Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (561. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.169
Cevap
710
Favori
808.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 559560561562563
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TzisTa kullanıcısına yanıt
    hocam önerdiğiniz üzere sütle içtim bugün ama süt filtreyi kapattı 15 dk da zor süzüldü soğuk hiç sevmem yarısını zor içtim midem bulandı

    ama yarın benim çekirdekten çekip öyle yapacam bakalım nasıl olacak

    bu arada filtre kahve zamanla içerekmi seviliyor yoksa hiç daha önce içmeyen biri güzel yapılmış bir filtre kahveyi severmi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilecerme


    quote:

    Orijinalden alıntı: albati


    quote:

    Orijinalden alıntı: kilecerme

    Arkadaşlar sözen kahve değirmenini en uygun nereden alabilirim? İstanbulda değilim malesef. İnternetten alsam güzel olur. Bir de bunların boyutları falan var mı? Yani tek seferde öğüteceğim kahve miktarı maksimum 25-30 gram olur (2 kişilik)

    Ben burdan almıştım,sorunsuz geldi. Ben de tombul da var, ikisinin çekirdek haznesi aynı. Yaklaşık 25-30 gr arası alıyor.

    Burdan dediğiniz neresi hocam. Link koymayı mı unuttunuz acaba.

    Arkadaş unuttuğum linki koymuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    Sutle derken kahbeyi suyla demleyip sonradan sicak sut koynaktan bahsetti arkadas hocam. Siz sutle mi demlediniz ben oyle anladim yorumda :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle dememiştim. Süt daha yoğun ve yağlı olduğundan i şekilde süzmez. Sütü ısıtıp köpürterek üzerine v60 ile kahve ekleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilecerme kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak uygunluğu almadan önce araştırmanızı öneririm. 1 gün önce diğerlerinden yüksek fiyatta olan bir işletme, 1 gün sonra promosyon yapıp çok ucuza stoklarını tüketmeye çalışabiliyor. İstanbul'daki yerlerine telefon edip, şehrinizde dağıtıcıları olup olmadığını sorup, yerlerinden de alabilirsiniz.
    2 çeşiti var. Klasik ve süper. Klasik olan türk kahvesi için, süper olansa french pressden espressoya kadar öğütebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrhesap

    Fiyat olarak uygunluğu almadan önce araştırmanızı öneririm. 1 gün önce diğerlerinden yüksek fiyatta olan bir işletme, 1 gün sonra promosyon yapıp çok ucuza stoklarını tüketmeye çalışabiliyor. İstanbul'daki yerlerine telefon edip, şehrinizde dağıtıcıları olup olmadığını sorup, yerlerinden de alabilirsiniz.
    2 çeşiti var. Klasik ve süper. Klasik olan türk kahvesi için, süper olansa french pressden espressoya kadar öğütebiliyor.

    İnternette baktığımda klasik ve süper olarak bir çeşitlendirme göremedim hocam. Düz ve tombul olarak modelleri var. Sizin bahsettiğiniz farklı marka mı acaba?
  • 250 gram kahveyi günde 20 gram (300-310 ml içilecek kıvamda kahve cikiyor) tüketerek (V60 02 ile demlerseniz), çekirdek şeklinde valfli saklama poşetlerinde saklarsanız 10-12 günde bitecektir. Bence gayet iyi bir süre ve bunun için yeşil çekirdek getiren herkesin çuval sonu kalmış mallarını almak zorunda kalmazsınız. Ve ayrıca kavurma işini az çok öğrendiğim kadarıyla ev tipi kavurma ile iyi bir profil tutturma olasılığı %0,0001 gibi görünüyor. Bu yüzden fikir olarak her işin bir profesyoneli olduğunu düşündüğüm gibi kavurma işine insanları yönlendirmeden önce bu bilgileri paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum. evet bende kavurmayı denedim ve seyrettiğim eğitim okuduğum döküman ile bile kavurma işini yapamadığımı ziyaret ettiğim kavurma evlerinde öğrendim. Bu güzel bir tecrübe oldu en azından nerede iyi çekirdek kavruluyor hangi ürünleri getiriyorlar ve kaliteleri nasıl bunların hepsini gözlemledim ve öğrendim. 250 gram kavrulmuş kahve yerine 1 kilogramlık aldığınız yeşil çekirdek inanın kaliteli değil. Sırasıyla bir kaç kahve kavurma atölyesine giderseniz elinizdeki yeşil çekirdekle sizlere farklarını gösterecektir.

