Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.598
Cevap
66
Favori
315.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @MONGUÇ
    Z906 için V tipi eq komik geldi gerçekten. Zaten bass hayvan gibi niye daha da artirirsin ki. Anlayan birisiyle fikir alışverişinde bulunmak güzel gerçekten. Kendime de birşeyler katmış oluyorum. Bir de ben yüksek watt değerine zaten karşıyım. Kendi sistemimde yarıyı bile geçmiyorum. Malum apartman hayatı.

    Zamanında z906 almayıp sinema sistemi alarak pek de kötü birşey yapmamışım galiba. O zamanlar sistemleri bilmediğimden bu PC hoparlörü, benim ihtiyacım başka diyerek bakmamıştım bile. Bu aralar biraz heves saldım ama anladığım kadarıyla o paraya daha iyisi de olabiliyor.

    @aykutx
    Hoparlörü küçümseyince de kullanan arkadaşlar alınıyor biraz. Ben de Edifier R1289DB için tavsiye alabilirmiyim? Z623 yerine almak mantıklı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkgncr

    @MONGUÇ
    Z906 için V tipi eq komik geldi gerçekten. Zaten bass hayvan gibi niye daha da artirirsin ki. Anlayan birisiyle fikir alışverişinde bulunmak güzel gerçekten. Kendime de birşeyler katmış oluyorum. Bir de ben yüksek watt değerine zaten karşıyım. Kendi sistemimde yarıyı bile geçmiyorum. Malum apartman hayatı.

    Zamanında z906 almayıp sinema sistemi alarak pek de kötü birşey yapmamışım galiba. O zamanlar sistemleri bilmediğimden bu PC hoparlörü, benim ihtiyacım başka diyerek bakmamıştım bile. Bu aralar biraz heves saldım ama anladığım kadarıyla o paraya daha iyisi de olabiliyor.

    @aykutx
    Hoparlörü küçümseyince de kullanan arkadaşlar alınıyor biraz. Ben de Edifier R1289DB için tavsiye alabilirmiyim? Z623 yerine almak mantıklı olur mu?
    logitech edifier vs multimedia sistemler kullandım zamanında.
    o tüzden genç arkadaşlar hata yapmasın diye uyarıyorum.
    mesela z906 sanıyorum 2000 liranın üzerinde. inanın paraya yazık..
    3000 liraya giriş seviyesi hatta 2. el 5.1 avr li bir sistem kurulabilir.
    performansta logitech ile karşılaştırılmaz bile.
    amma illaki logi yada edifier mi diye soracak olursanız edifier derim.
    yaaklaşık 10 yıl mbce edifier 530D kullanmıştım. sesi logi den daha iyi.




  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Edifier varken, z623 hiç önermem.
  • Peki ses sistemlerinde subwooferin etkisi ne kadar önemlidir? Tüm surround sistemlerde ve soundbarlarda var. Edifier'in 2.1'leri de bütçemi aşıyor. Edifier 1280 modeli bütçem dahilinde. 2.1 sisteme göre filmlerde eksik kalır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Subwoofer aslında bu yeni dünya düzeninde artık gerekli oldu.Çünkü popüler kültür ve müzik yapımcıları malesef bilgisayara dayalı oldu.Mesela şimdi ki müziklerin çoğunda artık çok düşük frekanslar kullanılıyor.Bilgisayara dayalı efektler var.Ensturmanlar eskisi kadar kullanılmıyor ne yazık ki.Ve neredeyse,filmlere ait olan uzatılmış abartılı düşük frekanslara sahipler.Hani bence insanlara bu yüksek bass denen şeyi dikta edende günümüzün tarzı.

    Plak devrini yaşayıp bilenler beni anlarlar.Hele ki,eski Türkçe plakları dinliyenler.O zamanlar yapımllar da, bu kadar düşük uğultulu frekanslar müzikte kullanılmazdı.Stüdyolarda kayıt,canlı canlı gerçek ensturmanlar kullanılarak yapılırdı.

    O zaman da kabinlerde woofer vardı.Ama üzerine bugünkü kadar,bass görevini üstlenme ve zorlanma gereği yoktu.Yine bana göre,zaten doğal bir müzikte çok düşük frekansıın,uğuldamanın ve patlamanın yerinin olmayışıdır gibi.

