Şimdi Ara

Ekonomi Bölümü Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekonomi

    Genel Bilgi ve Programın Amacı

    Ekonomi toplumların karşılaştığı kısa ve uzun dönemli yaşam standardı problemlerine çözümler arayıp bulmaya dayalı sosyal bir bilim dalıdır. Dünyanın ve toplumların yaşam ve refah düzeylerine yönelik problemleri arasında işsizlik, enflasyon, kalkınma, büyüme, planlama, iktisat politikası geliştirme, verimlilik, çevre sorunları, kıt kaynakların en iyi dağıtımı, kullanı ve gelir dağılımı ön sıraları almaktadır.

    Bu bölümün amacı, kıt kaynakların rasyonel kullanımının yollarını belirleyici, toplumlaı sarsan ekonomik krizlere çözümler geliştirici, kalkınmakta olan ülkelere kalkınma ve büyüme stratejileri, program ve projeleri sunan, böylece modern ekonomi bilgileri ile donatılmış uzmanlar yetiştirmektir.

    Aranan Kişisel Özellikler

    Ekonometri programında öğrenim görüp bu alanda çalışmak isteyen bireylerin sayısal düşünme yeteneklerinin yüksek olması, ekonomi literatürü takip etmekten sıkılmaması gerekmektedir. Sosyal yönü aktif, disiplinli, çalışmayı seven kişilik özellikleri de mesleğin gerektirdiği niteliklerdendir.

    Öğretim süresi ve Okutulan Dersler

    Öğretim süresi 4 yıldır. Bilgisayar, Matematik, Fizik, Ekonomi, Mikro Analiz, Makro Analiz, Matematiksel Ekonomi, Ekonometri, Uluslarararası Finans, Ticaret, Endüstriyel Organizasyon, Para ve Banka, Ekonomi Tarihi, Türk Ekonomi Tarihi, Avrupa Ekonomisi, Ekonomi Politikası, Mikro ve Makro Ekonomi Mevzuatı, Ekonometri Mevzuatı, Çalışma Ekonomisi gibi dersler okutulmaktadır.

    Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları

    Mezunlara “Ekonomist” unvanı verilir. Kamu kuruluşlarıyla özel kuruluşlarda planlamacı, araştırmacı, danışman, politika saptama, diğer araştırmalara fikir ve yön gösterme, pazarlama, fiyat belirleme, maliyet, hesaplama, yedekleme alanlarında çalışabilirler. Finans sektöründe (banka, borsa, sigorta), sayıştay ve hesap uzmanları alanında yönetici, planlayıcı, denetleyici, pazarlamacı, halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışabilirler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.