Şimdi Ara

Küçük Esnaf Bitti Gidiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakkalım, Kasabım, Manavım, artık dostlarına el sallayıp Allah ısmarladık diyorlar. Alışveriş merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD)Başkanı Mehmet Nane bey, gelecek yıl 2011 de ortalama 50 civarında alış veriş merkezlerinin (AVM) hayata geçeceğini söylemiş. Her AVM nin ortalama 1500 kişilik istihdam yarattığından hareketle bu sayede yaklaşık 75 bin kişiye iş imkânı sağlanacakmış.





    Aynı fiyatlardan aynı markaların neredeyse aynı kat ve bölgelerde açıldığı kopya merkezler bunlar. Yiyecek katlarındaki dükkânlar bile aynı. Açılan her AVM 1500 kişiye iş imkânı sağlıyormuş peki tamamda o AVM ler yüzünden kapanan dükkânlar? Son yıllarda neredeyse her mahallenin bir AVM oldu. Bakınız İstanbul Koz yatağında açılan AVM (Carfursa) yüzünden O bölgede bulunan 3700 irili, ufaklı dükkân kapanmış!





    Ülkemizde istihdam alanları ekmek kapısı fabrikalar ve üretim tesisleri kapanıp yerlerine tüketim için AVM ler açılıyor. Bunların sahipleride genelde yabancılar oluyor, sattıkları mallar ise ithal, üretim yok, bol bol alışveriş merkezi açılıyor buralarda biz tüketiciler yabancıların pazarı oluyoruz. Resmen ağlanacak durumdayız, ülkemizde AVM çılgınlığı yaşanmakta, bu çılgınlık hayra alamet değil ülke insanı fabrika açılışları duymak ve görmek istiyor. Yeni doğan çocuklar fabrika korna sesleriyle uyanmak istiyorlar. Tekstil sektöründe 100 büyük hazır giyim ve tekstil fabrikası yurt dışında kuruluyor. hemde bizim insanımızca niye daha ekonomik olduğu için.





    Ülkemizde yabancı yatırımcıların artması göründüğü kadarıyla istihdama, işsizliğe çare olamadığı gün gibi aşikâr. Sanki bu AVM ler bir tuzak, kredi kartlarına uygun taksitler insanımızda tüketici çılgınlığına sebep oluyor, paralar yurt dışına gidiyor, ülkede kalmıyor. Her geçen gün daha çok fakirleşiyoruz, her alanda üretim, bilinçli tüketim şart, yabancı markalar, Türk markalarını ve esnafı bitiriyor. Nerede O slogan Yerli malı Türk’ün malı herkes onu kullanmalı!





    Dünyaca ünlü ekonomist RUBİNİ nin dikkatini çekmiş ve Türkiye’deki ekonomi yönetiminin iyi olmadığını belirterek, Türkiye’deki cari açığının geldiği noktanın ülkenin başına dert olacağını söylemiş.





    Devletin verilerine göre cari açık son 7 ayda % 90 artışla rekor kırmış açık 20 milyar dolara dayanmış, bunun anlamı şudur: Türkiye Cumhuriyetini yöneten mekanizma kazandığından daha fazla harcamaktadır, aradaki oluşan farkı da borçlanarak ödeme yoluna gitmektedir. Geleceğimiz, çocuklarımızın yarınları hatta ana rahmine düşen çoçugun geleceği ipotek altına girmiş demektir.





    Ticaret açığımızda perişan durumdadır yani sattığımızın 3 katını ithal ediyoruz, yine devletin verilerine göre Bir satıyoruz üç satın alıyoruz. Son yedi ayda ihracatımız %12 iken ithalatımız % 33 tür. İthalat ve ihracat makas ağzı açılmaktadır.





    Emekli çarşı pazarda dolaşırken adeta ekonomik işkence yaşamaktalar. Ceplerinde kalan son kuruşu harcarken bile elleri titremekte, mezara bile borçlu gitmekten korkmakta, alamadıkları ihtiyaçlarını pazar artıkları arasında bulmaya çalışmaktalar, emekli maaşlarını varsa dairelerini torunları, gelinleri, kızları hatta işsiz oğulları ile paylaşmaktalar.





    Cari açıkla, ithalatla büyüme, istihdam olmaz, refah seviyemiz yükselmez!



  • AVM ler alışveriş için oldukça ideal yerler öyle kasap,manav,bakkal gibi 5 kuruş için milletin sağlığını tehlikeye atmazlar ayrıca AVM lerde hiç kötü muamelere maruz kalmazsınız
    küçük esnaflar eksik para üstü veriyor para kazanmak için bazen kim güvenip gidebiliyor merak ediyorum.
  • üzülmüyorum. dost acı söyler ama bu ülkede bu esnaf bunları hak etti. büyük şirketler olmasaydı biz hala garanti denen bir şeyin farkında olmayacaktık. bayramda milletin 1-2 tl sini denk getirip uzaktan kumandalı bir araba almıştım. 10 dk içinde bozuldu. aldığım yere gittim bozuldu bu dedim adam resmen beni kovaladı. Allah belasını versin. ama şimdiki nesil şanslı. vatandan falan aldığı araba mı bozuldu? gönder servise, hatta belki orada anında değiştirirler.

