Şimdi Ara

VPN Kullanmak Yasal mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 22 Kasımda olacak internet sansürüne karşı ben de VPN kullanıyorum.Ama bu VPN yi kullanmak,-sansür başladıktan sonra-benim başıma bir iş getirir mi ? Yani bunu kullanmak yasal mıdır ?



  • TK Başkanı bu konuda "sistemi atlatmaya yarayan her türlü yol illegaldir" gibi bir açıklama yapmıştı. Yani VPN olayı yasal değil duruma göre.

    Ancak bunu takip ederler mi edebilirler mi yaptırımı ne olur hiçbir fikrim yok...
  • VPN cogu kurumun kullandigi bir yontem. O zaman hepsi suc islemis sayilacak. Bu kadar sacma birsey olamaz ama tabi Turkiyedeydik di mi pardon..
  • Ya sonuçta BTK tüm internet kullananların ip'sinin Türkiye ye ait olup olmadığını mı sorgulayacak ?
  • Vpn ne icin kullandiginiza bagli yasal olmayan site icinse tabiki suc.
  • VPN yasak değil zaten dünyada VPN yüzünden ceza kesen bir devlet de duymadım. Çin'de veya S. Arabistan'da dahi VPN kullandı diye ceza alan yok. Google'a baktım bir tek Oman'da bu olayın bahsi geçmiş orada da anlaşıldığı kadarıyla yasa tasarısı kabul edilmemiş. Ama bazı VPN servislerinin IPlerini falan bloke ediyorlar orası ayrı. Bizim yetkililer böyle bir açıklama yapmışlar ama son açıklamalara göre filtre zorunlu demediklerine göre onun bir anlamı kalmıyor.

    Bu arada "sansür başladığında" ne demek oluyor yahu? Şimdi sansür yok mu? Veya bu filtre sistemine geçildiğinde Çin'e mi dönüşeceğini sanıyorsunuz internet sansürünün? Filtreleme sistemine (haklı olarak) gösterilen en büyük itiraz filtreleme işinin devlet tarafından yapılmasına karşı. Ben de bu sisteme hiç taraftar değilim ama adamlar şu anki sansürlerin (ki hayli sansürlü site var) üzerine yeni tabakalar gelmeyecek eğer istemezseniz (çocuk paketi vs.) diyor. İtiraz edelim de neyin ne olduğunu da bilelim onu diyorum.

    Farkında olmayabilirsiniz ama adamlar devamlı açıklama yapıyor, bir çok şeyde geri adım attılar. Durduk yere de geri adım atmadılar halkın tepkisi yol açtı buna.

    Ayrıca 22 Ağustos'ta bir şey olacağı yok 22 Kasım'a ertelendi filtre sistemi başlangıcı (daha da ertelenebilir, umarım tamamen iptal olur.) Bir çok İngilizce sitede bazı Türkler 22 Ağustos'a az kaldı her şey yasaklanacak diye hayıflanıyor, ne tarihten haberleri var ne de BTK'nin falan son yaptığı açıklamalardan.

    Yeni filtreler seçmeyeceğimiz için bizi şimdikinden daha fazla etkileyecek olmasa da hem devletin filtre işine girmesine hem de "filtresiz" veya "standart bağlantı" diye sunulan şeyin aslında şu an kullandığımız binlerce sitenin yasaklı olduğu sistemin aynısı olması en çok tepki çeken şeyler, özetle.




  • merhaba hide my ip gibi programlar kullanmak yasakmi yasaksa ne gibi yaptırımları olur cevap verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanabilirsin Bir şey olmaz
  • Demokrasimiz daha da ileri giderse VPN kullananların Bylockçu muamelesi görme ihtimali var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.