Şimdi Ara

Aile ağacınız size ne anlatıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aile ağacı

    http://www.bbc.co.uk/news/uk-13050232

    Asrın düğününü izledik, Pippa’ya hayran olduk, kimimiz Damadı, kimimiz Gelini beğendi. Törenin alayişi ve ağırbaşlılığı göz kamaştırıcı idi. Ne demişler “onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine”

    Ben başka bir yönden bakmak istiyorum. Gelinin aile ağacı yayınlandı ve gelinin ailesinin her dört kolu da bize kendi geleceğimiz için bir hikaye anlatıyor. Gelin bu seslendirilmeyen hikayeyi beraber okuyalım.

    Gelinin anne tarafı Harrison’lar ve Goldsmith’ler.

    Harrisonlara baktığımızda 3 göbek madenci, bir nesil marangoz ve bir tezgahtar. Aile, emeği ile geçinen, belli bir çevrim içersine sıkışmış, atılım yapamamış bir görüntü sergiliyor.

    Goldsmith’lere gelince Marangoz, 2 göbek işçi, sonra bir teknisyen ve onun oğlu bir mühendis görüyoruz. Son göbek işçiden itibaren aile bir atılım içersinde ve kısır döngüyü kırmış ve sınıf atlamış görünüyor.

    Gelinin baba tarafı ise Midlleton ve Glassborow’lar.

    Middleton’lar 3 göbek avukat ve bir eğitmen pilot. Baştan itibaren orta üst tabaka diyebileceğimiz bir aile. Ve statülerini sürdürmeyi ve korumayı becermişler. Ailede bir çöküş yaşanmamış.

    Glassborow’lar ise 2 göbek ulak, bir katip, bir banka müdürü ve bir ev hanımı. Açıkca ailede bir gelişme, bir tekamül gözlemek mümkün.

    Gelinin hem annesi hem babası birer işyeri sahibi.

    Şimdi gelelim Glassborow ve Goldsmith’lerde gördüğümüz gelişmeyi neden Harrison’larda göremiyoruz sorusuna. Çevre koşulları etkili olsa dahi ailede bir paradigma sıçraması olmamış gibi duruyor. Paradigma değişmesinden kastım hayata dair bir tutum değişikliği ve eğitime verilmeyen önem. Halbuki bu paradigma sıçramasını Goldsmith’lerde çok açık bir şekilde görüyoruz. Glassborow’lar ise baştan itibaren ayni ortam içersindeler, yani ticaretin içersinde dolayısı ile onlar için bir tutum değişikliğinden söz etmek mümkün değil. İçersinde yaşadıkları ortamın sunduğu fırsatları değerlendirerek ailenin yaşam seviyesini yükeltmişler.

    Bütün bunların bizimle ne ilgisi var? Önerim yaşlılar henüz hayatta iken onlarla sohbet ederek hem gönüllerini alın, hem ailenizin tarihini öğrenin ve kaydedin. Bugün nerede durduğunuzun sırrı aile tarihinizde. Eğer olduğunuz yerden memnun değilseniz aile tarihinizde bir değişiklik yapabilmek için bir tutum değişikliği, bir paradigma sıçraması yapmanız gerektiğini dilimin döndüğü kadarı ile anlatmaya çalıştım. İşte elinizde bir anahtar ve bir yol haritası var. Kullanmak veya kullanmamak size kalmış.

    Ve eğer mutlu olmak istiyorsanız önce mutlu olmanın ne olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. Küçük bir sır;

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18515470.asp

    Yazılarını takip etmenizi öneririm.



  • Çok güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Keyifle okudum. Bu aile ağacı mevzusuna bende bir dönem kafayı takmıştım. Ancak Türkiye'de fazla ileri gitmenize kurumlar izin vermiyorlar. Bir sürü prosedür. Büyüklere sormak elbette çok iyi bir fikir ama 3 kuşaktan öteye gitmen pek mümkün değil. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı?
  • Farklı bi başlıktaki mesajınızda bahsetmişsiniz bu konudan, çok hoşuma gitti yazı. Gerçekten çok güzel tebrik ederim.

    Tek bir bireyin sıçrayışı, gelecek nesillerin hayatında çok büyük önem taşıyor.
  • mesajım bulunsun
  • Türk aşireti olduğumuz için nerden geldiğimizi, dedelerimin mesleklerini, nerelerde ikamet ettiklerini biliyorum.
  • Vaktim olduğu zaman Nüfus Müdürlüğüne gitmiş ve kütüğümüze bakmak istemiştim. Sadece 15 saniye bakabildim. Yasakmış bakmak. Neden yasak olduğu hakkında fikri olan??
  • Konuyu okudum genetik uzmanı oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sydney78

    Vaktim olduğu zaman Nüfus Müdürlüğüne gitmiş ve kütüğümüze bakmak istemiştim. Sadece 15 saniye bakabildim. Yasakmış bakmak. Neden yasak olduğu hakkında fikri olan??

    Eskiden anadoluda çok çeşitli etnik unsurlar vardı insanların dedelerinde yada nenelerinde ecnebi ismi görmelerini istemiyorlar (Sadece benim tahminim).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John WICK

    quote:

    Orijinalden alıntı: sydney78

    Vaktim olduğu zaman Nüfus Müdürlüğüne gitmiş ve kütüğümüze bakmak istemiştim. Sadece 15 saniye bakabildim. Yasakmış bakmak. Neden yasak olduğu hakkında fikri olan??

    Eskiden anadoluda çok çeşitli etnik unsurlar vardı insanların dedelerinde yada nenelerinde ecnebi ismi görmelerini istemiyorlar (Sadece benim tahminim).

    Çıkarıp şak şak diye foto çeksek olay çıkar mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama yukarılara çıkaralım "konu dışı"nın havası değişsin.

    Sizin aileniz kaç kuşak eğitimli? Kısır döngüyü bozan siz misiniz?

  • Bulgar, Yunan, Çinli, Arap kırmasıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.