    Bence hobi olarak elbet kavurma işini yapabilirsiniz ama benim demek istediğim lütfen bu işi, bilgisini, tüm tecrübesini ve hayatını vermiş insanların yaptıkları işleri "sanki napıyorlar bir ocak bir kahve hazinesiyle çevire çevire ocak üstünde bende kavururum " şeklinde yorumlamayın. Bu işi yapanlar tamamen bilgi ve tecrübenin yanı sıra programlarla (cropster = kahve kavurma makinesinden gelen bilgilerle kahvenin ne derecede kavrulmasını gösteren bir program) destekli şekilde kavurduklarını unutmayalım.

    Not: Aynı sorunları başka meslek olmama rağmen bende yaşıyorum. Yaptığımız işi "Ya iki klavyede tıklıyorsun arkana yaslanıp yatıyorsun senin işin rahat " diyenler için söylüyorum kimseyi hedef gösterme amacım yok kimseyede cevap vermiyorum.




  • bck6579 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.Sanalbaharattan aldığım yirgacheffe gr2 ve coffeesaphiensden yirgacheffe gr2'den çok daha kötüydü.Sanalbaharatın kahvesinden Türk kahvesi gibi tek düze lezzet alırken, coffeesaphiens çok farklı tatlar içeriyordu.Nitelikli kahveyi yine nitelikli kavurmak gerekiyor.
  • Bana kahve önerisinde bulunacak olan var mı? Farklı bir yerler denemek istiyorum.Kafeingo hiç denemedim probador collectiva ya da overdose coffee bunlar arasında git gel yapıyorum.v60 aeropress ile aromaları hissedeceğim güzel kahveler olabilir.
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Probador colectivanın amerika kahvelerini ve coffeesaphiens mutation blendi öneririm.
  • bck6579 kullanıcısına yanıt
    belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumdan sonra itfaiyenin adresini de verseydiniz keşke. Ama klavyenizin tuşlarına sağlık, son zamanlarda bu grupta bir kaç kişiyi ayrı tutarak atılmış en iyi yorum olabilir.


    quote:

    Bana kahve önerisinde bulunacak olan var mı? Farklı bir yerler denemek istiyorum.Kafeingo hiç denemedim probador collectiva ya da overdose coffee bunlar arasında git gel yapıyorum.v60 aeropress ile aromaları hissedeceğim güzel kahveler olabilir.


    Hocam probador veya overdose'ya mail atıp bir kaç soru sorarsanız kesinlikle cevaplayacaklardır, iki satıcı da gayet ilgili ve bilgili insanlar.
  • bck6579 kullanıcısına yanıt
    yorumunuzun büyük kısmına katılıyorum. ama eklemek istediğim bazı noktalar var. sanırım aynı işi yapıyoruz. maalesef iki klavye tıklayıp, hiçbir artı değer üretmeden şirket içi dengeleri kollayarak yancılıkla herkesten daha iyi gelirlere ve pozisyonlara sahip olan bazı yazılımcılar olduğu gibi, kavurmacılık işini de her yerde bulunabilen ortalama çekirdekleri, hiçbir tecrübe ve birikime dayanmadan veya yanlış bilgilere sahip olarak veya bunlara sahip olup, özensiz, emek vermeden kavuran, reklam ve sosyal medya çalışması ile iyi işler yapan bir çok kavurucu var. maalesef bunların sayısı işine hak ettiği değeri verenlerden çok daha fazla. ve maalesef kalan az sayıdaki iyi kavurucu da toptan işlerden daha iyi kazanç elde ettiği için perakende işini daha az önemsiyor ve bu da sürekli kaliteli kavurmaya ulaşmayı zorlaştırıyor.

    ve yine maalesef ortalama standart çekirdeklerin dışında çekirdek getirip onları kavuran kavurucu sayısı da bir elin parmakları kadar. costa rica tarrazu, colombia supremo(medellin), guatemala antigua, etiyopya yirgacheffe, etiyopya sidamo gr 2-4, kenya nyeri aa, endonezya sumatra mandheling. Bu çekirdekleri satmayanı dövüyorlar. 3. dalga olma iddiasındaki bir çok yer, stoğu sadece bu çekirdekler artı şekil olsun diye az miktar getirilmiş 1-2 çekirdekten oluşuyor. bunların bile tümünü stoğunda bulundurmayan yerler var. zorlukları biliyorum ama o kadar yatırım yapıp bu işe giren ve sonrasında nitelikli kahve sattığı iddiasında bulunan kişiler dünyanın her yerinde bulunabilen sıradan çekirdekleri sıradan bir şekilde kavuruyorsa burada bir sıkıntı vardır. tavada, fırında vs kavurup bundan memnun kalan bir çok kişi varsa bunun çok önemli bir nedeni de profilli kavurmalarında bundan daha başarısız sonuçları sürekli sunan kavuruculardır.

