Şimdi Ara

İphone 4 ü satıp Galaxsy S 2 almak mantıklımı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
3
Favori
12.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iphone 4 ün video incelemesini donanimhaber yapmadı mı? Saatlerdir arıyorum bulamadım?
  • Arkadaşlar daha önceki mesajlarımdan birini kopyalıyorum. Telefon seçiminde kararsız olan arkadaşlar için faydalı olabilir.


    Arkadaşlar öncelikle iPhone 3GS kullanıyorum ve 2 hafta öncesine kadar galaxy s2 mi alsam htc sensation mı diye araştırıyordum. Ta ki galaxy s2 yi elime alana kadar. İlk başta değinmek gerekirse, ekranın renk kalitesi cidden çok güzel. Kontrast kendini belli ediyor ama netlik cok da iyi değil, çözünürlükten kaynaklı olarak. İşin esas kısmına gelirsek, 2 senedir 3GS kullanıyorum, telefonumdan çok memnunum,ancak ekran kalitesi artık cok yetersiz kaldığı için (özellikle internetteyken) değiştirmeyi düşünüyorum. Bu sefer androide şans vermeyi düşünüyordum, internette gördüğüm videolarda telefonun iphone gibi seri çalıştığını görüyordum ve açık kaynak falan derken android artık alınır diyordum ama işin iç yüzü hiç de öyle değil. Bi kere ekranın büyük olması hiç bir avantaj getirmiyor iphonela kıyaslandığında, çünkü iphoneda 3.5 inçlik ekranıyla küçük yerlere çok daha kolay basabiliyorum ve inanılmaz şekilde daha iyi ve emin olarak yazı yazabiliyorum. Çünkü galaxy s2 nin dokunmaya tepkimesi hala iphone gibi değil. İstediğim tepkiyi direk alamıyorum. Ondan dolayı internette dolaşırken parmağımı çok az hareket ettirdiğimde, galaxy sayfanın sonuna geliyor. Halbuki iphoneda ne kadar itersem o kadar gidiyor ekran, inanılmaz hassas. Ki benim için bu yaptığım hareketlere aldığım feedback çok önemli. Yani galaxy s2 hızlı olmasına hızlı, ama internet sayfasını benim 3GS 10 sn de açarken onun 5 sn de açması, benim için hiç önemli değil. Önemli olan kontrolün benim elimde olması. Önemli olan ekrana dokunduğum zaman ekranın bana istediğim gibi tepki vermesi. Bu bahsettiğim düzenin androidte değişmesi gerçekten zor görünüyor. Açık kaynak başta güzel gözüküyor, hatta bilgisayar konusunda linux cidden iyidir, ancak işin içine "dokunmatik" gibi çok hassas bir teknoloji girince, işletim sisteminin çok iyi şekilde optimize edilmesi gerekiyor. Bunu da android gibi her telden çalan bi işletim sisteminde yapmak çok zor. Bu nedenle windows phone 7, benim için, iOS'a daha iyi bir rakip olacaktır. En azından bir standardı var. Sonuç olarak, ne yazık ki benim de telefon alımım ertelenmiş oldu. İnşallah apple şu yeni iphoneunu geciktermeden bir an önce çıkarır da ben de rahat ederim.:)

    Galaxy s2 nin muhteşem donanım özelliklerini vurulan arkadaşlara kesinlikle tavsiyem, aleti didik didik edinceye kadar inceleyin. Ve bu arada mutlaka iOS'lu bir cihaz da kullanın. Özellkie uzun bir süre iOS kullanan ya da yukarıda saydıklarım kendi için önemli olan arkadaşlar, lütfen iyi araştırın. Ortada çok ciddi bir para söz konusu ve aldıktan sonra pişman olmak insana cidden çok koyar. benim şansıma geldi, bi arkadaşım acelecilik yaptı ve beni büyük bir hatadan kurtardı. Benim ihtiyaçlarımı şu an iOS çok iyi karşılıyor. Sizin için belki android olmazsa olmazdır. Ama yukarıdaki deneyimlerime kulak verirseniz, sizin iyiliğinize olacaktır. Saygılarımla iyi geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: B-veritas