    Sonuç olarak günümüz dünyasında, düzen artık değişiktir.Aslında bugün sesi bozan tek şey,üreticilerin o subwoofer'lara yüklediği,aşırı güç ile beraber dengesiz,tek düze uğuldayan gürültüdür.İşte o gürültü malesef,orta ve yüksek frekansta ki, daha ince sessleri duyulamaz hale getirmesidir.

    Eskiler bir ses cihazı alırken,şimdiki gibi,kapı devirme,duvar sallama veya ortalıkta deprem etkisi yaratmayı düşünmezdi.E bunu gören logitech gibi karanlık sese sahip bazı firmalar,ürünlerini üretim amacı olarak, yüksek ses ve bass ikilemini kullanır.

    Çünkü artık en yüksek bass kimdeyse,en güçlü odur,ortalıkta en fazla boğucu bass çıkaran müzik sistemli araç hangisi ise en iyisi odur bilinç altı var.Artık gençler arasında ' Bass' bir güç göstergesi malesef.

    Eski eskide kaldı.Dün dündü,bugün bugündür.Bugünde olsa dünden güzel bir örnek :
    https://www.youtube.com/watch?v=G8ujVJVlGe4




  • Arkadaslar selamlar,

    Bisey soracagim.

    Bu ses sistemi, YILLARDIR piyasada, YILLARDIR akiyor, ve ayni model...

    Hic mi teknoloji degismedi ? (kablo haricinde)
    Hic mi daha hesapli daha guclusu cikmadi cikamadi? (hoperlorlerin ve sub un Rms degerleri gercekten fiyatina gore inanilmaz yuksek)

    Nedir bunca sene hic ustune koymadan piyasada bu urunun satlmasinin?

    Almayi dusunuyorum evime bi sinema sistemi.
    Sound barlara baktim subwooferli olanlara, arkaya da 2 uydu koyarim vs diye dusundum.. Direkt bundan daha pahaliya geliyor, bundan daha dusuk Guclerdeki LG speakerlar falan.
    Alicili vs daha profesyonelimsi sistemlere girsen zaten fiyat katlaniyor kat kat.

    Bu Fiyata bundan daha iyisi yok gorunen o, yaniliyor muyum?

    Kablo konusun benim icin hic sorun degil, cok guzel bi sekilde salonuma doseyebilirim bunlari, (Kaldi ki hirs yapsak uydulari kablosuz yapan adaptorler de cikti Logitech in falan)
    Zaten Dijital ile baglamak istiyorum, bunda da 2 adet mevcut (1 televizyon 8 serisi samsung, bi de kps4 pro)

    ne diyorsunuz?

    Hollandadayim, burada sifirini 200€ ya buluyorum.
    ikinci el de 120 euro civarlarina var ama alinir mi ikinci el bilemedim? kablolarda veya girislerde sorun olur mu , fikirlerinizi alabilir miyim)

    sagolun varolun :)




  • Burada okudum da biraz son 4-5 sayfayi, millet gommus, yok bu sistem de ses mi veriyor vs diye :))

    Muadili olarak EDIFIER: S350DB demissiniz, arastridim , %50 oraninda daha pahali bi set 2.1 olani... 300 Euro civarlarinda. Bu nasil bi karsilastirma anlamadim.
    belki de ben ucuz yeri bulamadim o markanin.

    e bari, bi yardimci oluverin de 200€ civarlarinda en guzel surround ses sistemini hangi markadan aliriz, onu da soyleyin arkadaslar.
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler cevap için. Sorunu çözdüm ben. Şöyle ki TV ayarlarından dijital ses çıkış ayarını PCM'den DST'ye getirdim ve sorun NETFLİX'te çözüldü. PS4 için ikinci optik girişinden PS4'e ayrı bir optik kabloyla çıkış aldım ve PS4 ü oynadığımda input'u optik 2 ye ayarlıyorum. Bu şekilde 5+1 i çözüyor.
  • Logitech z906 yı DTS müzikle dinleyin de görün. Her uydudan ayrı bir ses ve ayrı bir detay, dolayısıyla kendinizi orkestranın ortasında bulacaksınız.
    2 tane uydusu olsaydı uyduları kıytırık denilebilirdi, 5 tane uydusu ve büyük ve güçlü bir woofer'ı var, bunlar bir bütünle kendi kendini tamamlıyor.

