Şimdi Ara

Huzurlarınızda 1 GHz işlemcili ve Symbian Anna işletim sistemli Nokia 500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
1
Favori
62.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herhalde Nokia'nın orta ve üst segmentte telefon satabildiği tek ülke Türkiye kaldı dünyada. Hatta hala "1Ghz istediniz alın size" diyebilen Nokia fanatiklerinin olması bile ayrı komedi.

    iPhone, RIM ve Nokia fanatikliği yapanlar bazen neyi savunduklarını bile bilmiyorlar. Hiç bir markanın ve işletim sisteminin körü körüne savunucusu değilim. Yarın Nokia doğru düzgün WM7 telefon çıkarır sonuna kadar savunurum. Ama şu an için özellikle Android işletim sistemli modeller üreten HTC, Samsung, LG gibi üreticilerin ürünleri 1 adım önde diyebilirim rahatlıkla.(Symbian OS'li bir Nokia'ya göre 5 adım)

    Android'in yanında WM7(Mango) ve WebOS de göz ardı edilmemesi gereken ve gelecekleri parlak işletim sistemleri arasında bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al PaC

    Alt segmente yeni nesil Symbian ı yaymada çıkarılan ilk telefon. C5-03 ve türevlerinin yerini alacak cihaz. Tasarım X6 varyasyonu ama kalınlık vasat.

    GSM Arena nın da belirttiği gibi, benim de ilk gözüme çarpan, facebook ekranındaki kaydırma işleminde görülen takılmalar/atlamalar idi. Belki sonradan ufak bir güncelleme ile stabilite sağlanabilir. Bir de inceleme sitelerinin eline geçtiğindeki videolara bakmak lazım. Ama ben şu aşamada, algıladığım kadarıyla 1ghz in telefon performansına yansıması açısından bir ışık göremedim.

    1 GHz'lik yansıma görememen normaldir hocam. Çünkü 1 GHz işlemci olması hepinizde Cortex tabanlı bir işlemci olduğunu tahmin ettirmiş olmalı. Ama Nokia yine rezilliğini göstererek cihaza ARM 11 1 GHz işlemci koydu.

    http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/500/
  • nokia güldürüyor beni pek ümitli değilim
  • yorumlar yine ölesiye!

    150 euro diyor utanın.ne bekliyordunuz ip4 performansımı?
  • kafalarına güneş geçmiş ... bi dünya para isterler bi de buna



    hala hızlı ceva butonu hata veriyor... haberiniz olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Al PaC Alt segmente yeni nesil Symbian ı yaymada çıkarılan ilk telefon. C5-03 ve türevlerinin yerini alacak cihaz. Tasarım X6 varyasyonu ama kalınlık vasat. GSM Arena nın da belirttiği gibi, benim de ilk gözüme çarpan, facebook ekranındaki kaydırma işleminde görülen takılmalar/atlamalar idi. Belki sonradan ufak bir güncelleme ile stabilite sağlanabilir. Bir de inceleme sitelerinin eline geçtiğindeki videolara bakmak lazım. Ama ben şu aşamada, algıladığım kadarıyla 1ghz in telefon performansına yansıması açısından bir ışık göremedim.
    1 GHzlik yansıma görememen normaldir hocam. Çünkü 1 GHz işlemci olması hepinizde Cortex tabanlı bir işlemci olduğunu tahmin ettirmiş olmalı. Ama Nokia yine rezilliğini göstererek cihaza ARM 11 1 GHz işlemci koydu. http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/500/


    desene 1ghz tamamen gostermelik. zaten diger donanimlarida ayni mesaji veriyordu. genede uygun fiyattan gelirse iyi bir alt-orta segment secenegi olur.

    koca nokianin zirveyi gectim hala ust segmente gurecek tek bir modeli olmamasi buyuk ayip.
  • hani nerde bunun ram miktarı tutarsız bilgiler vermişler uyanıklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    hala hızlı ceva butonu hata veriyor... haberiniz olsun...


    demekki sorun sadece bende degil. kimse uyarida bulunmuyormu. baya uzun zamandir hizli cevapda sorun var.