    maalesef üçüncü dalga diye piyasaya pompalanan daha şekilli latte varyasyonları olduğundan, perakende tüketimde de bu tarz işletmelerin en büyük müşteri kitlesini yine ev tipi makinelerde latte yapan insanlar oluşturduğundan ve inanılmaz kötü kavrulmadıkça süt tüm hataları örttüğünden ve hatta normalde espressosu içilemeyecek derecede ekşi sonuçlar üreten çekirdeği lattede kullandığınızda bazen inanılmaz güzel sonuçlar ortaya çıktığından, bu tarz kavurucular iş yapmaya devam edecek, 150 tane kavurucuyu deneyip hep mutsuz olan insanlar da sonunda bıkıp evde kendi istediği gibi kavurma denemeleri yapmayı sürdürecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 10 Mart 2017; 0:59:59 >




  • seffa S kullanıcısına yanıt
    TzisTa kullanıcısına yanıt
    evet hocam doğru anlamışsınız 200gr su 100gr süt ekleyip öyle demledim

    neyse bir musibet bin nasihatten hayırlıdır derler

    bu süt köpürtme işini yapabileceğim bir alet yok bende ne önerirsiniz bunun için hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seffa

    Sutle derken kahbeyi suyla demleyip sonradan sicak sut koynaktan bahsetti arkadas hocam. Siz sutle mi demlediniz ben oyle anladim yorumda :)

    bu arada kahveye hakaret etmişiniz ayıptır hocam
  • Türkiye de hemen hemen bütün işler bu şekilde ilerliyor maalesef. Fakat ben 3 yere gidiyordum ve sağolsunlar 3 üde bana çekirdeğimi getirdiğim taktirde deneme kavurmalarını yaptırıyorlardı. Coffee department bu işlerde çok yardımcı. 12 kg lik bir kavurma alıp başka yerde imalata başlayacağını duydum ne kadar doğru bilemiyorum ama yoğun galiba. Birde Balat bana biraz ters kalıyor o yüzden uğrayamıyorum. Öte yandan Probador Collectiva eskiden giderdim ama şimdi biraz mesafe oldu gidemedim sürekli meşgul oldukları için uzak kaldık. Son olarak BoxxCoffee. Maslak Atatürk oto sanayi de bir yer açmışlar ve bu işi layığıyla yapmaya çalışıyorlar. En basitinden cafe shop olmadıkları ve sadece nitelikli kahve kavurdukları için çekirdeğinizle gidince kavurma günü olmasa bile makinelerini kullandırıp cropster ile profil oturtmaya çalışıyorlar, denemeler yapıyorlar. Benim aradığım samimiyet gerçekten bu. çünkü her kahvenin tek bir ayarı yok birden fazla profili var ve her sene tarım ürünü olduğu için mahsülün tadı değişiyor. Bir ürün çıksa gerçekten bu dediklerimizi boş yere konuşuyor oluruz.

    Yine deneme kavurmalarından bir tanesini denerken bildiğiniz domates kokusu ve floral bir tat gelebiliyor çünkü bu iş biraz tuning isteyen bir iş. Mert bey ve Altuğ bey bu konularda gerçekten yardımcılar sağolsunlar.
    İstanbulda olanlar bence bir kere kapılarını çalmalılar. Sanırım beni görmekten bıktılar o yüzden bir müddet gitmeyeceğim :))




  • Sanalbaharat indian arabica aa, Tavsiye üzerine bugün denemek ile işe koyuldum, espresso için yüksek gövde ve güzel bir krema verdi. Özellikle fiyatına bakarak konuşursak malum 35tlye 250gr kahve satıldığını düşünürsek(petra,kronotrop) 37tl ye 1kg ye geliyor fiyatı. Tatmin edici diyebilirim.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 10 Mart 2017; 15:53:50 >




  • ereli63 E kullanıcısına yanıt
    Estagfurullah hocam :) sicak sutu frenchpresse koyup filtresini yukari asagi yaptiginizda sut kopuruyor hocam bilginize :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba tesadüfen gördüm bu sayfayı 1 saattir okuyorum. Aeropress kullanıyorum ama espresso makinesi de almayı düşünüyorum. 500-600 liraya memnun kalınacak bir ürün bulabilir miyim sizce? Yoksa Chemex almayı planlıyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
  • PimpJuice kullanıcısına yanıt
    İtfaiye adresine koptum Hocam diğer forumdan tanıdığım kadarıyla ve you tube kanalından overdose coffee bana daha yakın geliyor.Çok ilgili ve bilgili bir insan sizden eksik olmasın.Burundi ve Kenya kahvelerine güzel diyorlar.Kafeingo iyi güzelde onlarda da Afrika kahvesi yok.Bir de onlarda tam olarak tanımlayamayacağım eksik bir sey var gibi.Benim damak tadıma uygun olan Afrika kahvelerı.O çiçeksi turunçgil tatları hoşuma gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah akış çok güzel.Kaç gram kahve kullandınız çift sepette?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 559560561562563
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.