Şimdi Ara

DH Harita Mühendisleri ve Teknikerleri Odası (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
8
Favori
31.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben de itü geomatik(ing) yazabilirim.32 bindeyim.ama benim çevrem falan yok.Yani harita mühendisliğiyle ilgili tanıdığım bir kişi falan yok.bu bölümü tercih edenler genelde çevresi olan yani babasının veya akrabasının bununla ilgili işyeri falan olanlar(yanılıyorsam düzeltin).Acaba benim açımdan bir sıkıntı olur mu?(Özelde).Kaldı ki devlette de 5 sene sonra ne olacağı belli olmaz.Çünkü yeni yeni üniversiteler bu bölümü açmaya başladı.İlerde devlete girmek pek de kolay olmayabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizci-94

    ben de itü geomatik(ing) yazabilirim.32 bindeyim.ama benim çevrem falan yok.Yani harita mühendisliğiyle ilgili tanıdığım bir kişi falan yok.bu bölümü tercih edenler genelde çevresi olan yani babasının veya akrabasının bununla ilgili işyeri falan olanlar(yanılıyorsam düzeltin).Acaba benim açımdan bir sıkıntı olur mu?(Özelde).Kaldı ki devlette de 5 sene sonra ne olacağı belli olmaz.Çünkü yeni yeni üniversiteler bu bölümü açmaya başladı.İlerde devlete girmek pek de kolay olmayabilir.

    çevremde hiç haritacıyı bırak mühendis bile yoktu ben bu bölümü yazarken. gerek de yok zaten iş bulmak için bu bölümde amcaya dayıya. tabi sektörü bilmen gerek büro açmak için. mesela dsi gibi bir kuruma girersen çok iyi bir çevre edinebilirsin ve sektörü öğrenirsin. özele girip de aynı şekilde. herşey senin elinde. devlete girmek hala kolay. istersen 2 gün önce açıklanan kpss sonuçlarını kontrol et. bi makine mühendisi en düşük 87lerle atanırken 79la atanan haritacılar var. tabi bölümün heryerde açılmaya başlaması puanların artmaya başlayacağının garantisi ama aşırı bir artış olmaz bence. çok iyi bir puanın var. haritacılığın en iyi 2 okulundan biri olan itü ye bence gir. mesleğinde en iyilerden olursan iyi para da kazanırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobeornottobe1907 -- 6 Temmuz 2013; 16:23:35 >




  • Arkadaşlar merhaba Harita Mühendisliğini bu sene bitirdim ve önümüzde ki tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum acaba bu şekilde olunca y. mühendis ünvanı alabiliyormuyuz???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 377

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozancancelik

    beni de yazın 30k dayım itü geomatik mühendisliğine girmeyi düşünüyorum. ne diyorsunuz girmeli miyim sizce? ben bölüm değil üniversite tercihi yapıyorum bu daha mantıklı geliyor bana. ama büyük ihtimalle seneye hazırlık sınıfında olacağım. :)

    Eğer 1 senede daha beklememekte kararlıysanız ve seçtiğiniz bölüm birbirine çok yakın üniversitelerde (misal İTÜ, ODTÜ gibi) varsa bölüm seçin. Eğer arada çok fark varsa üniversite seçin. Lakin üniversite seçin derken de sırf İTÜ olsun diye gidip hiç istemediğiniz bir bölümü yazmayın ama istediğiniz bölüm için de Hakkari'ye gidilmez mesela.

    Yani aklımda elektrik mühendisliği var o da ytü de oluyor. Çelişkideyim biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozancancelik O kullanıcısına yanıt
    Açıkçası vallahi billahi diyorum bakın çok ciddiyim bu konuda sıralamam eğer sağlık sektörüne yetmiyor olsaydı mf4 sıralamam 15000 falan olsaydı geomatik yazardım itüde. Şu saatten sonra benim gözümde iş garantisi öncelik olmalı. Her bölümden binlerce mezun geliyor yakında sektörler şişer şişmeyenler de düşük maaşla çalışırlar
  • okan üniversitesi geomatik müh. nasıldır eğitim olarak. ben özel sektörde çalışmayı düşünüyorum. iyi bir eğitim verebilir mi okan üni ?
  • Bu yıl bir çok okulda Harita ve Geomatik mühendisliği bölümleri açılmış. Açıkçası moralimi bozdu ne kadar az o kadar iyi diye düşünüyorum.

    Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 35bna

    Bu yıl bir çok okulda Harita ve Geomatik mühendisliği bölümleri açılmış. Açıkçası moralimi bozdu ne kadar az o kadar iyi diye düşünüyorum.

    Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?

    yeni açılan okullardan birini seçmiyceksen eğer yine avantajlı olursun.çünkü duyduğum kadarıyla öğretim üyesi sıkıntısı var harita mühendisliği bölümü için.Çanakkale de okuyan arkadaşım söylemişti.yıldız itü koü ktü gibi sistemini yerleştirmiş ünilere gidersen hele kii ytü veya itü için düşünürsek avantajlı olursun.tabi 4 sene sonra durum ne olur bilinmez ama harita müh.lere ihtiyacın fazla olduğu doğrudur.
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    düz gelip gidersen tabi moralin bozulur önemli olan farkını ortaya koyabilmek
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    1380 kontenjan var. bunun yarısı 4 senede mezun olur 300ü devlete gider geri 300 kişi kalır bunlar da zaten özelde çalışır. merak etme 100 200 kişi ile dolacak bir sektör değil bu. hele ki bu kadar yol ve inşaat yapılırken
  • EndlessPowerr E kullanıcısına yanıt
    ytü'de kaçıncı sınıftasınız?
  • Okan uni geomatik hakkinda bilgisi olan yok mu arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stormback S kullanıcısına yanıt
    üçe geçtim
  • EndlessPowerr E kullanıcısına yanıt
    harita mühendisliğinde bu yol inşşattan başka değişik işleri varmı istisnai birde kurum olarak nerede çalışabilir(tübitak vs.. tarzında)
  • stormback S kullanıcısına yanıt
    Tübitak'ta çalışırsa büyük ihtimalle uydu sistemleri ilgilenen kısımda çalışır. ya da füze arge kısmında uydu ile uzaktan algılama yapıp gerekli koordinatları belirlemek için oralarda bulunur. Şimdi inşaat sektörü dışında nerede bulunur sorusu yanlış olur. Çünkü bölüm zaten inşaat fakültesinin bünyesinde olan bir bölüm.Temel amacı zaten inşaat sektörünün içinde bulunmak. Ama haritacı eğer gps konusunda kendini geliştirirse eminim çok yüksek noktalara çıkar. Nisan ayında NOKIA 10 kişi istedi staj için. Eğer kendini geliştirirsen mutlaka bu tür şirketlerde üst düzeylere çıkarsın. Önemli olan hangi sektörde kendini geliştireceğine karar vermek. Kimisi kamulaştırmada iyi olur kimisi inşaat sektöründe kimisi yol yapımında kimisi tünel yapımında kimisi de fotogrametri dalında vs vs
  • EndlessPowerr E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bu arada bizim bölüm bologna sürecine girdimi girdiyse çan kalkacak mı?
  • stormback S kullanıcısına yanıt
    girdi,hayır çan kalkmayacak çan devam ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessPowerr -- 7 Temmuz 2013; 23:02:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EndlessPowerr

    üçe geçtim

    Dersler nasıl usta zevkli mi ? yoksa çok sıkıcı bir bölüm mü ? erkek-kız eşit sayıda mı ? :)
  • arkadaşlar harita mühendisliği ve inşaat arasında kaldım harita olursa itü tutturabilirim diye düşünüyorum sizce yıldız teknik inşaat mı itü harita mı?
  • Gün geçtikçe yeni fikirler beni bu bölümden soğutuyor. :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.