Şimdi Ara

TFF'nin karar ihtimalleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cenevre'de bugün UEFA yetkilileri ile görüşecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne yönde karar alacağı tartışılırken, bu konudaki ihtimaller de bir bir sıralanıyor. İşte o ihtimaller.
    - 1. Olasılık: Savcılık'tan alınacak deliller ile birlikte acil önlemler alınıp adı şike ve teşvik primine karışmış kulüpler küme düşürülecek, puan silme cezaları gelecek.
    Ancak bunun için liglerin bir süre ertelemesi büyük olasılık. Kanıtlar iddiaları doğrularsa F.Bahçe, Beşiktaş ve Sivas küme düşürülmesi kaçınılmaz. Eskişehir ve İstanbul BŞB'ye eksi puan cezası alacak, Trabzon'a da puan silme cezası gelecek. Bu durumda Bank Asya, 22 takımdan oluşacağı için 2 gruba ayrılacak. F.Bahçe ve Beşiktaş, Avrupa Kupaları'na katılamayacak.
    - 2. Olasılık: İddianame beklenecek. Karar ne zaman çıkarsa cezalar o vakit uygulanacak.
    Yani lig takviminde değişikliğe gidilmeyecek. Ve Avrupa Kupaları için UEFA'ya gönderilen liste değiştirilmeyecek. İddianame sezon ortasında gelirse Ankaraspor örneği işleme sokulacak. Küme düşürülen takımların oynadığı veya oynayacağı maçlar 3-0 kabul edilecek. Ve şike yapan takım, Avrupa kupalarına katılma hakkına sahipse UEFA tarafından organizasyondan men edilecek.
    - 3. olasılık: Karar için sezon sonunun beklenmesi bir diğer ihtimal.
    Süper Lig ve Bank Asya takvime göre oynanacak. İddianame sezon ortasında kabul edilse de cezalar için sezon sonu beklenecek. Eğer adı şikeye karışan takım sezon sonunda şampiyon olursa, bu şampiyonluk geçersiz sayılacak.
    Diğer olasılıklar...
    Ligden hiçbir takım düşürülmeyecek. Ancak Fenerbahçe lige -10, Beşiktaş ise -15 puanla başlatılacak.
    Ligden hiçbir takım düşürülmeyecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın lig ile kupa şampiyonlukları elden alınacak. Trabzonspor'a da şaibeli iddialar nedeniyle şampiyonluk verilmeyecek.
    1 kereye mahsus olmak üzere şikeciler affedilecek ancak şampiyonlukları iptal edilecek. Ayrıca Futbol Federasyonu'na 10'ar milyon euroluk ağır bir tazminat ödenecek.







  • Birini secmek gerekirse 3 daha makul diger 2 sikta daha cok gaz yeriz sokaklarda
  • şikeye karışan karışmayan tüm tarafları tatmin edecek bir karar alınması imkansız ancakk, fenerbahçe ve beşiktaş'ın (hadi sivas da olsun) ligden düşürülmesi bundan ne yayıncı kuruluş fayda sağlar, ne taraftarlar olarak biz, ne de süper ligde kalan bursa,gs ya da kayseri gibi şampiyonluğa oynayabilecek takımlar. lig çok yavan olur ama uefa'Nın da kesin kuralları var.

    10 milyon euroluk tazminat olasılığ bence yok denecek kadar az,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.