Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (745. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.090
Cevap
710
Favori
806.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Selamlar, sorunuz aslında yanlış; "İnsanlar neden pahalı ürün alırlar?" bu olmalıydı sorunuz bence. Zira Starbucks'a da aynı paraları verip daha kötü kahve alan insanlar var. Neden daha fazla para verip kötü kahve alıyorlar? Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama ben reklamcıyım. Yıllardır dünyanın ve Türkiye'nin en büyük markalarına fikirler buluyorum. Bir ürünün pahalı olma sebebi marka marjı ve paketleme (Tiffany kuramı) ile alakalıdır. Elbette istisnai markalar vardır ama bir elin parmaklarını geçmezler.

    Kısacası demek istediğim şu; bir ürün pahalı diye iyi değildir, iyi pazarlandığı için pahalıdır. İyi bir ürün kötü pazarlama ile hiç satmayabilir. Chevrolet Nova gibi. Kötü bir ürün iyi pazarlama ile çok satabilir, hem de uçuk fiyatlara. (Bunun için marka ismi vermek istemiyorum.)

    Demek istediğim özünde şu; bu kahveler 3 katı pahalı olacak kadar iyi mi? Bence değil. Sizin mantığınızla Starbucks da iyi kahveci. Çünkü pahalı ve yok satıyor. Sanalbaharat'tan %50-60 daha pahalı olsa anlarım ama 3 katı olacak kadar bence iyi değil. Sizce iyidir, başkaları için iyidir. Elbette o da sizin fikriniz.

    Bir zamanlar bir müşterimiz vardı. Global bir markaya ürün üretiyordu. Global marka ürünü 10 liradan satıyordu. Müşterimiz aynı malzemelerle aynı bantta ürettiği ürünü yerel bir marka olarak piyasada da satıyordu. Satış fiyatı 5 liraydı. Arada 2 katı fiyat farkı vardı ama ürün aynıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingiglione -- 19 Kasım 2019; 21:52:7 >
  • Sanalbaharat'ın kötü olduğunu düşünen tüm sosyal ve psikolojik etkiden sıyrılarak tadım yapmalı bence. Aynı kahveyi 5 farklı yerden alın ve gözleriniz kapalı kör tadım yapın. Acaba hangisi Sanalbaharat, bulabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingiglione -- 19 Kasım 2019; 21:44:3 >
  • Filtre kavrumları kötü. Kahvenin hakkını veren kavrum yapamıyorlar bence. Espresso da gidiyor kahveleri. Ayrıca tutarsız kavuruyorlar aynı kahve bir kaç siparişte farklı kavurmaya geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Tutarsız kavurmuyorlar demedim ki ben. Diğer kahveler 3 katı parayı hakediyor mu sizce diye sordum. Bence fazla pahalılar. 1.5 katı fiyat farkı olsa anlarım da 3 kat fark nedir yahu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingiglione -- 20 Kasım 2019; 1:7:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Size bir şey demedim hocam yanlış anladınız. Ben de sadece espresso için tercih ediyorum orasını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabal baharat colombia supreme çekirdekleri



    yorum sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt
    sanki biraz koyu mu kavrulmuş hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    kontrastı biraz fazla olduğundan hafif koyu çıkmış ama espresso için koyu kavrum daha iyi bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt
    anladım afiyet olsun hocam valla çok uygun fiyatlı orada. ben kahve fabrikasından 92 tlye 550 gram kahve aldım toplamda, orada 1.5 kilo kahve alınır neredeyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben fiyat farkını reklam vs ye bağlamadım..Kavrum kalitesine bağladım..Ucuz satan yerin kavrumu standart veya istenen gibi değildir genelde..yoksa çekirdek aynı çekirdek, kavurunca hepsininki benzer olur..problem kavrumları tutarsız olması..bir kavrumda aynı çekirdekler farklı kavrulmussa bu tadı da bozar...
    Ben bildiğim gördüğüm bizzat tecrübe ettiğim yeri yazıyorum Yoksa çok kavurucu var ist,izmir,ankara da hatta liste bile yayınladım ama..kullanmadığım kavurucuyu tavsiye de edemem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cingiglione

