Şimdi Ara

Sıcaklıklar Normal mi? Oyun Performansı Normal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,
    Sistemi geçen hafta vatanbilgisayardana aldım. Birazcık pazarlıkla(mağazada) şimdiki internet fiyatından 250-300TL fazlaya geldi sayılır. Ama kargo vs ile dengelenecektir(internetten ne zaman bir şey alsam ilaki problem olur aldığım şeyde...). Neyse sistem aşağıdaki gibi:

    i7 2600K
    P8P67 Pro
    MSI Twin Frozer III HD 6950 CrossFire (2 kart)
    Gskill RipjawsX 8GB(2x4GB) 1333MHz CL7 1.5V
    3x HD103SJ(2tanesi raid0, diğeri depo)
    HAF X
    Corsair HX850 80+ Silver
    Thermaltake Frio

    2-3saat oyun oynadıktan sonra fan devrinin %85(otomatikte) olması ve sıcaklığın da 2. katta 78dereceye ulaşması.(ilk kartın ısıları After Burner'da gözükmüyor.) ve doalyısıyla ses yapıyor. Kasadaki diğer fanlar mümkün olduğunca düşük devirde(kasa fanları 500-600Rpm, arkadaki egsoz fanı normal hızında) Frio'da en kısıktan birazcık hızlı dönüyor yani ses yapmayacak seviyede. Benim asıl problemim e.kartının çok ısınması, ses yapması ve kasanın ısınıp çevresine ısı yayması.(özellikle ön taraftaki slot çıkış yerlerindeki kapaklar ve üstte boş olan fan yerindeki mesh kısım) Oda sıcaklığı 29-35derece arası değişiyor. Bu ısı problemi neden olabilir? (Tamam o kadar oyun oynuyorum ve en yüksek ayarlarda yani ısınacak elbet ama o kadar olması normal mi?) Mesela Mount & Blade Ateş ve Kılıç'ta bütün ayarlar sonuna kadar açıkken 8xAA açtığımda 60-90fps arası geziyor fps(limiti 130 olarak belirledim) ama savaştayken fps düşmesi olmasa da fan kendini belli ediyor ve ötmeye başlıyor. Mecbur sesi açmak gerekiyor.(78dereceyi M&B'de gördüm). Birde GTA IV, GTA EFLC ve The Withcher 2'de orta ayarlarda bile fps sorunu oluyor. Yani orta ayarlarda bile 20fps'nin altına düştüğü oluyor. Arada da AC Brotherhood'ta oluyor(25fps'e fln düşüyor anlık olarak. Aksiyon anında olunca olumsuz etki ediyor haliyle) Bu arada tüm oyunları mümkün olduğunca yüksek ayarlarda açıyorum ama GTA IV ve EFLC bir de The Withcher 2'de tıkanıyor sistem. GTA IV'te Benchmark açtığımda GPU'nun %50-60'ı kullanılıyor diyor acaba çözümü nedir? Ve Photorealistic 7 mod kurdum (1.0.4.0 patch yüklü) 1-2fps fln fark oldu sanırım ama pek hissetmedim açıkçası.



  • Full ayarda 3dmark11 testi yapıp sonuçları paylaşır mısın?
  • 10dk sonra inmiş olur. sadece test sonucu mu yoksa başka bir şey lazım mı? Şuanda pc'de yüklü değil ama Unigine Heaven'da 1920x1080 4xAA Extreme Tess 16xAF geri kalanlar 3D hariç hepsi maximum da 45fps ortalama veriyordu. min 20-25küsür fps max 100fps fln :) sisteme dün format attım dolayısıyla pek bir şey yok yavaş yavaş yüklüyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 28 Temmuz 2011; 13:45:06 >
  • 3Dmark 11 test sonuçları ve sıcaklıklar :
    http://imageshack.us/photo/my-images/687/adsz2tn.png
    http://imageshack.us/photo/my-images/827/adszdeh.png

    bana kalırsa biraz düşük gibi sizce nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 28 Temmuz 2011; 14:29:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    3Dmark 11 test sonuçları ve sıcaklıklar :
    http://imageshack.us/photo/my-images/687/adsz2tn.png
    http://imageshack.us/photo/my-images/827/adszdeh.png

    bana kalırsa biraz düşük gibi sizce nasıl?

