Şimdi Ara

DH Harita Mühendisleri ve Teknikerleri Odası (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
8
Favori
31.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mono87

    arkadaşlar harita mühendisliği ve inşaat arasında kaldım harita olursa itü tutturabilirim diye düşünüyorum sizce yıldız teknik inşaat mı itü harita mı?

    Bence kesinlikle itü geomatik sonra ytü harita. Devlette zaten farketmez hangisi oldugu ama özel sektörde itü etiketi baya fark ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sherlock Holmes kullanıcısına yanıt
    kim iyiyse o kazanır emin konuşmamak lazım .
  • öyle zaten çan da 35-40 civarı geliyor fizikte sorun yapma zamanında çalışırsan.
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    zevkli kardeş merak etme. aletle falan dışarıda gezip ölçü alıyorsun öyle sınıf mühendisliği değil yani bizimki. Açıkçası ben çok zevkli buluyorum statik bir hayatımız olamayacak
  • 3 sene önce deli gibi araştırıyordum bu bölümü yazsam mı yazmasam mı diye. Ktü de okuyorum 2010 girişliyim. Hiç pişman değilim bu mesleği seçtiğim için.Stajımı yapıyorum hatta şu anda.Yine olsa sınav yine bu bölümü seçerim ha napardım itü veya ytü ye girmeye çalışırdım fakat şunu söyleyebilirim ktü harita mühendisliğinde imkan olarak çok iyi bizim her türlü alet laboratuvar imkanı var hiç endişeniz olmasın.Ktü nün tek sıkıntısı şehir uzak insanlar burayı tercih etmediği için puanı düşüyor doğal olarak fakat kötü bir okul olduğu için değil. Bu mesleği seçerken tereddüt etmeyin sadece üniversite seçiminizi yapın istanbulda okumak istiyorsanız ytü itü yazın.en son da ktü yü yazın pişman olmazsınız.bilgi almak isteyen dm atabilir.
  • arkadaşlar ytü ye yatay geçiş yapan tanıdıklarınız varsa geçiş not ortalamaları hakkında bilgi verebilir misiniz ?
  • Bölümü sadece inşaat haritacılığı ile sınırlı olarak görmeyin. Hem özelde hem de devlette iş var açıkçası ama işte biraz da kendinizi geliştirmeniz gerek özel için. Örneğin coğrafi bilgi sistemleri alanında çalışan bir firmada (Başarsoft, Universal gibi) çalışmak isterseniz bir gis yazılımını (Mapinfo, Arcgis gibi), bir programlama dilini (C# gibi) iyi bilmeniz, bir de yabancı dilinizin iyi olması gerekir. Böyle bir firmada çalışırsanız arazi yüzü görmezsiniz. İşiniz sürekli bilgisayar başında olur lakin bu alan şu anda yazılımcıların elinde. Bence kesinlikle bilgisayara, yazılıma ilgisi olan haritacıların işi. Umarım ileride bu durum değişir.

    İnşaat haritacılığı ya da arazi işi de iyidir aslında. Mesleğin en eğlenceli tarafı bana göre. Arazi ve hava şartlarını saymazsak Şu anda cbs alanında çalışmakta olan bir firmada staj yapmaktayım bilgisayar karşısında olmaktan sıkılıyorsunuz bir süre sonra.

    Bölümle ilgili daha önce detaylı bir yazı yazmıştım. Tekrar tekrar yazmayayım. Buradan buyurun.

    Özellikle üniversite olarak KTÜ ve Yıldız ile ilgili sorusu olan varsa cevaplayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 20 Ağustos 2013; 19:42:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jhonnyfake

    arkadaşlar ytü ye yatay geçiş yapan tanıdıklarınız varsa geçiş not ortalamaları hakkında bilgi verebilir misiniz ?

    Ben KTÜ'den geçiş yaptım 3.30 ortalamayla ama bu sene 2.50 civarı ortalamayla bile gelen vardı. Geçiş puanı hesaplanırken AGNO ve ÖSS puanı yarı yarıya etkiliyor.
  • ben koüdeyim, ilk yılımı bitirdim. ilk yıl dersleri sallamadım pek, gno 2.60 önümüzdeki yılın sonunda 3 civarına çekebileceğimi düşünüyorum. aslında pek emin değilim geçip geçmeme konusunda, buradaki hocalarımız gayet hırslı, bizi yetiştirmek için istekliler, mevcudumuz da az olduğundan aldığımız eğitimin kalitesinin yüksek olduğunu düşünüyorum. ancak öğrenci profili pek istediğim seviyede değil, kafa dengi insan bulamıyorum. bir de isim farkı var tabii, eğitimler denk bile olsa ytü nün ismi var. önümüzdeki yıl not ortalamasını bahsettiğim düzeye çekersem geçebilme şansım nedir. sadece 1. öğretim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jhonnyfake