    Sanalbaharat'ın kötü olduğunu düşünen tüm sosyal ve psikolojik etkiden sıyrılarak tadım yapmalı bence. Aynı kahveyi 5 farklı yerden alın ve gözleriniz kapalı kör tadım yapın. Acaba hangisi Sanalbaharat, bulabilir misiniz?
    Hocam Sanal Baharatı eleştirmiyoruz..kaldı ki sanal bahartın sahibinin kendi yorumu var, Kavrumlarının tam/istenen derecede olmadığını kabul ediyorlar..Sanırım kahveler ...linkinde yazıyor kendisi..Ayrıca yeni kavurma makinaları alacaklarını da söylemişler..
    Yani ben kafamdan yazmıyorum genel kanı bu..Yani diğerlerinin 250 gram fiyatına 1 Kilo kahve satıyorlar? 1 kilo olması da dezavantaj...
    Tercih meselesi
    NOT: Hocam kusura bakmayın ama Tutarsız kelimesi Kahvede çok şey ifade ediyor, Kavrumun Tutarsız olması, Öğütmenin Tutarsız olması, ingilizce kullanımı çok gecer yorumlarda inconsistent sanırım...

    Ben Homojen yeni EŞİT kelimesi kullanıyorum..Üst mesajlarda da yazdım Kahvede herşey consisten/tutarlı/eşit olmalı

    1-Kavrum
    2-Öğütüm (Her kahve parşasının diğerine eşit olması, boyutun aynı olması-ortalama olarak)
    Ne alaka demeyin tutarsız büyüklükte öğütülen kahve perfonmans vermeidği gibi tadı bozar..French press ölçüsünde öğütülen arasına biraz da Cold drip tarzı kalın, biraz espresso tarzı ince kahve ekleyip demleyin bakın sonuca??
    2-Kahve-Su oranı eşit/Tutarlı olmalı
    3-Su sıcaklığı Tutarlı/eşit olmalı
    4-..
    5- Espresoosda çok daha fazla etken var, değişken var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Kasım 2019; 10:26:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wjéasz

    250gr hergün 2 kere tüketimde kaç gün gider hocam ?

    Alıntıları Göster
    Kahveye göre değişir, ben 9 gram ile denemeye başladım 10-12-14 e kadar çıktı.. 18-24 gram tavsiyeleri de var :)
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam kavrumları tam olmuyor. Öğütme,su, kavrum da kahve tadını etkiliyor, onu da biliyorum. Ama ilk mesajımda da yazmıştım. Süt ve şeker koyan, çekirdek kahve almayan birinin nereden kahve aldığının önemi yok demiştim. Sonuçta Sanalbaharat kahveyi yanık şekilde yollamıyor. Bu dediğim şekilde içen biri Sanalbaharat’tan alabilir diyorum. Zaten başka eklemeler yaptığı için kahvenin tadı değişiyor. 2 kahve arasındaki farkı anlayamaz.

    Kaldı ki forumda kaç kişi gerçekten degüstatör kadar iyi tat alıp tatları ayırt edebiliyor? Gözü kapalı içse Sanalbaharat ile diğer kahveleri ayıramayacak bir sürü insan var aramızda.

    Yoksa sizi tanımıyorum; tat nüanslarını çok iyi algılıyor, kahveden çok iyi anlıyor olabilirsiniz. Benim lafım size değil, forum geneline.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingiglione -- 20 Kasım 2019; 13:29:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eediz

    sabal baharat colombia supreme çekirdekleri



    yorum sizin
    Bu Starbucks çekirdeklerine benzemiş baya koyu kavrulmuş ve yağlanmış genelde koyu kavurmaların sebebi çekirdekteki kusurları örtmektir.Asla Tercih edeceğim bir kavurma profili değil.
  • Emin Ol bulurum :) Aynı İthalatçının getirdiği kahveyi farklı kavurucuların eşit profilde kavurmalarındaki farkı bile hissedebiliyorum.
  • Merhaba ,
    Dün sanalbahrat colombia supreme çekirdekleri çok kavrulmuş bulmuştunuz , bugünde tchibodan çok uyguna aldığım kahveler geldi. Bu sanalbaharat çekirdeklerinin yanında resmen küle dönmüş ozaman. Türk kahvesi çok lezzetli oldu,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 21 Kasım 2019; 0:13:14 >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Filtre,French press için Delonghi K70 tarzı şeyler olabilir..Tchiboda elektrikli değirmen varsa belki..baratza encore diye bir değirmen vardı 2nci el olabilir

    Sözendense Hario Skertonun Pro modeli (Milin sabitli olan modeli) olabilir...

