Şimdi Ara

Güç kaynağının çalışıp çalışmadığını nasıl test edebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemimde dün arıza oluştu ve arızanın büyük ihtimal güç kaynağından oluştuğunu (sisteme elektrik gitmiyor) düşünüyorum. Bunu aldığım firmaya danıştığımda ise bana güç kaynağını bir iletken kablo ile test etmemi, eğer fan dönerse güç kaynağında sorun olmadığını söyledi ve altta paylaştığım fotoyu attı. Ama ne yalan söyleyeyim ben bu konularda acemi olduğum için fazla birşey anlamadım. Bu konuda biri özelden veya konu altından yardımcı olabilirse çok sevinirim.
     Güç kaynağının çalışıp çalışmadığını nasıl test edebilirim?


    Biraz önce bir bakır kabloyu aldım ve güç kaynağından sadece anakarta takılı olan kabloyu çıkarıp (diğer kablolar takılı), bakır kabloları fotoda gösterilen yerlere taktım ve elektrik vererek test ettim ama fan çalışmadı. Eğer ben bir hata veya yanlış kablo kullanmadıysam bu güç kaynağının çalışmadığını mı gösterir?







  • Yeşil kablo ile yanındaki herhangi bir siyah kabloyu kısa devre yapacak şekilde bir kablo vs ile bağlayıp elektrik verdiğinizde güç kaynağının fanı çalışması gerekir. Bu test basit bir testtir bu şekilde fan çalışsa bile anakarta güç gitmeyebilir.

    Yeni aldıysanız eğer garantiden değiştirebilirsiniz.

    Eski bir PSU ise eğer o zaman garantisi bittiğini varsayarak elektrik bağlantısını kesin. Üzerinde 4 tane vida vardır onları söküp önce içini elektrik süpürgesi ile temizleyin, temizlerken bir küçük boya fırçası olursa daha güzel temizlersiniz.

    Önce devre üzerinde yanık, siyahlaşmış bir parça var mı onu kontrol edin sonra, resimde gördüğünüz yeşil kablonun PSU içinde bağlı olduğu yere yakın kondansatörler vardır öncelikli olarak onları gözle kontrol edin şişmiş olan var mı? üzerinde 600 ya da 1000 mF gibi bir değer yazabilir. Küçük mini kalem pile benzeyen elemanlardır. Çoğunlukla PSU problemleri bu parçalar kaynaklıdır.

    Daha sonra da tüm devre üzerindekileri kontrol edin.

    Kondansatör çok ucuz bir parçadır devre üzerinden elektronik bir parça söküp takmışlığınız varsa arızalı olanı kendiniz de değiştirebilirsiniz.

    ÖNEMLİ NOT: Resimde görülen testi yaparken anakart ve tüm diğer harici bağlantıların çıkarılmış olması gerekir arızalanmalarına yol açabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 2 Ağustos 2011; 18:01:34 >




  • arkadaşın dediği gibi kısa devre yaptırdıkdan sonra bir voltmetre kullanarakta herbir kanaldaki gerilimi ölçebilirsin voltmetrenin siyah kablasunu psu rastgele bi siyah kablosuna bağla (voltmetre kablosunun sivri ucunu psu kablo soketine sokarak yapabilirsin) sonra kırmızı ucu psu nun kırmızı sarı kablolarına değdir yanılmıyorsam kırmızı 12 sarı 5 volt olması lasım ama zaten psu nun yanında renkleri yazar
  • 4 ay önce aldım. Bakır kabloyla test ettim. Eğer bir yanlış yapmadıysam elektrik varken ve kesin olarak yeşil ve siyaha takılı iken cihaz çalışmadı. Durumu aldığım firmaya bildirdim. Yarın cihazı firmaya göndericem. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.