    Android teki bu donanım yarışını anlayamıyorum, çift çekirdekli 1 gm ramli bilmem neli ne gerek var bu kadar donanıma ? Yap bakalım bir iphone 4 ün donanımıyla eş değer bir donanım koy Android içine getir bir karşılaştır bak bakalım İos onu ne yapıyor.
    Geçenlerde arkadaşıma şu Samsung Ace aldık iyi güzel hoş telefon filan ama yani 800 mhz işlemci 300 bilmem kaç mb rami var o da ney angry birds oynarken 30 dakika sonra şişmeye kasılmaya başlıyor, ben 3Gs kullanıyorum bırak Angry Birds kadar basit bir oyunda kasmayı infinity blade de bile hissetmedim böyle birşey. Onu bırak 2-15 mb oyunların içinden oyun bulana kadar göbeğimiz çatladı bu mu yani İos u geçecek sistem ?
    Koy çift çekirdeği bilmem kaç mb rami sür piyasaya millet uçussun yok ya, o zaman al Ferrari İstanbul'un sal akşam trafiğine tofaşlarla yan yana yarış yaparsın.
    Demem o ki bir şekilde İphone almışsanız bence satmayı bırakın elinizden bir yere koyarken bile 2-3 defa düşünün, eğer 2 sene önce çıkan telefon hala yeni çıkan telefonlarla karşılaştırılıyorsa daha 2 sene geçmesi lazım ki diğer firmalar ancak ona yetişebilsinler. Sonuçta elektronik cihazlarda ve de konu telefonlar olunca kişisel ihtiyaçlarınızı ve kullanım koşullarınızı belirlemeniz ve o doğrultuda karar vermeniz gerekir.

    Rekabet iyidir fakat sizi kandırmalarına izin vermeyin

    Ewt kandirmalarına izin verenlere 2500 tl ye bi dünya iphone satti ülkemin insani..

    Hala 2-15 mb oyun da takılıp kalmışsınız..Bu konuda bilgisiz ve araştırmadiginiz belli olmuş..Ben 700-800 mb lik oyunlar oynuyorum nedense :)

    Siz telefonunuzda 2 gb lik playstation oyunu oynadınız mı hic??

    Android güçlü donanım isteyen bir sistemdir..Iphone donanımına bence android yükleyelim bakalım ne olacak :) sürüm sürüm sürünür herhalde..steve işini biliyor o yüzden widget lar ve görsellik işine girmiyor..Çin telefonların da bile mide bulandırma noktasına gelen o arayüz zaten kasılmaz merak etmeyin..Adam bi folder özelliği koydu onu bile açıp kapıyorken kasıyo cihaz..kimde görsem aynı..


    İp4 resmi satış fiyatına bir bakın isterseniz, 2500-TL ye ben ip4 alan kimse tanımıyorum varsa bizede söyleyin. Oyun konusuna gelince yukarıdaki kastım kalitesiz oyunların bolluğunu belirtmek içindi yoksa bir NFS oyunlarının belirttiğiniz oyunların olduğunu bende biliyorum, oynama gereği duymadım çünkü bütün oyunları ps oyunlarına denk sayılır zaten ki ps oyunu oynamak istersem bunu platformunda yapmayı tercih ederim. Daha düşük donanımla daha hızlı çalışan bir sistem varken neden Androidi takılmadan kullanıcam diye bilmem kaç çekirdekli cpu su olan ateş gibi yanan telefon kullanayım.

    Sizin karşılaştırmanız da söyle olmuş, 1 pc var ona Win7 yüklemek varken gidipte Vista yüklemeye benziyor

    Bu ülkede resmi satış fiyatından kaç kişi ip4 alabildi??millet aylarca sıra bekledi doğru düzgün stok bile girmedi ülkemize..Sgs2 çıkana kadar 2500 den aşağı ip4 mu vardı..Şimdi şimdi 1800 tl ye düştü o fiyat bile çok o cihaza..

    Kalitesiz oyun konusuna gelirsek te sadece android de mi var kalitesiz oyun..ios da da dolu dünya dandik dundik app, oyun var symbian dada..Bunu sadece android e mal etmek , verecek cevap bulamayıp laf olsun diye cevap yazmaktır..

    Ps oyunlarını zaten oynayamazsın donanimin kaldırmaz ;) Sen evde otur tv nin karşısında platformunla oyununu oyna biz yolculukta sağda solda oynarız..

    daha düşük donanımla daha hızlı bir sistem çalıştırmak varken neden ip5 te çift çekirdeğe geçmek için steve jobs bi tarafını yirtiyo git ona sor ..onu da beceremedi ısınma probleminden dolayı ip5 i çıkaramadı..Sgs2 ateş gibi yanmadı ama ip5 yanacak herhalde :))

    Verdiğin örnek doğru elimizde çift çekirdek bi pc var..ona hem win7 hem vista yüklüyoruz banamısın demiyor..bence bunu iphone için düşünmek lazım ios tan başka bir sistem yüklesinler bakalım donanım nasıl yerlerde sürünecek..