    Test sonuçların normal.Kendi gtx 460'ımla testte 75 dereceyi gördüm.Malum yaz ayındayız.10 derece oynama olabilir.
    Sadece bu oyunlarda mı problem yaşıyorsun?
  • MSI Afterburner yükleyip on-screen displayden ekrankartı işlemci ve ram hızları ve kullanım miktarları şeçeneklerini açıp, orta ayarlarda bile 20fpsye düşüyor dediğin oyunlara girerek, düştüğü yerlerde SS alıp koyar mısınız?
  • Yani sorunum GTA IV, GTA EFLC ve The Witcher 2'de var. Geri kalan oyunlarda ne kadar zorlarsam zorlayayım bir sorun yok :) Onları da oynamayı veririm :) GTA IV'te de ilginç bir olay oluyordu format atmadan önce; ister normal ayarlarda isterse en yüksek ayarlarda 20-25fps alıyordum. Silip yüklemiştim ondan sonra da Photorealistic 7 mod'u kurmuştum. O zaman 17fps'yi görmüştüm yüksek ayarlarda...Yani GTA'ları zaten pek oynamıyorum ama deneme amaçlı kurmuştum. Çok mühim değil. The Witcher 2'de deyine bi deneyeyim nasılmış diye yüklemiştim. Baktım ki şuruplar fln fayda etmiyor(düzgün çalışsa orjinal almayı düşünüyordum, Çünkü o kadar övülüyor oyun. ama sorun sadece bende değil de birçok kişide olduğunu öğrenince vazgeçtim.) Önce optimizasyonu düzeltsinler ondan sonra bakarım :) Dediğim gibi şu 3 oyun dışında problemim yok :) Brotherhood'ta da sorunum fps'nin böyle bir sisteme göre düşük olması ama yine en yüksek ayarda açıyorum :) ama AA i 8x yapınca 25fps'leri görüyor oyun ve geçiş efekti kapalıyken hemde. Yani oyunda biraz optimizasyon problemi var ama dert etmedim o kadar...Mafia II olsun, NFS HP olsun, COD7 veya Crysis2 DX11 olsun sonuna kadar açık ayarlarda dahi hiç problem yok... Eğer sıcaklık değerleri ve sonuçlar normal madem o zaman soru yok :) öğleden sonra güneş drek odaya geldiği için 33-35dereceyi görebiliyor. Sistemde yükteyken o kadar olması normal olarak düşünülebilir :)
  • Gta serisini fazla dikkate alma.Witcher 2'de upersampling ayarı kesinlikle kapalı olmalı.Ac brotherhood'da ki sorunun aynısı bende var.Anlık donma oluyor bende de.Sanırım onun bir çözümü yok.
  • Yani GTA serisini toplasanız 100-150saat ya oynamışımdır ya oynamamışımdır. Arada sırada oynuyordum o kadar kötü optimizasyon olursa bende oynamam, pek problem değil:) Witcher 2'ye gelince onu bir deneyebilirim ama yakın zamanda tatile gideceğim için pek deneme fırsatım olacağını sanmıyorum :\ Bir de AfterBurner On-Screen'de işlemci kullanımı, e.kartı beleğinin ne kadar kullanıldığını nasıl ayarlıyoruz? açıklarsanız çok makbule geçer :)
  • dostum crosfire köprülerine bk kartın crosfirede sürücü problemi olabilir...kartın birini sök bkalım yne aynsı olck mı? Ona göre bşeler ypalım?
  • CrossFire köprüleri derken? 1tane köprü takılı ve düzgün bir şekilde oturmuş sorun yok onda(öyle gözüküyor). Dediğim problem belli başlı oyunlarda oluyor zaten. Diğerlerinde sorun yok yani.

    Birde tekrar sorayım problem olmazsa; MSI AfterBurner On Screen'de ekran kartı belleği, işlemci ve ram kullanımını nasıl ekleyebilirim?
  • oyunların patchlerini yaptınmı ben tam yazdıklarını okumadım ama olay yazılım kaynaklı gibi görünüyor. son driverıda yüklemediysen yükle öyle bir dene
  • dostum kartın birini çkarıp test et bkalım ne değişecek belli başlı oyunlarda crosfire ilgili uyumsuzluk olabiliyor bu da fps düşmelerine neden oluyor...msı afterburner kullanmıyorum başka bir hız aşırtma programı kullanıyorum...
  • GTA lara hiç bir şey yaramamıştı o yüzden onları bir kenara koydum. The Withcher 2'yi de en kısa zamanda deneyeceğim. bugün şehir dışına çıkıcam ve yarın akşam fln gelirim heralde :)The Withcer2'ye internetten baktığım kadarıyla en kısa zamanda patch bekleniyor. Sistemi gereksiz yükleniyor denmiş.

    MSI AfterBurner'ı ve On Screen'i sıcaklıklara ve kartların durumuna bakmak için kullanıyorum. OC için kullanmıyorum şuanda. Bana gerçekten yetmemeye başladığında kartlara OC yapmayı düşnürüm :)
  • Kusura bakmayın biraz floot gibi oluyor, cidden bende istemiyorum ama kimse cevap vermiyor. Bi el atarsanız sevinirim :)

    O kadar aradım ama bulmadım. Sorum şu: MSI AfterBurner On-Screen'de ekran kartı hafızasının ne kadar kullanıldığını asıl ayarlayabilirim??
  • Witcher 2'de çok acaip ayarlar varmış, trandescent ayarını açarsan fps çakılıyormuş. Bence M&B'de crossfire'ı devre dışı bırak(ne de olsa oyun çok kasmıyor), Witcher 2'de de o dediğim ayarı kapat. Eğer kasanın ısınmasını istemiyorsan fan hızını illaki arttırıcaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.