Şimdi Ara

Sabancıda mühendislik mi? yoksa Diş Hekimliği mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Gregory House -- 3 Ağustos 2011; 1:13:30 >



  • bence imkanın varsa sabancıyı tercih et. Hiç düşünme bile.
  • imkan var hocam daha doğrusu biraz zorlansakta sabancıya gidebilirim . siz neden sabancı dediniz nedenleriyle yazarsanız daha makbule geçer ?
  • up
  • tabiki sabancı.. ayrıca kıbrısta çok masraflı bir yerdir
  • Sabancının kadrosu çok iyi diye söylüyorlar dostum.Parayı basıp çok iyi hocalar getiriyorlar.Ama ben olsam eczaya yönelirdim.
  • Öncelikle ne okumak istediğine karar ver. Diş hekimliği ile mühendislik apayrı şeyler. Ama eğer mühendislik istiyorsan ve ücret konusunda sıkıntı çekmeyeceksen sabancıyı tavsiye ederim.
  • ben çok uzun zamandan beri diş hekimliği istiyordum ama kıbrısta olması kafamda soru işaretleri yarattı . Sabancı çok iyi bi okul ama mühendis olmak istiyor muyum bu konuda kararsızım :S birde sabancı da bölümü 2 yıl sonra seçiyoruz atıyorum ben endüstri istedim ama o yıl çoğu öğrencide bu bölümü istedi herkezi alabilecekler mi ? yada not ortalamasına göre mi bakılacak :S


    kıbrısta hayatın pahalı olduğunu herkez söylüyor ama net bi rakam ifade etmiyolar istanbulda ayrı evde çıkmaktan daha mı pahalı olur ?


    (ben istanbulda yaşıyorum ama sabancıya gidersem 2 saatten fazla yol olacak.. mecbur eve çıkmam lazım yada yurtta kalmam lazm )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Gregory House

    ben çok uzun zamandan beri diş hekimliği istiyordum ama kıbrısta olması kafamda soru işaretleri yarattı . Sabancı çok iyi bi okul ama mühendis olmak istiyor muyum bu konuda kararsızım :S birde sabancı da bölümü 2 yıl sonra seçiyoruz atıyorum ben endüstri istedim ama o yıl çoğu öğrencide bu bölümü istedi herkezi alabilecekler mi ? yada not ortalamasına göre mi bakılacak :S


    kıbrısta hayatın pahalı olduğunu herkez söylüyor ama net bi rakam ifade etmiyolar istanbulda ayrı evde çıkmaktan daha mı pahalı olur ?


    (ben istanbulda yaşıyorum ama sabancıya gidersem 2 saatten fazla yol olacak.. mecbur eve çıkmam lazım yada yurtta kalmam lazm )


    Sabancıda ilk sene herkes aynı matematik, fen, tarih vs dersleri alır. İkinci sene öğrenci gitmek istediği bölümlerin giriş derslerini seçer ve ikinci senin sonunda hangisi kendisine uygunsa o bölümde eğitimine devam eder. Bölüm seçerken not ortalamasına falan bakılmaz herhangi bir kısıtlama yok. Sadece her bölümün almak zorunda olduğun derslerini ikinci senende geçmen gerekiyor. Mesela eğer ayrık matematik dersini geçemediysen endüstri seçemiyorsun. İsteyen herkesi alıyorlar yani hatta okulun üçte biri endüstride okuyor.

    Kıbrıs hakkında bir bilgim yok ama eğer sabancıya gelirsen yurtta kalman şart gibi görünüyor. Anadolu yakasında oturan arkadaşlar evinden gidip geliyor ama avrupadan çok zor o iş.




  • Şunu bilmelisinki eğer biyolojiyi seviyorsan ve netlerinde bu yöndeyse şimdi pat diye mühendis olma kararı her baba yiğidin alacağı bir karar değil yani kendine ben mühnedis ollursam mutlu olur muyumu ciddi bir şekilde sorman gerek sabancı'da maliyetli kıbrıs'ta maliyetli o sebepten dolayı ikiside maliyet konusunda birbiri ile yarışır ama dediğim gibi biyolojiden zevk alan netleri bu yönde çıkmış fizik ve matematiği biyolojiye nispeten daha az seviyorsan mühendis olman sana asıkıntı yaratacaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.