    Madem yüksek donanım fuzuli ve gereksiz,ip5 çıktığı zaman tekrar biraraya gelip konuşalım bakalım ne kadar fuzuli..sizin mantığınıza göre 3gs te kalsaymış keşke apple..nasıl olsa her update i kaldırıyor ya..yalnız kasım kasım kasiliyor tabi o başka ...




    Dostum konuyu kisisellestirip savunmaya gecmeye calismani anlayamadim bn Android kotu sg2 kotu filan demedim yazdiklarimi okursan oyle bir yorumum olmadi. evet ps oyunu vs mobile platformdaki oyunlari en fazla 3-4 saat oynarsin sonra sarjin biterdi ki tv de oynayip aldigin zevkin 10 da 1 ini bile alamazsin ki elbette guzel bir ozellik Android icin. İsinma konusunda forumda sg2 incelemesi var ve ciddi anlamda isindigini dile getirmislerdi oysa daha cikmayan bir telefonun isinmasindan bahsetmen baya bir komik olmus. Bn 2500-Tl ye alan birini tanimiyrm etrafimda ve calistigim sirkette herkes resmi fiyatindan kontratli vs alabilmis sanirim. Ozetlemek gerekirse telefon alirken insan kendi ihtiyaclarini goz onunde bulundurmali ve o dogrultuda almali, yaptigim tum yorumlar kendi dusuncelerimdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 18 Temmuz 2011; 14:49:44 >
  • Gs2 yi inceleme fırsatım oldu
    İnsanın hosuna gidiyor özellikleri duruşu ama sadece bir hevesten öteye gidemiyor desem yeridir

    iPhone 4 U kullanıyorum agostos ayından beri ve suanda tek şikayetçi oldugum konu herkesin elinde olması
    Onun dısında birşeyden rahatsız degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 4 video inceleme linki verebilecek olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fateeh33

    Gs2 yi inceleme fırsatım oldu
    İnsanın hosuna gidiyor özellikleri duruşu ama sadece bir hevesten öteye gidemiyor desem yeridir

    iPhone 4 U kullanıyorum agostos ayından beri ve suanda tek şikayetçi oldugum konu herkesin elinde olması
    Onun dısında birşeyden rahatsız degilim


    Detay verirmisin?
    Nesi seni kısıtladı?
    Nesi seni sıktı?
    iPhone'nun şu özelliğinden vazgeçemem dediğin yönü nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdusss -- 18 Temmuz 2011; 17:31:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fateeh33

    Gs2 yi inceleme fırsatım oldu
    İnsanın hosuna gidiyor özellikleri duruşu ama sadece bir hevesten öteye gidemiyor desem yeridir

    iPhone 4 U kullanıyorum agostos ayından beri ve suanda tek şikayetçi oldugum konu herkesin elinde olması
    Onun dısında birşeyden rahatsız degilim


    evet kötü telefon demiyorum bende kesinlikle... çok iyi donanımı var iphone 4 ü ezicek şekildee ama olay donanımla bitmiyor gerçekten hevesten öteye gitmiyorr 4-5 yıldır iphone kullanıorm kaliteye alıştıgım için androide ısınamadım ama buda yanlıs anlasılmasın kalitesiz değil android ama benım beklentilerimi karsılamıyor..
  • Iosta olupta android de olmayan
    beklentilerinizi tek tek siralasanizda bizde nelerden mahrum kalmışız bilsek...

    Yukarıda bi arkadas hala dokunmatik olayından tepkime den bahsetmiş..üstelik 3gs i örnek vermiş..Benim galaxy s te de web sayfaları çok hızlı olduğu halde kontrolden çıkmıyorda sen SGS2 de nasıl kontrolünde tutamıyorsun :))

    Esas uyuz olan iphone un web tarayıcısı..hızla sayfanın altına inmeye calisiyorum 3 satır gitmeden takılıp kalıyor..Sayfanın en altına inene kadar parmak egzersizi yaptırıyor resmen..Heleki web kullanım kolaylığı ve performansı konusunda bırakın 3gs i ip4 bile sgs yanında vasat kalıyor..Sgs2 yi hic düşünemiyorum zaten..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Iosta olupta android de olmayan
    beklentilerinizi tek tek siralasanizda bizde nelerden mahrum kalmışız bilsek...

    Yukarıda bi arkadas hala dokunmatik olayından tepkime den bahsetmiş..üstelik 3gs i örnek vermiş..Benim galaxy s te de web sayfaları çok hızlı olduğu halde kontrolden çıkmıyorda sen SGS2 de nasıl kontrolünde tutamıyorsun :))

    Esas uyuz olan iphone un web tarayıcısı..hızla sayfanın altına inmeye calisiyorum 3 satır gitmeden takılıp kalıyor..Sayfanın en altına inene kadar parmak egzersizi yaptırıyor resmen..Heleki web kullanım kolaylığı ve performansı konusunda bırakın 3gs i ip4 bile sgs yanında vasat kalıyor..Sgs2 yi hic düşünemiyorum zaten..