    ben koüdeyim, ilk yılımı bitirdim. ilk yıl dersleri sallamadım pek, gno 2.60 önümüzdeki yılın sonunda 3 civarına çekebileceğimi düşünüyorum. aslında pek emin değilim geçip geçmeme konusunda, buradaki hocalarımız gayet hırslı, bizi yetiştirmek için istekliler, mevcudumuz da az olduğundan aldığımız eğitimin kalitesinin yüksek olduğunu düşünüyorum. ancak öğrenci profili pek istediğim seviyede değil, kafa dengi insan bulamıyorum. bir de isim farkı var tabii, eğitimler denk bile olsa ytü nün ismi var. önümüzdeki yıl not ortalamasını bahsettiğim düzeye çekersem geçebilme şansım nedir. sadece 1. öğretim için.

    3 civarında ortalamayla KOÜ'den rahat geçilir diye düşünüyorum.




  • teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhonnyfake -- 10 Temmuz 2013; 16:16:21 >
  • Değerli forum üyeleri son bir şey sormak istiyorum harita mühendisinin yaptığı bir işi alanında çok iyi bir tekniker de yapabilir mi yani bu sektörde harita mühendisinin imzası değerli midir ? İş ilanlarına bakıyorum da "tekniker veya mühendis aranıyor" gibi ifadeler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MF-4 sıralamam 57 bin.Ytü Harita Mühendisliği yazmayı düşünüyorum, gelme şansı düşük olsa da.İnternette araştırdığımda hep olumlu şeyler okudum.Ama çevremdeki insanlar "Napacaksın harita mühendisi olup." diyorlar.İnşaah Mühendisliği okuyan birine sordum, inşaatçılar yapıyor zaten onların yaptığı işi, dedi.Ben de iyice kararsız kaldım.Ortalama bir üniversitede inşaat,elektrik-elektronik okumak mı daha iyidir, yoksa Ytü Harita mı, karar veremiyorum.
  • harita mühendisliği olup ne yapacaksın diyen adam zaten o bölümden haberi bile olduğunu sanmıyorum o yüzden sana sağlıksız bilgi verirler tıpkı harita mühendisliğinin yaptığı işi inşaat mühendisleri de yapıyor diyen adam gibi, sana tavsiyem bilen birilerinden meslek hakkında bilgi edin sonra sana yakın olanı seç.
  • şimdi anlaşılan o ki çevrendeki insanların bölüm hakkında net bir bilgiye sahip değil.inşaat mühendisliği konusuna gelince şu kadarını söylerim evet inşaat baktığında haritadan üstte gözükebilir ama sor bakalım bir yolun ve ya bir binanın projesi yapılırken inşaat mühendisi harita mühendisinin yerine imza atabiliyormuymuş:) eğer inşaatçılar yapıyorsa bizim işi o zaman haritayı kapatsınlar inşaat okuyalım bizde böyle bir mantık olabilir mi? iyice araştır sıralaman güzel belki farklı bölümler okumakta isteyebilirsin ama harita okuyup açıkta kalmazsın bunu söyleyebilirim rahatlıkla.
  • Araştırıyorum ve harita hakkında kötü şeyler duymadım.Tercih yaparken en kötüsü bir bölüm hakkında bilgi sahibi olmamak.Gerçi nerdeyse bütün mühendislikler için aynı şeyi söyleyebilirim.Etikete göre tercih yapıyoruz malesef.Ytü haritayı yazıcam.Artık gelir mi gelmez mi kısmet.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
  • çok değerli üyeler bir şey sormak istiyorum, forumlarda okuduğum kadarıyla mezun olunca iş bulamazsın diyen yok. ama bu durum şimdi için mi geçerli? 5 yıl ve sonrası için bu sektör nasıl olur geleceği tam olarak nasıl görünüyor merak ediyorum. ben bu sene sınava girdim mf4 sıralamam 83 bin ve Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği düşünüyorum. bu sektörde bilgi ve yorum sahibi abilerimizden veya ablalarımızdan kıymetli yorumlarını bekliyorum teşekkürler
  • nasıl yani anlamadım ney yalan mi oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 14_OTTOMAN_53 -- 13 Temmuz 2013; 22:43:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli üni. harita müh. nasıldır arkadaşlar bilgisi olan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sherlock Holmes

    Kocaeli üni. harita müh. nasıldır arkadaşlar bilgisi olan ?

    İstanbul'da ikamet ediyorsanız Kocaeli ulaşım açısından kolay olur. Genel olarak bakarsak KTÜ'yü (harita için) öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.