    ayrica foruma nasil bir script eklendiyse browsera resmen can cekistiriyor. donanim haber sayfasini acik birakamaz oldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesww

    hani nerde bunun ram miktarı tutarsız bilgiler vermişler uyanıklar


    Daha sonradan habere eklemiştim. Telefonun RAM'i 256 MB.

    http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/500/
  • kağıt üzerinde 1 ghz...daya gitsin türünden...bir led lamba bari koysaydınız be haci...
  • nokia yavaş yavaş bataklığın dibine iniyor gibi. bunlar son çırpınışları fakat bu onları daha da dibe çekmekten başka işe yaramıyor. android işletim sistemli smartphone modelleri üretmek terine symbian ısrarı onların sonu olacak gibi. bir de tutarsızlık diz boyu. 1ghz işlemci koyuyorsun hızı iyi olacak izlenimi veriyorsun fakat ram'i geliştirmiyorsun. bu işlemciye symbian'ı taşıtıyorsun. ayrıca tasarımı da günümüz telefonlarına göre biraz kalınlık abidesi olmuş gibi.
  • Vergiler hariç 150€'ya aldıklarınız ;

    Avantajlar:
    Sesli navigasyon, 3D Haritalar, Ovi üzerinden indirilebilir programlar (symbian ^3 için programlar) en hafif symbian ^3 cihazı...

    Dezavantajları:
    Rakiplerine göre daha kötü bir işletim sistemi, rakiplerine göre daha küçük market, kötü video çekim çözünürlülüğü, kim bilir daha neler???

    Yurtdışı için geleceği fiyat 450 TL olacaktır parasını hakettiğine inanıyorum ben.
  • nokia devam et az kaldı güneş nasıl batıyorsa sende batıyorsun ama bidaha çıkamacakmışcasına yazık ediyorsun kendine çok yazık uçtuğun uçağın kanatlarını neden kırmaya bu kadar özen gösteriyorsun anlamıyorum sana bu iğrenç fikirleri veren kimse çıkar şunu işten önceden neydin şimdi nesin yazık sana acımıyorumda sana inanıp hala telefonlarını satın alan kişilere acıyorum belki bu cihazını bile satabilirsin bildiğimiz takozla aynı işlevi görücek sanırım bu telefon bu kalınlık bu basit donanımlarla sürekli aynı gereksiz kararlılıkla nereye kadar sadece yazık diyebiliyorum başka bişey demiyorum...
  • Yersen...
  • ah be nokia... neydin ne oldun? bırak bu symbian'ı....
  • 1 gHz'lik işlemci koymuş ama bir de flash player 10 desteği sunsaydı, bu telefon satardı. Birde Türkiye de tahmini olarak 500-550 Tl arası satılacak belli. Nedersek diyelim bu fiyatı sayesinde orta segment kullanıcılar (İphone % Galaxy alamayanlar) bu telefonu tercih edecek.
  • videoda bayan multitasking yapabilirsiniz dedikten sonra "hem de hiç kasılma olmadan" diyor. cidden tanıtım videosu bile bu kadar kasma doluysa kim inanır bunlara?! :D
  • 1ghz işlemcinin hiç bir artısı görülmüyor. Özellikle Facebook'taki kasılmalar çok göze çarpıyor. Multi tasking ekranındaki kasılmalar da... Yazılımının geliştirilmesi gerek.

    600 liradan satarsa çoğu bilinçsiz kullanıcı, ''Aaa, 1Ghz çok hızlı.'' deyip alır. Bura Türkiye.


    Telefonu geçtim, videodaki kadın bayağı ilgimi çekti.
  • her önüne gelen acımasız bir biçimde nokiayı eleştiriyor ancak akıllı telefon piyasasında batarya ömrü en uzun süren cihazlar halen nokiadan çıkyor. androidli yüksek performanslı bir cihaz alıp aman şimdi batarya bitecek korkusuyla hiçbir halt edemedikten sonra ne anlamı kalacak o cihazın?
  • Nokia 1ghz işlemcili telefona symbian yükleyerek Çin işkencesi yapmak istiyor herhalde

    Gelecek iOS-Android'de.Ama hangisi alır derseniz,iOS alır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.