    İstediğine inanabilirsin ama ben burda kendi deneyimlerimi paylaştım. Ben dokunmatik ekranın tamamiyle benim kontrolüm altında olmasını seviyorum. Sgs 2 hızlı olmasına hızlı buna lafım yok ama kullanım zevki vermiyor. Benim icin dokunmatik ekranın verdigi tepkiler çok önemli. Yani düşün 2 senelik 3GS bile daha belirgin tepki veriyor. Zaten yazımın basında da belirtmiştim sgs 2 mi sensation mı diye düşünüyordum. iPhone'u kafamdan silmiştim. Ama isin icine girince isler değişti. Özellikle web browserdayken sgs2 nin parmak hareketlerine karsı tepkisi çok yetersiz. Sanki alet benim kontrolüm altında değil de kendi kendine gidiyor. Halbuki ben kendi kontrolüm altında olmasını seviyorum. Burda eğer kisi benim icin internette dolaşırken sayfanın kontrolü ben de olmasa da olur, yeter ki flash acsın derse ve girdiğim bütün siteler flash olmadan çalışmıyor derse, o kisi icin sgs2 daha uygundur. Ama burda iPhone icin de bilip bilmeden atıp tutmanın alemi yok. Misal sgs2 den ornek vermeye devam edeyim, fruit ninja oyununda kesme çizgisi parmağınızı geriden takip ediyor, iPhoneda birebir parmakla beraber giderken. Ondan sonra sgs 2 den Youtube'a girdiğiniz zaman (normal versiyonuna) video oynatimindaki çubuğu oynatmak çok zor. Çubuğa basınca direk algılamıyor. 3-4 defa basmak gerekiyor, algılayip ileri geri satabilmesi icin. Bu arada androidteki bahsedilen "gercek" multitaskingin de pek bir özelliğini göremedim. Bildigin bilgisayardaki alt-tab gibi 5 sn de geçiş yapabiliyorsun kaldığın oyuna. iPhoneda ise 1-2 sn icinde kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Ben ne anladım o zaman "gercek" mutitaskingden? Ha bu arada iPhoneda yapamadığım nerdeyse tek şey full flash siteleri görüntülemek. Onun haricinde bluetooth ile dosya gönderimi, USB bellek gibi bilgisayara bağlama, DLNA ile kablosuz iletişim gibi özelliklerin hepsini iPhone 3Gs te çok akıcı bir sekilde yapabiliyorum. Benim bütün ihtiyaclarımı çok rahat ve akıcı bir sekilde karşılıyor. Tek sorunum ekran kalitesi, onun icin de yeni nesili bekliyorum. Bunları yazmamdaki amac iPhoneu özenti malı sanan, hiçbir özelliği olmadıgını sanan kitleyi bilgilendirmek. Çünkü benim icin bir işlevin yapılabiliyor oluşu önemli değil. O işlevin tam olarak calışması, donmaması, kasmaması önemlidir. Saygılarımla iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colonel_215


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Iosta olupta android de olmayan
    beklentilerinizi tek tek siralasanizda bizde nelerden mahrum kalmışız bilsek...

    Yukarıda bi arkadas hala dokunmatik olayından tepkime den bahsetmiş..üstelik 3gs i örnek vermiş..Benim galaxy s te de web sayfaları çok hızlı olduğu halde kontrolden çıkmıyorda sen SGS2 de nasıl kontrolünde tutamıyorsun :))

    Esas uyuz olan iphone un web tarayıcısı..hızla sayfanın altına inmeye calisiyorum 3 satır gitmeden takılıp kalıyor..Sayfanın en altına inene kadar parmak egzersizi yaptırıyor resmen..Heleki web kullanım kolaylığı ve performansı konusunda bırakın 3gs i ip4 bile sgs yanında vasat kalıyor..Sgs2 yi hic düşünemiyorum zaten..