    Aksi halde değirmenler 1000 Tl bile değil daha fazla

    şeytan diyor al 2 Taş, arasında öğüt..İşin şakası bu bir yöntem, teknolojiye alşıtık eski değirmenler belki böyleydi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eediz

    Merhaba ,
    Dün sanalbahrat colombia supreme çekirdekleri çok kavrulmuş bulmuştunuz , bugünde tchibodan çok uyguna aldığım kahveler geldi. Bu sanalbaharat çekirdeklerinin yanında resmen küle dönmüş ozaman. Türk kahvesi çok lezzetli oldu,
    Kahveyi resmen ateşte yakıp bunu içenler var..Bunların olması doğru olduğu anlamına gelmiyor..
    Yanmış kahvede yanmadan dolayı (İs,kömür,katran..artık nekadar madde varsa siz düşünün) Kahveye siyahi/koyu kahve rengi verir..o kahve zaten öldüğünden bayatlama derdi de olmaz
    İçince tadının garip gelmemesi normal çünkü İtalyanlar, Amerikanlar belki başka milletler bu tarz kahveyi günde çok kez içiyor..Bunun olması da sağlıklı anlamına gelmiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IVANGUARDI

    Emin Ol bulurum :) Aynı İthalatçının getirdiği kahveyi farklı kavurucuların eşit profilde kavurmalarındaki farkı bile hissedebiliyorum.
    Eşit profilde kavruluyorsa nasıl fark oluyor hocam?

    "Aynı ithalatçının getirdiği kahveyi farklı kavurucular, eşit profilde kavuramadıkları zaman bile farkı hissedebiliyorum." demek istediniz sanırım.

    Bilerek içmek farklı, gözü kapalı şekilde sosyal ve psikolojik etkiden sıyrılarak içmek farklı olur hocam. Gözü kapalı da belki bulursunuz ama denemeden bulurum, demeyin lütfen.

    Ülker gofretle BİM gofreti yiyip BİM'e dandik demek kolay markaları görüyorsanız. Psikoloji ve sosyoloji ile ilginiz varsa ne demek istediğimi anlarsınız.

    Zamanında kafein üzerine bir deney yapmışlardı. Her gün kahve içen 2 kişiye kahve veriliyordu. Kahvelerden biri kafeinsizdi. Ama deneklerden hangisi kafeinsiz kahve içtiğini bilmiyordu. Ama ikisi de kahve içtikten sonra sistemlerine kafein girmiş gibi tepki gösteriyordu. (Göz bebeklerinde büyüme, kalp ritminde artış vs.)

    Psikolojik faktörler tat almanızı etkiler, çevresel faktörler tat almanızı etkiler (yediğiniz yağlı bir yemek, baharatlar, soğan, sarımsak vs.).

    Tüm bunlardan kendinizi yalıtarak denediyseniz ona lafım yok. Belki degüstatör de olabilirsiniz.

    Ama çevresel ve psikolojik faktörler nedeniyle 2 farklı gün aynı şekilde kavrulmuş, yapılmış kısacası birebir aynı olan kahveyi bile 2 farklı kahve sanabilirsiniz.

    Kaldı ki "marjinal fayda" denilen bir durum var. Her gün kahve içen bizim gibi insanlar marjinal fayda yüzünden tat konusunda körelmeye başlıyoruz.

    Belki de ben her gün kahve içtiğimden artık tatları ayırt edemez de olmuş olabilirim.
  • Hocam kaç yıllık içicisiniz neden sordum çünkü örneğin sigarayı ilk kez içen bir kişi parlmentle sarma tütünün bile farkını anlayamaz ama tiryakiler içtiği sigaranın markasını modelini her bişeyini gözü kapalı söyler kahve için de bu geçerli olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.