Şimdi Ara

Microsoft: 1. Parti Oyunlarımız Daha İyi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •       Bu nesilde konsollar arasındaki yarış henüz son ermedi. Önceki nesilde Playstation 2 çok açık farkla rakiplerini geride bırakmıştı. Bu nesilde ise Nintendo Wii rakiplerini oldukça geride bıraksa da Wii U'nun çıkması bu konsolun satışlarını durduracaktır. Xbox 360 ise Playstation 3'ten birkaç milyon daha fazla sattı.
     
         Konsolların önümüzdeki iki yılki performansları bu yarışı kimin kazanacağını belirleyecek, bu süre içinde firmalardan da "en iyi biziz" türü şeklinde açıklamalar gelmeye devam edecek. Bu defa benzer bir açıklamayı Microsoft'tan Dennis Durkin yaptı. Durkin'e göre Xbox 360'ın 1. parti oyunları kalite ve konsol başına satış performansı bakımından rakiplerinden daha iyi durumda.
     
         "Kesinlikle birinci partinin önemli bir araç olduğunu düşünüyoruz ve belli aralıklarla gelip milyonlarca satan Forza gibi oyunları reddedemezsiniz. Örneğin Fable gibi 2-3 milyondan fazla satan ve sürekli çıkan oyunları da reddetmeniz mümkün değil."  açıklamasını yapan Durkin'e göre sadece varolan isimlerle değil, Kinect Sports gibi 3 milyondan fazla satmış yeni yapımlarla da piyasada etkili olmanın planları yapılıyor.
      
         Birinci parti oyunların kendi eko sistemleri içinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Durkin'in açıklamasına göre Microsoft Game Studios'un oyunlarının Metacritic'teki puan ortalaması %75 imiş. Nintendo %77 ve Sony de %74 puan ortalamasına sahipmiş.
           
         Microsoft'un güçlü 1. parti oyunlara sahip olduğu bir gerçek, ama Nintendo ve Sony'nin de bu konuda çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 1. parti oyunların satışlarına baktığımızda Nintendo'nun açık ara önde olduğunu söyleyebiliriz; çünkü bu firmanın konsollarını kullanan oyuncuların asıl hedefi 1. parti oyunlar.
     








  • Tamamen yalan xbox daha populer daha iyi diyebilir; ama 1. party oyunları hakkında sonyi geçemez
  • God of war serisi gibi bir seriyi hiçbir konsolda göremeyiz, bu kesin ;)
  • @ omar2425

    Katılıyorum :)
  • kalite bakımından belki geçemez ama bu da firmaların işine gelmez para getiriyorsa o oyun kalitelidir(firmalar için)
  • sesli güldüm
  • gears of war seriside xbox dısındaki konsollarda goremeyiz... bu da kesin
  • hass........ ordan
  • daha çok sattığı kesin iyi olması herkese göre değişir
  • daha geçenlerde metacritic hakkında sahibi adam gibi inceleyin dememişmiydi.. nasıl da oluyor karşımıza metacritici koyuyor :? gülünç :D
  • @stun

    Metacritic birçok sitenin verdiği puanların ortalamasını verdiği için en doğrusu olur bence. Sahibi diğer sitelere adam gibi inceleyin dedi çünkü örneğin "NCAA Football 12" oyununa bir site -100 üzerinden- 60 puan verirken diğeri 90 puan vermiş. Tabii 60 puan veren adam spor oyunlarını sevmediğinden düşük puan vermiş olabilir. Örneğin A sitesi (ortalama olarak) PS3 oyunlarına yüksek, Xbox360 oyunlarına düşük puan vermiştir, B sitesi ise (yine ortalama olarak) Xbox360 oyunlarına yüksek, PS3 oyunlarına düşük puan vermiştir. A sitesine bakan "Vay be PS3 yardırıyor." derken B sitesine bakan "Xbox360 ezer." diyebildiği için hâlâ -bence- en doğru puanlar Metacritic puanlarıdır.
  • sinnux...

    saçmala .. diğer sitelere deil kendı sıtesıne dedi al sana kanıtı ... haberden çektım bu kopyayı...

    Marc Doyle, kendi sitelerinde bulunan oyun skorlarının dengesiz olduğunu itiraf etti.

    ABJumbShoots'a bir röportaj veren Doyle, dengeli inceleme skorları ortaya koyabilmeleri için inceleme yapan editörlerin, oyunları bütünüyle incelemeleri gerektiğini vurguladı. Yani Doyle, editörleri işlerini doğru yapmaları yönünde uyarıyor.