    İstediğine inanabilirsin ama ben burda kendi deneyimlerimi paylaştım. Ben dokunmatik ekranın tamamiyle benim kontrolüm altında olmasını seviyorum. Sgs 2 hızlı olmasına hızlı buna lafım yok ama kullanım zevki vermiyor. Benim icin dokunmatik ekranın verdigi tepkiler çok önemli. Yani düşün 2 senelik 3GS bile daha belirgin tepki veriyor. Zaten yazımın basında da belirtmiştim sgs 2 mi sensation mı diye düşünüyordum. iPhone'u kafamdan silmiştim. Ama isin icine girince isler değişti. Özellikle web browserdayken sgs2 nin parmak hareketlerine karsı tepkisi çok yetersiz. Sanki alet benim kontrolüm altında değil de kendi kendine gidiyor. Halbuki ben kendi kontrolüm altında olmasını seviyorum. Burda eğer kisi benim icin internette dolaşırken sayfanın kontrolü ben de olmasa da olur, yeter ki flash acsın derse ve girdiğim bütün siteler flash olmadan çalışmıyor derse, o kisi icin sgs2 daha uygundur. Ama burda iPhone icin de bilip bilmeden atıp tutmanın alemi yok. Misal sgs2 den ornek vermeye devam edeyim, fruit ninja oyununda kesme çizgisi parmağınızı geriden takip ediyor, iPhoneda birebir parmakla beraber giderken. Ondan sonra sgs 2 den Youtube'a girdiğiniz zaman (normal versiyonuna) video oynatimindaki çubuğu oynatmak çok zor. Çubuğa basınca direk algılamıyor. 3-4 defa basmak gerekiyor, algılayip ileri geri satabilmesi icin. Bu arada androidteki bahsedilen "gercek" multitaskingin de pek bir özelliğini göremedim. Bildigin bilgisayardaki alt-tab gibi 5 sn de geçiş yapabiliyorsun kaldığın oyuna. iPhoneda ise 1-2 sn icinde kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Ben ne anladım o zaman "gercek" mutitaskingden? Ha bu arada iPhoneda yapamadığım nerdeyse tek şey full flash siteleri görüntülemek. Onun haricinde bluetooth ile dosya gönderimi, USB bellek gibi bilgisayara bağlama, DLNA ile kablosuz iletişim gibi özelliklerin hepsini iPhone 3Gs te çok akıcı bir sekilde yapabiliyorum. Benim bütün ihtiyaclarımı çok rahat ve akıcı bir sekilde karşılıyor. Tek sorunum ekran kalitesi, onun icin de yeni nesili bekliyorum. Bunları yazmamdaki amac iPhoneu özenti malı sanan, hiçbir özelliği olmadıgını sanan kitleyi bilgilendirmek. Çünkü benim icin bir işlevin yapılabiliyor oluşu önemli değil. O işlevin tam olarak calışması, donmaması, kasmaması önemlidir. Saygılarımla iyi günler.


    Yanılmıyorsan 3 seneden fazla iPhone kullandım,
    en az 250$'lık uygulama satın aldım,
    hep internet paketim oldu,

    GalaxyS'e geçtikten sonra kesinlikle bahsettiğiniz farkları yaşamadım,
    aksine iPhone'da uygulama sayısını abartınca sayfa geçişlerinde sorunlar oluyordu,
    Şuan SGS'de 9 sayfa uygulama mevcut,
    Örneğin SGS'de sniffer bile kullanabiliyorum, 5dk'da bir googlemap'ın konum bilgilerimi yolladığını görebiliyorum (şerefffsiizzleerrrr)

    iPhone daha performanslı demek bir bakıma doğru bir bakıma yanlış,
    iPhone koyduğu katı kurallar, sınırlar ve duvarlar ile daha performanslı!
    Sizde SGS'yi bu bilinç ile kullanın oda son derece performanslı,
    Ben trafik kontrol merkezi web sayfasına girip doğrudan yoğunluk haritasına bakıyorum
    Netbook'ları kastıran bir sayfası görüntüyüyebiliyorum

    Ama dediğim gibi işi bilmeyen biri iphone'e çöp yapamaz,
    ama kolaylıkla SGS yi çöp yapabilir, çünkü duvarları yok,

    yani bu sebep ile iphone daha başarılı denilmesine itirazım,
    iki cihazın kuralları tarzi farklı,
    istekler&ihtiyaçlar,



    Tekrarlıyorum


    bu iPhone platformunda haber olan insanları mutlu eden gelişme,
    tarih 2005 falan değil, 2011,



    http://www.ntvmsnbc.com/id/25220979/
    quote:


    Twitter'dan Apple kullanıcılarına müjde
    Twitter'ın Apple'la yaptığı yeni ortaklık sayesinde iPod, iPhone ve iPod touch'la her yerden anında tweetlemek mümkün olacak.
    Ali Ergül
    ntvmsnbc
    Güncelleme: 18:15 TSİ 07 Haziran. 2011 Salı
    İSTANBUL - Paylaşmak istediklerinizi, etrafınızda olanları duyurmamızı sağlayan Twitter, Apple kullanıcıları için bu paylaşımları daha rahat yapacakları bir uygulama geliştirdi.

