağlantısı vs var. Kahve performansları arasında fazla fark olmaz. Süt sürahisi biraz farklı, daha az köpük seçme gibi ilave özellikler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemixings kullanıcısına yanıt
    Ikeada f/p ürünü vardi. Hangi marka alırsanız alın. İçim yerine dikkat edin. İçecek kalacak şekilde dizaynı kötü olanlar var.

    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/sofralar/cay-ve-kahve-aksesuarlari/demlikler-ve-termoslar/60415346/undersoka-termos.aspx

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silent_engineer

    Ikeada f/p ürünü vardi. Hangi marka alırsanız alın. İçim yerine dikkat edin. İçecek kalacak şekilde dizaynı kötü olanlar var.

    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/sofralar/cay-ve-kahve-aksesuarlari/demlikler-ve-termoslar/60415346/undersoka-termos.aspx

    kaç saat sıcak tutuyor.

  • K_TT kullanıcısına yanıt
    En az 3 4 saat ama ben çok sıcak koymuyorum muga içerken ağzım yanıyor :) .

    Şöyle pratik yol anlatayım. Kahve veya çay koymadan sıcak suyla calkayip, koyarsaniz. Nerdeyse hepsi uzun süre dayanıyor.

    3 4 marka mug im var tecrübe edebildim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bu ürünü kullanıyor musunuz. Fiyat guzel alabilirim bundan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar az önce Philips EP4346 tam otomatik makine ile starbucks sıcaklığında latte vs (sütlü içecek) yapmayı keşfettim. Bu yöntemin videosunu çekip Youtube'a koyduktan sonra bu gruptaki tüm makinelerin ülkedeki stokları tükenebilir. O kadar ciddiyim :)

    10 dakikadır kahvenin soğumasını bekliyorum. videoda derece ile ölçümler de olacak tahminim şu an 80 derecenin üzerinde. ancak rahatlıkla 100 dereceye kadar çıkarabilirsiniz. buhar ile aynı sıcaklıkta süt alabiliyorum artık.

    Tamamen Lattego sisteminin tasarımı sayesinde yapılabiliyor, dolayısıyla başka hiçbir makinede bu sıcaklığa ulaşma şansınız yok. video yapınca buraya link eklerim, ancak kanala abone olursanız sevinirim. Kanal: bit.ly/coffeetimemain

    ev dışı kullanım için değiştirmem gerektiğini düşünerek ilana koymuştum ama bu şartlarda makineyi satmaktan vazgeçtim, ofiste de kullanılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalbaharat dışında uygun fiyatlı kahve satan yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pamirrr kullanıcısına yanıt

    5-6 aydır kullanıyorum sorun yok, ufak bir ürün

    Ama devamlı farklı ebatlarda çekirdek çekeceksen uğraştırır tabi içinde kahve çekirdeği yok ise istediğin ayara hemen getirirsin.

    Ben espresso ayarında bıraktım ,arada bir french press için çekim yapıyorum çekimi ayarlar iken neredeyse 20-25 gram kahve gidiyor

  • 
Sayfa: önceki 798799800801802
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.