    Doyle, inceleme yapacakların oyunları enine boyuna incelemek zorunda olduklarını böylece oyunseverleri doğru yönlendirebileceklerini söyledi. Doğru söze ne denir?
  • iki konsolun exc leride dünyanın en iyi oyunları, Bu bana göre böyle ama kişiden kişiye değişir tabi.
  • kendimizi kandırmayalım xboxta geow dısında adam akıllı oyun yok
    ps3 forever baştan beridir;))))
  • BSC Misafiri
    17.07.2011 22:19:11

    çok haklsın... geow bide alan wake var... birde kinect çok hoşuma gidiyor... ps3 exc leri sayı olarak ustun .. tur olarakta çeşitli... kaliteside yüksek..
  • stun

    Metacritic inceleme yapmıyor. Diğer sitelerdeki incelemelerin ortalamasını gösteriyor. (Var mı itirazı olan?)

    "Marc Doyle, kendi sitelerinde bulunan oyun skorlarının dengesiz olduğunu itiraf etti." Kendi sitesinde bulunması kendi editörlerinin incelediği anlamına gelmez.

    L.A. Noire'a 11 site 100 puan vermişken "GameCritics" 65 puan vermiş. Toplam 82 site oylamış.

    http://www.metacritic.com/game/xbox-360/la-noire/critic-reviews

    Harry Potter and Deadly Hallows Part 2'yi (Xbox360 versiyonu) şimdiye kadar 12 site oylamış (tabii ki daha fazla inceleme yapılmıştır ama metacritic'e kayıtlı olanlar bunlar.) puanlar ise şöyle:
    76 - GamingXP
    65 - Game Informer
    55 - IGN
    54 - GameTrailers
    50 - VideoGamer
    50 - Meristation
    48 - GameFocus
    46 - Cheat Code Central
    45 - Everyeye.it
    40 - Game Spot
    35 - Strategy Informer
    30 - Metro GameCentral
    76+65+55+54+50+50+48+46+45+40+35+30=594 594/12=49,5 yuvarla 50 Peki metacritic.com puanı ne bu oyun için? (Büy




  • stun

    Harf sınırlaması yüzünden son paragraftan devam ediyorum.

    76+65+55+54+50+50+48+46+45+40+35+30=594 594/12=49,5 yuvarla 50 Peki metacritic.com puanı ne bu oyun için? (Büyük sürpriz = 50) Yeni incelemeler eklenebilir ortalama değişebilir ama ben bunu yazarkenki durum böyle. Hatta sayfanın adresini de vereyim

    http://www.metacritic.com/game/xbox-360/harry-potter-and-the-deathly-hallows-part-2/critic-reviews

    Marc Doyle'un da yakındığı durum bu. Bir site 76 puan verirken diğer site 30 puan vermiş. L.A. Noire'a 11 site 100 puan verirken tutmuş adamın biri 65 puan vermiş. Puanlar arasında uçurum var senin de gördüğün gibi. Ve bu puanların hepsi de Marc Doyle'un sitesinde bulunuyor. Marc Doyle da diyor ki "Adam gibi inceleyin şu oyunları." Hatta metacritic'in sitesinde de anlatılmış şimdi buldum.

    http://www.metacritic.com/about-metacritic




  • Ps3 exc oyunları tartışmasız daha zevkli ve daha etkileyici.BUrada saçma sapn grafik tartışması yapmayacağım yok uncharted 2 geow 2 den dah agüzel yada daha kötü.2Bir gerçek var oda bu oyunların grafikleriinn kaliteli olmaıs.Bir insan aynı anda geow 2 yi veya uncharted 2 yi oynayamz.O yüzden başka bir oyunla başka bir oyunun karşılkaşması kadar saçma birşey yoktur.Diğeer gerçek ise Xbox360 ında çok güzel exc oyunlarının olduğu fakat ps3 ünkilerin daha baskın olduğudur.Sayı olarak daha fazla exc olabilir ama beni sayı değil kaliteli exc oyunlar ilgilendiriyor.Gow 3 kim ne derse desin şu ana kadar hayatımda oynadığım en muhteşem oyundu.GEow var ise muhteşem bir oyun.
  • sinnux
    18.07.2011 00:10:47

    saol.. şimdi tam anlamıyla anlamış oldum....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.