    Twitter'ın blogundaki duyuruya göre; iPhone, iPad ve iPod touch gibi Apple cihazlarında yerini alacak IOS 5 sayesinde Twitter'a bir kez girdikten sonra tek tıkla Twitter destekli kamera, fotoğraf, iletişim listesi, harita, SAfari ve YouTube uygulamalardan tweet atmak mümkün olacak.

    Örneğin bir fotoğraf çekip 'tweet' butonuna tıklayacak ve fotoğrafı paylaşmak sadece saniyeler alacak. Ek uygulamalar kullanmaya da gerek kalmayacak.


    Ne büyük bir olay inanabiliyormusunuz,
    düşünün iphone da bu olay,
    Android de ise her uygulama bunu yapabiliyor,
    elbette iphone da performans daha iyi olması bekleni,r
    bilinçsiz kullancı android i çöpe dönüştürebilir,
    iphone herkes için ancak daha fazlasını istiyenler android
  • @abdusss

    Eğer 3 seneden fazla iPhone kullandıysanız, bu muhtemelen ilk çıkan iPhone (eğer steve jobs değilseniz). İlk iki nesil iphoneun işlemcileri cidden çok kötüydü. 432 mhzlik arm11 işlemciye nazaran yine iyi performans sergiliyordu. Ama 3gs ile birlikte çıktığı zaman o zamanın en güçlü donanımıydı. 833 (downclock olarak 600 mhz) mhzlik, arm cortex a8 mimarisine sahip işlemci ve power vr sgx 535 gpu ile beraber tam bir canavardı. Pentium 4 ile pentium 3 gibi bir işlemci farkı vardı mimari olarak. Herkesin bildiği gibi hala kabul gören bir işlemci. Bu donanımla birlikte iPhone kullanmak cidden büyük zevk. Eğer iPhone 3g nin üzerinde bir iPhoneu uzun süre kullanmadıysanız, iPhone'a cidden haksızlık ediyorsunuz. Asıl konuya dönersek, beni en çok üzen sgs2 nin dokunmatik tepkileri oldu. Daha önceki mesajımda da dediğim gibi bu benim için çok önemli. Sgs2 nin 4.3 inclik ekranında, doğru tıklayabilmek için uraştığım linki, iphoneda çok daha rahat tıklayabiliyorum. Ondan sonra internette dolaşırken sayfanın dokunduğum anda hızlıca aşağıya inmesini istemiyorum (takılarak hiç hiç istemiyorum, bkz. sensation). Ondan sonra oyun oynamayı seven bir insanım. Oyunların hiçbir şekilde takılmasını ya da geç algılamasını istemem. Bu konuda iPhone'dan gerçekten memnunum (fruit ninja örneği). Özellik oyun ve porgram desteği konusunda androidin iPhonela uğraşması çok zor. Dünyanın kuralı, uygulama geliştiriciler nerden çok para kazanıyorsa, orayı tercih eder. iOS platformu bu iş için biçilmiş kaftan. Çünkü iPhone'u herkes alıyor. Sadece alo demek için telefon arıyana da satıyor, teknolojiden çok iyi anlayan adama da... Ondan sonra paralı uygulamaları bedava yüklemek kişisine göre hem çok kolay, hem de çok zor. Çünkü çoğu kişi jb nin garantiyi bozduğunu zannediyor. Ama işten anlayan biri garantiye vermeden önce bi restore yapar işlem tamamlanır. Eğer restore yapılamıyorsa alete zaten garanti de birşey yapamaz, çünkü iPhoneun içini açma yetkileri yok (bizzat kendi başıma geldi, garantiden yenisiyle değiştirdiler). Konuya dönersek jb hala korkulan birşey olduğu için çoğu kişi para verip sevdiği uygulamaları alıyor. Ben de zaman zaman üzerinde cidden emek verildiğini düşündüğüm oyun ve programlara para verip satın alıyorum. Bu sayede ne oluyor, herşey ilk önce (hatta çoğu zaman sadece iPhone'a) yapılıyor. Android'te en çok sözü edilen oyun yapımcısı gameloft bile her oyununu android için çıkarmıyor (Prince of Persia: Warrior Within gibi çok sağlam bir oyun iPhoneda varken androidte yok). Ondan sonra benim için önemli olan başlıca konulardan biri de, istediğim uygulamaları forum sitelerinde aramak yerine App Store, Installous ve Cydia üzerinden rahatlıkla indirebiliyorum. Üstelik uygulamalar belli bir kontrolden geçmiş ve başı boş kalmamış oluyor bu sayede. Tüm bu saydıklarım ve şu an saymaya vaktim olmayan pek çok şey sayesinde iPhone'dan çok memnunum. Son olarak hayatında iPhone kullanmamış ve de sadece alo demek için kullananları görüp bu telefon alınmaz diyen arkadaşlar, eğer tüm ayrıntılarıyla cihazı inceleyebilirlerse, iPhone'un sınırlarının küçük bir jb işlemiyle akıllı duvarlara dönüşüp kullanıcı için faydalı özellikleri içeri alan, zararlı olanlarıysa dışarıda tutan bir sisteme dönüştüğünü göreceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colonel_215 -- 18 Temmuz 2011; 20:06:51 >
  • Darty mağazasında s2 yi ip4 ümle yanyana koyup test etme imkanım oldu s2 tamamen şişirme bir cihaz kullanmayı boşver taşıması bile ayrı bir beceri istiyor yok neti şöyle yok ekranı böyle geç bunları sakın ip4 ü satma gibi bir hata yapma hali hazırda ip4 kullanan birisisin s2 ye geçersen şuna emin ol 10 gün sonra satar yine ip4 alırsın olan parana olur haaa çöpe atacak paran varsa al dene derim çevremde sözümü dinlemeyip s2 yi alıp tekrar ip4 e dönen arkadaşlar var ip4 ü satarken uğradıkları zarar s2 yi alırken ve satarken uğradıkları zarar tekrar ip4 alırken uğradıkları zarar gerisini sen hesapla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ser da Firenze