    Bazı bilgiler: Bilgisayarda dinliyorsanız ses kartınızın DTS veya Dolby digital desteklemesi gerekir, dts devredeyse logitech'in kontrolcüsünde 'DECODE' ışığı yanacaktır zaten.
    Hoparlörü optik (dijital) kabloyla ses kartına bağlamalısınız.

    Müziği 5+1 DTS dinlemek bir başka keyifli... (Müziğin DTS müzik olması gerekli, Mp3 müzik dosyasıyla olmaz!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 20 Ekim 2019; 12:13:52 >
  • Dts aslen film seslerine dayalı bir formattır.Bir müzik parçası için,kapladığı boyut çok fazla ve pratik değil.Günümüzde kaç sevdiğimiz parçanın dts formatlısını bulabiliyoruz orası muamma.Dts formatlı daha yerli parça kaydı bile yoktur piyasada kanımca.Bize dayatılan dts diye sevmediğimiz melodileri dinlemek zorunda değiliz sanırım.

    Z906 dediğiniz cihaz zaten film ve oyun için tasarlanmış.Her kolonundan ayrı ayrı ses gelmesi beklenen bir şey.Bunda vurgulanacak bir şey görülmemeli.Yani olağan bir durum söz konusu.

    Kaliteli ve orjinal kayıttan riplenmiş bir mp3'ü, iyi çalan bir cihazın sesi ortalama standart bir insanı tatmin eder.Biraz daha beklentisi olan,wav,flac veya diğerlerine yönelebiliir.Birde odyofilller var tabi ama onlara ayrıca değinmek gerek.

    Sonuç olarak,mzüikten,formattan ve kaynağın sesinden bağımsız olarak,işin içine hopörlör ve cihazın performansı girince,hiç bir söze gerek kalmıyor bazen.Aşırı güçlü bass'a bulanmış hiç bir cihaz,doğal ve duru bir ses veremiyecektir.




  • Merhaba;

    Benim de ufak bir sorum olacaktı;

    z906 yı yeni aldım bununla birlikte, full hd projeksiyon da aldım (optik çıkış bu zamazingoda) - yolda geliyor.

    bunlara ps4 bağlamak istiyorum (fakat pro değil slim optik çıkış mevcut değil) yani ps4 den çıkan HDMI projeksiyona girecek, projeksiyondan çıkan optik kablo z906 ya gidecek. TV olsa idi ps4, decoder hepsini yan yana koyar 1.5 metre de bağlardık sorun yok.

    sorun tavsiye edilen yerleşim planına göre yansıtıcı ile decoderin tam zıt yerlerde olması.

    sorum şu;

    a-optik kabloyu mu 10metre alıp ps4 ü projeksiyona yakın tutmak - projeksiyondan decoder a optik uzatmak mantıklı

    b-HDMI kabloyu uzun tutup PS4 ile decoderi yakın tutmak mantıklı

    c- yoksa yerleşim planını tamamı ile değiştirip subwoofer sağ karşıdan (perde altından) sağ kolumun altına almak mı mantıklı?

    diagram da çizdim, bence optik kablonun veri hızı HDMI'a göre daha yüksektir, ayrıca bu kadar uzaklıkta HDMI da input lag olabilir mi diye kendi kendime soruyorum.

    yardımlarınız için teşekkürler. LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

    teşekkürler.




  • Sony htrt4 ile Logitech Z 906 arasında kaldım, ne tavsiye edersiniz, film PS4 pro amaçlı kullanacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar z906 almak istiyorum evde film izlemek için ve müzik dinlemek için yalnız tvye bağlayacağım uygun olurmu ne dersiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ömervtnsvr

    arkadaşlar z906 almak istiyorum evde film izlemek için ve müzik dinlemek için yalnız tvye bağlayacağım uygun olurmu ne dersiniz
    Bence iyi fikir, güzel karar.
  • Şu an en uygun nereden alınabilir?
  • Sıfır mı 2inci el mi düşünüyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • doctorfo kullanıcısına yanıt
    Sıfır abi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • doctorfo kullanıcısına yanıt
    Bende bunu buldum en uygun.
    Nasıl ürün siz kullanıyor musunuz?
    İçinden optic kablo çıkıyor mu acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 hafta önce Media Markt mağazasından elden giderek arkadaşa 1775 TL civarı bir meblaya aldik. Bi sorun sorusturun isterseniz hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.