Şimdi Ara

monitör açılmıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkeze iyi aksamlar. direk konuya giriyim. monitör ile kasa arasındakı kablonun kasa da 2 tane giriş yeri var ve anakart kısmında takılıydı ve 2 gundur monitör acılmamaya basladı ama o kabloyu diger gırıs kısmına takınca pc acılıyor o zamanda sorun ekran kartını görmüyo ve pencerelerı hareket ettırınce ya da herhangı bı web sıtesınde asagı yukarı yapınca dalgalanma oluyo.

    bu sorunu nasıl cozucem bılmıyorum. yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.



  • Makinanızda 2 adet ekran kartı bulunuyor ve anakart üzerinde olan onboard (onbord).

    Öncelikle BIOS ayarlarından onboard olanı devre dışı bırakın. ("Onboad Devices" veya benzeri bir başlık altında bulabilirsiniz.)

    Sonra monitörünüzü PCI slotuna takılı olan ekran kartına bağlayın, driverlerını kurun ve verimli bir şekilde görüntü alıp alamadığınızı kontrol edin.

    Eğer verimli bir şekilde görüntü alamazsanız, PCI slotundaki kartı çıkartın ve onboard olan ekran kartını tekrar aktif hale getirin, driverlarını kurup bu şekilde deneyin.

    Pencerelerin veya sayfaların dalgalanması ekran kartının driver eksikliğinden kaynaklanıyor.


    EDIT: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 18 Temmuz 2011; 12:50:38 >
  • onboard lan boot ROM disabled mıs. onboard nvidia lan ı dısabled yaptım ve kabloyu yukarı kısma taktım ama monıtöre gene bısey gelmedı. pcı slotu derken tam bılmıyorum bıraz acar mısın . bide daha onceden boyle bı sorun yoktu nıye boyle bısey oldu ?
  • Lan olarak kastettiğiniz, ethernet ayarları. Altında veya üstünde VGA yazan bir seçenek daha olmalı.

    Anakarta bitişik (ses çıkışları ve ethernet'in üstünde olan) ekran çıkışı, anakartınıza bağlı olan (yani onboard) ekran kartıdır. Monitör kablosunu dik olarak takarsınız ve bu kısmı zaten sökemezsiniz.

    PCI olan ekran kartı bunların altında bulunur. Ekran kablosunu yatay olarak taktığınız ekran girişidir. Kasanın iki vidasını sökerek, bu ekran kartına ulaşabilirsiniz. Kartı kasaya sabitleyen bir vidayı söktükten sonra, kartın diğer ucunda bir mandal veya klips şeklinde bir kısım daha bulunur ve bu mandalı kaldırarak ekran kartını anakarttan ayırabilirsiniz.

    NOT: Kasayı açıp, ekran kartını dikkatli bir şekilde çıkarıp çıkaramayacağınıza karar vererek denemenizi tavsiye ederim.


    EDIT: NOT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 18 Temmuz 2011; 13:28:26 >
  • advanced kısmından onboard device kısmına gırdım orda vga lı hıc bırsey goremedım.

    sımdı anladım artık ekran kartını kendım cıkararak denerım olmadı teknık servıse fılan gonderırım

    ılgın ve alakan ıcın cok tesekkur ederım.iyi forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acinon

    onboard lan boot ROM disabled mıs. onboard nvidia lan ı dısabled yaptım ve kabloyu yukarı kısma taktım ama monıtöre gene bısey gelmedı. pcı slotu derken tam bılmıyorum bıraz acar mısın . bide daha onceden boyle bı sorun yoktu nıye boyle bısey oldu ?

    yapamıyorsan ozaman harici ekran kartını cıkartıcaksın ;)
    beyin bedava.D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.