    Android market appstore'a kıyasla gelişmek için henüz zamana ihtiyacı olan bir yazılım merkezi izlenimi uyandırıyor, o nedenle şahsen biraz beklemenizi tavsiye ederim. Üstelik iPhone 4'ünüzü satmanız için herhangi bir neden de göremiyorum, elimizdeki cihazın eksiği yoksa bile fazlası vardır emin olun.

    Aynen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimhd

    Darty mağazasında s2 yi ip4 ümle yanyana koyup test etme imkanım oldu s2 tamamen şişirme bir cihaz kullanmayı boşver taşıması bile ayrı bir beceri istiyor yok neti şöyle yok ekranı böyle geç bunları sakın ip4 ü satma gibi bir hata yapma hali hazırda ip4 kullanan birisisin s2 ye geçersen şuna emin ol 10 gün sonra satar yine ip4 alırsın olan parana olur haaa çöpe atacak paran varsa al dene derim çevremde sözümü dinlemeyip s2 yi alıp tekrar ip4 e dönen arkadaşlar var ip4 ü satarken uğradıkları zarar s2 yi alırken ve satarken uğradıkları zarar tekrar ip4 alırken uğradıkları zarar gerisini sen hesapla.


    Değerli yorumların için teşşekkürler kararımı verdim zaten iphone 4 le devam.. 5 geldiğinde 5i alıcam..
  • Abi iki cihaz arasindaki farki 5 dk.lik teknoloji magazasindaki denemelerle anlayabiliyorsaniz helal olsun diyorum.
  • Arkadaslar ne iOS nede android fanıyım eğer iPhone satıp sgs2 almak istiyorsanız kafanızda acabalar varsa telefonunuzu nette satılığa çıkarın ve sadece sgs2 ile takas yapılır diyin ne demek istediğimi cok iyi anliyacaksiniz ihtiyaclarınız ve zevkiniz neyi karşılıyorsa onu kullanın
  • Sakın alma.Açıklama yapmış bazı arkadaşlar zaten o yüzden uzun uzun yazmak istemiyorum.Sadece fazladan şunu bil..Her iki telefonuda eline aldığında samsungun 2. kalite oldugunu anlarsın.Sadece eline aldıgında bile diyorum.İkisinide kullandım gs 2 içi boş bir cihazdır benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanthn -- 19 Temmuz 2011; 9:53:20 >
  • Pc' de Mac OS vs Windows, telefon ve tablette İos vs Android. Apple dünyanın geri kalanı ile resmen tek başına savaşıyor.
    ister sınırlamaları mazeret gösterin , ister tek platform ve tek model tek donanım diyin.
    Önemli olan sonuç; Beklentilerimi tam anlamı ile karşılaması.

    Geçenlerde Darty'de tabletlere bakıyordum. Android tabletleri uzun süre inceledim ve baya hoşuma gitmişti.

    Gitmişti diyorum çünkü İpad'e daha sonra dokunduğunuzda malzeme kalitesini , dokunmatik ekranın tepkisini , akıcılığını daha iyi anlıyorsunuz.