    yıl 2011 adam esnafa güvenir bana bilgisayar topla der, gider lga 775 bile olmayan eski soket p4 lü bilgisayarı kakalar. 2 elden 20-30 tl ye aldığı parçalar ile bin tl kusuratlı fatura çıkarır. benzeri başıma geldi.
  • Alışverişini marketten yaparsın, cenazene bakkal gelir..
  • vallahi bazı esnaflara iyi oldu. Adamlar 3 kuruşluk malı millete 10'a satıp kazıklıyordu. Üstelik aldığın mal iki günde çöpe gidince muahatp bulamıyordun. BİM DİA A101 geldi. Aldığın her şeyi sorgusuz sualsiz iade. Üstelik fiyatlar çok ucuz. Kusura bakmasın artık paramı bazı çakal esnaflara kaptıramam.
  • Esnafın aklı son 5 yılda avm ler mantar gibi biterken neredeydi?
  • esnaflara gıcık oluyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Millennium

    Esnafın aklı son 5 yılda avm ler mantar gibi biterken neredeydi?


    para üstü diye millete sakız vermekle meşguldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mosin

    AVM ler alışveriş için oldukça ideal yerler öyle kasap,manav,bakkal gibi 5 kuruş için milletin sağlığını tehlikeye atmazlar ayrıca AVM lerde hiç kötü muamelere maruz kalmazsınız
    küçük esnaflar eksik para üstü veriyor para kazanmak için bazen kim güvenip gidebiliyor merak ediyorum.


    marketler poşet parası alır 10 kuruş vermez 5 kuruş vermez kasiyer suratına bakar kasa kapanmadan getirder
  • 1 tane kötü esnafla karşılaştınız diye bütün esnafları aynı sanıyorsunuz. bununla ilgili çok konuştum. artık konuşmak istemiyorum.


    alışverişinizi marketten yaparsınız,cenazenize bakkal gelir. geçenlerde bu sözü biryerde görmüştüm paylaşmak istedim.
  • Tüketiciyim. Biz de zor şartlar altında çalışıp geçimimizi sürdürüyoruz, bir yanda pahalıya satan esnaf var bir yanda uygun fiyatı kampanyaları olan süpermarket var. El mahkum, kimse kusura bakmasın orada esnafı düşünecek değilim.
  • kapitalizm
  • Buna Kapitalizm diyorlar. Büyük balığın, küçük balığı yuttuğu bir sistem. Hiç mi duymadın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie

    Tüketiciyim. Biz de zor şartlar altında çalışıp geçimimizi sürdürüyoruz, bir yanda pahalıya satan esnaf var bir yanda uygun fiyatı kampanyaları olan süpermarket var. El mahkum, kimse kusura bakmasın orada esnafı düşünecek değilim.


    +1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosin -- 1 Ağustos 2011; 22:47:29 >
  • Görevini Vatandaşa hizmet vermek yerine kazık sokarak yerine getiren esnafa az bile yapıyorlar. Vatandaşına sok kazığı sonra yabancılar piyasaya hakim olunca ağla. Yok öyle yağma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mosin

    AVM ler alışveriş için oldukça ideal yerler öyle kasap,manav,bakkal gibi 5 kuruş için milletin sağlığını tehlikeye atmazlar ayrıca AVM lerde hiç kötü muamelere maruz kalmazsınız
    küçük esnaflar eksik para üstü veriyor para kazanmak için bazen kim güvenip gidebiliyor merak ediyorum.


    Üstü neyse burda o parayı veriyolar hatta param olmadımı sonra veriyorum. Esnafların da birlik olma zamanı şimdi.
  • İyi oluyor küçük esnafa. Sen milleti pahalı fiyata kazıkla, vergiden de kaçır, vergini verme. Bak bakalım AVM'deki 50 bin dolar kira veren adam vergiden kaçırabiliyor mu? Aksine vergi verebilmek AVM'deki yerini koruyabilmek için at gibi yarışıyor.

    Bizim Kadıköy'de başçavuş sokak vardı nalbur doludur orası. Bunlar hep vergiden kaçırırlardı. Şimdilerde işleri hiç iyi gitmiyor. Kozyatağında aslanlar gibi bauhaus açıldı herkes oraya gidiyor.

    Her zaman dürüst kazanır, müslüman olmasa bile dürüst hep kazanır. Güç gider, hakkaniyet baki kalır. Allah'ın isimlerinden biri de Hakk'tır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Geçenlerde meyve almak için dışarı çıktım.Markete gireceğim anda ilerdeki küçük esnafa gitmek geldi içimden.Orda garip garip oturuyor.Ula eve geldim ne göreyim.Ezik büzük elmaları doldurmuş poşete.Hiç heves bırakmadılar ki arkadaş.
  • Olması gerektiği gibi. Mis gibi kapitalizmin tüm olanaklarından faydalanmak dururken kimse artık gidip küçük esnaftan dandirik malları almak istemez.
  • Bu ülkede bişeyler hep böyle olmuyomu ? Biz birbirimizi şey yapmanın peşindeyken yabancı gelip büyük lokmayı kapmıyormu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.