    Benim için kalite (malzeme ,işçilik ,yazılım) her şey ve bu konuda pc - tablet - telefon pazarında Apple hala rakipsiz. (Bence)

    Tabi ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz farklıysa Android en iyi alternatif. Birbirimizi yemeye gerek yok yani.
  • Ne kadar boş insan dolu etraf,

    İnsanlar boş konuşarak karşı tarafı değil kendini küçük düşürür,
    o kadar düşünme yeteneğini kaybetmiş, olaya ta gözlüğü ile bakan insanlar ile dolu ki,
    forumların tartışmaların bir manası kalmıyor,

    Yazılanları okuyorum, toplumun kalitesi gerçekten trajik,
    10 kişiden en fazla 2 si mantık dahilinde konuşuyor.

    quote:

    içi boş bir cihazdır


    Kardeşim, günümüzün en ileri teknoloji cihazlarından bahsediyoruz,
    milyonlar satan cihazlardan bahsediyoruz,
    bu cihazlardan birini siz boş görüyorsanız, bu cihazın değil, sizin boş olduğunuzu gösterir,

    sizin istek, ihtiyaçlarınız neyse, ona cevap veren ürünü tercih edersiniz,
    kimisi için dizayn, kimisi için imaj, kimisi için boyut, kimisi için desteklediği yazılımlar, kimisi için pil ömrü, vb.. uzayıp giden bir listeye karar verirsiniz,
    senin kararındır bu,
    seninle herkesin kriterleri bir olmak zorunda değildir,

    Benim için eposta, döküman desteği, çok çok önemlidir,
    telefon masada dururken, bir eposta gelmişse, ekranında bunu göstermeli, bir sembol yanmalı, ayarları olması 20dk da bir ekran ışığını açıp kapamalı, ses çıkarmalı,
    sms gelmişse farklı bir sembol daha olmalı ekranda,
    bu benim için çok önemli, çünkü işim eposta, telefonum hep sessizde,
    benim için 5000 arazi noktasını barındıran GIS harita katmanını açmam, editlemem, paylaşmam, vb. çok çok önemlidir,
    e ben bunları sadece Android ile yapıyorsam, benim için iyi telefon odur,
    Bu iphone'nun kötü olduğu manasınamı gelir,
    elbette hayır,
    iPhone daha sert duvarları olan, çizgisi belli bir telefondur, buda ona stabiliteyi sağlar, bozulmaz, kitlenmez takılmaz,
    ama o duvarlar benim işlerimi etkiliyorsa, daha serbestliğe izin veren telefon alırım,
    android telefonunun today ekranını max iş performansına göre düzenlemek bile bir sanat, yıldır kullanıyorum halen araştırıyorum, yeni şeyler bulup ekliyorum ve hayatımı inanılmaz kolaylaştırıyor,
    kişi kısayolları, ajandamın hep göz önünde olması, epostaların hep açık göz önünde olması, devamlı takvimi görmem, todo listemi görmem, haberleri görmem ben,m için çok önemli
    evet telefonu elime aldım, sadece 2 defa parmağımı kaydırarak, anasayfalar arasında gezerek gelen epostaları, takvimim, ajandamı, haberleri, twitlerimi görebiliyorum araç kullanırken ne kolaylık, hele kişi kısayolları, iphone da kaç defa kaza yapıyordum, 1 sayfada sırf iş listem, birinde arkadaşlar, birinde sevgilim 4 misli büyük boyutta, daha az arananlar daha ufak,
    ve daha sayamadığım pek çok şey

    İphone da bunları yapamadığım için iPhone3g den sonra Androide geçtim ve çok mutluyum,
    ama androidi eline alıp böyle saçma yorumlar yapan ne trajik,

    android i kaç defa yazık,
    iphone hazır la kullan
    android hamur, yukarıda saydıklarım için araştırmanız gerekiyor, ben nette gezinip today ekranlara bakıyorum aa muhteşem fikir çok işime yarar diyorum,

    neyse anlıyan anlar,
    ama ben çocuk olmadığım, için iphone alan salaktır, aptaldır, beyinsizdir demiyorum

    iphone çok çok iyi biz cihaz,
    galaxy s ve s2 de çok iyi bir cihaz
    istekler ihtiyaçlar
    birazda beyin,


    bir arkadaşta iphone2 nin işlemci kötüydü demiş
    yo yok onunda zamanına göre çok iyiydi,
    iphone a duyduğum saygı bu zaten
    diğerleri aptal şaçma işlemcileri koyarken
    yetersiz bellek koyarken iphone herşeyi tam yaptı,
    WM bol bellek isterken 32mb ile onu çalıştırmak!
    İşte yıllarca telefon üreticileri bunu yaptı
    iphone tam cihazlar sürdü piyasaya
    utanılacak şey,
    iPhone a karşı donanım olarak ilk rakip galaxy S'di, oda aynı donanımdı eşdeğeri,
    bir yıl hesaplayın, apple'In kaç sene önde olduğunu görün
    bu ayrı diğeri aynı
    komik olmayın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.